2021-03-02 634 瀏覽
.🔺泰美味放工口痕想食下宵夜🙊行過兆禧食坊最鐘意就係呢間串燒店😆.小店主要賣泰式口味串燒🤗由於係即叫即燒 所以要預時間等小編有時會打電話落單自取 咁就慳返D時間😚.今次order左雞全翼、雞翼、翠肉瓜、豬頸肉、墨丸😎雞全翼基本上係每次必點😝😝燒得好焦脆 味粉夠晒惹味😋豬頸肉口感好爽 墨丸夠晒彈牙👐🏻👐🏻小店仲提供沙嗲汁同辣汁 醬汁好濃郁出色🤞🏻宵夜整返幾串再飲杯啤酒好爽呀!😽😽😽
🔺泰美味
放工口痕想食下宵夜🙊
行過兆禧食坊最鐘意就係呢間串燒店😆
小店主要賣泰式口味串燒🤗
由於係即叫即燒 所以要預時間等
小編有時會打電話落單自取 咁就慳返D時間😚
今次order左雞全翼、雞翼、翠肉瓜、豬頸肉、墨丸😎
雞全翼基本上係每次必點😝😝
燒得好焦脆 味粉夠晒惹味😋
豬頸肉口感好爽 墨丸夠晒彈牙👐🏻👐🏻
小店仲提供沙嗲汁同辣汁 醬汁好濃郁出色🤞🏻
宵夜整返幾串再飲杯啤酒好爽呀!😽😽😽
2021-02-27 248 瀏覽
兆禧苑近期因為重新設計嘅籃球場而聲名大起樓下嘅舊街市亦搖身一變 改建成為食街呢一個兆禧食坊裏面有一條食街裏面有林林種種各式各樣嘅小食店其中位於盡頭嘅《泰美味》提供咗各款嘅串燒如果想堂食嘅話串燒店都提供咗幾個座位如選擇外賣嘅話都包得非常妥當串燒價錢有十幾蚊起 經濟實惠又肉類道蔬菜款式選擇多燒韭菜juicy多汁孜然粉夠曬入味雞軟骨串彈牙爽口送啤酒一流最正嘅就當然係燒豬頸肉啦豬頸肉夠曬肥美肉香十足另外嘅泰燒雞髀肉辣辣地又點咖哩香一個人喺屋企獨食都相當滋味
兆禧苑近期因為重新設計嘅籃球場而聲名大起

肉香十足

另外嘅泰燒雞髀肉辣辣地又點咖哩香

一個人喺屋企獨食都相當滋味

2021-02-20 172 瀏覽
屯門兆禧苑商場入面有個兆禧食坊,有各式食物比你揀。一入門口就見到一間叫「泰美味」嘅串燒舖頭。比d香味吸引住就決定嗌幾款串燒試下。呢度嘅食物分左3大類,分別係「特色燒烤」、「烤蔬菜」同埋「飲品系列」。有肉有菜。重有甜品芋圓食!嗌左泰燒雞軟骨、泰燒雞腎、香茅豬頸肉、燒墨魚丸、司華力腸同烤韭菜。全部串燒都加左少少香料同孜然粉,香得黎又有少少辣,好惹味~😋泰燒雞軟骨脆卜卜。泰燒雞腎口感爽脆。香茅豬頸肉好肥美🤤😋,脂香肉嫩。燒墨魚丸大大粒,外層燒到脆脆地,可謂外脆內軟。咬落彈牙👍🏻司華力腸同燒墨魚丸一樣外層都燒得夠脆!烤韭菜好大梳😍。韭菜本身已經有香味,加上孜然粉更香口!唔會燒到太腍,重保留到爽脆口感,夠新鮮!👍🏻

泰燒雞軟骨脆卜卜。

泰燒雞腎口感爽脆。

香茅豬頸肉好肥美🤤😋,脂香肉嫩。

燒墨魚丸大大粒,外層燒到脆脆地,可謂外脆內軟。咬落彈牙👍🏻

司華力腸同燒墨魚丸一樣外層都燒得夠脆!

2021-02-20 147 瀏覽
之前聽朋友講屯門有個新嘅宵夜地方,所以過嚟八卦下,翻新完又真係舒適闊落左。呢度有好多間唔同類型嘅宵夜檔,其中呢間睇落好似係食泰式串燒。睇佢嘅選擇都幾多,而且價錢又唔貴。串宵點少得蒜香茄子,佢啲茄子燒得好林,所以好入味。另外我哋仲叫咗個雞腎,一般出邊都好難燒得好味,因為好易變乾同埋硬。但係佢哋燒得啱啱好,除咗熟之外仲好Juicy。而佢啲牛丸都好大粒,雖然唔係好彈牙,但係都有牛味。而司華力腸就就同平時食到嘅少少唔同,因為佢冇咗個脆皮,變咗條腸都偏林身咗少少。食串燒點少得我最喜歡嘅燒菠蘿,不過佢個菠蘿就燒得唔夠乾身,都唔夠熟,同埋加咗辣粉,蓋咗菠蘿本身鮮甜嘅味道。而個雞軟骨就真係差啲,雖然好爽脆但係冇乜味。

睇佢嘅選擇都幾多,而且價錢又唔貴。

串宵點少得蒜香茄子,佢啲茄子燒得好林,所以好入味。

而佢啲牛丸都好大粒,雖然唔係好彈牙,但係都有牛味。

而個雞軟骨就真係差啲,雖然好爽脆但係冇乜味。
2021-02-19
30 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
2021-02-17 637 瀏覽
日前看到Youtuber介紹屯門兆禧食坊這個美食廣場,一直想來試試,今天碰巧工作來到屯門,便一探究竟,而其中在這家泰式串燒店買了外賣回家位置:在兆禧食坊其中一個入口,不難找環境:店面雖少但整潔衛生服務:店主在下單後細心告知25分鐘後回來取,可以在附近商場閒逛食物:串燒火喉夠,香氣十足泰燒雞軟骨 $13雞軟骨燒得很香,且口感不錯泰燒雞腎 $15同樣口感佳,雞腎香脆且沒有冷藏味金針肥牛卷 $18把薄薄的肥牛完美包在金針菇上而沒有散,同時鮮嫩肉汁令整體很多汁美味泰式牛肉串 $16牛肉味濃,燒出來既香且嫩香茅豬頸肉 $18用香茅醃製的豬頸肉除了淡淡香茅味,亦充滿豬肉香,燒的不老不韌安格斯一口牛 $18切的大小比想像中大件,但厚身的牛肉燒過後仍然十分軟滑,很香很易入口泰燒羊肉串 $18帶有一點羊羶味,羊肉就是要這種香,配合孜然粉的香氣,燒出來相當誘人泰燒五花肉 $18五花肉燒過後有點香脆,而油膩感覺亦大減,可以多吃兩件整體這次外賣串燒感覺良好,味道中上,非常適合用來做下酒菜,如果經過屯門碼頭附近,不妨前來一試呢

位置:在兆禧食坊其中一個入口,不難找

環境:店面雖少但整潔衛生

食物:串燒火喉夠,香氣十足

泰燒雞軟骨 $13
雞軟骨燒得很香,且口感不錯

泰燒雞腎 $15
同樣口感佳,雞腎香脆且沒有冷藏味

金針肥牛卷
金針肥牛卷 $18

泰式牛肉串 $16
牛肉味濃,燒出來既香且嫩

香茅豬頸肉
香茅豬頸肉 $18

安格斯一口牛
安格斯一口牛 $18

泰燒羊肉串
泰燒羊肉串 $18

泰燒五花肉
泰燒五花肉 $18
五花肉燒過後有點香脆,而油膩感覺亦大減,可以多吃兩件

2021-02-17
外賣自取
$134 (宵夜)
金針肥牛卷
香茅豬頸肉
安格斯一口牛
泰燒羊肉串
泰燒五花肉
2021-02-17 38 瀏覽
難得泥到屯門碼頭,當然要去翻新之後既兆禧商場搵食,今次泥食串燒。烤豆腐串咬落好脆,配埋調味粉真係無得輸泰燒雞髀肉夠哂大啖juicy 泰燒雞腎好大串,份量都唔少,爽口得泥唔會韌泰燒雞軟骨食親串燒都必定會點,好脆好爽口😋泰式牛肉串炭燒配上孜然粉,特別惹味泰燒虎皮椒咬落好juicy ,食左咁多肉配番啲蔬菜都唔錯泰燒香菇有口感得泥唔會燒得太乾,值得一試泰燒雞翼尖$12比到咁多件雞翼尖,夠哂抵食所有串燒都係即叫即燒,趕時間的話,可以提早WhatsApp落單,泥到就有得攞

烤豆腐串
咬落好脆,配埋調味粉真係無得輸

泰燒雞髀肉
夠哂大啖juicy

泰燒雞腎
好大串,份量都唔少,爽口得泥唔會韌

泰燒雞軟骨
食親串燒都必定會點,好脆好爽口😋
泰式牛肉串
炭燒配上孜然粉,特別惹味

泰燒虎皮椒
咬落好juicy ,食左咁多肉配番啲蔬菜都唔錯

泰燒香菇
有口感得泥唔會燒得太乾,值得一試

泰燒雞翼尖
$12比到咁多件雞翼尖,夠哂抵食

2021-02-14 25 瀏覽
估唔到屯門碼頭附近有個商場仔,好似良景條街咁多野食,雖然種類唔多,不過串燒漢堡炸物甜品都有齊,住附近黎食都唔錯架。門口第一間就係泰美味,買外賣同屋企人一齊share~🔺燒雞全翼好香,雞皮烤得岩岩好,帶點微焦香。內裏仲係好juicy,下次可以再食。🔺燒娃娃菜燒菜最驚就係乾哂或者太焦,但呢個就岩岩好,仲係好多汁。🔺燒雞肉雞肉唔算好juicy但都唔柴,都唔錯既。🔺燒雞腎個人唔太好燒內臟,不過聞落幾香。🔺燒雞軟骨爽口,份量慷慨,足一串,係唔錯既。🔺燒牛肉拎返屋企用焗爐一烤,熱辣辣就食得,唔驚外賣就凍哂。個人覺得如果可以有得簡辣既串燒就更好,特別鐘意又辣又酸既泰式醬汁。

🔺燒雞全翼

🔺燒娃娃菜
燒菜最驚就係乾哂或者太焦,但呢個就岩岩好,仲係好多汁。

🔺燒雞肉
雞肉唔算好juicy但都唔柴,都唔錯既。

🔺燒雞腎
個人唔太好燒內臟,不過聞落幾香。

🔺燒雞軟骨
爽口,份量慷慨,足一串,係唔錯既。

🔺燒牛肉

1K
2021-02-14 26 瀏覽
嚟到兆禧food court買嘢食見到串燒,當然唔會錯過選擇都相當多叫完之後就會係雪櫃拎出嚟即燒即叫即燒🥸所以都要預返少少時間等一向都鐘意食串燒今次就嗌咗幾款,有肉有菜有丸 乜都試吓泰式牛肉串 $15泰燒五花肉 $18泰燒虎皮椒 $12烤韭菜 $12燒龍蝦丸 $12燒魚蛋 $12不得不提就係個調味料真係好香好惹味仲帶少少辣燒完之後再正啲,同啲串燒好夾咁多款串燒嘅質素都中上價錢嚟講又唔算太貴啦下次路過會再嚟食返串
嚟到兆禧food court買嘢食
見到串燒,當然唔會錯過
選擇都相當多
叫完之後就會係雪櫃拎出嚟即燒
即叫即燒🥸所以都要預返少少時間等
一向都鐘意食串燒
今次就嗌咗幾款,有肉有菜有丸 乜都試吓
泰式牛肉串 $15
燒魚蛋 $12
不得不提就係
個調味料真係好香好惹味
仲帶少少辣
燒完之後再正啲,同啲串燒好夾

咁多款串燒嘅質素都中上
價錢嚟講又唔算太貴啦
下次路過會再嚟食返串
2021-02-02
2021-02-09 9 瀏覽
兆禧苑商場近來返新開始做主打熟食檔,裏面看似好似闊確咁但係都有外面嘅有蓋操場空間俾大家視野,雖然唔算太似food Court,但都真係一個宵夜五線你掃街嘅一個好地方,二途經呢一度就試吓佢呢一間串燒店,事關佢都有幾多宣傳,亦都有救急行動,走過來睇吓佢係咪真係做得唔錯。去到嘅時候職員都提我話可以嚟之前要令佢整,事關佢哋個爐冇炭燒咁好火, 處理串燒嘅時間會比較慢,所以都提我下一次可以早啲叫佢處理。講返呢一間店舖佢入到黎嘅時候已經聞到震震香味,係天寒地凍嘅時候拎住一串串燒一路飲野真係己有風味㗎 !而佢呢一個檔口處理食物都算唔錯,有幾多玻璃隔住,而且店員手勢亦非常之好,佢話佢本來係李錦記嘅廠長,因為要移民但遇到疫情嘅緣故所以過嚟做住先,並且幫間鋪做咗一個秘製嘅蒜蓉醬汁,包保食落同出面嘅完全唔同!而且佢話老闆係做開凍肉舖,價錢先可以賣得咁平俾大家!而今次我就叫咗-茄子:燒得都算唔錯,蒜蓉味比其他舖頭真係有唔同,不過唔係用炭燒,感覺上就真係差咗少少,亦有少少位係唔夠淋-雞軟骨:味道非常之香濃,雞軟骨笑得好趣,配上孜然粉嘅醬料,真係識落淡淡樂樂聲!-安格斯一口牛: 肉質結實多汁,價錢超值!-娃娃菜:完

而今次我就叫咗
-安格斯一口牛: 肉質結實多汁,價錢超值!
-娃娃菜:完全塑料泰式嘅辣椒粉,配上肉汁嘅香味,真係非常之出色!
-金菇肥牛串:金菇燒得剛剛好,加上裏面嘅牛肉汁,咬落非常Juice !
-韭菜條:韭菜燒得好乾,味道非常之龍,而且亦都唔會燒得好老身!

店員亦都提過佢呢一間舖頭因為時間過長,俾大家嘅印象都唔算太好,所以佢都想同大家講聲唔好意思,佢哋亦都會嘗試改善下佢哋嘅食爐,希望可以再用短時間做好大家每一份order !
2021-02-07 10 瀏覽
-泰美味🍽-屯門碼頭新開左個夜市街😍有好多小食宵夜一流😉小編最鐘意食串燒決定去試下呢間🤣-泰燒雞脾肉/泰式牛肉串$15基本必食串燒肉質唔會燒到乾哂咬落仲好Juicy加埋孜然粉調下味好正😋食一串唔夠喉🤣-泰燒雞腎$12串燒好多人都鐘意食內臟😉呢度個雞腎燒得岩岩好唔會乾哂又勁硬👍-泰燒雞翼尖$10數量都唔少有成7隻😍燒到有少少燶咁個陣味好香勁好食😋-烤豆腐串$8/烤韭菜$12呢兩款都係必叫!韭菜勁入味😋以為個豆卜要麻辣火鍋先正?其實燒都好好食加埋D調味粉好食😋
泰美味🍽
烤豆腐串$8/烤韭菜$12
2021-02-05
  • 烤豆腐串
2021-02-05 22 瀏覽
喺屯門兆禧地下有個美食坊,好似一個迷你版food court 住喺嗰度嘅人好有口福😍除咗有串燒,港式兩餸飯,日本料理,仲有台式飲品等等!今次去咗食平靚正嘅泰國串燒,好惹味!配埋啤酒🍻一流啊😇-燒雞腎 ($12) 燒一口牛柳粒 ($18) 燒菠蘿 ($12)司華力腸 ($12) 燒青椒 ($10) 烤豆腐干 ($8)金菇肥牛串 ($15)menu選擇好多,除左有不同既肉類,又有丸類 ,就連蔬菜都好多款式! 每串都好惹味,十分香口, 而且每串都係$8-$15 不等 ,相當坻食😜我哋最鍾意食燒菠蘿,一串有三粒,採用新鮮菠蘿,好juicy,爆哂汁,又夠甜,好好食!另外燒雞腎都好脆口,好有咬口😋下次一定要試埋其他丸類同燒茄子🍆😍😍😍

金菇肥牛串 ($15)

另外燒雞腎都好脆口,好有咬口😋

下次一定要試埋其他丸類同燒茄子🍆😍😍😍

2021-02-02 22 瀏覽
好耐冇去過屯門碼頭,知道兆禧開咗個美食坊所以去試一試!好耐都冇係龍門居掃街食串燒,一入門口見到呢間泰式串燒就即刻試下先。好多款串燒,全部即叫即燒,叫左燒牛丸$12、芝士丸$12、腸仔$4、雞腎$12同雞肶肉$15。整體黎講燒得好有焦香味,表面夠乾身,內在夠juicy。最中意係雞腎 加上孜然粉 好惹味啊味道中上,價錢公道,抵食👍🏻👍🏻
好耐冇去過屯門碼頭,知道兆禧開咗個美食坊所以去試一試!
整體黎講燒得好有焦香味,表面夠乾身,內在夠juicy。
最中意係雞腎 加上孜然粉 好惹味啊

味道中上,價錢公道,抵食👍🏻👍🏻
2021-01-19 34 瀏覽
屯門街坊有褔啦🤪 今次黎到兆禧食坊🙌🏻環境非常之闊落 有好多新餐廳進駐~其中最多人排隊既就係泰美味😉 一於就等我試下有幾美味先😆由於現場真係好多人 所以等候食物既時間都隨之而長左... 不過都總算係值得等既👍🏻泰燒雞腎 $12雞腎口感唔錯~幾有咬口 一啲都唔硬😽而雞腎加上椒鹽樸實既調味 減輕左油膩感🤤泰燒雞軟骨 $12雞軟骨爽脆唔黏牙😍雞軟骨脆咯咯又香口 完全食到等唔到啊😳好彩有2串🤩推薦👏🏻燒腸仔 $4每逢串燒 都會忍唔住嗌返兩串腸仔😂而$4/串 價錢都幾合理!不過呢個就無蜜糖味 但仍然係好滋味既😋燒芝士丸 $12一見到有燒芝士丸 就諗起以前BBQ既味道🤭好掛住啊真係!係懷舊既味道😭
屯門街坊有褔啦🤪 今次黎到兆禧食坊🙌🏻
環境非常之闊落 有好多新餐廳進駐~
其中最多人排隊既就係泰美味😉

雞軟骨爽脆唔黏牙😍雞軟骨脆咯咯又香口
完全食到等唔到啊😳好彩有2串🤩推薦👏🏻

燒腸仔 $4
每逢串燒 都會忍唔住嗌返兩串腸仔😂
而$4/串 價錢都幾合理!
不過呢個就無蜜糖味 但仍然係好滋味既😋

燒芝士丸 $12

2021-01-17 27 瀏覽
《泰美味》天氣凍凍,行過聞到燒烤經典嘅孜然味,留唔住飯前整返幾串黎止口痕~🍴泰燒雞腎呢個真係好有驚喜,雞腎爽脆彈牙,唔會靭,無一般內臟嘅腥臭味,配上濃濃孜然味,令人忍唔住想食完一串又一串。.🍴泰燒雞軟骨雞軟骨食得過出有事先醃製過,但都仲係有啲油膩感,可以再乾身。.🍴燒芝士丸可以食到拉絲嘅效果,包住芝士嘅魚糕都好彈牙,煙煙靭靭都好滋味。.🍴燒墨丸墨丸係經典嘅燒烤食物,佢比一般自己BBQ香脆,不愧係專業。食完幾串串燒暖下身,再鼓起勇氣面對寒冷。
《泰美味》

🍴泰燒雞腎
🍴泰燒雞軟骨
🍴燒芝士丸
🍴燒墨丸
墨丸係經典嘅燒烤食物,佢比一般自己BBQ香脆,不愧係專業。

食完幾串串燒暖下身,再鼓起勇氣面對寒冷。
2021-01-15
2021-01-13 15 瀏覽
天氣凍冰冰 放工順道來買幾串熱騰騰的串燒回家吃等了大概5分鐘 食物便準備好了由於是外賣 小店有給我一個飯盒把串燒盛好保溫能力尚好 回到家時食物仍是熱的但想環保點的話 可能自備餐盒會更好啊☺️.這次試了幾款- 雞腎- 雞軟骨- 雞髀肉- 牛肉- 魚蛋- 蝦丸當中最有驚喜的是雞腎 不硬不韌 相當爽脆味道跟串燒汁也很夾平日少吃雞腎的我 也忍不住獨吃了一整串兩款肉類(雞髀肉 牛肉)則最好吃燒得剛剛好 不乾不燶 能保持著滿滿的肉汁雞軟骨相對味道較淡兩款丸則有像在BBQ的感覺 (懷念🥲).整體味道不錯可以間中來吃幾串
天氣凍冰冰
平日少吃雞腎的我 也忍不住獨吃了一整串
兩款肉類(雞髀肉 牛肉)則最好吃
燒得剛剛好 不乾不燶 能保持著滿滿的肉汁
雞軟骨相對味道較淡
兩款丸則有像在BBQ的感覺 (懷念🥲)
整體味道不錯
可以間中來吃幾串