餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

環境和服務當然唔會差D staff 執枱執得好快有啲姨姨仲會同小朋友傾吓計,其實幾 warm 架餐廳空間大又坐得舒服😌 不過,今次食物嘅選擇真係極為有限有啲失望😞 除咗冇生蠔,熟嘅海鮮亦都唔多,而其他食物亦冇任何特別賣點 感覺係每位花了六百幾蚊,喺一間環境幾好嘅餐廳,食咗一餐普通嘢花膠其實幾好味, 大家可以試吓我冇記錯的話有免費的檸檬茶任飲,我上次和今次都冇試過,所以不敢批評論了另外有位年長客人想吃熟一點的牛肉,負責的師傅很耐心地安排給那位老人家 - 讚
環境和服務當然唔會差
D staff 執枱執得好快
有啲姨姨仲會同小朋友傾吓計,
其實幾 warm 架
餐廳空間大又坐得舒服😌

不過,今次食物嘅選擇真係極為有限
有啲失望😞
除咗冇生蠔,熟嘅海鮮亦都唔多,而其他食物亦冇任何特別賣點

花膠其實幾好味, 大家可以試吓

• 蠔皇鮑魚扣花膠伴脆米
2022-05-15 2354 瀏覽
嚟沙田Hyatt Regency staycation, 包埋自助晚餐。本身自助晚餐要$650/位,小童半價,所以package包埋都幾抵。呢度食物嘅選擇都好正路,冷盤有龍蝦,蟹腳,蝦。魚生有三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,甜蝦,全部都好新鮮,非常出色。至於Tong,中湯比細湯出色,中湯有蟲草花赤肉湯,同埋胡椒鹹菜豬肚湯。熱門方面有中式區,鐵板區,西式區,亞洲區,選擇雖然唔算多,但係食物質素唔錯。值得推介嘅有:超大花膠,鮑魚,鐵板鵝肝,羊架,原條蒸魚,咖喱魚蛋豬皮。至於甜品,有waffle,banana pancake,葡撻,朱古力麵包布甸,各式各樣嘅蛋糕,最特別嘅係羅漢果奶糖泡芙。好滿足嘅一餐。
巨型花膠
鮑魚
鵝肝
蟹腳
凍蝦
2022-05-14
2022-04-16 2286 瀏覽
款式不多,無長腳蟹和生蠔,有些失望。但坐得舒服,檯與檯之間寛闊,食得舒適。侍應招呼好,有禮貌,人手充足,鐘意他們穿著的衣服-綠色,睇得舒服。食物味道好,意外的竟然有綠豆沙,個偉喜歡。甜品款式多,唔會太甜。雪糕不知是什麼牌子,不好吃,只係甜,無味道。
2022-03-26 3469 瀏覽
新年之後疫情數字一路高企,成兩個月冇出街食飯,因日疫情數字開始回落,就同阿爸阿媽去沙田凱悅酒店嘅Cafe放鬆一下。之前兩老生日已經嚟過一次,佢哋都好鍾意!所以今次都繼續食呢一間!貪佢近,價錢又合理!先講餐廳內嘅室內設計。樓底高,座位亦都唔算密!坐得都好舒服!又有自然光喺落地玻璃度透入嚟!冷氣嘅流通一流!外面仲有一個露天平台,可以出去曬吓太陽吹下自然風,都幾寫意!佢哋嘅防疫措施仲做到好足,喺攞嘢食嘅範圍分咗出口同入口,唔係好似平時咁樣可以四周圍都出出入入,然之後喺個入口嗰度佢哋特登搵咗個staff企響度幫每一個入去攞嘢食嘅客人唧hand sanitizer! 你唔可以唔用!佢會追住你叫你消毒雙手!先講Appetizer!老實講種類選擇都係正正常常,唔算太多嘅!但係好就係好在佢每一樣嘅質素都好好,魚生海鮮都係超新鮮!佢嘅蝦係好甜食落口有咬口嘅!三文魚刺身超肥美!仲有帶子刺身都係五蚊銀咁大個!原粒上唔會同你開半!仲有馬刀貝壽司係驚喜!佢啲翡翠螺好細心咁樣幫你掹咗殼!仲連螺尾嗰啲內臟都幫你清埋!呢一個細心值得讚!真係貴精不貴多!然後再講熱食!有好多都唔會喺出邊啲自助餐見到嘅嘢,好似有鹹菜豬肚湯

然後再講熱食!有好多都唔會喺出邊啲自助餐見到嘅嘢,好似有鹹菜豬肚湯啦!呢個真係勁好飲,好飲到一個點我要飲咗三碗!仲有蕃茄薯仔湯,個味勁住家!佢個玉豆炒帶子先至係一絕!有新鮮淮山,勁清新!燒鵝同叉燒都好好食!唔怪得呢間凱悅嘅中菜咁出名!仲有酸菜魚同埋同埋蒜蓉蒸龍躉!啱晒我至鍾意食魚嘅老竇!嘩!差啲唔記得講佢個鹹蛋黃炸魚皮!痴線!我都唔知點解會咁好食!利申我係冇收錢做宣傳嘅,但係佢個鹹蛋黃炸魚皮真係堅好食唔係同你講笑!

但係佢嘅西式熱食就真係遜色咗少少,選擇唔算多,都幾普通,但係佢個燒羊假真係一絕!我叫六成佢真係做到六成俾我!勁tender! 我仲要講埋佢用嗰個Mustard !佢個Mustard好好食呀!真係好想問佢用邊個牌子!對上一次有燒肉眼扒,我同我媽唔食牛,但係根據我老竇所講係好食嘅!仲有個廚師推出嚟喺你面前切,做到好高級嗰個感覺!

佢啲 cold cut都係好食嘅!Parma Ham同埋Salami 都好有水準,連喺出邊食自助餐有八成機會會中伏嘅煙三文魚都好好食呀!最鍾意佢個沙律有柚子大蝦沙律!佢啲柚子真係成楷成楷咁樣放喺度俾你拎!真係食到好開心!

好!到講甜品嘅時間喇!佢嘅甜品選擇都算多!有Waffle雪糕Sorbet ,佢啲cake都好精緻!上次有個Mandarin Mousse同白桃Mousse都好好食!但係都唔夠今次個拿破崙好食!佢個酥皮做得好鬆化,然之後中間啲吉士可以啱啱好唔太甜!據我阿媽同埋我老竇嘅報告,佢個芒果蛋糕同埋佢個香橙蛋糕都好好食!個蘋果批就爭少少,個餅皮有啲硬!

一個咁有質素嘅自助午餐,佢而家做緊八折,我哋一家三個人去食都只不過係$1200有找!價錢勁合理!

仲有要讚下佢哋啲Staffs! 服務細心,又有禮貌,收碟速度理想!果然係高級酒店質素!搵日再去過先!

*呢個食評入邊啲相我會放一啲上次去嘅相!因為有啲嘢我想一次過同大家分享!
2022-03-26
2022-03-06 1927 瀏覽
新年都過咗成個月先出聖誕節post? 唔緊要啦學生都喺最凍嘅時候放暑咯🙂聖誕佳節甜品癮又起,食個下午茶止癮,左揀右揀揀咗沙田凱悅酒店咖啡廳嘅聖誕tea set🫖 ʜᴋᴅ 488+10% ꜰᴏʀ 2·𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 |柚子芝士蛋糕𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼, 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗯𝗮𝘃𝗮𝗿𝗼𝗶𝘀𝗲 |芒果開心果奶凍𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗰𝗮𝗸𝗲 |百利甜酒朱古力脆米蛋糕𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲 𝗽𝗶𝗲 |聖誕乾果批𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲, 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗱𝗮𝗺𝗶𝗮 𝗹𝗼𝗴 𝗰𝗮𝗸𝗲 |白朱古力夏威夷果仁樹頭蛋糕𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝘀𝘁𝗼𝗹𝗹𝗲𝗻, 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗱𝘆 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 |乾果甜麵包,白蘭地酒汁𝗘𝗴𝗴𝗻𝗼𝗴, 𝗿𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗽𝗮𝗻𝗻𝗮 𝗰𝗼𝘁𝘁𝗮 |蛋酒紅莓奶凍𝗕𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗹𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿, 𝗰𝗿𝗮𝗻𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝘁𝗮𝗿𝘁 |焗紅莓忌廉龍蝦撻𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝘁𝘂𝗿𝗸𝗲𝘆, 𝗯𝗿𝗶𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 |烤火雞布利芝士三文治𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘀 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝗻𝗲, 𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗲 |黑松露醬鵝肝批𝗣𝗹𝗮𝗶𝗻 𝘀𝗰𝗼𝗻𝗲 •
𝗬𝘂𝘇𝘂 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 |柚子芝士蛋糕
𝗠𝗶𝗻𝗰𝗲 𝗽𝗶𝗲 |聖誕乾果批
白朱古力夏威夷果仁樹頭蛋糕
乾果甜麵包,白蘭地酒汁
蛋酒紅莓奶凍
焗紅莓忌廉龍蝦撻
烤火雞布利芝士三文治
黑松露醬鵝肝批
𝗣𝗹𝗮𝗶𝗻 𝘀𝗰𝗼𝗻𝗲 • 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗰𝗼𝗻𝗲 |味原鬆餅·朱古力鬆餅
𝗰𝗹𝗼𝘁𝘁𝗲𝗱 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 • 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗷𝗮𝗺 |牛油忌康 •草莓醬
事隔好耐先打食評,唔太記得每款嘅味道🙈但印象中好一般,蛋糕幾乎都係慕絲口感,味道都唔算天然🥲比較鍾意嘅係樹頭蛋糕,可以食到好香果仁味🌰
2022-01-08 1636 瀏覽
#afternoontea #shatin Christmas Afternoon Tea Set 🫖- 經App book有折,book咗三位但係冇3人tea set,所以叫咗兩個2人set(´・ω・`)約會人數如果係單數要注意喇!甜點比較一般,冇話特別好食/唔好食,係個scone幾唔錯ʕ •ᴥ•ʔ同埋聖誕造型整得幾細緻可愛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و鹹點嘅黑松露醬鵝肝批同三文治值得一讚,不過龍蝦撻獲得負皮!( ・᷄ὢ・᷅ )味道唔夾怪怪地!整個體驗麻麻地,食到一半開始俾人收走層架上嘅碟,埋尾仲收走埋個架,剩返未食完嘅放係一隻碟上面,好似係酒樓食飯咁(´・_・`)食tea被收走碟同架都係第一次!Yuzu cheesecake 🍰Mango, pistachio bavaroise 🥭Baileys chocolate crunch cake🍫Mince pie 🥧White chocolate, macadamia log cake 🪵Christmas stollen, Brandy sauce ☁️Eggnog, raspberry panna cotta🍨Baked lobster, cranbe
#afternoontea #shatin
Christmas  Afternoon  Tea

Yuzu cheesecake 🍰
Mango, pistachio bavaroise 🥭
Mince pie 🥧
Baked lobster, cranberry cream tart 🥧
Grilled turkey, brie cheese sandwich 🥪
Foie gras terrine, black truffle paste 🍽
Plain scone, chocolate scone🍓

Christmas  Afternoon  Tea
2022-01-02 1594 瀏覽
好耐冇嚟過了,水準依舊,職員好 nice, 有 BB 車,幫我哋安排了可放BB 車的位置有花膠鮑魚,黃酒煮雞,老人家都好好多嘢啱食最驚喜係有麵包蟹,好多膏,不得了凍瀨尿蝦都好新鮮由小朋友到老人家都讚的一餐環境舒適,唔多人唔洗排隊會再來
好耐冇嚟過了,水準依舊,

有花膠鮑魚,黃酒煮雞,老人家都好好多嘢啱食

最驚喜係有麵包蟹,好多膏,不得了
凍瀨尿蝦都好新鮮

由小朋友到老人家都讚的一餐

環境舒適,唔多人唔洗排隊
會再來
2021-12-28 1378 瀏覽
都幾失望㗎 雖然係regency姐 冇諗過個水準會去到咁嘅程度 叫咗個Christmas afternoon tea set for Two,啲甜品個表面係有倒汗水嘅,賣相唔吸引之餘,味道都好麻麻,個scone嘅clotted cream,點解打開個面頭會有一浸黃色衣?!?!用OpenRice訂有八折,都覺得比多佢!冇諗過酒店Cafe 嘅茶係冇得揀caffeine free嘅。熱食亦都一啲都唔吸引,個火雞芝士三文治自己整嘅話仲好味過佢,真係可一不可再🥲
今次為大家重量級介紹🌟 不再只是簡單的韓餐 而是韓式風味的自助餐呢🇰🇷💕‼️ 菜式相當豐富 完全滿足了我對所有韓國美食的思念🥺🔻🔻🔻🔻🔻✨ 韓式風味自助餐 自助餐除了包括一般的中式、西式、日式、熱食、沙律吧、冷盤、甜品~還在每個區別加入韓式料理元素 可以品嘗了所有韓國的特色菜🥳以下要重點介紹我的至愛🥰:-✨前菜:吃正餐前先吃點伴菜 想不了這裡竟然會有魷魚乾、蘿蔔、青瓜和傳統kimchi 還有什少在香港吃到的堅果魚乾!!😆 口感超香脆 而且有陣陣小魚乾的鮮味~-✨熱食:醬油魷魚炒粉絲是我最推介~ 醬料超惹味 加上韓式辣醬汁 粉絲亦有彈性👍 韓式燒牛肋骨 超有火喉 而辣醬Kimchi炒豬腩肉也超入味 肉質都十分軟腍❤️另外很喜歡的是這裡有人蔘雞湯 滋補養顏 看到裡面是有原條人參 很有誠意~旁邊亦有韓式小食:海鮮煎餅、辣炒年糕、魚糕湯、蜜糖炸雞😚每款小食都不錯 最推介海鮮煎餅 做到外脆內軟 而且佈滿海鮮🦞-✨湯:除了有西式南瓜湯、中式的西洋菜湯 旁邊還放著一大盤部隊鍋!♨️ 裡面有魚糕 香腸 當然少不了韓國拉麵🍜 想不到酒店都可以吃到部隊鍋呢~-✨壽司:平時酒店的日式刺身區 竟然會有韓國版壽司之稱
🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 韓式風味自助餐
可以品嘗了所有韓國的特色菜🥳以下要重點介紹我的至愛🥰:
✨前菜:

✨熱食:

✨湯:

壽司
平時酒店的日式刺身區 竟然會有韓國版壽司之稱的紫菜包飯~ 充滿麻油香的紫菜 包著蘿蔔、雞蛋絲 表面還加上芝麻粒 好吃~☺️

甜品
最驚喜的莫過於有專屬的韓國甜品區~包括了人蔘蜜糖慕絲蛋糕 有著絲絲的人蔘味 不會太甜膩 很特別❤️ 還有蜜糖薄脆、紅豆糕、蜜糖年糕、南瓜紅棗忌廉蛋糕和紅棗花生芝廉曲奇 每款都是傳統韓式甜點👍 蜜糖年糕最得我歡心🤣裡面是花生餡 而且年糕煙煙韌韌 超有口感呢🥳

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 香港沙田凱悅酒店
🗺 新界沙田澤祥街 18 號
2021-11-17 2020 瀏覽
我正想推介呢度早餐個厚切煙三文魚,但前排爆出有12人午市在這咖啡廳食三文魚刺身後食物中毒的新聞…好彩我無事。早餐選擇都算多,飲品除左咖啡同果汁,仲有其他地方較為少見既蕃茄汁同蘿蔔汁。不過我都係飲左蘋果汁同橙汁。頭盤有多款火腿,沙律吧,麵包,麥片等,又有醃菠蘿,黃瓜等漬物。熟食有中有西,西式都係大眾選擇,略覺薯餅太硬。中式有蒸點,粥品,蔬菜,麵食等,選擇算多,味道正正常常,我幾欣賞調味料及粥品配菜幾充足。不過其中午餐肉賣相似係炸過龍,有無勇士望到咁樣樣仲敢食?

Breakfast  Buffet

不過其中午餐肉賣相似係炸過龍,有無勇士望到咁樣樣仲敢食?
早餐
Breakfast  Buffet
放假 約了閨蜜在沙田凱悅酒店吃下午茶位置就在大學站附近 好方便新界東朋友餐廳樓底高景觀不錯 陽光灑落溫暖舒服酒店最近聯乘 韓國農水產食品流動公社推出韓國頂級香印提子為主題 的下午茶嚴選慶尚北道產 姬香公主等級香印提子比一般提子飽滿圓潤 皮薄爽脆清新香甜以這款高級提子入饌 設計出九款鹹甜點頗有創意味道不錯 提子清甜不膩很討喜-◆「韓國香印提子下午茶」◆ $468 for 2 -⧫第1層⧫‧香印提子香檳慕絲‧‧香印提子綠茶忌廉卷‧‧香印提子奶凍‧香檳慕絲鏡面提子外型最搶鏡 慕絲幼滑卷蛋與提子配搭合拍 鬆軟爆汁口感豐富奶凍杯入口啖啖提子果肉 味道十分清爽-⧫第2層⧫‧香印提子白朱古力奶凍‧‧香印提子雲石芝士蛋糕‧‧香印提子吉士撻‧白朱古力奶凍有點似蛋糕 質地頗為特別 芝士蛋糕口感不會過份厚實 口味較清淡頗喜歡吉士撻 最能突顯提子清香的味道-⧫第3層⧫‧焗香印提子‧鮮蝦‧接骨木花忌廉撻‧‧香印提子忌廉芝士三文治‧‧脆炸魚柳‧他他汁‧忌廉撻幼滑咬落蝦肉及提子爽口 好喜歡 甜的三文治不是我杯茶 咸點若多些更好炸魚下午茶不常見 外脆內軟他他汁開胃-⧫原味鬆餅‧朱古力鬆餅⧫鬆餅是偏脆的類型 抹上牛油忌
放假 約了閨蜜在沙田凱悅酒店吃下午茶

套餐配茶啡 我們另外加了香印提子特飲
米酒以碗盛載很有風味 酒香頗濃郁甘甜
梳打漸層好靚打卡一流 味道夏日清涼感
2021-11-05
沙田凱悦酒店最近聯乘韓國農水產食品流動公社,推出咗以韓國頂級香印提子「姫香公主」為主題嘅下午茶,呢種提子表面青翠又大粒,果肉清新香甜,甜度極高!下午茶以韓國香印提子入饌,製成九款鹹甜美點。另外再配搭下午茶必備嘅英式鬆餅,仲可以加配兩款韓國香印提子特飲~🍰甜點🍮香印提子香檳慕絲香印提子綠茶忌廉卷香印提子奶凍香印提子雲石芝士蛋糕香印提子吉士撻香印提子白朱古力奶凍原味+朱古力味鬆餅配牛油忌廉及草莓醬其中個人最喜歡香印提子吉士撻同埋香印提子奶凍,入口有滿滿嘅香印提子,散發清香,但又甜而不膩,味道誘人。🧀鹹點🍤脆炸魚柳配他他醬香印提子忌廉芝士三文治焗香印提子,鮮蝦,接骨木花忌廉撻估唔到香印提子都可以製作成鹹點!配搭好創新,而且口感豐富~套餐可配茶或咖啡,另外仲可選擇加配香印提子特飲-香印提子米酒或者香印提子梳打。門口仲有提子園裝飾,影相打卡就最好不過📸

🍰甜點🍮
原味+朱古力味鬆餅配牛油忌廉及草莓醬

🧀鹹點🍤
脆炸魚柳配他他醬
香印提子忌廉芝士三文治
焗香印提子,鮮蝦,接骨木花忌廉撻

估唔到香印提子都可以製作成鹹點!配搭好創新,而且口感豐富~

門口仲有提子園裝飾,影相打卡就最好不過📸

2021-10-04 2355 瀏覽
爆假要清假了,唔知有咩做好,見到KKday 特價呢度嘅下午茶,就俾個機會佢嚟試吓。個Tea set 以夏日荔枝為主題,甜點唔會太甜好清新,鹹點亦都新鮮熱辣辣。一人仲送一杯荔枝酒精飲品,其實都好抵。

2021-08-31 3039 瀏覽
平日晏晝黎到中大隔離既沙田凱悅酒店雖然係五星級酒店,但餐廳服務同食物水準都唔乎合標準落單同事要客人重複多次先可以準確落單,約左朋友傾重新野都想可以食野期間安靜唔受打擾,但侍應多次打斷要執拾枱面,而且收碟既時候仲意外刮傷左朋友呢啲情況都唔應該係五星級酒店發生🥗Caesar Salad 凱撒沙律 ($198)凱撒沙律黎到真係大失所望沙律菜得一款生菜,而且全部都大大塊,要切開先可以方便進食入面既脆麵包粒全部都疏左氣,咬落去係林既另外加左$40雞胸,但全部都好乾,一啲都唔juicy,而且味道偏咸一啲都唔合格🙅‍♀️🍕夏威夷薄餅 (標準size)價錢唔記得左mark低,大概係二百幾蚊有8塊味道正常,餅底偏硬,啲料都好似快餐店食到既質素咁唔太好食薑汁柚子梳打特飲野飲就正常發揮,有小小薑味
平日晏晝黎到中大隔離既沙田凱悅酒店
雖然係五星級酒店,但餐廳服務同食物水準都唔乎合標準
呢啲情況都唔應該係五星級酒店發生

🥗Caesar Salad 凱撒沙律 ($198)
凱撒沙律黎到真係大失所望
沙律菜得一款生菜,而且全部都大大塊,要切開先可以方便進食
入面既脆麵包粒全部都疏左氣,咬落去係林既
一啲都唔合格🙅‍♀️
Caesar Salad 凱撒沙律

🍕夏威夷薄餅 (標準size)
價錢唔記得左mark低,大概係二百幾蚊有8塊
味道正常,餅底偏硬,啲料都好似快餐店食到既質素咁
唔太好食
夏威夷薄餅

薑汁柚子梳打特飲
野飲就正常發揮,有小小薑味
薑汁柚子梳打特飲
2021-08-02
2021-08-19 2690 瀏覽
疫情期間 去唔到泰國 唯有食下泰國菜緬懷一下因為長住酒店 所以餐飲有八折優惠 柚子沙律柚子青甜 味道不錯泰式肉碎 欠缺生菜 如有生菜 效果更佳魚餅好味 開胃炸豆腐 醬汁酸辣 正馬拉盞炒菜心 正常發揮紅咖喱牛肉 味道偏辣黃咖喱雞 味道適中 唔會太辣 有提供米通及蝦餅 點咖哩汁 一流泰式豬頸肉 肉質韌 串燒 提供豬牛雞 醬汁開胃 味道不錯有廚師即燒 菠蘿及羊架10分推介羊架 冇羶味 亦唔會太韌麵包布甸焗得好靚 但係冇味 爭少少葡撻 菠蘿牛油蛋糕 一般蛋白燉桃膠 冇味芒果糯米飯 正 椰汁糕 椰汁味好濃好重提拉米蘇應該係佢哋招牌 好味 但酒香味較少整體用餐表現 不錯 侍應有主動加水 但冇咩笑容 話晒係Thai-cation 應該提供多啲泰式食物例如船麵 泰式芒果沙冰 泰式春卷 冬陰功 但都冇 可能係因為lunch buffet 但 算係咁埋單人頭$333 捧住個肚走 開心
疫情期間 去唔到泰國 唯有食下泰國菜緬懷一下

因為長住酒店 所以餐飲有八折優惠