雖然是火鍋店掛帥,但港式小炒方面,非常夠鑊氣,味味精彩!已經成為常客。每次除了點椰子雞鍋,必定再點小菜。前菜方面:沙薑雞腳、芥末拌生腸,必食!一些經典港式小炒:豉油皇鵝腸、椒鹽九肚魚、小炒皇、蔥油雞 .... 好夠鑊氣!海鮮類選擇亦很多,首選避風塘炒蟹、薑蔥炒蟹。🦀講返火鍋,湯底用椰青水,加湯我們不加水,只點椰皇。火鍋材料亦很新鮮。🥥價錢合理 ,可以自帶酒水。🍷還有包廂,minimum charge 價格合理。👍
雖然是火鍋店掛帥,但港式小炒方面,非常夠鑊氣,味味精彩!

已經成為常客。每次除了點椰子雞鍋,必定再點小菜。

前菜方面:沙薑雞腳、芥末拌生腸,必食!

海鮮類選擇亦很多,首選避風塘炒蟹、薑蔥炒蟹。🦀

價錢合理 ,可以自帶酒水。🍷

還有包廂,minimum charge 價格合理。👍
  • 豉油皇鵝腸
  • 沙薑雞腳
2019-09-06 531 瀏覽
朋友話想食打邊爐,聽講大角咀嘅打邊爐出名椰子雞煲湯底,就同佢一齊去試下。餐廳環境幾大,而且夥計都幾友善,佢哋會教你幾時食邊樣同淥幾耐,咁就唔使怕整嘥咗美味嘅食材。首先係椰子雞煲加海南雞,工作人員表示要先煲15分鐘,之後先試吓啲湯同埋雞。打開煲蓋,成個湯充滿椰子絲,令到成個椰子湯非常鮮甜,另外海南雞肉質彈牙。牛頸脊 / 牛肉粒 打邊爐不可或缺嘅牛肉,牛頸脊切得都幾厚,食落好有口感。牛肉粒亦好彈牙,加埋鮮甜嘅椰子湯嘅簡直係正。 大花蜆 處理得好好,食落唔會有沙。 美國桶蠔 隻隻份量十足,肉質鮮嫩幼滑,大滿足! 美國桶蠔 隻隻都大大隻,肉質鮮嫩幼滑,大滿足!墨魚丸 / 貢丸, 墨魚丸爽口彈牙,而貢丸好足料,咬落食到好多冬菇,好好食。 珊瑚蚌鮮 甜,爽脆,記住唔好淥咁耐呀。 總而言之喜歡打邊爐嘅朋友不妨試吓。

美國桶蠔 隻隻都大大隻,肉質鮮嫩幼滑,大滿足!

珊瑚蚌鮮 甜,爽脆,記住唔好淥咁耐呀。

總而言之喜歡打邊爐嘅朋友不妨試吓。
1K
2019-09-03 424 瀏覽
椰子同雞都食過,唔知水鴨朱椰子雞嘅椰子雞煲你又有冇食過呢🥥🐓佢地湯底以清甜既椰子水😋所以真係好鮮甜👍🏻配上文昌雞隻同大量椰子肉,令每件雞肉都有陣陣椰子味🤤仲要好嫩滑,分量都幾多,所以叫多幾樣火鍋配料已經好夠食🍲而環境方面比較 local,有少少嘈🤗但整體環境都好乾淨👍🏻👍🏻👍🏻火鍋配料好多選擇,飲品仲有椰皇揀,超有椰子味🥥🥥仲有其他樽裝飲料揀,人均消費唔算好高,所以都好抵食
2019-09-03 327 瀏覽
餐廳環境幾大,駐場嘅員工都好好人,佢哋會教你幾時食邊樣,咁就唔使怕自己唔識整嘥咗美味嘅食材。首先當然係椰子雞煲加海南雞,店員表示要先煲15分鐘然後試吓啲湯同埋雞肉先。湯頭充滿椰子絲,令到成個椰子湯非常鮮甜,另外海南雞肉質彈牙,一開始就已經覺得呢一餐會好滿足。另外亦都點左打邊爐不可或缺嘅牛肉,我點左牛頸脊同牛肉粒,佢哋嘅牛肉好鮮味十足,牛頸脊切得都幾厚,食落好有口感。牛肉粒亦好Q彈,加埋椰子湯嘅鮮甜簡直係雙重享受。丸方面我地點左墨魚丸同貢丸,墨魚丸爽口彈牙,而貢丸好足料,咬落食到好多冬菇,好好食。珊瑚蚌鮮甜爽脆,記住唔好淥咁耐呀。午餐肉吸收埋啲湯汁,軟林林好好食。美國桶蠔隻隻份量十足,肉質鮮嫩幼滑,大滿足!大花蜆處理得好好,食落唔會有沙。喜歡打邊爐嘅朋友不妨試吓

珊瑚蚌鮮甜爽脆,記住唔好淥咁耐呀。

午餐肉吸收埋啲湯汁,軟林林好好食。

美國桶蠔隻隻份量十足,肉質鮮嫩幼滑,大滿足!

大花蜆處理得好好,食落唔會有沙。

喜歡打邊爐嘅朋友不妨試吓
2019-09-03 198 瀏覽
同朋友食飯聚會當然要揀打邊爐慢慢恰恰下,呢間餐廳環境夠曬大,空間闊落,伙記推介椰子雞煲一於試下,雞肉都嫩滑,有timer計住,伙記專人開爐落雞,服務態度好,而家明顯食開都係街坊,餐牌好選擇而且價錢好合理。首先頭盤係青瓜海哲,微辣醒胃,椰子雞湯真係好清甜,啲邊爐料唔洗沾豉油都好有味,好香椰子味,海鮮超新鮮,啲蝦好生猛,蝦肉好爽口,青口同蠔都係大大隻,仲有勁巨型帆立貝,肉當然不能不提,佢啲牛肉肉質稔,易咬口,豬頸肉份量超多,呢間野每樣材料份量都勁足,丸類好多都手打,夠曬彈牙,我地仲叫左椰王飲,30蚊一個超清甜,想食火鍋都推介黎!

2019-09-02 80 瀏覽
今日落雨天就好想打邊爐,同幾個朋友就揀咗試特別啲椰子雞試吓🤤🥥🐣椰子雞煲聽夥計講最出名係椰子雞煲,四個人就叫一隻海南島文昌走地雞($268)!本身個煲椰子水已經有椰子肉同竹笙,聞落超香椰子味,當然識落都有好甜嘅椰子味!而走地雞同冰鮮雞果然唔一樣,夠雞味,而且食落都冇碎骨,啱晒用嚟打邊爐!🦐海鮮類海鮮我哋叫咗游水海蝦、日本廣島蠔、荷蘭半殼青口、北海道帆立貝!海蝦上枱仲識郁,勁新鮮,所以食落好彈口,勁好食!廣島蠔大大粒,好飽滿,唔會因為雪藏而冇晒好味!青口同帆立貝都係大大粒,煮完都唔會縮晒水搵唔番👍🏻🥩肉類叫咗手切特級本地牛頸脊、美國安格斯牛肩肉同爽口豬頸肉!牛頸脊果然係推薦嘅肉,無咩油脂,所以相對肉味比較重,再加上椰子湯底唔會搶咗啲牛味,勁好食!而且三碟嘅份量都好多!🍡丸類我哋試咗佢嘅自製四寶丸,例如牛丸蝦丸鯪魚丸,自製丸無咁多粉,食落當然更滋味!🥬時蔬類我哋叫咗白菜仔、金針菇同粟米!粟米超級甜,一食落去真係嚇親,勁推!白菜仔又係超多份量!🥢其他另外都有叫響鈴、魚皮、厚切午餐肉、脆皮芝士腸同日本稻庭烏冬,同樣都好高質!🥥另外叫咗幾個椰皇試吓,好清甜,啱晒打邊爐下火氣!

🥥🐣椰子雞煲

🦐海鮮類

🥩肉類

🍡丸類

🥬時蔬類

🥢其他

🥥另外叫咗幾個椰皇試吓,好清甜,啱晒打邊爐下火氣!
  • 文昌雞
  • 椰子雞煲
2019-08-28 1235 瀏覽
今晚約左朋友食飯聚舊,佢介紹我們黎呢間水鴨朱椰子雞,開頭聽個名以為係「水鴨豬」,我仲話個名咁搞笑,雖然最後都唔知水鴨朱係咩意思...呢間野好就好在可以一邊打邊爐一邊食小菜,雞煲款式好多,但係似乎椰子雞煲最出名,所以我哋第一時間就叫左半隻($178),先端上一鍋椰子水,都有椰肉在裡面,喝一口相當清甜。跟住我們就自己落雞,寫明正宗海南島文昌走地雞,果然肉質實淨,而且雞味濃郁,好味!我們叫左個特價海鮮拼盤($328),可以元貝、聖子、鮑魚,三選二,另外仲有游水海蝦、手打三寶丸、安格斯牛肩肉、脆肉鯇魚、鮮冬菇和粟米。D海鮮好鮮甜,海蝦真係好新鮮。肉蟹脆肉鯇又夠爽脆彈牙。三寶丸分別是有牛丸、蝦丸和鯪魚丸,蝦丸非常彈牙,牛丸就好有牛味,靚魚丸都唔錯。安格斯牛肩肉都好食,肉質鮮嫩有咬口!不過份量就唔係好夠,所以我哋另外叫多一客牛頸脊(大)$268,顏色鮮嫩,脂肪分布均勻,好靚,食落都好好味,肉質鮮嫩爽滑,充滿牛味。我哋仲叫咗一隻肉蟹($138),都幾大隻而且勁新鮮。肉蟹不多膏,但蟹肉好鮮甜爽口,好味。我哋仲叫咗兩個小菜,脆皮咸豬手($138),塊皮炸到脆卜卜,但同時裏面仍然可以鎖住肉汁,保持Juic

特價海鮮拼盤

D海鮮好鮮甜,海蝦真係好新鮮。
肉蟹脆肉鯇又夠爽脆彈牙。

手打三寶丸

牛頸脊

肉蟹

我哋仲叫咗兩個小菜,脆皮咸豬手($138),塊皮炸到脆卜卜,但同時裏面仍然可以鎖住肉汁,保持Juicy,都不錯!
脆皮咸豬手

至於酥炸桶蠔($198),炸得金黃鬆脆,保持到蠔既鮮味,相當肥美,正呀!
酥炸桶蠔
特價海鮮拼盤
手打三寶丸
牛頸脊
肉蟹
脆皮咸豬手
酥炸桶蠔
2019-08-26 620 瀏覽
今晚和弟弟一家三口dinner, 人多食火煱是最好的選擇!弟弟提議去水鴨朱椰子雞,九龍路我真係唔識,唯有叫弟弟帶路。但原來在旺角MTR C3出口一直行大約6分鐘就到,都好方便。呢度除了打邊爐外,還可以叫餸食飯,弟弟說這裏的餸菜也很有鑊氣,所以我們決定又食火煱又叫小炒。椰子雞煲半隻$178~正宗海南島文昌走地雞, 雞味濃郁,肉甜而不油, 肉質實淨而皮脂肪較少,好好味!湯頭是清甜的椰肉+椰清水,下了雞的湯更鮮甜美味!我們忍不住每人喝了一碗椰子雞湯才打邊爐,真的很清潤呢!海鮮拼盤$328~有游水海蝦,手打三寶丸,安格斯牛肩肉,脆肉鯇魚,鮮冬菇和粟米。海蝦~肉質爽脆鲜甜手打三寶丸~有牛味濃郁的牛丸,爽滑彈牙的蝦丸和鬆軟味鲜的鯪魚丸,三種丸我都喜歡安格斯牛肩肉~肉質較為爽實,有咬口!脆肉鯇魚~ 肉質爽脆彈牙,鮮甜!牛頸脊(大)$268~我們一家都是牛魔王,拼盤那幾片牛又怎能滿足我們呢?所以再order一盤大的牛頸脊。牛頸脊 肉質鮮嫩爽滑, 肉味香濃, 肥瘦適中帶點油份,非常美味肉蟹$138~非常新鮮,雖然不多膏,但肉質非常鮮甜,啖啖肉,好美味!脆皮咸豬手$138~豬手皮炸到脆卜卜,肉還keep住

海蝦~肉質爽脆鲜甜

安格斯牛肩肉~肉質較為爽實,有咬口!

脆肉鯇魚~ 肉質爽脆彈牙,鮮甜!

脆皮咸豬手$138~豬手皮炸到脆卜卜,肉還keep住鮮嫩和肉汁,正呀!

酥炸桶蠔$198~桶蠔炸得金黃又鬆脆,肉質肥美,juicy又鮮甜,非常美味!

L004日本朝日啤$30/加多宝$15/汽水$24
2019-08-06
  • 牛頸脊
  • 肉蟹
  • 酥炸桶蠔
  • 海鮮拼盤
  • 脆皮鹹豬手
2019-08-05 352 瀏覽
今日去探完朋友,朋友帶左我地去食椰子雞鍋,佢話平靚正!有野食我不嬲都冇問題!一於跟食!概然係跟食,仲可以撓埋雙手等食,會唔會太幸福 !! 黎人地頭就有呢D好處 !!侍應俾左一盤野我地調醬,入面有青檸都幾特別,一於試下佢。個青檸仲切開左,好貼心 !!首先黎左盤雞,呢碟係半隻既文昌雞。都唔細隻 !!朋友叫左個招牌椰子文昌雞鍋,勁香 !! 放底既時侯我地打開左個鍋黎影相 ~~ 好勁既椰子香味,入面仲有唔少既竹笙 !!滾起之後焗一陣就食得 ~~ 勁甜囉啖湯 !!!! 雞又好滑 ~ 完全唔會老 !! 果然冇介紹錯 ~我地仲叫左特價海鮮拼盤,海鮮 三選二,我地仲左元貝同鮑魚!! 另外仲有海蝦/三寶丸/安格斯牛肩/脆肉鯇/冬菇同埋粟米,朋友食過話好新鮮,我地一定要叫 !! 仲勁抵食 ~ 仲叫左隻脆皮豬手,個皮好脆,跟果個汁辣辣地,好開胃 !! 四個人堅飽 ~ 抵食 !!

侍應俾左一盤野我地調醬,入面有青檸都幾特別,一於試下佢。

個青檸仲切開左,好貼心 !!

首先黎左盤雞,呢碟係半隻既文昌雞。都唔細隻 !!

仲叫左隻脆皮豬手,個皮好脆,跟果個汁辣辣地,好開胃 !!

四個人堅飽 ~ 抵食 !!
2019-07-22
  • 椰子文昌雞鍋
2019-07-30 235 瀏覽
十分驚喜,清甜椰子雞煲加香口小菜。地點便利,交通很方便。星期二晚同朋友共四位去吃了椰子雞煲,加了2份香口小食,有脆皮豬手, 豬手外脆內嫩, 豬皮脆, 啲肉仲好多汁 ,十萬個讚 !之後食生炸乳鴿。無錯,係生炸!口感好正,已經好少食店有呢啲嘢㗎喇。所以加分。😋😋😋之後再跟個海鮮套餐, 有蟹,蟶子, 粟米皇帝菜,雲吞。個個真係飽到呢! 靚海鮮再加上靚肥牛就更加唔使講啦,已經決定下個禮拜再約其他朋友去。 特別提到雲吞餃子嗰啲先, 其實有好多食店啲餃同雲吞呢都係濕嘅即係佢重複使用咗好耐… 又或者係擺咗好耐嘅 但係呢間一定唔係,所以好有驚喜!果晚都9成入座。洗手間值得一提好乾淨!價錢合理。值得推薦。 人多啲食啲嘢仲多啲添
十分驚喜,清甜椰子雞煲加香口小菜。
地點便利,交通很方便。
但係呢間一定唔係,所以好有驚喜!
果晚都9成入座。
洗手間值得一提好乾淨!
價錢合理。值得推薦。 人多啲食啲嘢仲多啲添
2019-07-24 233 瀏覽
夏日炎炎想打邊爐,不論係雞煲、台式定日式火鍋都食到悶悶地。上網見到用椰子做湯底咁特別就一於去試下。地道火鍋店裝修,地方寬敞,一踏入餐廳己經聞到陣陣椰子湯香味。值得一提個醬料,初初好奇點解會有青檸提供,咁既然俾到就試下。一蘸之下不得不讚,豉油加上少少青檸汁可帶出食材的鮮味。鹹豬手外脆內軟,外皮酥脆非常香口,肉質不會過鹹,醬料帶有微辣黑椒味。椰子湯底除椰肉外仲有馬蹄同竹笙。湯底非常清甜,竹笙爽口。服務員幫我地放入半份雞,放下計時器,三分鐘左右就有得食。文昌雞新鮮肉質嫩滑。海鮮拼盤有蝦、鮑魚、帶子、脆肉鯇魚。蝦、鮑魚及元貝鮮甜,脆肉鯇無泥味,牛肉牛味重但略嫌切得太薄及份量少。三款自家製手打丸(牛丸、墨魚丸、鯪魚丸)都十分出色,真材實料,十分彈牙。

脆皮鹹豬手

正宗海南椰子雞鍋
椰子湯底除椰肉外仲有馬蹄同竹笙。湯底非常清甜,竹笙爽口。

服務員幫我地放入半份雞,放下計時器,三分鐘左右就有得食。

文昌雞
文昌雞新鮮肉質嫩滑。

海鮮拼盤
2019-07-22
脆皮鹹豬手
正宗海南椰子雞鍋
海鮮拼盤
  • 炸鹹豬手
2019-07-24 257 瀏覽
聽到個名以為食鴨出名,原來店員話最出名係椰子雞。朋友都話好多人推介所以特登泥試,果然無介紹錯!!真係一開蓋就聞到濃郁嘅椰香味,加埋雞肉同蟹(隻蟹仲好新鮮,一落鍋啲爪仲郁緊),碗湯好鮮甜,不得不試!!本身湯底除左有椰肉仲有馬蹄同竹笙,所以好清無油。竹笙吸左啲椰湯,好正!朋友話豬手網上有好多好評,所以試埋,又係一讚!食得出係新鮮整,個皮超脆,肉係乾身,放落口一啲都吾覺得油,怕食煎炸野嘅我都食左好多舊仲食埋舊骨。佢另外有個類似黑椒嘅汁伴碟,個人覺得吾dip都得。之後仲叫左啲火煱料,吾好晒湯底。點左牛肩肉,餃子同皇帝菜。本身對餃子都吾係太大興趣嘅我,個白菜餃係有驚喜👏👏。因為啲菜餡料好有咬口,同埋清清地吾太膩。雲吞個饀就有少咸,但朋友覺得剛剛好,可能我自己平時食得比較清。鋪頭人流都幾多,好彩朋友一早安排左位,而且坐卡位,地方闊落啲袋擺一邊都吾覺得迫。所以吾覺眼都食左接近3個鐘。值得一提係佢有提供原隻細青檸👍👍,鐘意青檸味道真係乜汁都可以吾dip,豬手加青檸我覺得好夾!!見到隔離枱點左炒蟹,賣相吸引,下次會再試。

見到隔離枱點左炒蟹,賣相吸引,下次會再試。
  • 椰子雞煲
  • 脆皮鹹豬手
2019-07-11 255 瀏覽
平時好少入大角咀,由於工作嘅關係,去左奧運站附近,放工約咗朋友,佢推介呢度附近雞料理嘅中式餐館食,見係佢推薦,一於試下!脆皮乳鴿好少去餐廳有乳鴿食,只可以講皮真係好脆,而且係脆而不油膩,細細隻,好適合用嚟做前菜小食!剁椒蒸魚頭未上枱已經聞到剁椒嘅香味,當堂已經流晒口水,魚頭一直都係我最鍾意嘅菜式之一,因為魚頭入面嘅魚肉係超級滑,正!口水雞口水雞認真抵食,半隻嘅份量都好多,而且雞嘅肉質鮮嫩,唔似冰鮮雞,最緊要嘅係唔算太辣,好適合食唔到辣嘅人,用嚟送飯簡直一流!胡椒豬肚雞湯食飽飽當然要飲番個湯啦,呢個胡椒豬肚雞湯好啱兩個至三個人飲,相當滋潤。

脆皮乳鴿

剁椒蒸魚頭

口水雞

胡椒豬肚雞湯
2019-06-18 385 瀏覽
首先講吓呢間餐廳嘅服務,侍應們都好快手應顧客要求,服務都唔錯!而且態度都好好!食物方面,侍應介紹咗個芥末生腸,鍾意食Wasabi嘅朋友可以一試!配合埋青瓜一齊食口感唔錯!好爽,生腸亦都好彈牙、配上Wasabi醬汁、味道出奇地夾!好介紹!鳳城水餃🥟,餡料係好多!幾隻已經食到個人飽飽地!椰子凍甜品🍮,之前都食過一次,不過係外賣,今次特登堂食,成個椰子都係肉、好鮮甜、呢個係必食推介!另外仲叫咗個海鮮拼盤,帶子超大粒!隻蝦非常非常活躍、顯得出海鮮好新鮮!#水鴨朱椰子雞🥥#foodie#love #instagood #photooftheday #beautiful #tbt #happy #cute #fashion #followme #me

鳳城水餃🥟,餡料係好多!幾隻已經食到個人飽飽地!

#水鴨朱椰子雞🥥

#foodie
2019-06-18 309 瀏覽
我記得之前同朋友都食過呢間水鴨朱椰子雞,不過就係唔記得咗個確實位置喺邊,今日終於都比我搵返佢啦!超級勁勁勁勁掛住佢呢度個椰子雞鍋、因為佢個湯底真係好甜美,全椰子湯底去滾,你都咪話唔正!淨係個湯底我已經飲咗好幾碗,再加埋啲雞落去, 本身隻雞已經夠晒新鮮!加埋落去隻雞都好甜啊!有專人服侍幫我地放落去,果然服務周到!😋😋😋#水鴨朱椰子雞 #foodie#love #instagood #photooftheday #beautiful #tbt #happy #cute #fashion #followme #me

有專人服侍幫我地放落去,果然服務周到!😋😋😋
#水鴨朱椰子雞 #foodie