呢間小店位於人氣紅磡雞蛋仔嘅隔離~史努比就冇食到紅磡雞蛋仔😂不過見到條隊即刻唔想排🤣加上呢間「正粉皮」好似仲吸引雖然史努比系個食辣廢人但都會口痕想食辣嘢 BB辣系ok嘅😛一於試試佢~👍🏿吾食正粉皮(小辣) $25睇完個名真心笑咗 老實講order嘅時候都有啲kam😂食得辣嘅仲有中辣同大辣揀🤪但史努比就梗系嗌小辣啦份量超多😳攞起明顯feel到系聚手嘅粉皮好特別 一條條呈卷形質地偏硬身但硬得嚟滑溜 而且系超超超爽彈😳史努比從來冇食過咁爽脆嘅粉皮 勁鍾意呢個口感🤪而且佢涼浸浸咁啱晒呢個突然變熱嘅天氣😂另外仲加咗青瓜絲同齋 食落一啲都唔會dry辣油都比得好足 每一條粉皮都沾滿辣油🤣食落麻香惹味 辛味十足🔥不過佢辣度都幾高雖然系小辣 但真系太辣啦而且齋索晒汁所以好入味 就更加辣🥵其實佢好好食架 但辣度驚人食多兩啖都要宣布投降🫣如果食得辣嘅史努比大大力推薦味道: 8.5/10性價比: 8.5/10👍🏿椒辣爽魚皮(小辣) $35媽媽👩🏻系魚皮愛好者🤣所以就索性直接嗌份小食佢比較細塊 但份量足🫶🏿一啖一塊 食起上嚟好方便平時史努比就唔多好魚皮嘅但佢確實系幾好食😂香辣惹味 重點系非要爽脆而且唔會好油膩不
呢間小店位於人氣紅磡雞蛋仔嘅隔離~
史努比就冇食到紅磡雞蛋仔😂

不過同樣地佢真系太辣🥵
我哋都唔系好承受到佢呢種麻辣
食完個嘴好痹🤣
但媽媽👩🏻話實在太好食所以佢都清晒😂
可想而知佢真系好好食~
性價比: 8/10
椒辣爽魚皮

*不設加一服務費*

店家好nice
佢都有話好多人話好食但就一路食一路嗌辣🤣
所以結論系食得辣嘅你一定要試
唔太食得就量力而為啦下😂
但史努比都系覺得值得一試嘅~

整體評分:
環境: /
服務: 7.5/10
衛生: 7.1/10
抵食: 8.3/10
回頭率: 5/10(如果佢出BB辣度史努比應該一定翻兜😛🤣)
椒辣爽魚皮
天氣又熱返當然要食涼爽既食物~正粉皮除咗特製涼皮、水晶粉,亦有湯房足料無味精自家湯,店細細但由飲品到甜品都有得食。店員姨姨友善又細心,唔想等仲可以whatsapp落單。𖦹 招財催運水晶粉 $25 加萵荀 $8 腐竹 $8 雞絲 $12本身struggle試粉皮定水晶粉,最後都係敵不過水晶粉既誘惑。水晶粉口感滑溜,口感煙韌,加上青瓜絲、脆豆、以及自選配料,加上酸酸辣辣既醬汁,透心涼。特別推介姨姨叫我加既腐竹,係一卷卷有厚度既圓柱體,好索汁。𖦹 湯房媽媽味道自家湯 +$18是日湯品係霸王花湯 ,無添加防腐劑同味精,清甜滋潤。𖦹 湯房養身保健涼茶+$12夏枯草羅漢果清熱又解辣,食辣野必嗌。

𖦹 湯房媽媽味道自家湯 +$18

是日湯品係霸王花湯 ,無添加防腐劑同味精,清甜滋潤。

𖦹 湯房養身保健涼茶+$12

夏枯草羅漢果清熱又解辣,食辣野必嗌。
2023-10-09 461 瀏覽
正粉皮涼皮專門店位於紅磡寶其利街,主要賣涼拌粉皮、水晶涼皮、麻辣小食,仲有佢地自家湯品,店員好貼心講解粉皮同涼皮既分別,今次就兩樣都試哂!🌟吾食正粉皮 淨粉皮$25,加餸就$8/$12一款,今次要左豬耳、雞腎,份量都好多🤩豬耳好爽脆,另外配料仲有麵筋、青瓜絲、炸黃豆等,粉皮係用小麥粉去整,一片片口感帶點嚼勁🤤叫左小辣,醬汁冇重慶XX咁咸同咁重味🌟招成催運水晶涼皮 餸就叫左腐竹、魷魚、牛柏葉,腐竹一定要叫😍超吸味,涼皮用木薯粉去做,冰凍順滑帶點煙韌,口感好正🌟小食椒辣爽魚皮係最新推出,唔算好辣,不過幾喜歡後勁帶麻既感覺;醉香雞翼一份有大約6隻,酒味唔算好出🙈🌟媽媽味道自家湯 有300/600ml揀,每日湯品有機會唔同,今日就係日月魚猴頭菇合桃腰果螺頭湯,好多湯渣,岩哂上班族放工飲住家湯💯

🌟吾食正粉皮

🌟招成催運水晶涼皮

🌟小食

🌟媽媽味道自家湯
2023-10-07
2023-07-03 442 瀏覽
🥵夏天咁熱, 有時想食冰涼辣辣地嘅嘢🫢📍呢間位於紅磡戲院附近📽️✨主打麻辣涼菜的外賣小店🌶️😆不論店舖名定餐牌名都充滿玩味性🤪今次試試佢係正粉皮定jeng 粉皮先🤭🌟最特別係有售賣自家湯🥣同自家涼茶🥤🥳🤩即刻養生咗🆙🔸吾食正粉皮(小辣) $25 7/10+$8海帶絲|+$12雞絲小店招牌菜❕😲粉皮幾特別, 呈卷狀面質偏硬身啲配料✔️炸黃豆✔️青瓜絲🥒🌶️辣中帶點兒微酸🔸招財催運水晶涼皮(小辣) $25 7.5/10+$8木耳|+$12麻辣魚皮🐟🥢水晶粉麵質則比較彈牙滑溜呢款更加索汁, 感覺仲辣啲🤣🐟魚皮十分爽脆, 必嗌!🥳👍🏻🔸 👩🏻媽媽味道自家湯🥣 +$18 7.5/10//鮑魚霸王花蘋果合掌瓜湯//。足料。零防腐劑。無味精。少鹽🥣湯水餐牌每日唔同😍有飲住家湯的味道, 係家嘅感覺(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🙌🏻好足料, 有不少紅蘿蔔🥕, 合掌瓜😋味道清甜又滋潤~🔸湯房養身保健涼茶🥤 +$12 7/10//夏枯草羅漢果//✅既清熱又解辣飲完好似balance返, 感覺冇咁熱氣😝😌唔會好甜, 都係羅漢果本身的甜味飲落好舒服
🥵夏天咁熱, 有時想食冰涼辣辣地嘅嘢🫢
📍呢間位於紅磡戲院附近📽️

🥳🤩即刻養生咗🆙

🔸吾食正粉皮(小辣) $25 7/10
+$8海帶絲|+$12雞絲
小店招牌菜❕
😲粉皮幾特別, 呈卷狀
面質偏硬身啲
配料✔️炸黃豆✔️青瓜絲🥒
🌶️辣中帶點兒微酸

🔸招財催運水晶涼皮(小辣) $25 7.5/10
+$8木耳|+$12麻辣魚皮🐟
🥢水晶粉麵質則比較彈牙滑溜
呢款更加索汁, 感覺仲辣啲🤣
🐟魚皮十分爽脆, 必嗌!🥳👍🏻

🔸 👩🏻媽媽味道自家湯🥣 +$18 7.5/10
//鮑魚霸王花蘋果合掌瓜湯//
。足料。零防腐劑。無味精。少鹽
🥣湯水餐牌每日唔同
😍有飲住家湯的味道, 係家嘅感覺(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
🙌🏻好足料, 有不少紅蘿蔔🥕, 合掌瓜
😋味道清甜又滋潤~

🔸湯房養身保健涼茶🥤 +$12 7/10
//夏枯草羅漢果//
✅既清熱又解辣
飲完好似balance返, 感覺冇咁熱氣😝
😌唔會好甜, 都係羅漢果本身的甜味
飲落好舒服
2023-07-01 304 瀏覽
-紅磡新開川菜小食店正粉皮聽個名就知佢賣咩🤣🤣🤣而且價位都好親民~小店主打粉皮,當然仲有各款配菜小食可以加落去,不過呢到的粉皮都幾特別,( • ̀ω•́ )✧食落有嚼頭,入口麻辣酸香十分開胃加埋花生青瓜等等,夏天食好一流。ε٩(๑> ₃ <)7з-叫埋招牌魚皮,帶啖啖麻油香,爽口非常。順帶一提,正粉皮有同湯房一齊出無味精少鹽的媽媽味道自家湯,買果日係川芎白芷魚頭湯啊~即使夏天都可以補一補,啖啖自家味道,真材實料,大愛。

紅磡新開川菜小食店正粉皮
聽個名就知佢賣咩🤣🤣🤣
而且價位都好親民~
小店主打粉皮,
當然仲有各款配菜小食可以加落去,
不過呢到的粉皮都幾特別,( • ̀ω•́ )✧

食落有嚼頭,入口麻辣酸香十分開胃
加埋花生青瓜等等,

夏天食好一流。ε٩(๑> ₃ <)7з

叫埋招牌魚皮,帶啖啖麻油香,爽口非常。
順帶一提,
正粉皮有同湯房一齊出無味精少鹽的媽媽味道自家湯,

買果日係川芎白芷魚頭湯啊~

即使夏天都可以補一補,

啖啖自家味道,真材實料,大愛。
2023-06-24 167 瀏覽
間中有一兩日想邪惡下,就會想叫外賣,咁啱做完運動行返屋企嘅時候,見到呢間都有人排緊隊嘅涼皮店,就不妨試一下😎比起平時嘅涼皮店,呢一間小店嘅款式名稱好特別,由於睇落都唔知有咩分別,就隨意地叫咗頭嗰兩款,仲加咗少少錢加送同埋試吓佢哋嘅自家製涼茶添!😍兩款涼皮我哋都叫咗小辣,費事屋企人唔習慣呢種麻辣🙈正吾食正粉皮 $25另加萵筍絲 (+8) & 海帶絲 (+$8)媽媽最愛❣️面質較為煙靭同硬身,配料非常豐富,包括粉皮必備嘅花生、炸黃豆、青瓜絲等等招財催運水晶涼皮 $25另加木耳(+$8) & 雞腎 (+$12)My pick❣️呢款麵質就相對上比較彈牙,配料同上面嘅粉皮一樣,但更能夠將醬汁同麵條”融為一體”,每一條都可以均勻地沾上麻辣味!湯房養身涼茶 (+$12)為咗解渴、清熱同埋感覺冇咁熱氣(🤣),我哋加咗錢叫呢一款涼茶雪梨羅漢果甘草涼茶,飲落去非常清新,比平時飲嘅羅漢果涼茶稍甜,用嚟中和下涼皮嘅油膩係一個唔錯嘅選擇👍🏻整體而言,款式名有gimmick,整體偏濃味,好彩叫咗涼茶嚟中和吓🙈

兩款涼皮我哋都叫咗小辣,費事屋企人唔習慣呢種麻辣🙈

正吾食正粉皮 $25
另加萵筍絲 (+8) & 海帶絲 (+$8)

招財催運水晶涼皮 $25
另加木耳(+$8) & 雞腎 (+$12)

湯房養身涼茶 (+$12)

2023-06-03 146 瀏覽
食完個雞蛋仔唔開心,見到隔離嘅涼皮好多街坊排隊,仲有大大個標題寫住全港好L多foodie推薦涼皮店😂即刻想睇吓佢有幾巴閉🍽食物✨吾食正粉皮 $25 8.5/10+萵筍絲 $8+牛柏葉 $12 呢個係佢哋招牌,可以揀大中小辣,弱弱的我只係敢揀小辣🫣但係原來都唔算好辣,係條脷有少少麻,譚仔十小嘅我都接受到~相信如果食得辣嘅揀中/大辣會仲正!粉皮煙韌有咬口,配料有青瓜絲、蓮藕粒、海帶絲可以令整體更清爽,萵筍絲增加口感,牛柏葉索滿晒啲汁一齊食好夾!連平時唔太好粉皮嘅屋企人都忍唔住一啖接一啖🤭✨媽媽味道自家湯 - 鲍魚沙參玉竹節瓜煲雞腳湯 (600ml) $43 8/10好真材實料嘅靚湯😋倒出嚟我諗有3至4份,仲有好多湯料煲到融晒~味道甘甜濃郁~ 好有屋企嘅味道🥹👍🏻湯房養生涼茶 +$12 7/10自家製羅漢果茶,唔太甜,夏天消暑解渴一流!💁🏼‍♀️服務👍🏻店員好友善📝總評 8/10「最多人推薦」唔止係噱頭,試過先知佢哋真係用心出品嘅小店~ 打破我對涼皮一般都係又辣又油嘅印象😝反而係意外地清爽開胃!今次因為銀針粉冇貨所以試唔到~下次回訪要再試吓! 👛人均消費 ~$50 (冇加一)⏱冇限時

🍽食物
✨吾食正粉皮 $25 8.5/10
+萵筍絲 $8
+牛柏葉 $12

✨媽媽味道自家湯 -
鲍魚沙參玉竹節瓜煲雞腳湯 (600ml) $43 8/10

👍🏻湯房養生涼茶 +$12 7/10
自家製羅漢果茶,唔太甜,夏天消暑解渴一流!

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員好友善

📝總評 8/10

👛人均消費 ~$50 (冇加一)

⏱冇限時
2023-05-29 92 瀏覽
假期係屋企休息,呢間正粉皮超方便好近地鐵站附近又多巴士,咁當然係外賣自取啦。最重要係個鮑魚湯都只係40幾蚊好抵,有幾碗份量,即時點左!我重叫左魚皮超爽滑、唔食正粉皮、招財水晶粉配雞絲,個名好得意好過癮~我見呢幾款都有Youtouber同foodie都有介紹 樣樣都好好食好抵嫁,同埋我之前食過有d店係酸臭的,呢間係好香溝得好入味,總共食左140幾蚊係兩人份量再加湯好飽,相比出去食一碟都60幾蚊,或者西餐一碟都百幾蚊呢間正粉皮真係抵食又好味,難得! 真心推比香港人、支持小店
2023-05-28
5 分鐘 (外賣自取)
  • 湯房. 鮑魚元貝麥冬沙蔘玉竹
  • 招財水晶粉
  • 爽滑魚皮
2023-05-26 770 瀏覽
Bumped into this place and was attracted by its name so we decided to give it a try. The place is quite popular as both silver pin noodles and cold noodles were sold out when we arrived. We tried the other two with various toppings and they were all so good. We added pig ear, pig intestine, squid, pigskin and shredded potatoes on our four noodles respectively. I especially loved the pig intestine, it’s very clean, tender and no weird taste. Pig ear and pig skin were both flavourful. We also aske

We added pig ear, pig intestine, squid, pigskin and shredded potatoes on our four noodles respectively. I especially loved the pig intestine, it’s very clean, tender and no weird taste. Pig ear and pig skin were both flavourful. We also asked for medium spice level and that was quite spicy. Every noodles was fully soaked into the sauce and the taste was so unique that you won’t stop eating.

We also added a few appetizers - Spicy Duck Breast, Spicy Pork Intestine and Spicy Pig Ear. The server kindly put them all in one bowl to save the use of plastics. Again, they were all very appetising and would be great with beer I believe.

It’s so nice that they also sell homemade soup and the packing is so convenient that you could just pour some out and leave the rest for later. Ingredients were generous and the soup was clear.

🥂招財水晶涼皮 $25
🥂吾食正粉皮 $25
🥂熱酸辣涼皮 $25
🥂麻辣豬耳 $28
🥂麻辣鴨胸 $28
🥂麻辣豬大腸 $28
🥂猴頭菇海底椰南棗雞腳湯 $43
Price was decent and you will get very full with only one bowl of noodles without any toppings that cost only $25. Gonna stop by there more often when I’m craving for spicy noodles again!
Overall rating: 8/10
jsv_foodie
2023-05-21 129 瀏覽
早前去紅磡,喺寶其利街附近發現咗間高質粉皮涼皮專門店✨除咗提供涼拌粉皮同涼拌小食,仲有自家製足料靚湯,值得一試😍🔸吾食正粉皮($25)🔺加配:豬耳(+$12)、雞絲(+$12)粉皮份量十足,入口煙韌滑溜帶辣勁🌶一條條呈卷形,掛汁程度 level up🙆🏻‍♀️豬耳脆嫩有嚼勁,相當有口感👂🏻雞絲嫩滑味美,而且調味恰到好處🐔越食越滋味!🔸招財水晶涼皮($25)🔺加配:豬耳(+$12)、麻辣魚皮(+$12)晶瑩剔透嘅水晶粉份量同樣令人滿意,口感爽口彈牙,冰涼透心🧊配料方面選擇咗豬耳同魚皮,誠意推介麻辣魚皮✴️超級爽脆而且富有彈性,麻辣風味亦為味覺帶嚟衝擊,嗜辣嘅朋友絕不能錯過😋🔸醉香雞翼($35)嫩滑雞翼相當入味,酒香芬芳而不濁🍶加入杞子令味道層次進一步昇華,讚💛🔸麻辣鴨胸($28)鴨胸香辣惹味,口感鮮嫩扎實🦆亦無一般鴨肉嘅腥味,食落甜潤有彈性,相當過癮💁🏻‍♀️🔸媽媽味道自家湯($43/600ml)➿象拔蚌乾淮山蓮子百合湯真材實料,冇味精、冇防腐劑嘅自家製靚湯🥣600ml份量為兩碗多啲啲,味道清甜濃郁👏🏻有滋補養顏之功效,趁熱飲更顯鮮味😽

🔸吾食正粉皮($25)
🔺加配:豬耳(+$12)、雞絲(+$12)

🔸招財水晶涼皮($25)
🔺加配:豬耳(+$12)、麻辣魚皮(+$12)

🔸醉香雞翼($35)
🔸麻辣鴨胸($28)

🔸媽媽味道自家湯($43/600ml)
➿象拔蚌乾淮山蓮子百合湯
【九龍城區】【正粉皮涼皮專門店】睇佢哋個名叫「正粉皮」已經好想笑,個「正」字亦可以讀做 zeng3 嚟表達出係好食嘅粉皮嘅意思,一字多義,個名改得幾入腦。佢哋嘅第一款招牌菜個名亦都異曲同工,叫做「吾食正粉皮」,個吾字又可以解「我」,好笑。講到「吾食正粉皮」咯,第一款就佢啦,佢個涼皮係有嚼頭,有啲似刀削麵,同坊間嗰嗰唔同,而且佢哋標榜冇加味精,可謂全港獨有。雖然我唔太食得辣,但佢個辣係辣得嚟幾清新,話係用咗指天椒增加辣度所以係咁喎。講返碗嘢,除咗揀咗我不嬲都啱食嘅雞腎、豬耳,仲有佢哋第二款招牌菜「麻辣花膠」,惹味又養顏,點解 $35 咁平係因為佢哋直接同相熟批發入貨喎,正。碗嘢撈埋枝竹、薯絲、青瓜絲、烤麩等材料,我同啲朋友都覺得好食。係呀,講到食辣呢科嘢我點會冇搵朋友幫手食吖,不過之後每天限量,$30 嘅「無毒銀針粉」就有啲失望,可能因為係配泰式酸辣汁,我一向唔太中意呢個味,可能其他人覺得開胃醒神,但係我寧願狂食「涼拌皮蛋」,好食呀。最後係講全日最正重心 Q,「媽媽味道自家湯」,600ml 係 $40 我哋三個人飲都好夠。同「湯房」聯乘出品嘅足料無味精少鹽自家湯,今日係「花膠海底椰雪梨川

最後係講全日最正重心 Q,「媽媽味道自家湯」,600ml 係 $40 我哋三個人飲都好夠。同「湯房」聯乘出品嘅足料無味精少鹽自家湯,今日係「花膠海底椰雪梨川貝螺頭湯」,零防腐,真材實料,真心好得,好好飲,完美結尾。。。

按:寫完先發覺我完全忘記咗個豬大腸同埋薑味蓮藕,可見係真係冇咩可以令我記得佢,哈哈!

(地址:紅磡寶其利街53號寶利閣地下4號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #1am紅館 #紅磡 #黃埔 #何文田 #正粉皮涼皮專門店 #正粉皮 #涼皮 #外賣 #粉皮 #吾食正粉皮 #無毒銀針粉 #麻辣花膠 #媽媽味道自家湯 #花膠海底椰雪梨川貝螺頭湯 #1am0762 #1ambackup
  • 無毒銀針粉
  • 粉葛鯪魚赤小豆湯
2023-04-04 879 瀏覽
《正粉皮涼皮專門店 - 紅磡》紅磡區多好野食就一向都知,不過我個人其實對果啲排隊店唔算好有興趣🥱重點係我個人無耐性排隊等太耐😂上星期放lunch 時間,我自己鼠左出去附近買飯盒番office食,見到有間個名勁玩味既外賣小食店,當下心血來潮都想食下辣野,所以當下就決定食麻辣涼皮啦,當日我仲要幫個同事買埋,一共叫左兩個麵食,另外仲叫左個燉湯添💁🏻‍♀️無毒銀針粉同事個銀針粉要左中辣,後勁十足而且加重麻香味,幫佢加左腐竹蓮藕做配菜🤭佢呢度好好嘅地方係唔會fix咗你一定要指定配菜,可以按照自己喜好再加想食既野,銀針粉食落粉糯,中間粗啲嘅位置有口感少少煙韌,整體味道酸酸辣辣都幾好食💁🏻‍♀️吾食正粉皮我個人偏好食涼皮多,老闆娘話佢呢度係用咗坊間好少用嘅粉皮做涼皮,食落更彈牙更煙韌,而且更嗦汁添,點可以唔試呢😉辣度方面我揀咗小辣,同埋我另外加左牛柏頁、蓮藕、魚皮做配菜,👍🏻我想講個魚皮係勁爽脆好味,有啲似粥店食到既爽滑魚皮感覺,不過呢度係更加脆身,講起都好想食🤤下次再行過問下可唔可以淨涼拌魚皮先得😍蓮藕係個人喜好既item,食落爽口清新,係幾fresh 既💁🏻‍♀️花膠響螺雞湯近來屋企人無煮飯,搞到少左
《正粉皮涼皮專門店 - 紅磡》

💁🏻‍♀️無毒銀針粉

💁🏻‍♀️吾食正粉皮

💁🏻‍♀️花膠響螺雞湯
近來屋企人無煮飯,搞到少左飲湯呢🥲本來我買多左個湯包番屋企試下架🥲近排天氣乾真係好需要有湯水滋潤下,佢個湯好方便,只需用熱水助熱就可以即飲,價錢都十分合理😍點知我細佬一個唔該問都唔問就自己飲曬成包😭呢個湯包明明係兩人份量,佢自己自私飲好過份😟不過細佬話佢個湯嘅湯料好足,有少量螺片喺入面,佢話佢自己一個人飲夠飽肚喎🥲睇嚟下次我要買多幾包喺屋企先得
2023-03-31
  • 粉皮
  • 銀針粉
2023-03-22 251 瀏覽
路過紅磡發現的一家粉皮店,就在紅磡雞蛋仔隔壁。老闆即叫即做,涼拌粉皮很好吃,鮮香酸辣,粉皮十分勁道,醬汁酸辣可口,還有一些小料,味道很正炸過的黃豆又香又脆,很有特色。
炸過的黃豆又香又脆,很有特色。
2023-03-19 257 瀏覽
#正粉皮今日去左黃埔食野,行開呢頭,經過呢間好多foodie 推介既正粉皮,就同朋友買左啲食物返去做晚餐。話明出名粉皮,緊係要試試粉皮似一塊塊薯粉,好煙靭,而且感覺比普通麵食小澱粉,較健康。我地叫小辣,酸酸辣辣好開胃!同埋價錢唔貴!$25 都好大份我地加多左兩個餸,店員推介蓮藕($8)同雞絲($12)。蓮藕好爽口,配粉皮就多份質感,推介!呢度仲可以加碗湯$18,都好值得加,合掌瓜湯,有青紅蘿蔔,雞腎, 湯好清甜又足料。我地加左兩個小食- 醉雞翼$35,入面有6大隻,好入味,不錯- 麻辣豬耳$28,朋友話豬耳爽口,送酒一流呢間不錯 有下次,覺得下次可以黎買啲粉皮,小食,跟住食完入寶石戲院睇戲☺️
#正粉皮

話明出名粉皮,緊係要試試

我地加左兩個小食

2023-03-19
粉皮
醉雞翼
2023-03-18 209 瀏覽
紅磡出名多小店🤩 有次途經雞蛋仔就見到有間舖頭專賣粉皮!通常都去開旺中/深水埗食🫢 估唔到紅磡都有得食🥹🥹 【牛栢葉雞腎腐竹撈粉皮】每款配料加$8-$12不等麵類有好多種 但最後揀左粉皮!中意佢夠煙韌有咬口!牛栢葉雞腎腐竹份量都多 最重要係撈個汁食 真係好爽!平時食得辣既 一律建議中大辣!因為我唔太食辣 都覺得小辣唔夠辣!! 呢個有啲可惜🥲【麻辣豬耳/豬大腸】小食有好多選擇!最中意豬耳同大腸!個汁真係撈得好正好入味 個底仲有青瓜絲 勁索汁!我唔食得好辣 但覺得可以再辣少少 應該會再滋味啲😆是日靚湯 -【鮑魚合掌瓜玉竹紅腰豆豬骨湯】勁大碗勁足料!同埋真係無味精🤩👍🏻 以一個湯包形式 一打開就可以即飲 仲有湯渣!岩晒食湯渣既我🥹 飲左一大碗都無口渴!真係無味精!

【牛栢葉雞腎腐竹撈粉皮】
每款配料加$8-$12不等