2023-04-04 880 瀏覽
《正粉皮涼皮專門店 - 紅磡》紅磡區多好野食就一向都知,不過我個人其實對果啲排隊店唔算好有興趣🥱重點係我個人無耐性排隊等太耐😂上星期放lunch 時間,我自己鼠左出去附近買飯盒番office食,見到有間個名勁玩味既外賣小食店,當下心血來潮都想食下辣野,所以當下就決定食麻辣涼皮啦,當日我仲要幫個同事買埋,一共叫左兩個麵食,另外仲叫左個燉湯添💁🏻‍♀️無毒銀針粉同事個銀針粉要左中辣,後勁十足而且加重麻香味,幫佢加左腐竹蓮藕做配菜🤭佢呢度好好嘅地方係唔會fix咗你一定要指定配菜,可以按照自己喜好再加想食既野,銀針粉食落粉糯,中間粗啲嘅位置有口感少少煙韌,整體味道酸酸辣辣都幾好食💁🏻‍♀️吾食正粉皮我個人偏好食涼皮多,老闆娘話佢呢度係用咗坊間好少用嘅粉皮做涼皮,食落更彈牙更煙韌,而且更嗦汁添,點可以唔試呢😉辣度方面我揀咗小辣,同埋我另外加左牛柏頁、蓮藕、魚皮做配菜,👍🏻我想講個魚皮係勁爽脆好味,有啲似粥店食到既爽滑魚皮感覺,不過呢度係更加脆身,講起都好想食🤤下次再行過問下可唔可以淨涼拌魚皮先得😍蓮藕係個人喜好既item,食落爽口清新,係幾fresh 既💁🏻‍♀️花膠響螺雞湯近來屋企人無煮飯,搞到少左
《正粉皮涼皮專門店 - 紅磡》

💁🏻‍♀️無毒銀針粉

💁🏻‍♀️吾食正粉皮

💁🏻‍♀️花膠響螺雞湯
近來屋企人無煮飯,搞到少左飲湯呢🥲本來我買多左個湯包番屋企試下架🥲近排天氣乾真係好需要有湯水滋潤下,佢個湯好方便,只需用熱水助熱就可以即飲,價錢都十分合理😍點知我細佬一個唔該問都唔問就自己飲曬成包😭呢個湯包明明係兩人份量,佢自己自私飲好過份😟不過細佬話佢個湯嘅湯料好足,有少量螺片喺入面,佢話佢自己一個人飲夠飽肚喎🥲睇嚟下次我要買多幾包喺屋企先得
2023-03-31
外賣自取