2023-02-23 8 瀏覽
❣︎ 九龍灣高質性價比高星馬菜🐓主打海南雞飯·肉骨茶有吧枱位有卡位,環境簡潔乾淨Menu有套餐有散叫,款式選擇都唔小幾特別既係見到有輕怡版,岩哂女士們🤗🤗🤗♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 🐓栢檔極品去骨海南雞 半隻$93標榜無激素及無抗生素,食得放心啲😙海南雞味道真係唔錯,果然係招牌滑捋捋既雞肉,入口雞味香而濃另外可揀油飯或白飯,食海南雞一定要配油飯!!!🐖香煎手剁魚香肉餅飯 $64估唔到唔係海南雞都會配埋海南雞果三款靈魂醬汁手剁的肉餅沾上靈魂醬汁更添滋味🤤🍲細肉骨茶 跟餐加配$18抵叫喎!一碗湯既份量啲料都幾足,成條肉骨加上多款藥材同埋豆卜味道好易入口.
❣︎ 九龍灣高質性價比高星馬菜🐓
主打海南雞飯·肉骨茶
有吧枱位有卡位,環境簡潔乾淨

Menu有套餐有散叫,款式選擇都唔小
幾特別既係見到有輕怡版,岩哂女士們🤗🤗🤗

♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5
🐓栢檔極品去骨海南雞 半隻$93
標榜無激素及無抗生素,食得放心啲😙
海南雞味道真係唔錯,果然係招牌
滑捋捋既雞肉,入口雞味香而濃
另外可揀油飯或白飯,食海南雞一定要配油飯!!!

🐖香煎手剁魚香肉餅飯 $64
估唔到唔係海南雞都會配埋海南雞果三款靈魂醬汁
手剁的肉餅沾上靈魂醬汁更添滋味🤤

🍲細肉骨茶 跟餐加配$18
抵叫喎!一碗湯既份量
啲料都幾足,成條肉骨加上多款藥材同埋豆卜
味道好易入口

2023-02-23 10 瀏覽
呢到係主打海南雞飯,海南雞肉質好滑口,又彈牙夠蛋白質之餘又好味😙今次叫左油飯香口得嚟5會油份重,啱啱好豬手都整得好腍,又5會太過油膩感,送飯真係正豬頸肉又香口😋😋佢地嘅老火湯冇味精飲成碗湯充滿左南瓜味得閑飲啖湯水好滋補另外肉骨茶都值得推介😍😍夠哂足料藥材有黨蔘淮山杞子特別多,個藥材5會太重,同平時飲開重胡椒味嘅5同啱香港人口味總括嚟講成餐飯味道啱啱好又5會重味精😋簡單一餐夠哂營養😙😙
今次叫左油飯香口得嚟5會油份重,啱啱好
豬手都整得好腍,又5會太過油膩感,送飯真係正
豬頸肉又香口😋😋
佢地嘅老火湯冇味精飲成碗湯充滿左南瓜味
得閑飲啖湯水好滋補
總括嚟講成餐飯味道啱啱好又5會重味精😋
簡單一餐夠哂營養😙😙
2023-02-21 9 瀏覽
其實我都幾鍾意食海南雞飯,不過好少去到一間係標榜冇激素,感覺健康啲.✨今晚叫咗兩個一人餐,佢個湯真係好好飲,係南瓜紅蘿蔔,豬骨粟米湯,裏面勁足料。但個湯飲落好甜,而且真係冇味精既感覺。✨海南雞飯加$12轉左雞髀,估唔到份量都幾多,而且色澤好靚. 個雞髀肉真係好嫩滑,我就最鍾意點果個酸酸辣辣嘅汁,另外佢個豉油汁都好好味✨滷水元蹄:d 肉夠腍唔會痴牙而且啖啖肉,個豬皮炆得好腍,唔錯。✨跟餐仲有油菜,想講碗飯係裝得勁實勁大碗。✨仲有迷你糯米糍一粒,我食果個係士多啤梨皮+雲呢拿味都幾好食

✨跟餐仲有油菜,想講碗飯係裝得勁實勁大碗。

2023-02-21 13 瀏覽
二人套餐220蚊海南雞半隻配2碗油飯海南雞嫩滑冇骨, 去曬骨真係好方便啖啖肉 ,而且份量好多, 絕對夠兩個人食👍🏻兩碗無味精靚湯個湯一定要飲!推介!超級足料! 味道清甜而且飲得出無味精,就好似阿媽煲嘅湯一樣咁好飲👍🏻一份主菜主菜揀咗鹵水元蹄, 份量都幾多,而且非常入味,啲肉軟淋淋,好正🥰 食完覺得補充咗骨膠原,個人都靚啲🤭小食麻辣鳳爪, 一開頭見到寫住麻辣鳳爪,都驚會好辣 。好彩食落又唔算,而且又係去曬骨,啖啖肉,食落去好爽,酸酸辣辣咁好好食👍時菜靚姐畀咗啲靚生菜,爽脆好食👍🏻總結就係分量大,價錢抵,係性價比之選👍而且味道都好好,坐喺度見到好多人買外賣返屋企食 👍🏻其實呢個二人餐嘅份量絕對夠三個人食,另外就係個湯真係超級好飲👍🏻一定要嗌湯飲!
二人套餐220蚊

海南雞半隻配2碗油飯

兩碗無味精靚湯

一份主菜

小食

時菜
靚姐畀咗啲靚生菜,爽脆好食👍🏻

2023-02-19 6 瀏覽
📌栢檔極品海南雞飯主打海南雞飯🍚另外有肉骨茶、滷水元蹄、滷燒豬頸肉同香煎手剁魚香肉餅等套餐店面不大,但裝修簡約明亮,坐得舒服,店員親切,在淘大商場開業多年儲落唔少回頭客✴️海南雞飯海南雞保持一貫水準,肉質嫩滑有肉汁✨雞胸位都完全不柴,雞油飯亦是必點,米飯粒粒分明帶油香😚海南雞配有3款醬汁,黑醬油、薑蓉、辣醬,食到3種不同口味❣️✴️肉骨茶肉骨茶以多種藥材加肉排熬煮,包括有黨蔘、杞子、桂圓等,滋補暖胃🥘藥材味剛剛好,唔會太濃,好易入口✨一字骨煮得軟腍嫩滑,用筷子輕輕一夾已可骨肉分離,煮得夠火喉,點少少黑醬油,送飯一流😚✴️秘方滷燒豬頸肉 $75豬頸肉份量十足,肉質juicy而且滷得入味,口感軟腍☺️
📌栢檔極品海南雞飯

✴️海南雞飯
海南雞保持一貫水準,肉質嫩滑有肉汁✨
雞胸位都完全不柴,雞油飯亦是必點,米
飯粒粒分明帶油香😚

✴️肉骨茶

✴️秘方滷燒豬頸肉 $75
豬頸肉份量十足,肉質juicy而且滷得入味,口感軟腍☺️
2023-02-18 7 瀏覽
栢檔極品海南雞飯 (九龍灣).九龍灣價錢親民,大份又扺食嘅海南雞飯!.▪️極品海南雞一人套餐▪️.無骨海南雞飯,仲可以揀油飯,另外仲配蠔油生菜同埋甜品雪米糍.▪️豬頸肉一人套餐▪️.豬頸肉同海南雞一樣都有三個醬料可以沾,我最鍾意點嘅就係薑蓉同埋酸甜醬!.另外呢度嘅飲品就好似平時茶餐廳嘅飲品,但係比較特別嘅就會有埋青檸梳打!.📌 栢檔極品海南雞飯 (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G107號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
栢檔極品海南雞飯 (九龍灣)

九龍灣價錢親民,大份又扺食嘅海南雞飯!

▪️極品海南雞一人套餐▪️
無骨海南雞飯,仲可以揀油飯,另外仲配蠔油生菜同埋甜品雪米糍

▪️豬頸肉一人套餐▪️
📌 栢檔極品海南雞飯 (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G107號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-02-17 8 瀏覽
個人幾鍾意呢間餐廳除咗海南雞飯之外,仲有唔同選擇,晚餐時候兩個人試咗佢3款食物,包括極品海南雞、豬頸肉、香煎手剁魚香肉餅!海南雞雞肉皮爽肉嫩,仲要配埋海南雞豉油、海南雞辣椒醬及薑蓉,真係唔係間間都有!香煎手剁魚香肉餅煎得好脆,鹹香和鮮味都好正,最有驚喜!豬頸肉亦都好爽彈!建議大家兩個人食都可以三樣嘢都叫嚟食,因為佢有個叫雙併!皇牌無味精靚湯又真係好不錯,調味啱啱好,飲得出好足料,唔會因為大煲湯而無味!

2023-02-17 296 瀏覽
淘大越來越多野食揀,是日就黎左栢檔度食,差唔多兩點鐘黎到,店內都幾多食客,點解個個都揀bar枱坐嘅🤔見咁肚餓而個一人餐又幾抵咁樣,就叫呢樣先,要左跟湯、海南雞、油飯,另外再加$8蚊要杯咖啡,落完單唔使五分鐘就上齊啦,勁有效率👍🥣皇牌無味精靚湯足料靚湯好鮮甜,仲唔油膩添,好好飲。唔怪之得個個坐落都話跟湯,飲完仲想飲多碗。🐓極品海南雞個一人餐主食有幾樣野揀,但入得黎栢檔幾乎都係食海南雞嘅,唔執輸梗係叫雞啦😁一碟份量都算多,雞肉嫩滑,皮下無乜脂肪,食埋皮都無罪惡感😝🟢三色醬料有甜醬油、酸辣汁同薑蔥蓉,個人覺得三種醬料都唔錯,樣樣都點下黎食先。🍚雞油香飯飯可以揀白飯同油飯,食海南雞就梗係要配碗油飯啦,雞油好香呀,正🤤🥬健康翠綠時菜時菜係唐生菜,配上蠔油,幾好吖有條菜食下。🍬迷你雪米滋個餐仲有個飯後甜品~雪米滋一粒😆☕怡寶白咖啡工作好攰想飲杯啡,就叫左杯熱咖啡,幾香口,唔落糖都唔苦喎,精神晒😊唔使加一👍

🥣皇牌無味精靚湯

🐓極品海南雞

🟢三色醬料

🍚雞油香飯

🥬健康翠綠時菜
時菜係唐生菜,配上蠔油,幾好吖有條菜食下。

🍬迷你雪米滋
個餐仲有個飯後甜品~雪米滋一粒😆

☕怡寶白咖啡

唔使加一👍
2023-02-15
2023-02-15 7 瀏覽
好耐無食過星加波美食例如海南雞、肉骨茶,前兩日去左淘大商場既「栢檔極品海南雞」食飯,餐廳最出名海南雞✨肉質嫩滑,非常好味。一人套餐$83一人套餐性價比十分高,主食有幾款選擇,當然要食栢檔極品海南雞🐓,另外仲配埋中式無味精靚湯、油菜🥬、雞油飯、甜品,必點之選。香煎手剁魚香肉餅🐽飯$64手剁魚香肉餅厚薄適中,外層煎得香脆,肉餅混合魚香,回味無窮。肉骨茶$52私心推介肉骨茶🍲,好味又抵食,份量十足,有大約五至六條肉排,非常入味,配合豆腐卜等配料,十分好味。

一人套餐$83

香煎手剁魚香肉餅🐽飯$64

肉骨茶$52
2023-02-14 9 瀏覽
今日襯囡囡返擧,約朋友出九龍灣行街, 順便快閃食埋lunch 返屋企湊囡, 經過見,栢檔極品海南雞雞見到食新加坡菜, 好耐冇食, 試吓先.有幾樣野都想試, 同朋友share 👍👍👍栢檔極品海南雞飯$64:飯有油香, 粒粒分明, -大碗, 海南雞已去皮, 好細心, 肉質嫰滑, 推介肉骨茶$52:開始見價錢有d 貴, 原來好大碗,足料, 藥材味剛剛好, 少少回甘, 2⃣️個share 每人飲咗二碗香煎手剁魚香肉餅飯$64:淡淡咸香, 味道適中, 底面煎到香脆可口+8 可加配飲品

有幾樣野都想試, 同朋友share 👍👍👍

+8 可加配飲品
2023-02-14
2023-02-13 19 瀏覽
其實成日經過都見到呢間海南雞,而且仲有其他分店,今日一於試吓吖!一坐低,姐姐就好好服務👍🏻店內雖然唔大,但眼見因為都幾多係外賣,所以都唔會坐得好迫。菜單雖然選擇唔多,但咁樣出菜就可以快速啦👍🏻有得食啦😆海南雞份量足,雞肉好滑喎,連皮食埋都唔怕,因為冇咩肥膏,個油飯都唔錯👍🏻估唔到🤭個魚肉餅都係好好食,外邊煎到脆卜卜,再點醬🤤配飯一流呀!更加估唔到😂個湯係最正架!湯中飲到南瓜蓉,真係夠火喉👍🏻👍🏻👍🏻果然係皇牌靚湯😆😋😋😋😋
一坐低,姐姐就好好服務👍🏻

店內雖然唔大,但眼見因為都幾多係外賣,所以都唔會坐得好迫。

菜單雖然選擇唔多,但咁樣出菜就可以快速啦👍🏻

有得食啦😆
海南雞

香煎手刴魚肉餅

• 皇牌靚湯
2023-02-12 12 瀏覽
這間栢檔海南雞主打賣五款菜式,栢檔極品海南雞飯、肉骨茶、滷水元蹄飯、秘方滷燒豬頸肉飯和香煎手剁魚香肉餅飯。一人套餐$83, 有湯,有主食,有時菜,仲有甜品。點了一個栢檔極品海南雞飯套餐及香煎手剁魚香肉餅飯套餐。套餐的餐湯是南瓜粟米紅蘿白豬骨湯,無味精,足料,清甜,不油膩,好潤喉。飯可選白飯或油飯,黃油飯帶有雞油香。栢檔極品海南雞,雞件切得不會碎濕濕,去晒骨方便食,雞皮爽,雞肉都頗嫩滑,附上油蔥、甜辣醬及甜醬油。甜醬油拌飯都不錯。香煎手剁魚香肉餅飯,肉餅煎得外脆,香口惹味,肉餅沒有下太多粉,食起來口感挺而不實,還吃到粒粒肉碎,點點油份增加了香軟感。

2023-02-09
2023-02-12 9 瀏覽
好耐以前想過呢間嘅海南雞,今日經過九龍灣心思思又想食~咁岩係下午茶時間,叫左個下午茶極品海海南雞 ,我專登轉左雞髀🍗所以海南雞更加嫩滑,啲皮嘟一聲就入口,好正~油飯都好有水準~另外,就在叫咗下午茶嘅肉骨茶,熱辣辣嘅肉骨茶配上入味、淋既排骨,最緊要係要配上潔身既豉油,goodest~ 啲豆腐卜浸晒肉骨茶都好味🥘兩個餐都配例湯,入落口好舒服好甜😃另外仲加咗個肉餅,食落好似係魚肉加豬肉,半煎炸好香口👍
好耐以前想過呢間嘅海南雞,今日經過九龍灣心思思又想食~

啲豆腐卜浸晒肉骨茶都好味🥘

兩個餐都配例湯,入落口好舒服好甜😃

另外仲加咗個肉餅,食落好似係魚肉加豬肉,半煎炸好香口👍
2022-02-09住家感覺嘅海南雞專門店🐓同女朋友去咗淘大行街🛍晚飯時段去咗間老字號餐廳😋去食栢檔極品海南雞飯🐓每次經過都有好多街坊等外賣🥡晚飯時段餐廳都滿位了😁店員姐姐安排我哋坐旁邊石枱位置😁栢檔極品海南雞飯,64蚊份💰海南雞雞皮爽薄唔肥,雞肉去哂骨,肉質好嫩滑,聞到油飯香味帶淺黃色,粒粒分明有油香,配埋醬汁有三款,有豉油,薑蓉和辣椒醬,雞肉食落更美味🐓☺️秘方滷燒豬頸肉飯,64蚊份💰燒豬頸肉沒有脂肪,烤得好香口嚐起來非常有嚼口,肉質軟腍爽而不韌,再配上三款醬汁,帶點辣勁更滋味🐖☺️皇牌無味精靚湯,18蚊碗💰老火靚湯配料有南瓜,粟米,紅蘿蔔,豬骨,好足料飲落好清甜🤗麻辣豬耳仔,28蚊份💰平時食開豬耳仔有辣油浸住,所以無咁爽脆,依碟豬耳食落好爽脆,食到微微麻辣味,唔錯嘅小食🤗整體環境乾淨😀服務親切嘅姐姐,會轉張大枱比客人坐得舒服點😌食物味道唔錯,份量正常,啱哂喜歡食海南雞嘅朋友們😀🐓#栢檔極品海南雞飯#海南雞飯#秘方滷燒豬頸肉飯#皇牌無味精靚湯#麻辣豬耳仔
2022-02-09

店員姐姐安排我哋坐旁邊石枱位置😁

栢檔極品海南雞飯,64蚊份💰

秘方滷燒豬頸肉飯,64蚊份💰

皇牌無味精靚湯,18蚊碗💰
老火靚湯配料有南瓜,粟米,紅蘿蔔,豬骨,好足料飲落好清甜🤗

麻辣豬耳仔,28蚊份💰

整體環境乾淨😀
服務親切嘅姐姐,會轉張大枱比客人坐得舒服點😌
食物味道唔錯,份量正常,啱哂喜歡食海南雞嘅朋友們😀🐓

#栢檔極品海南雞飯
#海南雞飯
#秘方滷燒豬頸肉飯
#皇牌無味精靚湯
#麻辣豬耳仔
2023-02-10 185 瀏覽
約咗朋友嚟淘大睇戲,開場前先去附近搵個地方醫肚。朋友想食海南雞,帶咗我嚟商場地下呢間「栢檔極品海南雞飯」。餐廳主打海南雞,另外亦有滷水元蹄、肉骨茶、手剁魚香肉餅、秘方滷燒豬頸肉飯等供應,選擇都算多,而且部分更設有輕量版本,啱晒啲比較細食嘅人士。朋友揀咗個極品海南雞一人套餐 ($83),而我就點咗香煎手剁魚香肉餅飯 ($64) 同 肉骨茶 ($52),一於齊齊開心 Share。個一人套餐嘅陣容都幾豐富,有皇牌靚湯、極品海南雞、健康翠綠時菜、雞油香飯同迷你雪米糍。皇牌靚湯真材實料,內有南瓜、粟米、紅蘿蔔和豬骨,湯身熱辣辣,味道非常清甜,綿密滋潤,鮮味十足,而且飲得出無落味精。 海南雞選用三黃雞,食落肉質好嫩滑,外皮富彈性,雞味亦很濃郁,入口啖啖肉。特製嘅三色醬更係靈魂所在,用嚟配海南雞,更添滋味!伴吃嘅油飯亦做得好有水準,飯粒飽滿、香氣十足,但食落又唔會太油膩。跟餐仲有碟色澤翠綠嘅蠔油唐生菜,入口非常爽甜。至於另一客香煎手剁魚香肉餅,味道亦不錯,底面都煎至金黃焦香,食落肉質好鬆化,鹹淡得宜,細嚼下更可嚐到淡淡魚香,十分美味。單點嘅肉骨茶,份量亦唔野少,大大碗,用料十足。先嚐一口以玉竹、黨參
單點嘅肉骨茶,份量亦唔野少,大大碗,用料十足。先嚐一口以玉竹、黨參、圓肉、紅棗和杞子熬成嘅湯底,藥材味啱啱好,帶啖啖回甘,很容易入口。
排骨炆得好腍,一咬就骨肉分離骨,加上索湯一流嘅豆卜,最佳配搭。