2024-04-04 190 瀏覽
🍜呢間已經食咗好多年 絕對係酸辣粉世一🤪紅薯粉做到好彈牙煙靭有口感,配料方面有肉碎、酸菜、花生、芫荽。唯一要挑剔係花生唔係太脆 味道一般😕佢仲可以加唔同餸係碗麵入面,大概係$9-$14,眼見最多人叫肥腸☺️當日係叫咗小辣 佢係比起外面會辣小小不過佢個酸中和番辣既味,冬天食係好暖胃!雖然係小店細細間 不過有提供立食位置方便大家可以堂食🫶🏽等緊酸辣粉期間仲見到有好多人叫魚蛋同碗仔翅食😏地理位置都好方便,有時經過都會買一碗食😈
🍜

呢間已經食咗好多年 絕對係酸辣粉世一🤪

雖然係小店細細間 不過有提供立食位置方便大家可以堂食🫶🏽
2024-03-30 109 瀏覽
每次一多人流 都會有人插隊 店員服務極差 完全不會維持秩序 插隊的人大叫他們的訂單 店員也會照做 變相鼓勵其他人插隊 店員態度也當視而不見 每次買食物的情況都十分混亂 而且很多時候 店員都在談心說笑 而其他客人就在白等 請改善!
2024-03-20 191 瀏覽
🇭🇰旦王酸辣粉私心推介,可能係旺角最正既酸辣粉!必點既當然係佢嘅招牌酸辣粉。湯底勁香又可以自選辣度同酸度,個人最推薦嘅組合係小辣多酸。佢既酸辣粉麵底有薯粉同米線。間間鋪麵大同小異。但令客人印象最深既反而係個湯底。旦王嘅湯底真係超驚艷,唔算食得好辣既我每次麵係叫小辣,程度大約等於譚仔既十小,食落去勁香又唔會太辣,配埋多酸真係勁正🤩🤩🔥!酸辣粉仲有好多配料可以選擇,個人私心推薦大腸同蘿蔔。另外仲有佢既招牌小食惹味,入面係蘿蔔豬紅韭菜大腸,記得要叫阿姐多蒜😍😍另外佢仲有其他小食,咖喱魚蛋、燒賣、腸粉都好正㗎👍🏻大家一定要去試吓呢間!
🇭🇰旦王酸辣粉

2024-03-09 173 瀏覽
話說我買咗一個小食三拼 裏面有魚蛋燒賣腸粉佢問我要唔要 我話唔要 跟住佢就幫我落晒甜醬豉油同麻醬。我本身唔鍾意食麻醬 我就同佢講我有食物敏感唔食得麻醬。啲阿姐態度好系咁同我講 你要早啲講吖嘛 個老闆就話 換過碗俾你 不過腸粉就實係配麻醬嘅。我就話配麻醬係個人口味黎 邊個話食腸粉一定係配麻醬。我夠食開腸粉配XO醬啦 你又唔比我?你喺七仔買腸粉,人哋都會主動問你要啲咩醬啦 你自把自為落晒啲醬逼我食又唔問我我而家想換一碗又俾你話🥲不過我見你肯換過碗俾我就算啦,雖然啲人態度好系。重點 唔好食!
話說我買咗一個小食三拼 裏面有魚蛋燒賣腸粉
佢問我要唔要 我話唔要 跟住佢就幫我落晒甜醬豉油同麻醬。
我本身唔鍾意食麻醬 我就同佢講我有食物敏感唔食得麻醬。

我就話配麻醬係個人口味黎 邊個話食腸粉一定係配麻醬。
我夠食開腸粉配XO醬啦 你又唔比我?

不過我見你肯換過碗俾我就算啦,雖然啲人態度好系。

重點 唔好食!
2024-01-18 434 瀏覽
講真,今日心血來潮想點點火,去左間『旦王』試吓佢嘅正宗酸辣粉。勁!份量睇落小小碗,其實食落去勁過足球。裡面有榨菜絲、花生粒攞嚟脆口,辣肉碎同芫荽帶嚟嘅香,份量都真係足!豬紅又厚切得嚟彈牙,夾埋個酸辣湯底,麻麻地、辣辣地,正到彈!面頭啲芫荽、幾粒炸花生,係咁增加層次,嗰啲薯粉滑滑地又入味,攞嚟湯嘅味道,真係由內到外酸辣透心涼!講埋個湯底,夠酸夠辣,重有一種麻麻哋的感覺,食落真係過癮到不得了。整體嚟講,這間店算係正宗得嚟有陣味,食完喺呢個炮製得嚟港式嘅地方,仲要排小小隊,呢個體驗叫人滿足!幾抵推介畀想試真正重慶酸辣粉嘅朋友!記住啊,唔好點太辣,唔係真係辣到你歌都唱唔出嚟!🌶️🥣✨

一同人講想去旺角食酸辣粉,人哋就會問係咪食近旺角花園果間旦王呀!可想而知“旦王”喺酸辣粉界係幾咁有代表性鍾意食酸辣粉既朋友無理由會唔識“旦王”就算鋪頭細細,要企喺度食無得坐都會keep大把人食絕對唔會影響到大家對酸辣粉既熱情唔止香港人鍾意食,亦都吸引到不少遊客慕名而來品嚐😚😚😚我多數會加$1轉外賣,就算外賣都唔會影響酸辣粉既美味😆我多數會點🐷紅$9,或者$11🐷大腸,加$29酸辣粉,個粉本身有酸菜、花生、芫荽,湯底真係無得輸,好好味!對我嚟講微辣就已經好夠辣味,啱啱好
鍾意食酸辣粉既朋友無理由會唔識“旦王”
就算鋪頭細細,要企喺度食無得坐都會keep大把人食
絕對唔會影響到大家對酸辣粉既熱情
唔止香港人鍾意食,亦都吸引到不少遊客慕名而來品嚐😚😚😚
2024-01-16
  • 酸辣粉
酸辣粉,是一道我非常喜愛的中國傳統小吃!🍜😋紅油色澤佈滿湯面,係肥膩,但相當誘人,令人難以抗拒的誘惑🌶️❤️。一把嫩滑的粉條搭配上各種豐富的配料,讓我嘴裡的味蕾立刻陷入了狂歡⭐。每一口都有著濃郁的酸辣味道,酸辣的滋味在口中綻放,讓人興奮又滿足!辣椒的香辣刺激著舌尖,讓人忍不住喘息。而且這碗酸辣粉的酸味也很平衡,不會太酸膩,剛好能刺激我的味蕾,增加食欲😍。陳皮魚蛋好香陳皮味🤩🤩🤩此外,加入榨菜、花生碎等調料,讓酸辣粉更加豐富多樣化。立食係熱同辛苦少少,但咁先符合街頭小食嘅風味嘛🤤
酸辣粉,是一道我非常喜愛的中國傳統小吃!🍜😋

陳皮魚蛋好香陳皮味🤩🤩🤩

此外,加入榨菜、花生碎等調料,讓酸辣粉更加豐富多樣化。

立食係熱同辛苦少少,但咁先符合街頭小食嘅風味嘛🤤
2023-11-17 417 瀏覽
人人都話好好食,今日下午4:30行過見到只有一兩個人排隊,咁就順便去試吓啦!叫咗個重慶酸辣粉…要中辣….. 再加多一個餸…. 豬大腸,又幾好食喎!辣度同埋酸度啱啱好、份量都唔算少。大腸又爽爽地幾好食😋!正!
大腸酸辣粉
大腸酸辣粉
2023-09-17 595 瀏覽
人氣酸辣粉 好彩唔算好多人排隊食過咁多間酸辣粉呢一間係真係最好味,令人最掛住嘅酸辣粉真係酸辣粉嘅世一 叫小辣唔算好辣不麻得過癮唔係太多酸辣粉有呢個感覺紅薯粉煙靭彈牙 真係好好味食過好多次啦 都保持到水準 真係要讚下 希望佢唔好變質肥腸好味 無論係湯底定係紅薯粉都係世一支持本地有質素嘅食店 每次食完都好開心好滿足旦王其他嘢都好食 不過最鍾意都係酸辣粉可能唔係個個都鐘意麻 不過呢個麻食完個掛住佢幾個姐姐做到冇停手 不過都唔黑面 快靚正
人氣酸辣粉 好彩唔算好多人排隊
食過咁多間酸辣粉呢一間係真係最好味,令人最掛住嘅酸辣粉
真係酸辣粉嘅世一 叫小辣唔算好辣不麻得過癮
可能唔係個個都鐘意麻 不過呢個麻食完個掛住佢
幾個姐姐做到冇停手 不過都唔黑面 快靚正
外賣自取
2023-08-22 516 瀏覽
同朋友叫咗個麻辣燙,跟咗豆卜、蘿蔔、魷魚,蘿白好甜好甜,魷魚好彈牙爽口👍🏻個汁唔錯 酸辣粉亦都唔錯,紅薯粉煙煙韌韌👍🏻湯底酸辣度調校得啱啱好,想食辣嘢過癮下係唔錯嘅選擇
2023-08-04 589 瀏覽
第一次食酸辣粉就去咗食旦王,點知果然真係如傳聞般一樣咁好食!當日我就叫咗正常嘅酸辣粉再配豬大腸同埋蘿蔔。豬大腸超肥美,然後洗得乾淨亦醃到好淋,可以咬到,份量亦都俾得多。另外,蘿蔔亦都好甜同埋好腍。酸辣湯底方面酸味較重,個粉亦非常煙靱,好食!雖然多人排隊,但只要癮起,都會照去排隊買嚟食
雖然多人排隊,但只要癮起,都會照去排隊買嚟食
2023-07-29 540 瀏覽
每次經過旺角都忍唔住去買返一碗酸辣粉🥰雖然次次都要排隊,但好在姐姐們動作超快~·酸辣粉旦王啲薯粉真係好煙韌!就算拎到返屋企先食,啲粉都唔會爛曬。再加埋啲肉醬真係超正!有一次我仲加佐酸豆角,9蚊一份,姐姐俾佐超多!開心子!重口味人士每次連湯都唔放過~建議大家外賣嗰陣要分湯👌·魚蛋係我最愛嘅陳皮魚蛋呀~旦王嘅調味真心唔錯,辣度適中!·豬大腸一開始見到啲白色豬大腸嗰陣⋯真心覺得唔開胃😂但食落又覺得真係好好味,而且洗得好乾淨~推薦!·
每次經過旺角都忍唔住去買返一碗酸辣粉🥰
雖然次次都要排隊,但好在姐姐們動作超快~

酸辣粉

重口味人士每次連湯都唔放過~
建議大家外賣嗰陣要分湯👌
酸辣粉

魚蛋
係我最愛嘅陳皮魚蛋呀~
旦王嘅調味真心唔錯,辣度適中!
豬大腸
一開始見到啲白色豬大腸嗰陣⋯真心覺得唔開胃😂
但食落又覺得真係好好味,而且洗得好乾淨~推薦!

2023-05-30
5 分鐘 (外賣自取)
2023-07-18 440 瀏覽
鍾意食酸辣粉既朋友仔對旦王一定唔陌生,晏晝經過附近又未食野,咁岩見到立食區冇人,咁岩見到男廚神係度🤭,咁岩就行左埋去。⭐️酸辣粉 $29+$11+$11=51(小辣多酸+肥腸+魚蛋) 小辣其實都已經流晒鼻水,配料一向以往比得好豪爽。肥腸既肥美又入味,份量多,每次必叫,薯粉煙靭。咁岩立食區冇人,所以冷氣好夠涼,食到漂晒汗都唔怕,最正係湯底依舊係正宗得黎食完唔會好口渴。咁熱天時唔駛排隊而食到真係好好彩🤭🤭🤭

⭐️酸辣粉 $29+$11+$11=51
(小辣多酸+肥腸+魚蛋)

2023-07-17 335 瀏覽
旺角金魚街嘅旦王酸辣粉,每次去旺角都會吃。加兩個餸人均$50左右,隔離有6-8個企位食,仲有冷氣。薯粉夠彈牙又霖。湯底好香,調料配得很合適,小辣啱啱好,賣相好睇。
。薯粉夠彈牙又霖
。湯底好香,調料配得很合適,小辣啱啱好,賣相好睇。
2023-06-26 400 瀏覽
旦王既酸辣粉係好出名,我都食過好多次😋特登去買外賣再搭車返屋企慢慢嘆💕酸辣粉+肥腸+魚肉外賣:$55🌕🌕🌕🌕/5 酸辣粉會配肉碎、芫荽、炸菜、花生🥳每次都會叫小辣,對唔算好食得辣既我來講係好足夠👌酸辣粉煙靭好有咬口,配埋佢自家調製嘅湯底,酸酸辣辣係非常惹味🤤肥腸有少量肥膏,自家魚肉其實就冇咩特別,不過配個湯汁係好夾😂酸辣粉呢個價錢嚟講價錢唔係特別平,不過真係好好食😋另外,每次買都要重覆講自己要啲乜3-4次,佢唔係用機落單,客人食乜係靠店員記喺腦入邊,每次排隊既人都唔少,所以要向店員重覆幾次🫣希望可以改善下😂

酸辣粉+肥腸+魚肉外賣:$55
🌕🌕🌕🌕/5