2024-05-08 0 瀏覽
一日之計在於晨,週日早餐場面熱鬧,甚至要排隊~一份早餐才醒神濃香雞湯火腿通粉$40個湯底係佢哋嘅招牌配上通粉湯底好飲包多士可烘或唔烘(牛油因應自己喜愛)烚蛋及飲品
一日之計在於晨,週日早餐場面熱鬧,甚至要排隊~

一份早餐才醒神
濃香雞湯火腿通粉$40
個湯底係佢哋嘅招牌配上通粉湯底好飲
包多士可烘或唔烘(牛油因應自己喜愛)烚蛋及飲品
2024-05-05
$40 (早餐)
  • 忌廉雞湯火腿通粉
2024-03-15 465 瀏覽
服務真係好差.已經客人用QRcode 落單埋單時收銀員說要自已用自助埋單機埋單但收銀員是空閒的.是否想餐廳無人化.食物品質已不如以住.真係一肚氣..餐廳有兩種可以給客人再次光臨的理由.1. 餐廳服務品質2. 餐廳食品品質.兩樣都冇好快消失
服務真係好差.已經客人用QRcode 落單
埋單時收銀員說要自已用自助埋單機埋單
收銀員是空閒的.是否想餐廳無人化.
1. 餐廳服務品質
2. 餐廳食品品質.
兩樣都冇好快消失

2023-12-19 985 瀏覽
待應們保持一貫作風——唔理唔招呼唔好黎食嘅態度搬到九龍灣第二次幫襯,門口呀姐每次當見唔到有客,自行搵位待應就鬧客唔應該自己搵位,執好枱嘅唔比客坐,坐未執嘅叫待應執就問點解你要坐呢度,唔比code人自然就叫待應落單,答案係load唔到你自己落啦😓下午茶時間餐廳得一半客都咁嘅態度,怪不得大家要北上消費。無嘢食都唔會再幫襯🙅🏻🙅🏻🙅🏻
待應們保持一貫作風——唔理唔招呼唔好黎食嘅態度

無嘢食都唔會再幫襯🙅🏻🙅🏻🙅🏻
2023-12-19
2023-11-09 1181 瀏覽
見凍凍地,想食熱辣辣,見敏華新推菇丸煲,又有滑牛揀,所以一試,敏華人手欠奉,召呼欠奉,手機點餐後等了又等,牛肉先到,之後再來煲,好唔明白點解火猛但D湯唔會滾?飯腳已經食完他的茶餐,但煲湯仍然不冷不熱,所以我也不等個湯大滾,將三片滑牛及墊底菜都倒埋落去。當然食到最後,我都唔覺得煲湯有大滾過。湯底夠濃,除了三片滑牛,煲內附有3-4粒丸及菜,菇,如果要求健康之選,這是做到的。
2023-11-08
2023-11-08 621 瀏覽
雖然屋企附近一直有一家,但一直都冇食過聽人講味道OK,行過就想試下我叫左佢個黯然銷魂飯,三隻雞翅再加凍檬茶,上菜速度好快,落完單冇耐個飯就到咗但除咗杯嘢飲,都難以下嚥。。。嗰啲叉燒勁肥,我覺得味道都一般,調味唔係幾好食,啲飯又太油,個飯的確銷魂,因為我食完想死啲雞翼冇隔油,碟底有油,又油又鹹嗰調味又怪,食咗幾啖油到我想嘔雖然唔想嘥,但真係食唔落,食咗就幾啖算數好失望囉,百幾蚊食啲噉嘅嘢,咁鬼難食😅下次去普通茶餐廳食算數,嘥錢買難受
雖然屋企附近一直有一家,但一直都冇食過
聽人講味道OK,行過就想試下

但除咗杯嘢飲,都難以下嚥。。。

個飯的確銷魂,因為我食完想死

啲雞翼冇隔油,碟底有油,
又油又鹹嗰調味又怪,

食咗幾啖油到我想嘔

雖然唔想嘥,但真係食唔落,食咗就幾啖算數

好失望囉,百幾蚊食啲噉嘅嘢,咁鬼難食😅

下次去普通茶餐廳食算數,嘥錢買難受
2023-11-08
唔知係咪期望過高畢竟同食神黯然銷魂飯同名雖然呢個叉燒蛋飯份量十足價錢唔平加上係招牌菜雖然係宣傳手法不可盡信但係叉燒味道認真過於一般飯亦都冇甘香口感仍有好大改善空間改善
唔知係咪期望過高
但係叉燒味道認真過於一般
飯亦都冇甘香口感
仍有好大改善空間改善
2023-10-06 750 瀏覽
他們的菠蘿包配奶茶是一個經典的組合。菠蘿包的外層酥脆,內裡柔軟,配上香濃的奶茶,是一個完美的早餐或下午茶選擇。除了食物,敏華冰室的服務也非常出色。工作人員總是友善和專業,迅速處理訂單並確保顧客的需求得到滿足。餐廳的環境舒適,裝潢充滿著懷舊的香港風情,讓人感到溫馨和放鬆。總的來說,敏華冰室是一家值得推薦的餐廳。無論是冰品還是茶餐廳美食,他們都以高品質的食材和精湛的手藝製作,讓人回味無窮。如果你想要品嚐正宗的香港美食,並享受優質的用餐體驗,敏華冰室絕對是一個不容錯過的地方。

2023-09-01 1070 瀏覽
住喺呢頭附近,基本上諗唔到食乜都係揀敏華今次懶懶地嗌個外賣黯然銷魂飯一直都係我嘅必叫之選雖然啲叉燒同佢啱啱出嘅時候,好似真係冇咁好食不過都係好食過出邊嘅叉燒飯尤其是佢隻流心荷包蛋送飯一流,我嘅大愛💖💖💖💖💖💖💖凍檸檬茶有得揀走甜,平時出邊飲走甜嘅檸檬茶,會好澀口,但係呢度嘅會飲到檸檬嘅清新香味,所以係好飲嘅全家人都鍾意食,叫兩個一樣嘅飯唔出奇丫😆😆不過佢包嘢飲埋個價就有少少貴囉。
住喺呢頭附近,基本上諗唔到食乜都係揀敏華
今次懶懶地嗌個外賣

一直都係我嘅必叫之選
雖然啲叉燒同佢啱啱出嘅時候,
好似真係冇咁好食
不過都係好食過出邊嘅叉燒飯
尤其是佢隻流心荷包蛋
送飯一流,我嘅大愛💖💖💖💖💖💖💖

凍檸茶

凍檸檬茶

全家人都鍾意食,叫兩個一樣嘅飯唔出奇丫😆😆

不過佢包嘢飲埋個價就有少少貴囉。

凍檸茶
2023-08-20 722 瀏覽
敏華餐廳是一家我喜愛的餐廳,他們的常餐選擇非常豐富。其中,我特別喜歡他們的五香肉丁公仔麵。這道五香肉丁公仔麵給人一種濃郁的滋味。肉丁經過五香調味,肉質鮮嫩多汁,與麵條完美結合。麵條本身彈性十足,入口滑嫩。這道麵食充滿了香氣和口感,每一口都令人回味無窮。除了五香肉丁公仔麵,敏華餐廳的多士也是一絕。多士外皮金黃酥脆,內部柔軟。無論是單吃還是蘸搭其他菜餚,都非常美味。多士的口感和味道讓我每次光顧這家餐廳時都必點這道美食。此外,他們的炒滑蛋也非常出色。滑溜的蛋液搭配適度的調味,口感順滑細膩,給人一種滿足感。這道簡單的炒菜展現了敏華餐廳對每道料理的用心。最後,我必須提到他們的香滑奶茶。這杯奶茶香氣濃郁,口感滑順。奶茶的甜度和濃度恰到好處,令人愛不釋手。每次品嚐這杯奶茶都能給我帶來一種放鬆和享受的感覺。總的來說,敏華餐廳的常餐選擇多樣,每一道菜餚都經過精心調味和烹飪。無論是五香肉丁公仔麵、多士、炒滑蛋還是香滑奶茶,都展現了餐廳對品質的追求和對客人味蕾的關愛。如果你想品嚐美味的常餐,我強烈推薦你光顧敏華餐廳。

2023-08-10
2023-08-08 719 瀏覽
今日一早就起左身,準備出去11點整頭髮,都預左要坐成手2-3個鐘染頭,所以去之前決定嘆返個豐富既早餐先。時間好早,10點都唔夠,見到樓下敏華開左,就好自然咁行左入去啦。雖然好早,但店內已經坐滿8成人,睇黎敏華既早餐唔會差得去邊,我今次就叫左個雞排,火腿,納豆,配多士餐,跟一杯熱鴛鴦,另外加多6蚊雞多隻太陽蛋開心一下,雞排都算大塊,有手掌咁大,雞排上面有茄汁配搭,都幾夾,而面包都夠熱,兩邊明顯熯一熯,有少少脆口,配上火腿同太陽蛋食,口感都算豐富,熱鴛鴦茶味濃,飲完一杯成個人都醒神晒,嘆完個30分鐘既早餐,都係54蚊,時間岩岩好可以出發扮靚,茶餐廳黎講敏華真係稱得上,快靚正

2023-08-01 563 瀏覽
前幾天同屋企人行德福,覺得有啲餓就入去食少少嘢叫左蔥油豬扒煎雙蛋飯、菠蘿包、西多士和脆皮雞中翼湯米粉。蔥油豬扒煎雙蛋飯,真的是太好吃了!豬扒肉質鮮嫩、口感十足,加上那炒蛋和蔥油的搭配,簡直就是絕配!👍🏻接下來是菠蘿包,外層酥脆,裡面還有著鬆軟的麵包質地和甜甜的菠蘿餡,讓我不禁一口接一口。西多士也是相當不錯,外層酥脆,裡面還有著奶酥的香氣,真的是超級好吃。😋😋脆皮雞中翼湯米粉也不會讓人失望,湯頭鮮美,米粉Q彈有嚼勁,肉質鮮嫩,而且那個脆皮雞中翼真的是太好吃了!外層酥脆,裡面肉質鮮嫩、多汁,讓我一口接一口,停不下來。😍
前幾天同屋企人行德福,覺得有啲餓就入去食少少嘢
叫左蔥油豬扒煎雙蛋飯、菠蘿包、西多士和脆皮雞中翼湯米粉。

2023-07-07 995 瀏覽
敏華茶餐廳是一家位於香港的普通茶餐廳,其食物口味沒有什麼特色,價格也比較平實。然而,這裡的環境卻相對比較淺窄,且常常十分嘈吵,這或許會給食客帶來一些不便。此外,餐廳的服務速度也常常比較遲緩,這可能會讓一些客人感到不耐煩。不過,敏華茶餐廳的環境並不是很舒適。他們的座位排列比較緊密,有些位置甚至會感覺比較擁擠。此外,餐廳的環境也比較嘈吵,這可能會給食客帶來一些不便。總體來說,敏華茶餐廳的食物品質並不是特別出色,而且環境也比較淺窄,這可能會讓一些客人感到不舒服。此外,服務速度也比較遲緩,這可能會讓一些客人感到不耐煩。因此,如果你是一個講求品質和環境的客人,那麼敏華茶餐廳可能不是你的最佳選擇。

2023-06-28 540 瀏覽
近來太多事要做, 都係叫外賣多, 今次少有可以出街食早餐, 但係時間唔多夠, 只好退而求其次, 去最近又相對可以接受既餐廳來個速食早餐,因為咁我就去附近既德福敏華, 其實佢都OK既夠穩定, 由其個沙嗲牛麵
題外話/補充資料: ,不過今次我用手機點熱奶茶多奶, 佢俾茶走我......
2023-06-25
我哋9點鐘入去食,我明白就收工所以好多嘢都停咗,但係我哋叫咗4個飯,全部都係凍嘅,少少暖都無,啲餸又得嗰兩三舊,望落係求其放上去,唔夠餸你咪停咗佢囉,仲要啲餸都係凍嘅,俾嗰7、80蚊食得嗰兩三啖,仲要凍嘅,有個朋友仲要食到嘔,連隔離枱都不斷投訴,你哋係咪好趕住收工啫?唔想做咪唔好做囉,希望想試嘅客人真係要諗清楚,同埋公司唔該你好好咁管教下啲咁嘅員工,俾7、80蚊食啲咁嘅質素,我食咗兩啖都直接唔食,去7-11買個杯麵食都好食過佢
2023-03-15 1273 瀏覽
店內唔多人,但買個外賣要25分鐘。見有人遲過我,但入座堂食都有得食。但我都平常心等待,在22分鐘到後我企到有點腳痛,追職員最後再過5分鐘終於攞到我個早餐!咁我亦都問職員,平時買早餐要預半個鐘?回答唔係😂
店內唔多人,但買個外賣要25分鐘。

見有人遲過我,但入座堂食都有得食。

咁我亦都問職員,平時買早餐要預半個鐘?回答唔係😂

2023-03-15
25 分鐘 (外賣自取)
$43 (早餐)