2022-11-15 85 瀏覽
是咁的,同兩個sis喺銅鑼灣行完街真係好攰搵個地方Chill 下,於是就去呢間酒吧~英式炸魚薯條$138-首先介紹吓呢個Fish & Chip !用啤酒炸嘅所以就好鬆化個粉皮,外脆內軟嘅感覺真係好掛住英國,好似同Sis係英國嗰陣咁,唯一唔同就係嗰個價錢😂😂。西班牙脆烤豬肋骨伴薯條$198-跟住係依個豬肋骨,雖然話係骨但係其實都好多肉,個Sauce都真係做得唔錯!同埋都好易切分俾大家啱啱好澳洲M5和牛西冷$268-壓軸出場係呢一個和牛西冷!雖然話係和牛但一啲都唔肥膩!肉質十分之鬆軟!五成熟嘅肉真係好好食,雖然唔係鐵板上但係都仲係熱嘅,真係做得好好!
2022-11-14 59 瀏覽
銅鑼灣呢間餐廳酒吧裝修唔錯,係英國舊式酒吧既裝修,有晒霓虹燈,裝修好特別,成個感覺都好chill好relax🍻🍝龍蝦汁海鮮意粉$128香濃既龍蝦汁充滿整碟意粉,意粉軟硬適中,龍蝦汁完全提升佐海鮮既鮮味,啲海鮮全部都好新鮮,超級好食😋🐟🍟英式炸魚薯條$138炸魚柳有兩大條,魚柳炸到好香,好鬆脆,食得出係深海魚柳,魚柳好鮮味,好鮮甜,薯條又夠晒脆夠晒熱,魚柳仲可以點埋檸檬汁,更加去腥,更加提鮮,再點埋沙律醬食仲好食!呢間咁有枱調既餐廳酒吧岩晒同朋友黎歡聚,中意飲酒既朋友會覺得更有氣氛👍🏻

🍝龍蝦汁海鮮意粉$128

🐟🍟英式炸魚薯條$138

2022-11-11 56 瀏覽
今日同朋友係銅鑼灣行街,咁岩行過見到呢間幾有特色既餐廳,就決定入黎試下。英式炸魚薯條$138金黃色既炸魚香脆可口,炸魚內部魚肉滑口,又嫩,再加啲檸檬汁就更鮮味,又更fresh,薯條都好新鮮好脆,點埋啲洋蔥沙律醬就好好食!🤤西班牙脆烤豬肋骨伴薯條$198豬肋骨煙韌好味,燒汁又香,啲肉好入味,唔會太鞋口,食多少少都唔會好油膩,加上脆脆既薯條就超正啦!🤭燒雞泡魚乾$88雞泡魚乾煙韌有咬口,唔會烤到好燶,少少脆口,好香,再加上蛋黃沙律醬味道好豐富,好咸香,好好食!

英式炸魚薯條$138

西班牙脆烤豬肋骨伴薯條$198

燒雞泡魚乾$88

忙左一星期,終於到左星期五Happy Friday,夜晚去銅鑼灣摩理臣山道80-82號地下的"打吡餐廳酒吧"食晚飯,一邊聽live band,一邊享受美食。脆皮德國鹹豬手$198 大廚將豬手起骨切件,方便客人食,豬手外皮脆卜卜,非常香口,可以點茄醬和千島醬食,配菜仲有薯蓉,夾埋一齊食都好正!澳洲M5和牛西冷$268 ,西冷牛扒煎到粉嫩粉嫩,顏色好靚,而且唔會過生有血味,又唔會唔熟太難咬,肉質非常柔軟,大廚預計得時間非常好。唔想就咁食可以點伴碟千島醬減輕油膩感,仲可以配新鮮沙律菜,幫助消化。配以啤酒,完美的晚餐!
2022-11-09 46 瀏覽
放假打算同男朋友出街食好西!我地係附近行咗一排都搵唔到啱心水既餐廳😂😂一係就超級貴,一係就太頹😂😂終於行行下搵到呢間餐廳,價錢屬於平民價,而且仲係食西餐,非常不錯!環境舒適,坐得幾舒服!💛💛我地食咗龍蝦汁海鮮意粉$128,意粉煮得好鬆軟,好易咬同埋易消化👍🏻👍🏻龍蝦汁🦞好濃郁!好香,海鮮味好夠👍🏻😋另外,澳洲M5和牛西冷$268都好好食!牛扒易切,多肉多汁,賣相都好靚🤣🤣睇落好新鮮👍🏻👍🏻7成熟幾好食其實!加上脆皮德國鹹豬手$198都超好食!鹹度適中,唔會超級鹹個隻😂😂同埋佢切件上,勁方便😂😂我呢啲懶人可以唔洗切就有得食,易入口🤣🤣豬手肉都好滑👍🏻👍🏻😋💛而且麻辣牛脷$98都好好食!好香好麻😋😋本身我都好鍾意食辣!真係啱曬我taste❤️‍🔥🌶️
呢間餐廳係一間英式酒吧,位於銅鑼灣,好近地鐵站,係銅鑼灣站Exit A附近,方便易搵👍🏻👍🏻我呢啲路癡真係大感激!😂😂裝飾以紅磚牆同木製傢俱營造懷舊感覺,燈光偏暗,氣氛一流,供應多款惹味的環球美食。而且逢星期五晚有Liveband演出👍🏻👍🏻雖然有Liveband演出,但環境都唔算太嘈雜,整體都幾舒服😌我同老公都評價很好👍🏻👍🏻我地食咗星州炒米,都只係$128,都好大碟,份量好足夠,價錢都唔算貴,很合理👍🏻$198既脆皮德國鹹豬手都好好食🤤😍皮香脆,肉多汁嫩滑爽口🤤🤤而且仲好彈牙添!😋😋可以話係外脆內軟😂👍🏻❤️‍🔥❤️‍🔥真係好好食!真心推介👍🏻👍🏻🤤老公飲咗啤酒🍻我就飲咗Yellow Submarine $98,係蛋酒來的,溝得好好飲🤤🤤有桃味,橙汁,青檸,好香甜清新,易入口👍🏻👍🏻甜甜地好好飲,回頭率很高,都好受歡迎🍻
2022-11-07 44 瀏覽
嚟到老銅同班Fd聚一聚,搵左呢間Bar試吓,點之原來都好正bor🤤推介俾大家!英式炸魚薯條呢個Fish&Chip做得好傳統,應該係用啤酒炸嘅所以就好鬆化個粉皮,外脆內軟嘅感覺真係好掛住英國,好似同依班舊同學係英國嗰陣咁。脆皮德國鹹豬手好貼心咁樣切到一塊塊俾我哋,今到我哋唔會食得咁污糟。鹹豬手十分之入味攞嚟送酒真係一流!!澳洲M5和牛西冷呢個真係要講下,上到嚟個西冷扒仲係有粉紅色嘅,咁先似返牛扒㗎嘛,肉質非常完美,又多汁,一試難忘!麻辣牛脷最後呢個我食得比較少因為食唔到辣,不過聽啲姊妹講呢一個辣得來有好惹味,唔使10分鐘就比佢哋清晒啦!!
英式炸魚薯條

脆皮德國鹹豬手

澳洲M5和牛西冷

麻辣牛脷

呢度嘅燈光加埋環境令人好放鬆🫢最啱同三五知己幾嚟呢度飲番杯,chill下🍻無論係環境,定係食物都好出色!🐟 英式炸魚薯條$138炸魚外脆內軟,粉漿薄薄一層,咬落口有魚肉嘅口感,唔會成啖麵粉,配埋他他醬 酸酸地就感覺唔到油膩🍟🌶️ 麻辣牛脷$98呢碟牛脷份量都唔少,味道嘅麻辣唔會食得太辛苦,牛脷都有返咁上下厚👅 口感好扎實,啖啖肉🍴🐮 澳洲M5和牛西冷$268望見切開肉質咁粉嫩嘅西冷牛扒就已經流晒口水,西冷嘅牛味都幾重,肉質部分冇咩筋,都幾軟林😋🍝 龍蝦汁海鮮意粉$128呢個意粉嘅海鮮主要都係大蝦,大蝦幾彈牙 唔會係霉嘅嗰啲,有返啲質素🦐 意粉同龍蝦汁融合得幾好,意粉好有龍蝦味🦞📍 打吡餐廳酒吧📌銅鑼灣摩理臣山道80-82號地下
🐟 英式炸魚薯條$138
🌶️ 麻辣牛脷$98
🐮 澳洲M5和牛西冷$268
🍝 龍蝦汁海鮮意粉$128
📍 打吡餐廳酒吧
📌銅鑼灣摩理臣山道80-82號地下
2022-11-03 41 瀏覽
星期六放工,想食西餐,就同老公黎左呢間打吡餐廳酒吧度食晚餐,又估唔到幾高質喎!😋🥰👍芝士焗肉醬薯條$98薯條好脆身,唔會淋,肉醬夠足料,唔係得幾粒肉碎仔🤣🤣蕃茄味好濃郁,同薯條係絕配,再加埋面頭既芝士,無得輸!芝士配咩都係好食🤣😋👍龍蝦汁海鮮意粉$128呢個意粉都係好足料,海鮮有大蝦、蜆肉等,我鍾意個大蝦好爽口,又唔會有冰鮮味,最正當然係個龍蝦汁,真係好香濃,龍蝦味好出,勁香甜,意粉配埋個汁勁好食,勁香甜☺️🤭👍燒雞泡魚乾$88最後叫埋呢個小食,估唔到小食都份量咁多,好脆口,好過癮,夠香口,配埋個沙律醬更加豐富,口痕食一流🤣👍
👍芝士焗肉醬薯條$98
👍龍蝦汁海鮮意粉$128
👍燒雞泡魚乾$88
2022-10-28 66 瀏覽
今日嚟到朋友介紹嘅呢間餐廳搵食,第一樣嘢就俾佢嘅氣氛融化咗🥰 因為呢度燈光比較暗,好容易令人放鬆😺 返工返到咁攰,過嚟嘆番下就啱晒啦!西班牙脆烤豬肋骨伴薯條我好鍾意呢個豬肋骨呀😻 一上碟已經香氣撲鼻,豬肋骨嘅肉好軟身,骨同埋肉都好易分開,啱晒我呢啲懶鬼呀。仲有沙律同薯條做伴碟🥗椒鹽鮮魷同預期一樣咁正🦑 外脆內軟,魷魚又唔會太韌。呢碟鮮魷真係一個好好嘅佐酒小食👏🏼啤酒本來因為呢排忙,皮膚冇咁好所以唔想飲酒架喇。但都呢度氣氛咁好,都係忍唔到口呀,要飲翻兩杯😂同朋友傾計,飲翻兩杯🍻 真係人生一大樂事呀😉
西班牙脆烤豬肋骨伴薯條
椒鹽鮮魷
啤酒

同朋友傾計,飲翻兩杯🍻 真係人生一大樂事呀😉
2022-10-27 37 瀏覽
上次同BB食咗都知好好食所以今次返嚟再食多次😋😋😋首先喳喳佢個環境真係好好,好有feel,好似一入到去就去咗轉英國咁樣👍🏻👍🏻👍🏻西班牙脆烤豬肋骨伴薯條$198🐷🐷🐷個豬肋骨真係好好食!薯條新鮮即炸都好送飯好好食!豬肋骨啲肉好軟熟,連埋嗰個將真係一流👍🏻👍🏻英式炸魚薯條$138🐟🥔🥔🍟好傳統嘅英式炸魚薯條,上次已經食唔停口,今次得返兩個人一定要食返夠本,炸魚真係好好食,又脆佑林又多汁!今日得兩個人唯有食住咁多先,下次要多啲人再嚟食過!
上次同BB食咗都知好好食所以今次返嚟再食多次😋😋😋

西班牙脆烤豬肋骨伴薯條$198

英式炸魚薯條$138

今日得兩個人唯有食住咁多先,下次要多啲人再嚟食過!
2022-10-25 35 瀏覽
呢間酒吧餐廳格調較暗,裝修獨特,室內的桌、椅以木為主,當然少不了以足球為主的裝飾,例如:球隊嘅旗、球衣等等,好有風格。職員服務很好,夠體貼細心,有耐性,服務周到,坐得舒服,環境優美,整體都幾滿意,而且食物好食🤣👍🏻😋加分!我見openrice推介所以就來食下~我地食咗龍蝦汁海鮮意粉$128,龍蝦汁濃郁香滑,意粉好食入味,海鮮味好夠,易咬易消化💛😋🦐正正子!澳洲M5和牛西冷$268,有5成熟,7成熟,同埋可以選唔同既汁,有黑椒汁,燒汁,蒜蓉汁等等,我就鍾意食7成熟黑椒汁,肉多汁嫩滑,彈牙可口,黑椒汁辣辣地熱辣辣勁好食❤️‍🔥❤️‍🔥配啤酒🍻飲好完美配合🤣🤣夠曬惹味!特別既組合反而幾有驚喜!

2022-10-25 33 瀏覽
銅鑼灣既呢間打吡餐廳酒吧行傳統英式酒吧風,主要用木材裝修,仲有皮櫈,環境十分唔錯!黎到英式酒吧就緊係要先叫啲有英國特色既食物,英式炸魚薯條($138)🐟一上格見到2條魚柳好大條,再配上相當有份量既薯條,成份好香口,魚柳灑上少少檸檬汁就更開胃,中和番烤魚柳既油膩,魚肉都仲好嫩,好好味呀!小食一個邊夠呢,所以就叫埋椒鹽鮮魷($98)🦑鮮魷炸到金黃色,香脆爽口,再點埋少少酸汁,味道更平衡,好食到停唔到口呀!當然仲有主菜澳洲M5和牛西冷($268)🥩和牛果然真材實料,煎到岩岩熟既和牛一放入口,入口即溶,每一塊都厚薄適中,好好味好正呀!
2022-10-24 41 瀏覽
前日媽咪生日,帶左媽咪黎呢間打吡餐廳酒吧食西餐,媽咪都好滿足😚👍😋蒜蓉荷蘭腸$88腸仔下面鋪滿左薯蓉,薯蓉表面焗過,所以個面係脆脆地,食落外脆內軟,薯蓉好滑身,而腸仔就好香蒜蓉味,好多肉汁,啖啖肉,薯蓉吸哂肉汁同蒜蓉既香,更加好食☺️👍😋麻辣牛脷$98估唔到會有呢d中菜食,媽咪見到即刻話想試,媽咪平時都好鍾意食呢d麻辣既菜式,佢話呢碟麻辣牛脷好好正,同出面專食麻辣既鋪頭有得揮,麻味夠出,牛脷好爽口,好過癮😋😚😋Cup of coffee $118最後係呢杯野飲,其實係Mr Black Coffee Liq , 西柚味既gin , 橙味嘅酒,飲落層次好豐富,幾好飲,媽咪都話過癮!🤣🤣

😋蒜蓉荷蘭腸$88

😋麻辣牛脷$98

😋Cup of coffee $118

2022-10-24 37 瀏覽
燈光偏暗比較浪漫😌😌我好鍾意同埋好enjoy👍🏻👍🏻我同老公夾咗好耐時間終於可以二人世界一齊撐檯腳lu❤️‍🔥💋期待咗好耐,果然無令我失望👍🏻👍🏻 依間傳統英式酒吧,音樂真係冇得輸,好好聽!live band 超級正!😍😍我地食咗龍蝦汁海鮮意粉$128,脆皮德國鹹豬手$198,皮好脆,肉多汁好滑,都唔會太老,而且唔會好鹹,肉醬無搶走豬手味👍🏻👍🏻我地仲飲咗Yellow Submarine蛋酒,有桃,橙汁,青檸味,香甜可口,好鍾意飲👅💛呢間餐廳真係有機會要帶埋親朋戚友一齊食,有好嘢要happy share啦嘛😍😍尤其是大家都鍾意聽liveband,可以一次滿足曬兩個願望🤣🤣食得開心,聽得開心🥳!