2023-12-19 208 瀏覽
好耐都冇食過私房菜啦呢間之前都食過今日就同大家share下呢10道圍菜啦🔸上湯浸時疏以清淡的湯汁浸煮時疏鮮嫩 帶有淡淡的海鮮風味清清地幾=好呀🔸招牌菜,士多啤梨骨以士多啤梨為特色骨肉醬汁香甜可口有時食得咕嚕骨太悶都可以試下士多啤梨骨啦🔸大蜆燉蛋大蜆和蛋的完美結合湯汁鮮美 鮮味同蛋好夾呀食完一啖好想再接一啖呀🔸清蒸東星斑- 12兩 $320新鮮的東星斑以清蒸方式製作肉質鮮嫩 唔會過老咁既價錢食到真係好抵呀🔸台山菜花啫豬脾肉煲仔菜上桌保持溫度熱辣辣豬脾肉質嫩滑 口感十足🔸辣油煮花螺花螺以秘製辣油一齊煮散發出濃厚的麻辣風味 呢個要一早預定架師傅要一早去搵架~🔸白胡椒爆炒南非鮑魚精心爆炒的南非鮑魚肉質鮮美 又爽口又彈牙搭配白胡椒的香氣 好有特色既一道菜🔸上湯花龍蝦花龍蝦好精緻呀 上枱既時候外貌仲好靚以上湯方式呈現鮮美的龍蝦肉質搭配濃郁的湯汁展現出豐富的口感和風味。📍御膳📍觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室
好耐都冇食過私房菜啦
呢間之前都食過
今日就同大家share下呢10道圍菜啦

🔸上湯浸時疏

以清淡的湯汁浸煮
時疏鮮嫩 帶有淡淡的海鮮風味
清清地幾=好呀

🔸招牌菜,士多啤梨骨

以士多啤梨為特色

豬脾肉質嫩滑 口感十足

🔸辣油煮花螺

花螺以秘製辣油一齊煮
散發出濃厚的麻辣風味 呢個要一早預定架
師傅要一早去搵架~

🔸白胡椒爆炒南非鮑魚

精心爆炒的南非鮑魚
肉質鮮美 又爽口又彈牙
搭配白胡椒的香氣 好有特色既一道菜

🔸上湯花龍蝦

花龍蝦好精緻呀 上枱既時候外貌仲好靚
以上湯方式呈現
鮮美的龍蝦肉質搭配濃郁的湯汁
展現出豐富的口感和風味。

📍御膳
📍觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室
2023-12-18 178 瀏覽
觀塘工廈真係好多寶藏,今次嚟食私房菜。環境好乾淨好光猛好夠大,枱之間距離都夠,比酒樓舒服。餐牌勁多選擇,但有啲要早一日落訂,最近賞佢由二人到十二人餐都有,仲要可以冇加一逐位計,非常方便,啱哂同長輩嚟食。今次嗌咗8樣野,都係$900多啲,勁抵食🥹冬瓜瑤柱海鮮羹非常足料,啖啖海鮮嘅瑤柱羹,無論係蝦仁、帶子定瑤柱都好多,好香臘味蒸山水豆腐豆腐唔知係咪自家製,好滑,但又唔會好鬆散,臘味切碎咗,份量少少但勁香臘味味~啲汁顏色好深但一啲都唔鹹,撈飯一流😍西班牙豬串骨唔好睇佢一人一串好少,每支骨係好多肉,炸完之後加埋啲蒜頭勁香,依然好juicy,肉唔會好痴骨,食嚟上嚟好方便👍🏻胡椒爆炒南非鮑魚呢個我食落覺得唔啱自己口味,但越食越上癮,因為佢嘅白胡椒係超辣!但好香好惹味,鮑魚一啲都唔鞋,勁易咬,唯一就係希望會上埋刀叉,食就有儀態啲🤣椰菜花蝦醬炒豬肉一上菜就聞到好香嘅蝦醬味,豬肉爽嫩野鹿茸菌龍蝦汁炆牛尾自己就比較鍾意西式嘅炆牛尾方法,呢種味道有啲似柱侯醬,茸菌汁好香,牛尾都好淋好入味黑毛豬叉燒竟然做到叉燒係脆邊!好驚喜,雖然叉燒唔肥,但係依然好有咬口同埋好香架😍蔥油手工拌麵最後啲款手工麵好彈牙,配上勁邪
觀塘工廈真係好多寶藏,今次嚟食私房菜。
環境好乾淨好光猛好夠大,枱之間距離都夠,比酒樓舒服。

冬瓜瑤柱海鮮羹

臘味蒸山水豆腐

西班牙豬串骨

胡椒爆炒南非鮑魚

椰菜花蝦醬炒豬肉
一上菜就聞到好香嘅蝦醬味,豬肉爽嫩

野鹿茸菌龍蝦汁炆牛尾

黑毛豬叉燒

蔥油手工拌麵
最後啲款手工麵好彈牙,配上勁邪惡嘅蔥油真係令人食唔停口,明知好肥依然旋風式吸入🤣🤣

總括嚟講呢間私房菜服務又好價錢唔貴,下次會再帶屋企人嚟幫襯!
2023-12-17 159 瀏覽
御膳觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室觀塘一向都係美食既集中地,除左有apm同埋裕民坊兩大商場之外,喺工廠區入面都仲有好多各式既隱世餐廳同美食,今日朋友就帶左我黎呢頭試呢間試上樓私房菜,好有驚喜酥炸鹽水豆腐第一次呢個食法,炸好左既豆腐浸住鹽水原來都幾好味,而且又無咁熱氣,大人小朋友都咁岩食瑤柱海鮮羹豐富又足料,超多瑤柱係湯羹既表面,食落非常鮮味流沙黃金蝦大大隻既鮮蝦,配合黃金咸蛋王混埋一齊真係好難抗拒,睇見已經流晒口水蜜汁叉燒食得出係自家制既,最鍾意少少燶邊嘅叉燒,仲係沾滿蜜糖,甜甜地岩晒我口味蒜香豬髀仔離遠已經聞到惹味嘅蒜香味道,豬髀仔肉厚,但係入邊既肉質依然保持鮮嫩,廚師應記一功紫薯布甸最尾嘆埋呢個甜品,估唔到紫薯都可以做甜品,估唔到又出奇地好食wo, 啖啖地既紫薯味,一試難忘
御膳
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室

酥炸鹽水豆腐

瑤柱海鮮羹
豐富又足料,超多瑤柱係湯羹既表面,食落非常鮮味

流沙黃金蝦

蜜汁叉燒

蒜香豬髀仔

紫薯布甸

2023-12-11 146 瀏覽
今次去咗間好有人情味嘅小店,食咗一輪,真係覺得温馨哂!先講講佢嗰碟炸醬麵啦,面條勁到彈牙,炸醬係濃郁得嚟又唔會太鹹,食落去好夾!小店嘅涼菜都幾正,特別係口感爽脆嘅木耳拌黃瓜,爽口得滯,完美打開味蕾。點可以唔提啲肉?紅燒肉嘅肥瘦比例啱哂,又香又滑,真係入口即化!至於辣子雞,勁辣同時又保持雞肉嘅鮮嫩,係好多人嘅至愛啊。作為甜品控,最後當然唔少得試下千層餅,層次分明,每一啖都令人無法抗拒!總結,呢間小店嘅食物真係好夾,重點係感覺好貼地,每一口都食到幾分真心!🍜🥒🥢跟手再帶啲老火湯,我就已經滿足哂!大家喺附近嗰陣,記得嚟捧捧場啊!

2023-12-06 187 瀏覽
御膳@觀塘敬業工業大廈意想不到抵食中菜呢日同同事放工去食餐好,佢話一早book咗間人氣旺店,佢一家人一向係嗰間舖頭嘅熟客,好食到不得了,一早已經WhatsApp佢訂位訂位,仲叫佢send定菜單嚟,搞到我都好期待食呢一餐。去到先知原來呢度已經開咗好耐,開咗成11年,人山人海,好彩book咗位。呢度免開瓶費,免切餅費,免加一,真係生日、公司聚餐、朋友gathering 嘅好選擇。薑蔥炒大肉蟹:呢個係我嘅必食推介,蟹肉肥美,鮮嫩多汁,入口即化,配上薑蔥的香氣,營造出一種口感豐富的美味。另外有避風塘炒,四川香辣炒,18香炒,胡椒炒,花雕雞油蛋白蒸,蒜子炒,蒜蓉粉絲蒸,咁多款煮法選擇,我下次要試第二個煮法再食。芙蓉蛋白蒸老虎斑,2斤:廚師仲幫我哋起肉,非常貼心。老虎斑魚肉質鮮嫩,口感細軟,燉蛋白底,蒸起嚟好滑,魚肉的鮮甜與芙蓉蛋白的濃郁相互融合,令人回味無窮。上湯花龍蝦:廚師將龍蝦一開2,每人半隻,好容易就拮到啲肉出嚟,啖啖肉,非常正!花龍蝦肉質鮮嫩彈牙,融入了濃郁的上湯,散發出誘人的香氣,重跟脆麵麵底,令人食過返尋味。台山菜花啫豬髀肉:這道菜以精心挑選的西班牙豬脾肉為主角,肉質嫩滑,入口即化。
御膳@觀塘敬業工業大廈

意想不到抵食中菜

薑蔥炒大肉蟹:

芙蓉蛋白蒸老虎斑,2斤:

上湯花龍蝦:

台山菜花啫豬髀肉:
這道菜以精心挑選的西班牙豬脾肉為主角,肉質嫩滑,入口即化。經過生啫煮溘,肉香四溢,令人垂涎欲滴。而且這道菜使用煲仔上菜,可以保持溫度,讓食物保持熱度。這種結合了傳統烹飪技巧和創新呈現方式的菜式,絕對值得一試。

招牌御膳炒飯,:
這道招牌御膳炒飯是一道讓人回味無窮的經典菜式。它結合了牛柳粒、蝦球粒、帶子粒、菜粒和蔥花,以及秘製醬汁炒成,每一粒食材都有獨特的口感,炒得粒粒分明。這道炒飯不僅有鑊氣,還散發著濃郁的香氣,令人垂涎欲滴。

辣酒煮花螺:
花螺肉質彈牙,並且吸收了辣酒的風味,營造出獨特的口感和味道,辣道可以選大中小辣,但必須預定才能品嚐這道菜。

今日走入間小巧既港式食堂,捧起碟香芒明蝦球嘅一刻,真係心情都鬆晒呀!蝦球超級彈牙,外皮炸得金黃鬆脆,啖啖肉食落去真係過癮!配上既芒果條又甜又香,清新爽口,夏天食真係正啦!🍤🥭除咗蝦球,仲一定要提提滷水鵝。呢啲滷水做得夠哂味,肉質嫩滑,食落去滿嘴香味,一啖接一啖咁沒有停手呀!係咁食,都唔覺得攰勁,為食之餘仲要讚叫好架!跟住嚟個招牌御膳炒飯,呢款飯炒得啱啱好,唔會太乾,每粒飯都飽滿晶瑩,貝柱既香氣豐富整個口腔,食完都舒服過做足一個spa咁呀!喂,平民化食評咪即係要咁樸實無華架啦!下次同三五知己再嚟,一定要食埋其他嘢!🍚👌🏻

2023-12-05 211 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕今次嚟到觀塘敬業街食嘢,😙講真呢間餐廳都已經開咗11年,好多熟客仔,😜我朋友就係熟客之一!🤣今次專登嚟帶我食嘢,佢話唔叫套餐散嗌叫小菜都得!☺️呢度全部嘢食都係鑊氣菜式,🤣其實我幾鍾意呢度嘅鍋物,😛呢個台山菜花啫西班牙豬髀肉,鹹鹹香香仲好惹味,😆椰菜花吸晒醬汁同埋豬髀肉嘅精華,😙用嚟送飯一流!😋飲蟹嘅季節,咁梗係要嗌炒蟹啦!😎四川香辣炒大肉蟹,仲可以揀大中小辣!🤩我依個就揀咗中辣!😆中辣夠晒惹味,嫲嫲辣辣嘅香味滲透晒喺蟹肉入邊,😗真係越食越滋味!😙就算唔想食辣都可以嗌另一款!😆薑蔥炒大肉蟹薑蔥嘅味道令到蟹肉更加鮮,😝蟹肉仲係啖啖肉!🤪鮮龍蝦汁蒸蛋白,🤩蒸蛋白嘅口感就好似布丁嘅口感,😏非常之滑加入咗龍蝦汁之後令到成個蒸蛋白更加鮮甜!😤想試吓潮州嘢就一定要試吓依個傳統酥炸潮州鹽水豆腐,😏鹽水豆腐唔會太鹹,😎但係豆味就會好香!😎呢個我都幾鍾意食!🤩粥粉麵飯我就揀咗招牌御膳炒飯,🤓一場嚟到梗係要試吓依度嘅招牌啦!🤩朋友都話依度嘅招牌炒飯係值得一試,😙入邊有蝦球粒牛柳粒菜粒,🥳唔鍾意食牛柳嘅朋友仔可以揀豬肉或者雞肉!😛另外仲嗌咗個撈麵,😌自家手工制蔥油拌麵,☺️份量好足夠,
🌕Hello我係Moon🌕
台山菜花啫西班牙豬髀肉

鮮龍蝦汁蒸蛋白

傳統酥炸潮州鹽水豆腐

招牌御膳炒飯

另外仲嗌咗個撈麵,😌自家手工制蔥油拌麵,☺️份量好足夠,😍而且佢嘅蔥油好香,麵條都有韌性,😝做得好好!😇
自家手工制蔥油拌麵

埋單嘅時候聽朋友講,😆原來呢度係免開瓶費,免切餅費,🤣免加一,☺️帶酒嚟飲就最抵,仲有冰桶酒杯!😌咁樣嘅性價比都幾高喎!依度仲可以用WhatsApp send菜單,咁樣都幾方便,😗下次再嚟食!😉

🌕最後MoonMoon都好滿意今次嘅御膳,睇嚟依個熟客仔朋友冇介紹錯!🌕
台山菜花啫西班牙豬髀肉
鮮龍蝦汁蒸蛋白
傳統酥炸潮州鹽水豆腐
招牌御膳炒飯
自家手工制蔥油拌麵
2023-12-05 136 瀏覽
呢日小學同學聚會,肥强一早訂咗呢間中菜,話佢響附近番工,成日食,好好食。原來已經開左11年,好多熟客,佢都係其中一位。肥強一早就叫餐廳whatapps send菜單比佢,佢又響group度同我哋幾個討論食乜。如果唔叫套餐,散點小菜都有,都幾抵!當日有同學生日,我哋帶蛋糕、帶酒去慶祝,重可以放雪櫃,免開瓶費、切餅費同免加一,正!肥強話帶酒嚟飲最抵,有冰桶酒杯提供。我唔飲酒,見到post相上指定媒體。每post一張相就可以換一罐汽水,啱晒我。😁我哋叫咗以下食物,全部清哂,舔舔脷😋清蒸沙巴龍躉2斤:單點都係$400一條,明碼實價,龍躉夠晒新鮮又大條,肉質嫩滑,入口即溶,非常美味!滷水拼盤:(大$288,例牌$178)拼盤內含有手撕雞、豬大腸、金錢肚,這道拼盤結合了不同的滷水食材,帶來豐富的口感。點埋師傅特制的辣椒油,能夠為整道拼盤增添一份辣味和風味。我問過呢款師傅特制辣椒油,另售$80一罐,我都入左貨比老公。😁麻辣水煮牛肉$220:它結合了麻辣、香辣和野味的特色,師傅在烹調這道菜時非常拿手。這道菜以牛肉為主要食材,搭配了辣椒和香料,營造出辛辣而又香氣四溢的口感。蔥油雞$320一隻:隻雞以特制

肥強話帶酒嚟飲最抵,有冰桶酒杯提供。

我哋叫咗以下食物,全部清哂,舔舔脷😋

清蒸沙巴龍躉2斤:
單點都係$400一條,明碼實價,
龍躉夠晒新鮮又大條,肉質嫩滑,
入口即溶,非常美味!

滷水拼盤:
(大$288,例牌$178)

麻辣水煮牛肉$220:

蔥油雞$320一隻:
隻雞以特制的蔥油、香料同深色醬油調味,呈現出濃郁獨特的風味。蔥油雞肉質豐潤,入口好鮮味。

惹味蒜香西班牙豬串骨$35/支:
選用西班牙豬串骨,肉質嫩滑,啖啖肉,而且價格相對較為實惠。這道菜以蒜香調味,帶來濃郁的香氣和豐富的肉質口感。

$420/一隻,一斤一隻:
大肉蟹好大隻,好夠肉,又新鮮,
用花雕雞油同蛋白結合嚟蒸,
呈現出豐富的口感和鮮甜的味道。
餐廳重好貼心,事前話如果有老人家
或者小朋友,可以花雕酒另上。
清蒸沙巴龍躉2斤
惹味蒜香西班牙豬串骨
滷水拼盤
麻辣水煮牛肉
2023-10-27 483 瀏覽
朋友特意從國外來港請吃飯,一定要找間出品超群的海鮮店。提早叫師傅買定超大瀨尿蝦,今晚仲攪攪新意思,龍蝦刺身,蝦膏頭殼留起煮粥。三個人樣樣食D已經夠曬飽,如果多人少少可以叫埋蒸聖子,菊子魚呢D手工菜,埋單價錢比錢位老闆好滿意,仲問係咪蝕錢做生意😂😂
2023-10-18 423 瀏覽
今日成班同事放工食生日飯同事係常客.好彩有佢一早Book定位我地一行16人,一張大圓枱就容納哂我地呢間隱世中菜.質數超出預期原來已經開業11年唔怪得見好多枱都係熟客仔其中幾道菜式都令人好回味✨清蒸東星斑大大條好足斤兩肉質嫩滑.好厚肉配上豉油蔥花真係好正✨招牌御膳炒飯加入牛柳.蝦球.帶子切粒師傅炒得粒粒分明夠乾身唔油膩✨士多啤梨骨必食嘅小炒.大家都大讚加入新鮮士多啤梨肉酸酸甜甜好醒胃✨白胡椒爆炒南非鮑魚一人一隻南非鮑魚加入白胡椒炒得香口肉質爽彈✨花龍蝦超有份量嘅龍蝦14兩一隻,一開二有兩種煮法配上芝士 同 上湯 都超正跟埋脆麵底.淋上醬汁好滋味今餐同飲宴一樣好豐富.性價比高下次朋友同家人聚會都可以再嚟Encore
今日成班同事放工食生日飯

今餐同飲宴一樣好豐富.性價比高
下次朋友同家人聚會都可以再嚟Encore
生日
2023-10-03 448 瀏覽
早排家庭聚餐去咗呢度食飯,成餐飯好滿意,同家人食到好滿足!多款小菜都整得好出色,而且仲有得免加一、開瓶費同切餅費,性價比唔錯!滷水拼盤有手撕雞,豬大腸,金錢肚,全部整得好入味,滷水味道好好食砂鍋大蜆雜菌豆腐湯,好足料,好多大蜆味道鮮甜避風塘炒大肉蟹,可以自己揀辣度,由大辣至走辣,整得非常香口惹味,炸蒜食唔停口,而主角蟹肉肉質飽滿結實,口感好好蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,用蒜蓉烹煮冇得輸,粉絲索哂蒜味好好味,蟶子都好大隻啖啖肉金銀蒜蒸龍躉腩,用咗40斤花尾躉劏,肉質鮮嫩結實,非常厚肉,口感十足!金華玉樹雞賣相精緻,火腿片夾在雞件之中,肉質嫩滑,加入火腿片增添咸香味士多啤梨骨酸酸甜甜,開胃又美味招牌御膳炒飯大大份,有牛柳粒、蝦球粒同帶子粒,米飯粒粒分明,又唔油膩最尾以綠茶布丁作結,真係大滿足御膳觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室

砂鍋大蜆雜菌豆腐湯,好足料,好多大蜆味道鮮甜

士多啤梨骨酸酸甜甜,開胃又美味

最尾以綠茶布丁作結,真係大滿足

御膳
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室
2023-09-27 417 瀏覽
今次到觀塘工廈吃私房菜,知道可以用whatsapp落單就即order,到餐廳人齊可以即上菜。朋友帶左枝靚酒去飲,原來免收開瓶費👍🏻重要免加一,非常抵!金銀蒜蒸龍躉腩金銀蒜不但沒有掩蓋龍躉肉的魚味,而且會令味道更加鮮甜,腩部位置肉質嫩滑,魚腩的魚皮很厚,十分滋補。金華玉樹雞金華火腿配雞很好吃,雞的脂肪分佈平均,雞件滑嫩,配有幾條清甜爽脆的菜芯。士多啤梨骨以士多啤梨醃製參味,再炸至酥脆,外脆內嫩的口感,味道酸酸甜甜帶士多啤梨果香。蟹油銀芽炒麵炒麵炒得乾身,麵質幼身,口感爽口,加入蟹油和銀芽去炒非常香又好吃。

金銀蒜蒸龍躉腩

金華玉樹雞

士多啤梨骨
以士多啤梨醃製參味,再炸至酥脆
,外脆內嫩的口感,味道酸酸甜甜帶士多啤梨果香。

蟹油銀芽炒麵
2023-09-25 298 瀏覽
今天跟朋友去了觀塘工廈裡一間中菜餐廳「御膳」,是一間性價比高的私房菜,環境都唔錯!平時吃中菜都會一班人去,但這次只有兩個人也可以吃得很豐富。手撕雞一份先吃涼拌,手撕雞份量適中,配搭青瓜一起吃也不錯,多層口感。上湯焗花龍蝦,配脆麵底大大隻龍蝦,相當吸引👍🏻忍不住哇了幾聲。龍蝦非常新鮮,肉質爽口彈牙,啖啖肉。底下是脆麵,口感卜卜脆,好吃😋蒜蓉粉絲蒸蟶子皇大大隻蟶子,每人一隻。粉絲和蟶子索滿蒜茸和豉油的香味。蒸得剛好,令蟶子仍保留鮮甜和韌。最重要的是清洗乾淨沒有沙。白胡椒爆炒南非鮑魚看到隔離枱的鮑魚超大隻,立即跟朋友一人點一隻😂鮑魚非常新鮮,口感彈牙,白胡椒味不會太濃,剛剛好。

手撕雞一份
先吃涼拌,手撕雞份量適中,配搭青瓜一起吃也不錯,多層口感。

上湯焗花龍蝦,配脆麵底

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

白胡椒爆炒南非鮑魚
2023-09-17 322 瀏覽
首先,他們“免加一”。免費提供開瓶服務,這意味著您可以隨時享受到自己攜帶的美酒。而且他們還免費提供切餅服務,這樣您就可以輕鬆地品嚐到美味的蛋糕或者甜點。椒鹽豆腐,這道菜以其外酥內軟的口感和香氣四溢的椒鹽味道而聞名。另一道經典菜品是避風塘炒大肉蟹,這是一道以鮮嫩的大肉蟹和香辣的避風塘醬料炒製而成的美味佳餚。蔥油雞是一道口感鮮嫩多汁、香氣撲鼻的菜品,而荷香龍躉球蒸飯則是一道濃郁的蒸飯菜品,融合了龍躉球和花雕酒的獨特風味。如果您喜歡海鮮,那麼御膳的大蜆燉蛋和砂鍋大蜆雜菌豆腐湯絕對是您的首選。這些菜品以新鮮的大蜆為主要材料,配以豐富的湯汁和其他美味的配料,味道鮮美迷人。此外,御膳還提供一些精緻的點心菜品,如流沙黃金大海蝦和士多啤梨骨。這些菜品既美味又具有視覺上的吸引力,絕對能夠滿足您對美食的追求。最後,御膳還提供紫薯布丁,這是一道甜品,以紫薯為主要成分,搭配濃郁的布丁和鮮奶油,味道香甜可口,絕對是一道完美的結束。

2023-09-08 394 瀏覽
「踏雪金巢」。這道菜以金勾翅、瑤柱、金華火腿和燉蛋白為主要材料,搭配著芋頭造成的雀巢,口感豐富多樣,令人驚艷。每一口都散發著濃郁的鮮味,令人回味我還品嚐了其他精心製作的美食。其中最令我印象深刻的是「流沙黃金蝦」和「花雕雞油蛋白蒸大肉蟹」。流沙黃金蝦外脆內嫩,蝦肉鮮美多汁,搭配著流心的鹹蛋黃醬,口感絕佳。而花雕雞油蛋白蒸大肉蟹則是將新鮮的大肉蟹與花雕雞油和蒸蛋白結合,呈現出濃郁的香氣和鮮嫩的口感。此外,御膳的小食選擇也相當豐富。「桂花糖蕃茄」、「手拍青瓜」、「泡椒雞腳」和「豉椒炒蜆」。這些小食都帶著獨特的風味,令人驚喜不已。值得一提的是,御膳餐廳提供免加一、免開瓶費和免切餅費的服務。這種貼心的服務讓我感受到餐廳對客人的關懷和用心。