2024-04-11 1174 瀏覽
荃灣🚇大鴻輝嘅滿屋裝修升級咗做御滿屋,🤩環境寬敞舒適,食物方面亦都有所提升,👍性價比十足。飲品🧃方面除咗有一般放題都有嘅🥤飲品之外,仲有多款🍺啤酒、清酒🍶同埋紅/白餐酒🍷添。自助區💪有多款前菜,選擇☺️眾多。刺身🔪都幾豐富,有三文魚、🐟油甘魚、劍魚腩、甜蝦、阿根廷赤蝦🦐同埋希靈魚等等。佢哋有唔少創作🍣壽司,其中我最鍾意龍蝦🦞三色塔同埋榴槤加州卷,🥰口味獨特。而且又有我中意嘅吞拿魚🐟蓉手卷同埋海膽手卷,另外仲有埋🌶️麻辣小龍蝦任食真係好正!熟食方面亦都幾👍高質,尤其係🧄蒜蓉燒生蠔同埋吉列炸蠔🦪都好鮮味。串燒🔥火喉十足,咸香🤤美味。令我感到😍驚喜嘅係境然有薑蔥炒🦀花蟹!仲有佢個🧄蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋🍲十分之鮮甜,入邊有啲杞子感覺好有🥰誠意,最正係啲湯同埋菜🥬吸收晒啲蜆肉嘅鮮味😋勁好食! 甜品🍮比較突出嘅係有千層蛋糕,🍰層層分明水準唔錯,而且仲有埋 Mõvenpick 雪糕🍨,絕對係大滿足嘅放題!

自助區💪有多款前菜,選擇☺️眾多。

串燒🔥火喉十足,咸香🤤美味。

令我感到😍驚喜嘅係境然有薑蔥炒🦀花蟹!

有個朋友好鬼鍾意食放題,跟得佢多我都比以前鍾意多咗😂經過佢精挑細選之下我地今次揀左荃灣呢間御滿屋,午市可以食三個鐘👏🏻我自己食放題係比較偏向壽司同熱食多過刺身🫢近門口位置都有好多炸物同前菜👍竟然有朋友好鍾意嘅泰式鳳爪😂😂以下❤️果幾樣都係我推薦必試嘅😋❤️西京比目魚比目魚超級嫩滑又得少少大骨,好食又方便!🫶🏻❤️和風牛柳粒牛柳粒好有鑊氣好香😲 肉質嫩滑😋❤️榴槤炸彈,台式地瓜球炸物香脆唔油膩👍地瓜球好有台灣夜市嘅感覺🤓 非常Q彈❤️牛油粟米,萵筍炒蝦球粟米好香牛油味😋蝦球大粒彈牙,黑胡椒味夠重👍以下⭐️就係可試可不試😂⭐️竹笙瑤柱蟹肉羹湯羹足料夠味,但係個人認為太稠😅⭐️蒲燒鰻魚肉質有點乾硬~整體水準都唔錯,選擇多價錢抵👍甜品櫃都有幾多款式,另外有個雪糕櫃🙌雪糕有齊Häagen-Dazs,dreyers 同movenpick 三大牌子任拎😇 值得推薦🫶🏻
有個朋友好鬼鍾意食放題,跟得佢多我都比以前鍾意多咗😂

我自己食放題係比較偏向壽司同熱食多過刺身🫢
近門口位置都有好多炸物同前菜👍

竟然有朋友好鍾意嘅泰式鳳爪😂😂

以下❤️果幾樣都係我推薦必試嘅😋

❤️西京比目魚

比目魚超級嫩滑又得少少大骨,好食又方便!🫶🏻

❤️和風牛柳粒

牛柳粒好有鑊氣好香😲 肉質嫩滑😋

❤️榴槤炸彈,台式地瓜球

炸物香脆唔油膩👍
地瓜球好有台灣夜市嘅感覺🤓 非常Q彈

❤️牛油粟米,萵筍炒蝦球

粟米好香牛油味😋
蝦球大粒彈牙,黑胡椒味夠重👍

以下⭐️就係可試可不試😂

⭐️竹笙瑤柱蟹肉羹

湯羹足料夠味,但係個人認為太稠😅

⭐️蒲燒鰻魚

肉質有點乾硬~

整體水準都唔錯,選擇多價錢抵👍

甜品櫃都有幾多款式,另外有個雪糕櫃🙌
2024-03-05
  • 京燒比目魚
  • 鐵板牛柳粒
又食放題啦要食餐勁解壓呢間都係食咗好多年啦 有120分鐘放題套餐由A-D 今次食平少少 揀咗A超過80款刺身壽司,熟食,自助區,燒物,飲品回本位:拖羅刺身、海膽手卷、泰式鮑魚、花膠、Häagen-Dazs雪糕加拿大海膽質素唔差,人流超多,所以去得好快夠新鮮,刺身另外都推珍寶赤蝦,大大隻同出面$40隻嘅差唔多熟食區大推燒鰻魚、麻辣小龍蝦、烤牛舌和卜卜蜆鍋,平時出去食都要百幾蚊一碟,辣得超爽,鍋物方面我仲食咗海鮮粥好暖胃炸天婦羅夠乾身質素合格!對於鍾意食生蠔嘅嚟講,除咗蒜蓉燒生蠔之外,仲有泰式生蠔、蠔仔粥,夠哂「豪」氣🤣前菜區以自助吧形式任取,所以就算等食物空檔期,加分為係食物嚟得超快,基本上唔使5分鐘就已經陸續嚟齊飲品區方面,選擇都有幾十款,除咗基本汽水、果汁、仲有冷熱清酒、梅酒、啤酒,甜品款式都超過10幾款,試咗木糠布甸都唔錯滿屋咁多年都屹立不倒,雖然香港放題市場競爭好激烈,但係每次嚟都有新驚喜,大家都食得好滿足
又食放題
要食餐勁解壓

呢間都係食咗好多年啦 有120分鐘放題
套餐由A-D 今次食平少少 揀咗A
超過80款刺身壽司,熟食,自助區,燒物,飲品

• 海膽
2024-02-09 2108 瀏覽
臨近農曆新年想食得豐富少少但又唔想成日食中餐,今次就選擇食日本任食放題。位於荃灣大鴻輝中心嘅呢間御滿屋,一共有ABCD 4款價錢的放題組合可以選擇,當然價錢越貴,可揀的食物種類越多,食材價值越高。今次我地揀咗最經濟的A組合(星期一至四5:30pm入座,成人每位$258),但其實都已經好多款食物可以選擇。近門口位置有一個自助區,有沙律、日本前菜如八爪魚仔、螺肉、蟹籽、中華沙律,亦有豬耳、鴨胸、蜆、蝦、東風螺,仲有炸物、爆谷等。飲品區有好多款罐裝飲品、啤酒,仲有冷熱清酒同梅酒;雪糕區亦有多款杯裝雪糕、雪條、甜筒、雪米糍;甜品區有切片生果、不同味道啫喱同蛋糕等等,剩係自助區都多選擇到數唔哂!😄其他自選任食有多種刺身、壽司、天婦羅、串燒、炸物、燒物、鍋物等等✅刺身整體都幾新鮮,其中推薦甜蝦、大赤蝦同帶子,好鮮甜,鮑魚亦新鮮彈牙!✅燒物方面,比較推薦西京比目魚同蒜蓉生蠔✅炸物就推薦炸榴槤球同埋流心椰汁球,兩款一咬就好流心,而且榴槤同椰汁味濃😋因為食量有限,實在無辦法每款都試,甜品只試咗抹茶千層蛋糕,雪糕亦只試軟雪糕。✅軟雪糕有北海道牛奶味同抹茶味,當中牛奶味好香濃,夾埋抹茶味一齊食剛剛好!總結:

其他自選任食有多種刺身壽司、天婦羅、串燒、炸物、燒物、鍋物等等

✅燒物方面,比較推薦西京比目魚同蒜蓉生蠔
軟雪糕。
總結:食物款式選擇豐富,上菜速度同收碟速度都好快,亦冇乜漏單情況,價錢合理,如果生日去的話仲有優惠,難怪未夠7點都已經咁多人。
2024-02-08
2天前 0 瀏覽
帶住條魚🐠搵食之《御滿屋》,荃灣大鴻輝10樓日式放題聽聞水準唔錯,入到裝修企理感覺良好,冷盤炸盤選擇都幾多,尤其係我最鍾意嘅蟹籽螺肉大大盤任你拎,Häagen-Dazs雪糕任食,仲有啤酒清酒都係任飲,我地今日揀左【經典A】77品,3小時任飲任食,放題嘅嘢食真係好多,重點推介嘅有⋯⋯刺身特別推介鮮甜又大隻嘅阿根廷赤蝦,手卷有3款,個人口味吞拿魚蓉手卷係encore之選😋天婦羅粉漿唔會太厚,炸得鬆脆,嚟到嘅時候仲係熱辣辣架,令外燒物中嘅鹽燒海蝦,蝦肉彈牙尤其蝦頭啲膏好鮮甜,又係encore之選👍🏻麻辣小龍蝦個汁好味之餘都幾入味總括嚟講,呢度嘅放題絕對係回本之選,而且地方坐得舒服,可以盡情食到飽
2天前 0 瀏覽
今日假期帶2個長輩食好D,由於我個人不愛拖羅以及長輩不想吃太貴,只叫了B餐368/人再加一(假日好像378),相比CD餐算是性價比最高,我個人最愛吃他們的松葉蟹腳(以前叫滿屋時好像C餐才有),肉多及平時少買,(吃多了學會了專業的解殼技巧XD),ps.這次沒給剪殼剪刀要問服務員去拿,問到第四個人才到(最後給了3把ORZ),三個人吃了20多條~~羊鞍(架)這類食品一般很少地方零售且不好吃(示例,taste偶然賣108$5件)另外這次去時自助櫃飲品櫃全搬到門口位置不用分散去拿了,且雪糕任拿(有häagen-dazs雲呢拿味),唯一可惜是軟雪糕機暫停使用
唯一可惜是軟雪糕機暫停使用
5天前
  • 松葉蟹腳
3天前 0 瀏覽
第一次黎御滿屋食放題,見到唔少人都推介佢嘅麻辣小龍蝦🦞所以一入座除左刺身,即刻就嗌左佢~不過唔知係咪期望愈大⋯⋯⋯食蝦要剥殼就在所難免啦,只要入面嘅肉好食都覺得值但係呢隻麻辣小龍蝦就唔太入味⋯⋯而且食落肉質都唔算新鮮,所以叫左一轉就冇再嗌喇。而刺身就幾有驚喜🍣(不過饅魚同壽司類就唔洗嗌太多喇🙈)刺身嗌左三文魚、劍魚腩、油甘魚、甜蝦、虎蝦、北寄貝😍全部都好新鮮肥美😋所以刺身就食到飽都仲叫多左幾轉👍🏻另外蟹粥都好好食👍🏻有鮮味,又可以食完刺身暖一暖肚仲有比較驚喜嘅係佢出面有個爆谷機🍿爆谷都係任拎嘅,而且竟然一啲都唔林😳仲係好脆又夠味😋另外幾值得讚嘅係茶包有桂圓紅棗茶揀👍🏻飲落都夠味,又清清地暖下身☺️
第一次黎御滿屋食放題
見到唔少人都推介佢嘅麻辣小龍蝦🦞
所以一入座除左刺身,即刻就嗌左佢~
不過唔知係咪期望愈大⋯⋯⋯
食蝦要剥殼就在所難免啦,
只要入面嘅肉好食都覺得值
但係呢隻麻辣小龍蝦就唔太入味⋯⋯
而且食落肉質都唔算新鮮,所以叫左一轉就冇再嗌喇。

刺身就幾有驚喜🍣(不過饅魚同壽司類就唔洗嗌太多喇🙈)
所以刺身就食到飽都仲叫多左幾轉👍🏻

另外蟹粥都好好食👍🏻
有鮮味,又可以食完刺身暖一暖肚

仲有比較驚喜嘅係佢出面有個爆谷機🍿
爆谷都係任拎嘅,
而且竟然一啲都唔林😳仲係好脆又夠味😋

另外幾值得讚嘅係茶包有桂圓紅棗茶揀👍🏻
飲落都夠味,又清清地暖下身☺️

桂圓紅棗茶

桂圓紅棗茶
3天前 0 瀏覽
最近又去咗食放題,今次揀咗位於荃灣嘅御滿屋日本料理,有唔同套餐選擇,我哋揀咗最抵食嘅set A,食物嘅種類已經有好多選擇,而家雪糕仲有Häagen-Dazs同Movenpick,呢個價位算係非常抵食!✨.食物方面比較推介安格斯牛扒同薄燒牛肉,牛味香濃,生熟程度控制得幾好,我哋encore咗幾次🥰串燒方面比較鍾意雞翼同燒菠蘿,雞翼外皮幾香口有咸香,入面嘅肉保持Juicy👍🏻👍🏻👍🏻.值得一讚嘅係呢度嘅甜品櫃款式多之餘,賣相都好靚好吸睛,質素都唔錯,值得一試🫶🏻.📍 御滿屋日本料理 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
📍 御滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
3天前 0 瀏覽
🍡前幾日又去左御滿屋 @manyajapanesetw 食日式放題🍣套餐A已經有77款食物 有新鮮既刺身之外 仲有最愛既海膽手卷其他放題呢個價錢好少有海膽 CP值好高🍣有好多唔同種類既小食 今次仲多左溫泉蛋!同上次一樣 Häagen dazs同MÖVENPICK雪糕都係任食🍨其他放題多數只提供一杯 但呢間開左咁耐 都係任食呢除左基本梅酒清酒任飲之外而且仲有即沖特式飲品 同埋紅白酒任飲🍷餐廳 : 御滿屋日本料理 地址 : 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓#御滿屋荃灣 #御滿屋 #任食放題 #御滿屋放題
🍡

套餐A已經有77款食物
有新鮮既刺身之外 仲有最愛既海膽手卷
其他放題呢個價錢好少有海膽 CP值好高🍣

有好多唔同種類既小食 今次仲多左溫泉蛋!
其他放題多數只提供一杯 但呢間開左咁耐 都係任食呢

除左基本梅酒清酒任飲之外
而且仲有即沖特式飲品 同埋紅白酒任飲🍷

餐廳 : 御滿屋日本料理
地址 : 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

#御滿屋荃灣 #御滿屋 #任食放題 #御滿屋放題
4天前 0 瀏覽
荃灣嘅御滿屋 120分鐘食到飽呀😚套餐A已經有77款食品任食 CP值非常高!淨係刺身都有10款左右 而且非常新鮮件件都厚切 赤蝦仲要勁大隻👍🏻熟食方面都好包羅萬有 有女士最愛鮑汁花膠 勁厚身、白酒煮蜆、烤羊架 無羊羶味、泰式酸辣鮑魚 全部都勁好食😍仲有唔同款式嘅串燒、炸物、天婦羅🍤、壽司🍣、手卷等等 真係好豐富自助區有d冷盤餐前小食、炸薯條、炸雞塊、甜品🍮、雪條、飲品🧃小朋友都食得勁開心 有佢最愛嘅牛油粟米🌽芝麻雞翼、地瓜球、烤菠蘿🍍、蝦蝦串燒🦐大人細路都食得勁滿足😋😋溫馨提示 真係要預早訂位因為真係勁多人 係全場滿座
荃灣嘅御滿屋 120分鐘食到飽呀😚
套餐A已經有77款食品任食 CP值非常高!

淨係刺身都有10款左右 而且非常新鮮
件件都厚切 赤蝦仲要勁大隻👍🏻

小朋友都食得勁開心 有佢最愛嘅牛油粟米🌽
芝麻雞翼、地瓜球、烤菠蘿🍍、蝦蝦串燒🦐
大人細路都食得勁滿足😋😋

溫馨提示 真係要預早訂位
因為真係勁多人 係全場滿座
2024-05-04
4天前 0 瀏覽
同朋友去到荃灣又想食放題我地揀左御滿屋食佢有幾款餐,我地就揀左A餐一入去,就有一排野飲可以揀隔離仲有凍食區我最愛就食佢個麻辣魚皮辣得黎又好爽如果鐘意酒精類飲品都有唔同款式既啤酒揀仲有清酒都係任飲😍坐番埋位用qr code 點野食食放題當然重點係刺身同壽司佢刺身有好多款又新鮮我自己最愛係帶子同劍魚腩勁肥美仲有佢個涼拌泰式鮑魚真係食完一隻已經想食下一隻了熟食方面佢地都有好多野食揀例如花膠、燒蝦、天婦羅、串燒、炸物等等我自己就好鐘意以下既野食⭐️椰汁流心球:呢個係岀面好少見,椰汁愛好者真係唔好錯過,真係勁好食🤤🤤⭐️羊架:呢個羊架真係令我喜出望外,沒有騷味,有口感⭐️海鮮粥:其實已經食得好飽,但又好想試下,食完無後悔,食落好鮮甜最後就食埋雪糕有Movenpick 同haagen dazs 揀大滿足
同朋友去到荃灣又想食放題
我地揀左御滿屋食
佢有幾款餐,我地就揀左A餐
一入去,就有一排野飲可以揀
隔離仲有凍食區

仲有佢個涼拌泰式鮑魚
真係食完一隻已經想食下一隻了

熟食方面
佢地都有好多野食揀
例如花膠、燒蝦、天婦羅、串燒、炸物等等

我自己就好鐘意以下既野食

⭐️羊架:呢個羊架真係令我喜出望外,沒有騷味,有口感

最後就食埋雪糕
有Movenpick 同haagen dazs 揀
大滿足

Yen 大跌,但未有plan 下次旅行,咁就相約友人去呢間非常多選擇既日式放題名店「御滿屋日本料理」品嚐是日晚餐過吓口癮❗餐廳裝修簡約,店員殷勤有禮,坐住排隊安排入座以及即時俾QR code 點餐,而且上菜速度非常迅速!1️⃣🌟新鮮刺身、壽司手卷:這家餐廳提供了少見的劍魚腩、油甘魚、赤蝦和長腳蟹等高品質的海鮮選擇,這些食材都非常新鮮。壽司手卷中的海膽和吞拿魚蓉增加了多樣性和美味度。2️⃣🌟燒物及天婦羅:我特別推薦鹽燒牛舌、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚和吉列炸蠔。這些菜品都烹調得很好,燒物的肉質鮮嫩多汁,天婦羅的外層酥脆,內裡保持著食材的鮮味。特別係虎蝦和帝皇蟹棒的天婦羅也是不容錯過的美味。3️⃣🌟小食及鐵板:御泰之味冷鮑魚和鐵板紐西蘭西冷牛扒是這一部分的亮點。冷鮑魚質地鮮嫩,搭配特製的醬汁非常惹味。鐵板紐西蘭西冷牛扒經過烹調後保持了肉質的嫩滑,口感豐富。4️⃣🌟一品料理及鍋物:薑蔥炒蟹、日式蠔鍋和竹笙瑤柱蟹肉羹亦都係推薦菜式。薑蔥炒蟹的蟹肉鮮嫩多汁,薑蔥的香氣提升了整道菜的風味。日式蠔鍋和竹笙瑤柱蟹肉羹都是濃郁的湯品,充滿了海鮮和鮮美的湯頭。5️⃣🌟自助吧:自助吧提供了波浪薯條、日式炸餃子、麻辣豬耳、中華沙律以

1️⃣🌟新鮮刺身壽司手卷:

2️⃣🌟燒物及天婦羅:

3️⃣🌟小食及鐵板:

4️⃣🌟一品料理及鍋物:

5️⃣🌟自助吧:
自助吧提供了波浪薯條、日式炸餃子、麻辣豬耳、中華沙律以及各種飲料和甜點,還有爆谷和北海道牛乳軟雪糕。這些選擇非常豐富,可以滿足各種口味的需求。特別是北海道牛乳軟雪糕,絕對是一個美味的甜點選擇。

總括而言,這家日式放題餐廳提供了多樣化且高品質的菜品選擇,無論是新鮮的刺身、精緻的壽司手卷,還是燒物、天婦羅、小食、一品料理和自助吧,都能滿足不同食客的需求。加上鄰近荃灣市中心既行街熱點,實屬首選!
2024-05-09
  • 雪糕
有好幾年無食過放題,一向感覺放題質素好參差。近日去咗食荃灣大鴻輝中心《御滿屋》就好有驚喜,食物質素高,而且有好多回本食物,性價比好高~有ABCD 四種價錢選擇,我哋揀咗比較經濟嘅A餐,星期六日假期價錢@308,自選2小時,已經有77款食物,另有自助區,沙律、日本前菜、炸物、爆谷等等~飲品有多款罐裝及紙包飲品、啤酒、清酒等。雪糕方面:杯裝Häagen-Dazs雪糕是回本之選,另有多款雪糕、雪條等。甜品有生果、小蛋糕、布甸、馬卡龍、爆谷……多到數唔晒~刺身都幾新鮮,甜蝦、油甘魚、劍魚腩、阿根廷赤蝦,超鮮甜😋壽司、炸物、串燒等有一定水準,最愛食海膽手卷,食多幾件已回本了~Overall食物夠豐富,上菜速度快,沒有漏單情況,唔怪之得咁多人來食~

食過幾次,刺身壽司麻麻地,唔識點形容,出餐略慢,蟹腳好好食,但為食蟹腳而黎的不如去食自助餐?叫左好多黎食,滋味,其他一般般,價錢貴唔係問題,做唔到應有既質素先係問題,加油👏我有好多朋友中意食先去試,可以更好的
生日
  • 蟹腳
6天前 6 瀏覽
荃灣御滿屋,環境優雅,裝潢簡潔而不失現代感,給人一種舒適的用餐體驗。自助區品種豐富,新鮮食材陳列有序,放題有經典刺身、經典壽司、經典串燒、經典一等料理、經典廚師推介、經典天婦羅、經典炸物……,飲品甜品任飲任食~讓每位食客都能根據自己的喜好選擇。芝麻雞翼,外皮帶少少脆,雞肉嫩滑多汁。貓山王榴槤炸彈,榴槤炸彈口感豐富,甜中帶榴槤濃香。……鹽燒秋刀魚,肉質緊實,鹹香適口。蒲燒鰻魚,蒲燒醬汁甜中帶鹹,口感層次豐富。燒紐西蘭羊鞍,羊肉多汁,外皮微焦,肉質鮮美。西經比目魚,魚肉細嫩,口感滑順。蒜蓉燒生蠔,生蠔鮮美,蒜蓉香令燒烤後更加誘人。鹽燒海蝦,鹽燒後更加突出,肉質彈牙。鹽燒牛舌,鹽燒入味,口感獨特。雪花牛鍋,牛肉鮮嫩,湯汁香濃。和風牛柳粒,牛柳鮮嫩多汁,突出牛肉原味。日式炒蜆,醬汁入味,辣味適中。甜蜜作結,讓味蕾留下美好回憶。

讓每位食客都能根據自己的喜好選擇。

芝麻雞翼,外皮帶少少脆,雞肉嫩滑多汁。
貓山王榴槤炸彈,榴槤炸彈口感豐富,甜中帶榴槤濃香。……

鹽燒秋刀魚,肉質緊實,鹹香適口。
蒲燒鰻魚,蒲燒醬汁甜中帶鹹,口感層次豐富。
燒紐西蘭羊鞍,羊肉多汁,外皮微焦,肉質鮮美。
西經比目魚,魚肉細嫩,口感滑順。

蒜蓉燒生蠔,生蠔鮮美,蒜蓉香令燒烤後更加誘人。
鹽燒海蝦,鹽燒後更加突出,肉質彈牙。
鹽燒牛舌,鹽燒入味,口感獨特。

雪花牛鍋,牛肉鮮嫩,湯汁香濃。

和風牛柳粒,牛柳鮮嫩多汁,突出牛肉原味。

日式炒蜆,醬汁入味,辣味適中。

甜蜜作結,讓味蕾留下美好回憶。