2022-08-04 206 瀏覽
早前見到有得買積分券,一下子就買咗2000蚊。之後就用啲積分叫外賣,超抵食!呢度大嘅4人份量,落料唔孤寒,全部超多蟹籽。三文魚都好新鮮,我最鐘意食個辣味三文魚。之後仲有叫三文魚腩,舊舊都勁肥美。最估唔到係軟殼蟹手卷送到嚟都仲脆!
呢度大嘅4人份量,落料唔孤寒,全部超多蟹籽。
三文魚都好新鮮,我最鐘意食個辣味三文魚。
之後仲有叫三文魚腩,舊舊都勁肥美。
最估唔到係軟殼蟹手卷送到嚟都仲脆!
2022-08-03 167 瀏覽
友人夜晚想食日本野,行到西九龍中心附近,近近地千之味啦!記得上年都同朋友食過,性價比都高嘅!今次真係眼闊肚窄!睇少咗呢度定食嘅份量!迷你角切魚生飯+火炙壽司5件+刺身$118原來…迷你都好唔迷你!友人食完碗迷你魚生飯已經飽飽地😂今鋪真係你眼望我眼,點搞?魚生味道都可以,以價錢黎講幾OK~日式豬軟骨定食$78唔想食咁多凍野,叫個穩陣嘅熱食!都真係好穩陣,味道中規中矩。個沙律都可以!吉列炸蝦卷$38正常,但如果少啲沙律醬就好啦😂吉列炸蠔$20普通,還可以~花之卷$20以前細個初初食呢樣野個種味道😂明嘅明啦~想睇我最新最快食評請Follow IG: f.nbreak
友人夜晚想食日本野,行到西九龍中心附近,近近地千之味啦!
記得上年都同朋友食過,性價比都高嘅!

今次真係眼闊肚窄!睇少咗呢度定食嘅份量!

迷你角切魚生飯+火炙壽司5件+刺身$118
魚生味道都可以,以價錢黎講幾OK~

日式豬軟骨定食$78
唔想食咁多凍野,叫個穩陣嘅熱食!
都真係好穩陣,味道中規中矩。
個沙律都可以!

吉列炸蝦卷$38
正常,但如果少啲沙律醬就好啦😂

吉列炸蠔$20
普通,還可以~

花之卷$20
以前細個初初食呢樣野個種味道😂
明嘅明啦~

想睇我最新最快食評請Follow IG: f.nbreak
2022-06-21
2022-07-28 174 瀏覽
今晚收工有啲攰,諗住求其買個外賣返屋企,途經呢間「御品-千之味」,係門口睇到餐牌見到啲壽司好靚,而且又好多品種,啲小食又好吸引,於是就決定外賣自取返屋企慢慢歎。原來呢間餐廳係出名外賣到會,佢好多區都會外送,開party叫到會岩晒啦~鋪頭既鋪面都算寬闊,就算係堂食都坐得舒服,環境乾淨企理,同埋有好多日式既decoration,見到達摩,有種好想飛去日本既感覺😃今日好肚餓,所以我叫左兩個人氣壽司拼盤,同埋一個芝麻八爪魚小食😋千之人氣壽司拼盤A(14件) $108有玉子、蟹棒、鰻魚、腐皮、 吉列炸蝦卷呢個拼盤好豐富,一共有14件壽司,當中有4件鰻魚,4件吉列蝦卷,平時唔食魚既我,怕腥,但呢啲鰻魚我又食到喎,唔會好大陣腥味。千之人氣壽司拼盤C(12件) $158有火炙左口魚、火炙鰻魚、火炙三文魚腩、火炙芝士帶子、火炙芝士三文魚、火炙芝士蟹棒呢個壽司拼盤全部都係火炙,當中我覺得最好食係火炙芝士三文魚,好香滑既芝士,配上火炙三文魚,個味好夾。左口魚、帶子、三文魚腩都新鮮,呢啲咁熱天氣,外賣自取返到屋企都仲keep到新鮮無變味,順帶一提,店員好窩心咁係外賣袋入面放左一大舊冰,確保食物係炎熱天氣下唔會

千之人氣壽司拼盤A(14件) $108
有玉子、蟹棒、鰻魚、腐皮、 吉列炸蝦卷
千之人氣壽司拼盤C(12件) $158
呢個壽司拼盤全部都係火炙,當中我覺得最好食係火炙芝士三文魚,好香滑既芝士,配上火炙三文魚,個味好夾。左口魚、帶子、三文魚腩都新鮮,呢啲咁熱天氣,外賣自取返到屋企都仲keep到新鮮無變味,順帶一提,店員好窩心咁係外賣袋入面放左一大舊冰,確保食物係炎熱天氣下唔會咁快變壞👍🏻
最後,芝麻八爪魚🐙係充滿驚喜,一盒入面有5-6隻左右,而隻隻都真係好大隻,同出面其他餐廳比較係相對地大隻好多,好滿足😋簡直性價比高,抵食之選👍🏻
2022-07-27
5 分鐘 (外賣自取)
  • 千之人氣壽司拼盤A
  • 千之人氣壽司拼盤C
  • 芝麻八爪魚
2022-07-03 301 瀏覽
之前喺觀塘已經食過呢間壽司店果陣已經覺得佢哋嘅壽司好高質經過深水埗嘅分店今次買翻屋企做晚餐果然刺身壽司都保持到水準十分之新鮮價錢亦都唔係貴真係相當抵食🤩🔸壽司餐 $103呢個壽司餐非常豐富,有十件新鮮製作嘅壽司,包括有有三文魚壽司2件、油甘魚壽司、白身魚壽司、赤蝦壽司、吞拿魚壽司、蟹籽壽司、熟蝦壽司、玉子壽司同鰻魚壽司。壽司全部都好新鮮同好大片,特別係三文魚壽司最為出色,魚味香濃又唔腥,十分之高質😍🔸火炙壽司餐 $105火炙壽司餐一共有十件壽司,包括北奇貝、八爪魚、龍蝦沙律、玉子、吞拿魚沙律、火炙三文魚腩、火炙三文魚、火炙左口、火炙鰻魚同埋火炙熟蝦。佢哋嘅火炙壽司真係好出色,燒到勁香,配埋新鮮嘅刺身真係完美🤤🔸日式豬軟骨飯定食 $78估唔到千之味除咗刺身同壽司出色之外,熟食都一樣咁高質,呢份定食嘅豬軟骨份量好多,而且全部都炆得好淋,肉質好嫩滑,味道方味亦都好入味,呢個價錢食到咁高質嘅豬軟骨真係好抵🤣
之前喺觀塘已經食過呢間壽司
十分之新鮮
價錢亦都唔係貴
真係相當抵食🤩

🔸壽司餐 $103
呢個壽司餐非常豐富,有十件新鮮製作嘅壽司,包括有有三文魚壽司2件、油甘魚壽司、白身魚壽司、赤蝦壽司、吞拿魚壽司、蟹籽壽司、熟蝦壽司、玉子壽司同鰻魚壽司壽司全部都好新鮮同好大片,特別係三文魚壽司最為出色,魚味香濃又唔腥,十分之高質😍

🔸火炙壽司餐 $105

🔸日式豬軟骨飯定食 $78
估唔到千之味除咗刺身壽司出色之外,熟食都一樣咁高質,呢份定食嘅豬軟骨份量好多,而且全部都炆得好淋,肉質好嫩滑,味道方味亦都好入味,呢個價錢食到咁高質嘅豬軟骨真係好抵🤣
2022-07-03
2022-06-30 220 瀏覽
黎到深水埗想買壽司食,就買左千之味壽司,入面款式選擇多,坐位都幾闊落,揀左一盒好多款既壽司,咁就可以咩都係食到,買左一盤25件既壽司拼盤,有鰻魚,帶子,玉子,赤身吞拿魚,油甘魚,,三文魚,龍蝦沙律同埋吞拿魚沙律多款口味,帶子壽司好厚肉而且新鮮,赤身吞拿魚不含油脂,肉質較瘦深紅色,玉子蛋卷好味,仲叫左天婦羅軟殼蟹小食,即叫即炸,原隻軟殼蟹,啖啖蟹肉香濃,外賣仲配有冰包拎到反屋企都保證新鮮。套餐價錢都好抵。
外賣自取
相信大部分香港人已有兩年多未返過日本家鄉,慶幸我們身處美食之都,隨處可找到各式各樣的日本料理,讓你一解思鄉情懷,由壽司、天婦羅、鐵板燒、懷石料理、以至每位過千元 omakase,要幾講究,有幾講究。今日唔使飛日本,都可以歎到高質日本壽司。好多香港人稱它為外賣到會必點壽司店,【千之味刺身壽司專門店】。翻開手機外賣餐牌,即時用手機落單即時製作都好方便,刺身壽司拼盤有超過20款,價錢貼地,平均$10/件,且種類不少,三文魚、赤身、油甘魚、帶子、甜蝦、海膽、鰻魚等都有,都好豐富,食欲Starting。揀完野食就自助式去拎餐飲。等左都有15分鐘,拎外賣個陣望落個色水都非常正!而且都會有啲冰包保凍,等啲嘢食唔會變得唔新鮮。拎到翻屋企都唔會熱咗。🍴壽司套餐10件跟餐飲 $103「有三文魚2件、油甘魚、白身魚、赤蝦、吞拿魚、蟹籽、熟蝦、玉子、鰻魚」三文魚壽司油脂分佈均勻,吃著很有油香、油甘魚的魚肉鮮味,細嫩肉質伴隨魚油香與柑香,滋味無窮,赤蝦壽司夠大隻厚身好鮮味、蟹子壽司放滿個軍艦,蟹子很多又滿滿,一粒粒又脆卜卜,鹹香鹹香咁,好正!熟蝦煮熟後呈鮮紅色,肉質緊密,味道甘美、厚燒玉子非常厚身,好香甜既蛋香

揀完野食就自助式去拎餐飲。

🍴壽司套餐10件跟餐飲 $103

熟蝦煮熟後呈鮮紅色,肉質緊密,味道甘美、厚燒玉子非常厚身,好香甜既蛋香味,總結呢個盤都幾抵食!正啊!

🍴花枝卷兩件 $20
好多人喜愛的原因都是因為它的鮮味和口感多層。

🍴左口魚壽司兩件 $20
最愛的左口魚,魚味略淡而純以爽滑的口感取勝,食落似油甘魚幼年,味道冇成熟的油香味。
🍴吞拿魚蓉飯套餐跟餐飲 $88
軟綿綿嘅口感同埋吞拿魚腩誘人嘅脂香,喺大蔥嘅微辛中引發出美妙嘅化學作用,自然每一啖飯都鮮甜美味,整體口感細膩甘香,淡淡鮮味。

吞拿魚蓉分量一點都不少,足夠送飯。

🍴三文魚刺身三件 $20
肉質細嫩鮮美,而且沒有魚腥味,切到剛好,再肥美點也不錯!

🍴七味雞翼四隻 $48
用了日本七味粉去烹調,七味粉是日本料理中一種以辣椒為主材料的調味料,是由辣椒和其他六種不同的,有日式風味,非常香口。

唔覺唔覺發展成第8間分店,當然店舖一定有有其過人之處!貼地價錢是一大要素,款款厚切剛好,很是滋味。如果今晚不想自己煮,就買外賣回家慢慢歎啦!
  • 吞拿魚蓉飯
  • 左口魚壽司
  • 壽司套餐10件
2022-06-13 236 瀏覽
火炙系列絕對令我愛上千之味,特別係佢嘅火炙海膽同埋帶子🥹 燒完之後性價比好高😆 左口魚邊都係,佢輕輕燒一燒,帶咗種層次出嚟,比我想像中好食好多🤓 三文魚都有分普通三文魚、三文魚腩同埋芝士三文魚,口感最好係芝士三文魚😆價格如下🤓 兩個人$298啱啱好😆火炙海膽壽司 $53/2件 x2火炙芝士帶子 $42/2件 x2火炙芝士三文魚 $26/2件火炙左口魚邊 $28/2件火炙三文魚腩 $29/2件火炙三文魚壽司 $25/2件

價格如下🤓 兩個人$298啱啱好😆
  • 火炙芝士帶子
  • 火炙左口魚邊
  • 火炙芝士三文魚
2022-06-13 209 瀏覽
叫唔叫刺身好🤓 係我每次食壽司最掙扎嘅問題😆 明明已經一早上佢官網睇想食咩😂 但去到都係要諗😂 不過提醒埋大家網站同店舖嘅menu係有輕微出入,好似我嗌嘅五品刺身咁,堂食落單$168,網上就$185🤑五品刺身有三文魚、油金魚、甜蝦、帶子、墨魚🦑各三件‼️除咗墨魚係正常size,件件都好大舊🫶🏻 我覺得好抵食🤓 三文魚同油甘魚剌身有平時壽司嘅一倍有多😏仲有叫咗我最愛嘅花之戀,佢同好多地方唔一樣嘅位係無沙律醬🤓 如果叫三色花之戀$75,佢有蟹子、魚子同海膽,我最中意食係魚子😙 一粒粒波波咬落去好正😎 就咁叫親子花之戀就$61🧐 未食過可以試咗三色先😍

2022-06-13 113 瀏覽
有時候,就是想在家中懶懶閒,開著冷氣,看著韓劇,吃些壽司,就心足了🤣卷物盛B(大卷,芝麻鰻魚反卷,玉子小卷,蟹柳小卷)28件~這個拼盤的份量已足夠2人份,種類也多,有4款,很豐富;而內裡的壽司料也很足料,味道也不錯~炸蝦卷8件~蛋黃沙律醬跟炸蝦真的很夾,炸蝦粉醬不厚也不膩,再加上外圍的蟹籽,多重口感~芝麻雞翼~有一點點微辣的,而雞翼炸得很有雞皮香,內裡的肉質還能保持水份感,吃起來不乾帶點濕潤很好吃~

2022-06-08 100 瀏覽
今日路經深水埗見到有間千之味咁就諗到外賣番屋企食唔駛攪多兩個人就ORDER吉列炸蝦卷魚子配沙律醬好FRESH 配上脆口吉列炸蝦好夾五色丼有三文魚,赤身,赤蝦,油甘魚,三文魚籽飯同魚生比例好好,飯係日本米,魚生好新鮮,赤身入口即溶,未有魚筋痴牙追加$20 有2件花之卷 迷你魚生飯套餐迷你粒粒三文魚海膽飯+壽司拼盤5件粒粒魚生加上海膽,用料唔慳海膽好鮮味,粒粒三文魚好新鮮壽司有三文魚,白身魚,北寄貝,吞拿魚沙律,芥辣八爪魚追加$20 有 2件赤蝦刺身大大隻,蝦肉鮮甜,好爽口彈牙

今日路經深水埗見到有間千之味
咁就諗到外賣番屋企食唔駛攪多

兩個人就ORDER

吉列炸蝦卷
魚子配沙律醬好FRESH 配上脆口吉列炸蝦好夾

五色丼有三文魚,赤身,赤蝦,油甘魚,三文魚籽
飯同魚生比例好好,飯係日本米,魚生好新鮮,
赤身入口即溶,未有魚筋痴牙
追加$20 有2件花之卷

迷你魚生飯套餐
迷你粒粒三文魚海膽飯+壽司拼盤5件
粒粒魚生加上海膽,用料唔慳
海膽好鮮味,粒粒三文魚好新鮮
壽司有三文魚,白身魚,北寄貝,吞拿魚沙律,芥辣八爪魚
追加$20 有 2件赤蝦刺身
大大隻,蝦肉鮮甜,好爽口彈牙

2022-06-06 124 瀏覽
慶祝朋友加人工於是叫咗壽司放題外賣😆之前都叫過幾次千之味,價錢同質素成正比,真心推介👍我叫晒我最鍾意嘅火炙壽司,包括火炙芝士三文魚、左口魚邊、黑椒三文魚、同埋三文魚吉列蝦卷,佢哋壽司選擇非常多,炙燒程度啱啱好,入口即溶嘅感覺真係好幸福,特別係左口魚邊,成啖魚油香包着整件壽司,三文魚吉列蝦卷則較脆口,吉列蝦即使返到屋企依然外皮香脆,男朋友比較鍾意食刺身,吞拿魚、赤背、赤蝦等刺身全部都非常新鮮, 赤蝦非常大隻鮮甜😻丼飯則推介五色丼同火炙丼,如圖所見,丼飯賣相吸引,油甘魚同拖羅10分肥美,滿滿既滋味😻另外熟食我哋叫咗清酒煮蜆同埋炸餃子,清酒煮蜆好好食,酒味唔會太嗆,真係做到清香,蜆肉大大粒而且份量多,炸餃子都好味,加埋餃子汁係一流,我地食完真係飽到上心口😻
2022-06-02 118 瀏覽
今晚經過深水埗見到呢間壽司店,於是入去睇吓有咩食,望一望個餐牌,雖然呢間係壽司刺身店,但佢哋都有唔同嘅日式料理食,見到佢有各式各樣嘅魚生飯,款式種類非常多,搞到我都唔知點揀,最後我揀咗一個五色魚生飯套餐,呢個飯餐有一個餐飲,另外再可以追加一啲魚生或者餃子等等,我就追加咗佢個赤蝦刺身,之後再加多幾款壽司,佢壽司嘅種類都好多,我當然就梗係揀我嘅至愛赤貝壽司同埋吞拿魚壽司,仲有三文魚子壽司啦,首先講話佢個魚生飯,飯同魚生嘅比例啱啱好,而且魚生非常新鮮,飯亦都有日本米嘅味道,分量啱啱好唔會太過飽等我可以試多幾款壽司,而赤貝壽司同吞拿魚壽司,赤貝非常之有鮮味,而吞拿魚就入口即溶,唔會有啲魚筋痴牙,三文魚子壽司,粒粒魚子,喺口入邊爆開嘅感覺真係好幸福,值得一提,係佢個赤蝦,非常大隻新鮮鮮甜,蝦頭有非常多嘅蝦膏,佢個清酒煮蜆都非常出色,蜆肉鮮甜,朔晒啲酒味,最後,佢除咗呢啲刺身同壽司同埋魚生飯之外,佢都有一啲烏冬嘅定食,睇圖片都非常吸引,下次嚟我都會試吓佢個烏冬同埋拉麵定食。
今晚經過深水埗見到呢間壽司店,於是入去睇吓有咩食,望一望個餐牌,雖然呢間係壽司刺身店,但佢哋都有唔同嘅日式料理食,見到佢有各式各樣嘅魚生飯,款式種類非常多,搞到我都唔知點揀,最後我揀咗一個五色魚生飯套餐,呢個飯餐有一個餐飲,另外再可以追加一啲魚生或者餃子等等,我就追加咗佢個赤蝦刺身,之後再加多幾款壽司,佢壽司嘅種類都好多,我當然就梗係揀我嘅至愛赤貝壽司同埋吞拿魚壽司,仲有三文魚子壽司啦,首先講話佢個魚生飯,飯同魚生嘅比例啱啱好,而且魚生非常新鮮,飯亦都有日本米嘅味道,分量啱啱好唔會太過飽等我可以試多幾款壽司,而赤貝壽司同吞拿魚壽司,赤貝非常之有鮮味,而吞拿魚就入口即溶,唔會有啲魚筋痴牙,三文魚子壽司,粒粒魚子,喺口入邊爆開嘅感覺真係好幸福,值得一提,係佢個赤蝦,非常大隻新鮮鮮甜,蝦頭有非常多嘅蝦膏,佢個清酒煮蜆都非常出色,蜆肉鮮甜,朔晒啲酒味,最後,佢除咗呢啲刺身壽司同埋魚生飯之外,佢都有一啲烏冬嘅定食,睇圖片都非常吸引,下次嚟我都會試吓佢個烏冬同埋拉麵定食。
外賣自取
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。御品.千之味.好正的外賣壽司。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 在深水埗shopping之後,收到家人點菜要吃壽司openrice一下,知道附近有間御品.千之味見到唔少客人,一於試下點外賣回家吃一碟「千之味壽司盛」 + 吉烈炸蠔 差不多了 豉油一向外賣會有,但非常細心的店員更準備了乾冰與豉油碟實在是意想不到 「千之味壽司盛」非常豐富包括:三文魚、北寄貝、八爪魚蟹籽、蟹棒、熟蝦、加洲反卷 壽司飯調味剛好,不會過份濃味突出了海鮮的鮮味令家人甚為欣賞 三文魚不是一般的貨色三文魚極之鮮甜吃得到的新鮮 北寄貝、八爪魚很是彈牙爽口配上點點的芥辣,更是吸引 蟹籽粒粒卜卜脆蟹棒、熟蝦也非常鮮甜家人都說,此店水準不錯值得一吃再吃 吉烈炸蠔 尤其執辣辣香脆又有蠔味連不太吃蠔的家人都非常喜歡   看來深水埗不單有玩具、水晶深水埗可以尋的寶原來多的是 小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆抵食:★★★★☆

雜感女生   好味日記

˚*。御品.千之味.好正的外賣壽司*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

在深水埗shopping之後,收到家人點菜要吃壽司

openrice一下,知道附近有間御品.千之味

見到唔少客人,一於試下點外賣回家吃
一碟「千之味壽司盛」 + 吉烈炸蠔 差不多了

豉油一向外賣會有,但非常細心的店員更準備了乾冰與豉油碟

實在是意想不到

「千之味壽司盛」非常豐富

包括:三文魚、北寄貝、八爪魚

蟹籽、蟹棒、熟蝦、加洲反卷

壽司飯調味剛好,不會過份濃味

突出了海鮮的鮮味

令家人甚為欣賞

三文魚不是一般的貨色

三文魚極之鮮甜

吃得到的新鮮

北寄貝、八爪魚很是彈牙爽口

配上點點的芥辣,更是吸引

蟹籽粒粒卜卜脆

蟹棒、熟蝦也非常鮮甜

家人都說,此店水準不錯

值得一吃再吃

吉烈炸蠔 尤其執辣辣

香脆又有蠔味

連不太吃蠔的家人都非常喜歡

看來深水埗不單有玩具、水晶

深水埗可以尋的寶原來多的是

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆

2022-05-28 115 瀏覽
經常都幫襯千之味,除左自己而家連屋企人都好鐘意食佢,次次食次次驚喜,食開佢,真係返吾到轉頭,係真係超正!今次再介紹左其他朋友食,佢地試左都話好正,大大件之餘又好夠份量,師傅都值得讚一讚佢,好有心機做好每一件壽司,今次再食,除左好味就係超好味!當日所見,入黎堂食同外賣既客人都好多,忙之餘但員工態度依然好好,講明等幾耐就會有得拎,而時間方面都好準時俾到我。我點左壽司盛盒B$258另外仲有三件花之戀$48外賣,埋單$306,兩個人食綽綽有餘,夠哂大件同價錢真係超值,花之戀完全無失望,真係好鐘意食,花之戀感覺上係比其他壽司店大件同好食,店員仲好好,亦配備埋冰袋俾我,而醬料同餐具都俾足我地,返去一打開,好靚呀,流哂口水!店舖好就腳,無論搭巴士或地鐵都好容易搵,店舖行前幾步就有幾個巴士站,環境好企理,座位安排不逼夾,無論堂食或外賣都放心得多啦!
壽司盛盒B
花之戀
2022-05-25
壽司盛盒B
花之戀
  • 壽司
2022-05-24 109 瀏覽
食飽飽就懶煮飯,咁就決定行多陣就買外賣番屋企做晩餐✨千之味✨有多人款丼飯選擇,選擇有點難。😋真係可以想食乜就食乜。一個人食得,兩個人食又得,一大班人食都得。🌈五色丼$88飯面鋪滿三文魚,赤身,赤蝦,油甘魚,三文魚籽樣樣新鮮,食落真係好滿足。🌈+$20 赤蝦 2件個人超愛赤蝦,赤蝦超爽超彈。🌈迷你魚生飯套餐~迷你粒粒三文魚海膽飯選配壽司拼盤5件好有份量,一定夠飽。滿佈粒粒魚生,仲有海膽,材料十足,海膽食落未有臭腥味,粒粒三文魚好新鮮壽司有三文魚🍣,白身魚,北寄貝,吞拿魚沙律,芥辣八爪魚🌈+$20 花之卷 2件花之卷係必食,因為太靚😍🌈吉列炸蝦卷$38卷物的粒粒魚子配上吉列炸蝦好夾,仲有勁多沙律醬炸蝦脆卜卜,魚子爆開卜卜聲,食落係完全唔覺有油膩感,感覺好清新。深水埗店地址:深水埗(地鐵站c2出口)荔枝角道390號地下C鋪港九新界有多間分店,十分方便🛒買滿$300 起就外送全港,日後食外賣就多個選擇啦!

食飽飽就懶煮飯,咁就決定行多陣就買外賣番屋企做晩餐

✨千之味✨
有多人款丼飯選擇,選擇有點難。😋真係可以想食乜就食乜。
一個人食得,兩個人食又得,一大班人食都得。

🌈五色丼$88
飯面鋪滿三文魚,赤身,赤蝦,油甘魚,三文魚籽
樣樣新鮮,食落真係好滿足。

🌈+$20 赤蝦 2件
個人超愛赤蝦,赤蝦超爽超彈。

🌈迷你魚生飯套餐~迷你粒粒三文魚海膽飯選配壽司拼盤5件
好有份量,一定夠飽。
滿佈粒粒魚生,仲有海膽,材料十足,
海膽食落未有臭腥味,粒粒三文魚好新鮮
壽司有三文魚🍣,白身魚,北寄貝,吞拿魚沙律,芥辣八爪魚

🌈+$20 花之卷 2件
花之卷係必食,因為太靚😍

🌈吉列炸蝦卷$38
卷物的粒粒魚子配上吉列炸蝦好夾,仲有勁多沙律醬

港九新界有多間分店,十分方便
🛒買滿$300 起就外送全港,日後食外賣就多個選擇啦!