2024-02-12 194 瀏覽
新年多聚會,而且天氣凍凍地,啱哂打邊爐🔥,我叫咗御品·千之味嘅2人外賣火鍋套餐,用大大個保溫袋裝著,入面有冰袋❄️,每款食物都包都好好,乾淨衛生😆特別一提喺啲牛肉好高質🐄,墨魚滑🐙&蝦仁滑🦐幾正,蔬菜好新鮮,除咗醬油之外,配料仲有辣椒、生蒜、炸蒜、青蔥,而且包咗鍋、大湯匙,真係好貼心。🔹️安格斯牛肉&特選美國肥牛🐄牛肉嘅色澤好靚,份量好足,牛味重,好新鮮呀🔹️特級墨魚滑🐙&特級蝦仁滑🦐好足料,有墨魚粒/蝦肉係入粒,上面加了咗一層蟹籽,味道更豐富,而且有口感。🔹️萵荀&栗米🔹️野菜拼盤 (冬菇、金菇、紅蘿蔔、娃娃菜、生菜)🔹️花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸🔹️炸魚皮&響鈴🔹️手打鳥冬2個🔹️火鍋配料 (辣椒、生蒜、炸蒜、青蔥)🔹️可樂2罐

🔹️安格斯牛肉&特選美國肥牛🐄
牛肉嘅色澤好靚,份量好足,牛味重,好新鮮呀

🔹️特級墨魚滑🐙&特級蝦仁滑🦐

🔹️萵荀&栗米

🔹️野菜拼盤 (冬菇、金菇、紅蘿蔔、娃娃菜、生菜)

🔹️炸魚皮&響鈴

🔹️手打鳥冬2個

🔹️火鍋配料 (辣椒、生蒜、炸蒜、青蔥)

🔹️可樂2罐

外賣自取
氣溫下降⬇️,凍左咁多當然要在家中打個邊爐暖下身,上網睇到這間「千之味」推出抵食火鍋二人套餐,重點係全港直送🛵,安在家中都可以享用高質火鍋。值得大讚係包裝📦得好好,京都雞白湯(人氣之選)用上扭扭蓋,完全無漏汁!雞湯濃郁得很,不用加湯都夠曬味,又不會死咸口渴,很可以😌。安格斯牛肉+特選美國肥牛: 油脂分泌平均,色澤均勻,安格斯牛味豐腴,而且好厚切絕對毫不吝嗇!滾一滾十秒即食得,保持其肌紅蛋白,粉嫩粉嫩,肥牛入口即融。野菜拼盤:冬菇有花紋盡顯心思,金菇,娃娃菜,生菜都是時令新鮮菜已精選優質部分,已經清潔處理好,懶人必食。黃金炸魚皮+ 響玲:魚皮仲保持脆度,很香脆!無咁熱氣可以浸一浸湯食,響玲吸收曬雞湯精華,包持一半脆一半焾,仲食得出豆香😀特級墨魚滑+ 特級蝦仁滑:呢個巨大化魚滑充滿粒粒墨魚顆粒,真材實料! 蝦仁又真係有大大粒蝦粒,好有咬口,仲帶點胡椒味,表面加了蟹籽增加口感,吾錯。手打烏冬:十分Q彈,不用過冷河都咁煙煙韌韌,打到最尾一定要放要個烏冬去掛下個雞湯汁。特級花枝丸+日本蟹柳+魚皮餃+日本芝士竹輪卷+蜂巢豆腐+廚師腸:每樣提供兩款,用料上乘,不是坊間普通來貨質素,飛機貨芝士竹輪仲有流

安格斯牛肉+特選美國肥牛:

野菜拼盤:

黃金炸魚皮+ 響玲:

特級墨魚滑+ 特級蝦仁滑:

特級花枝丸+日本蟹柳+魚皮餃+日本芝士竹輪卷+蜂巢豆腐+廚師腸:每樣提供兩款,用料上乘,不是坊間普通來貨質素,飛機貨芝士竹輪仲有流心效果,食個陣要小心燙嘴。豆腐帶點米酒發酵香味,一試難忘。

粟米🌽+ 萵苣🥬:爆汁粒粒粟米,夠曬鮮甜清甜,萵苣好脆,碌咁耐都可以保持脆身口感。

可樂兩罐:打邊爐點都要有可樂GUR 下!

重點已提供炸蒜,生蒜、辣椒粒🌶️同蔥同埋豉油。仲連埋錫箔紙鍋同湯殼!十分超值。

總結:
安在家中都能打個儀式感火鍋
外賣全港直送高質火鍋

外賣自取
打邊爐都可以外賣? 凍冰冰有咩舒服得過喺屋企暖笠笠咁打邊爐, 平時落街市買餸, 如果得兩丁友, 好難每樣配料淨係買少少。呢間位於深水埗嘅御品千之味除咗壽司, 最近推出火鍋外賣套餐, 二人份量, 外送全港。配料用品都好齊全, 每樣食物都包好, 夠衛生, 連鍋具, 湯勻, 豉油碟同餐具都有齊, 就連其他蒜、蔥、辣椒及醬油等配料都有, 基本上唔需要洗碗, 岩哂我呢啲懶人, 真正一開火就等著吃, 套餐一定足夠2-3人食, 外賣有冰袋及保溫袋裝住。火鍋套餐就真的抵食呀。二人外賣火鍋 $428安格斯牛肉, 特選美國肥牛, 野菜拼盤, 黃金炸魚皮, 響鈴, 特級墨魚滑, 特級蝦仁滑, 手打烏, 特級花枝丸, 日本蟹柳, 魚皮餃, 日本芝士竹輪卷, 蜂巢豆腐, 廚師腸, 粟米, 萵筍, 可樂。京都雞白湯底外賣容器用了扭扭蓋, 湯汁一點也沒漏, 乾淨衛生, 雞白湯香濃濃郁夠哂鮮味, 吃火鍋很夠味。安格斯肥牛及特選美國肥牛牛肉份量很足, 雪花均勻, 顏色好靚, 很香牛肉味, 一大盤肥牛, 肉質非常新鮮, 品質一啲都唔hea!野菜拼盤 蔬菜有幾款且新鮮, 有生菜, 娃娃菜, 金菇, 鮮冬菇, 紅蘿蔔, 京蔥

二人外賣火鍋 $428

京都雞白湯底

安格斯肥牛及特選美國肥牛

野菜拼盤
蔬菜有幾款且新鮮, 有生菜, 娃娃菜, 金菇, 鮮冬菇, 紅蘿蔔, 京蔥, 大大盤, 又新鮮。

墨魚滑拼蝦滑
墨魚滑和蝦滑入面有墨魚粒和蝦肉在內, 好彈牙又好食, 非常新鮮足料, 頂上再加了一層蟹籽, 口感即刻豐富咗。

花枝丸, 蟹柳, 魚皮餃, 日本芝士竹輪卷, 蜂巢豆腐 , 廚師腸 各2件, 仲有粟米+, 萵筍, 黃金炸魚皮及響鈴, 炸魚皮響鈴夠哂香脆。
稻庭烏冬
粉麵都包埋呀, 有2大個手打稻庭烏冬, 煙煙韌韌, 軟滑Q彈。

呢間嘅外賣火鍋性價比超高, 下次真係要再encore先。
用餐優惠
試食活動
2024-02-01 73 瀏覽
最近天氣禁凍🧊🧣岩哂打邊爐🍲收工無時間買材料🙆🏻‍♀️sushi93885690幫到你千之味推出全新2人火鍋套餐湯底一共有4款😋我簡左京都雞白湯湯底~套餐配搭多款新鮮食材🥡肉類、蔬菜、烏冬連調味料辣椒、蒜蓉、豉油一應俱全~輕鬆打邊爐~屋企開爐加熱食得了🌟牛肉拼盤🥩選用安格斯牛肉+特選美國肥牛油脂分布肥瘦均勻😋有牛味~超高質🌟野菜拼盤:粟米、娃娃菜、金菇、冬菇、萵筍🌟丸類拼盤:花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪、蜂巢豆腐、廚師腸🌟黃金炸魚皮+響鈴🌟墨魚滑+特級蝦仁滑 🌟手打烏冬🙆🏻‍♀️真係食到飽~有興趣可到sushi93885690御品. 千之味📍深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地下
最近天氣禁凍🧊🧣岩哂打邊爐🍲

收工無時間買材料🙆🏻‍♀️sushi93885690幫到你
千之味推出全新2人火鍋套餐
湯底一共有4款😋我簡左京都雞白湯湯底~

套餐配搭多款新鮮食材🥡
肉類、蔬菜、烏冬連調味料辣椒、蒜蓉、豉油

一應俱全~輕鬆打邊爐~屋企開爐加熱食得了

🌟牛肉拼盤🥩

選用安格斯牛肉+特選美國肥牛
油脂分布肥瘦均勻😋有牛味~超高質

🌟野菜拼盤:粟米、娃娃菜、金菇、冬菇、萵筍

🌟丸類拼盤:花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、
日本芝士竹輪、蜂巢豆腐、廚師
🌟黃金炸魚皮+響鈴

🌟墨魚滑+特級蝦仁滑

🌟手打烏冬

🙆🏻‍♀️真係食到飽~有興趣可到sushi93885690
御品. 千之味
📍深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地下

2024-01-31 36 瀏覽
嘩!少不免要同大家講下昨晚嗰餐「千之味盛盒」,爆汁三文魚到帶子,每件生魚片都做到恰到好處嘅新鮮,真係鮮嫩得滑!🍣 那個「火炙盛盒A」,種種海味經火炙後,那份微焦香跟口感絕妙無雙,尤其火炙芝士三文魚,芝士喺魚肉上溶化,那陣陣香味撲鼻而來,丫!真係令人一試難忘。至於嗰幾隻天婦羅大蝦,外脆內嫩嘅功夫,正!邊食邊讚,炸得啱啱好,唔會過度油膩,海鮮味十足。而家嘅外賣,用料都唔會因為平就馬虎,仲可以坐喺屋企舒舒服服,食到酒店水準嘅日料,真係無得輸!仲有陣時候,人就係想搵啲簡單,得心應手嘅美食,無需要花哨口甜,只求味道夠正點,價錢又抵食, `御品.千之味` 絕對符合到我對呢啲要求。下次再食,實要召集班friend一齊試下其他款式,心郁郁啦!😋👌🏻🥢

2024-01-26 16 瀏覽
天氣寒冷想打邊爐,看到有火鍋外賣便試試,2人火鍋$428,包2罐可樂,湯底選了京都雞白湯+$10安格斯肥牛6片+特選美國肥牛6片牛肉份量很足,雪花均勻,很香牛肉味野菜拼盤+ 墨魚滑拼蝦滑蔬菜有幾款且新鮮,特別要讚墨魚滑和蝦滑,入面有墨魚粒和蝦肉在內,彈牙好吃花枝丸/蟹柳/魚皮餃/日本芝士竹輪卷/蜂巢豆腐 /廚師腸  各2件及粟米+萵筍2人火鍋最麻煩是每款都要買大量,現在這樣份量剛好款式夠多配醬油/蔥花/炸蒜/蒜蓉/辣椒店家非常細心的配好相應醬料,甚至準備好醬油碟和勺子,懶人表示滿意另外怕不夠飽還配了2個稻庭烏冬,但我們完全吃不完,份量其實夠3人吃,後來發現火鍋還可以直送到全港,性價比超高,下次會再encore

安格斯肥牛6片+特選美國肥牛6片
牛肉份量很足,雪花均勻,很香牛肉味

野菜拼盤+ 墨魚滑拼蝦滑

及粟米+萵筍
2人火鍋最麻煩是每款都要買大量,現在這樣份量剛好款式夠多

配醬油/蔥花/炸蒜/蒜蓉/辣椒

2024-01-25 12 瀏覽
天氣冷,想在家中吃火鍋的念頭從沒熄滅,這店的火鍋套餐就真的抵吃了,就連錫紙鍋跟餐也有提供,其他蒜、蔥、辣椒及醬油等配料都有齊,真正一開火就等著吃,另外,2人餐的火鍋還全港都包送貨,唔駛自己拎舒服好多~京都雞白湯~外賣容器用了扭扭蓋,湯汁一點也沒漏,雞白湯香濃濃郁,吃火鍋很夠味~安格斯牛肉及特選美國肥牛~一大盤肥牛,牛脂分佈平均,肉質新鮮~野菜拼盤~有冬菇、金菇及雜菜,份量也很足,食物都已清潔處理很方便~黃金炸魚皮及響鈴~很香脆,咬下脆卜卜很香口~特級墨魚滑及特級蝦仁滑~非常新鮮足料,墨魚滑內有粒粒墨魚肉,蝦仁滑內也有非常多蝦仁,頂上再加了一層蟹籽,口感立刻豐富~手打烏冬~煙煙韌韌,軟滑Q彈~粟米及萵筍~鮮甜好吃,火鍋必備~特級花之丸、蟹柳、魚皮餃、廚師腸、日式芝士竹輪卷及蜂巢豆腐~應有的火鍋配料也有,每樣有兩件,種類款式多~

黃金炸魚皮及響鈴~很香脆,咬下脆卜卜很香口~

手打烏冬~煙煙韌韌,軟滑Q彈~

粟米及萵筍~鮮甜好吃,火鍋必備~

😍😍😍喺屋企嘆咗個超正超豐富嘅2人外賣火鍋‼️🍲😋 嚟緊就黎又飛日本🇯🇵✈️ 超級期待呢個trip,所以呢排冇咩出街,留喺屋企🏠~ 難得今日出去深水埗買數據卡,行開先知道原來嗰頭開咗好多唔同嘅美食餐廳!我見到有間叫「千之味」嘅堂食餐廳做緊新推出嘅外賣火鍋,價錢同埋Menu都幾吸引,一於買咗返嚟同屋企人臨飛前一齊試吓!❤️❤️❤️🔸安格斯肥牛 x 6片 🥩🔸特選美國肥牛x 6片 🥩兩款肥牛嘅脂肪比例都好Perfect,唔會太肥膩,但係油脂都剛剛好,加埋落去湯底令到湯底嘅肉味更加豐富!*🔸花枝丸 蟹柳 魚皮餃 日本芝士竹輪卷 蜂巢豆腐 廚師腸 6款各2件🪼*🔸墨魚滑 拼 蝦滑(1份)🐙🦐墨魚滑同埋蝦滑各有千秋,水準好好,非常推薦!尤其是蝦滑,中間食到好大粒嘅蝦肉,煙煙韌韌咁超級好食!🔸野菜拼盤x1🥗呢個🥬 拼盤好豐富,入邊有切好咗嘅冬菇(兩塊)、切成花瓣形狀嘅蘿蔔片(兩三塊)、金菇、生菜同娃娃菜!*🔸粟米4件+萵筍六件 🌽🥬🔸黃金炸魚皮 加 響鈴(1份)🐟🔸手打烏冬(2個)🔸湯底 🥣湯底可以3選1: 昆布清湯/海老麵豉湯/醬油湯,但我就腌尖啲😂,加咗$10轉做京都雞白湯。湯底味道濃郁得來覺得有好大浸
🔸安格斯肥牛 x 6片 🥩
🔸特選美國肥牛x 6片 🥩

🔸墨魚滑 拼 蝦滑(1份)🐙🦐

🔸野菜拼盤x1🥗

🔸粟米4件+萵筍六件 🌽🥬

🔸黃金炸魚皮 加 響鈴(1份)🐟
🔸手打烏冬(2個)

🔸湯底 🥣
湯底可以3選1: 昆布清湯/海老麵豉湯/醬油湯,但我就腌尖啲😂,加咗$10轉做京都雞白湯。湯底味道濃郁得來覺得有好大浸味精味,用嚟煮肉類同埋蔬菜都好夾!

🔸可樂x2🍺

呢個套餐可以揀堂食(指定分店)或者外賣,冰袋包裝得好靚,一路攞返屋企都非常之穩陣,火鍋料裝得非常之整齊企理,完全冇任何倒瀉或者返側。

火鍋嘅配套都好齊全,雖然餐牌話冇包鍋具,但係其實餐廳都有放到一個薄薄地嘅錫紙兜入去,而且俾咗一個用嚟方便撈嘢食嘅大湯羹!袋中仲有一小兜蔥花、炸蒜、蒜蓉🧄 、辣椒🌶️,加埋自家製屋企嘅豉油,撈埋一齊食,真係好正!

🛵 而家外賣火鍋更加可以送到全港島九新界各區!
有咩舒服得過喺屋企暖笠笠咁打邊爐🍲☃️ 平時落街市買餸,好難每樣配料淨係買少少。千之味除咗壽司,最近推出火鍋外賣套餐,二人份量,外送全港。架撐齊全,連鍋具、湯勻、豉油碟同餐具都有齊,基本上唔需要洗碗,岩哂我呢啲懶人🥸✨二人外賣火鍋 $428安格斯牛肉·特選美國肥牛·野菜拼盤黃金炸魚皮·響鈴·特級墨魚滑特級蝦仁滑·手打烏冬·特級花枝丸日本蟹柳·魚皮餃·日本芝士竹輪卷蜂巢豆腐·廚師腸·粟米·萵筍·可樂蝦滑魚滑彈牙,牛肉份量慷慨。非常豐富嘅套餐,最終我地合二人之力係食唔晒嘅,拎嚟聽日煮麵再食先🥸✨湯底四選一昆布清湯/海老麵豉湯/醬油/京都雞白湯今次試咗海老麵豉湯,蝦味十足,落烏冬會完全索晒味😶 下次會想試埋最人氣嘅京都雞白湯!

✨二人外賣火鍋 $428
安格斯牛肉·特選美國肥牛·野菜拼盤
黃金炸魚皮·響鈴·特級墨魚滑
特級蝦仁滑·手打烏冬·特級花枝丸
日本蟹柳·魚皮餃·日本芝士竹輪卷
蜂巢豆腐·廚師腸·粟米·萵筍·可樂

✨湯底四選一
昆布清湯/海老麵豉湯/醬油/京都雞白湯
之前都有幫襯過千之味壽司店🍣最近推出火鍋外賣🍲$428份量好多,一定足夠2-3人食,而且可以送去全香港,夠哂方便👏🏻外賣有冰袋及保溫袋裝住每樣食物都包好,夠衛生👍🏻仲包了打邊爐湯勺、鋁盤、醬料。🍲湯底4款選擇:昆布清湯/海老麵豉湯/醬油湯/京都雞白湯;我地就揀了昆布清湯✨套餐有肉、蔬菜、海鮮,樣樣有齊,好滿足😌🥩安格斯牛肉+特選美國肥牛🥬野菜拼盤💥黃金炸魚皮+響鈴🐙特級墨魚滑🦐特級蝦仁滑🍜手打鳥冬🍢特級花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸、粟米、萵筍🥤可樂可以安在家中慢慢歎,方便又舒服😌下次再encore
每樣食物都包好,夠衛生👍🏻仲包了打邊爐湯勺、鋁盤、醬料。

🥩安格斯牛肉+特選美國肥牛

🥬野菜拼盤

💥黃金炸魚皮+響鈴

🐙特級墨魚滑
🦐特級蝦仁滑

🍜手打鳥冬

🥤可樂

可以安在家中慢慢歎,方便又舒服😌下次再encore

2024-01-10 30 瀏覽
成日幫襯樓下既壽司店,估唔到今個冬天會有火鍋外賣,$428二人餐連邊爐工具同醬料都包,好岩我呢種唔想準又想屋企打邊爐既懶人!打邊爐工具好齊全,有連蓋既鋁盤,撈野食既湯勺,醬料盒仲有齊蔥、蒜、辣椒、甜鼓油等基本火鍋調味。湯底有4個選擇,有昆布清湯底、海老麵豉湯底、醬油湯底、京都雞白湯,我地簡左醬油湯底,有一大袋,湯底味道幾濃郁,再加水都唔怕味道變淡。🌟#安格斯牛肉(6片)+#特選美國肥牛(6片)牛肉質素算不錯,半肥瘦,有牛味,肉汁豐富,夠過下口癮。🌟#丸類有特級花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸各2件,個人好鐘意日本芝士竹輪卷,咬落有芝士爆醬效果,好惹味。🌟#特級墨魚滑同特級蝦仁滑唔係面粉整成,入面有大大粒蝦肉同墨魚粒,用材充足,所以肉質緊緻口感彈牙。🌟#蔬菜種類同份量都好充足,有野菜拼盤,入面有娃娃菜、生菜,仲有金菇、磨菇、紅蘿蔔等,加埋粟米同萵筍,啱晒我呢啲打邊爐都鍾意食得健康既人。🌟點少得邪惡但必備既黃金#炸魚皮同#響鈴 炸魚皮夠香脆,好惹味🫶🏻整體質素不錯,十分抵食,屋企人食得十分滿足👍🏻

🌟#安格斯牛肉(6片)+#特選美國肥牛(6片)
牛肉質素算不錯,半肥瘦,有牛味,肉汁豐富,夠過下口癮。

🌟#丸類

🌟#特級墨魚滑同特級蝦仁滑

🌟點少得邪惡但必備既黃金#炸魚皮同#響鈴
炸魚皮夠香脆,好惹味🫶🏻

整體質素不錯,十分抵食,屋企人食得十分滿足👍🏻
  • 外賣火鍋
2024-01-10 23 瀏覽
天氣凍左,最岩就喺屋企打邊爐,暖笠笠又有好多嘢食,但有時又好懶唔想落街買餸,估唔到樓下嘅千之味提供外賣火鍋,真係岩晒我呢啲懶人,足不出戶都有火銅食$428二人餐好多野食,3人share都好足夠,或者自己準備多少少牛肉4個人食都好抵玩,最重要係所有打邊爐基本用具都有,醬料、邊爐盤同湯勺👍🏻湯底有三個選擇,我地簡左醬油湯底🌟#安格斯牛肉(6片)+#特選美國肥牛(6片)雪花睇落好紋理分明,同埋都算肥瘦適中,厚度都合理,煮熟後牛香味都幾濃郁,有驚喜,估唔到專做壽司店但都有靚牛食!🌟#粟米(4件)+#萵筍(6件)加埋落個湯底令湯底會清甜一啲😋🌟#野菜拼盤(1份)啱晒我呢啲打邊爐都鍾意食得健康既人,有兩款蔬菜,仲有雜菇🌟#黃金炸魚皮+#響鈴(1份)邪惡又好味既小食,打邊爐必備🌟#特級墨魚滑+#特級蝦仁滑(1份)兩款都好高質,真係食到啖啖蝦肉同墨魚,口感相當爽滑,食得出好足料,相當唔錯👍🏻🌟火鍋必備嘅#丸類特級花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸,6款各2件🌟#手打鳥冬(2個)有兩大餅,兩個人食其實幾多,烏冬口感煙韌幾好味

湯底有三個選擇,我地簡左醬油湯底

🌟#安格斯牛肉(6片)+#特選美國肥牛(6片)

🌟#粟米(4件)+#萵筍(6件)
加埋落個湯底令湯底會清甜一啲😋

🌟#野菜拼盤(1份)
啱晒我呢啲打邊爐都鍾意食得健康既人,有兩款蔬菜,仲有雜菇

🌟#黃金炸魚皮+#響鈴(1份)
邪惡又好味既小食,打邊爐必備

🌟#特級墨魚滑+#特級蝦仁滑(1份)

🌟火鍋必備嘅#丸類

🌟#手打鳥冬(2個)
有兩大餅,兩個人食其實幾多,烏冬口感煙韌幾好味
  • 外賣火鍋
2024-01-03 51 瀏覽
生日蛋糕好特別,適合唔食甜品嘅人。「蛋糕」賣相吸睛,有魚生花鋪面,整體似芒果蛋糕。三文魚新鮮,好味;壽司飯撈咗魚籽、蛋,惹味,唔會dry,唔會覺得食緊白飯。推薦大家可以去試,價錢合宜。
生日蛋糕好特別,適合唔食甜品嘅人。
「蛋糕」賣相吸睛,有魚生花鋪面,整體似芒果蛋糕。
三文魚新鮮,好味
壽司飯撈咗魚籽、蛋,惹味,唔會dry,唔會覺得食緊白飯。

推薦大家可以去試,價錢合宜。
魚生蛋糕
魚生蛋糕
人均200鬆啲抵食二人餐,用料大方食材新鮮,唔怪得咁多人食!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・二人套餐A餐 HK$438> 包麵豉湯、飲品(各2份)🥗 前菜:角切魚生沙律・味道:魚生好足料,撈底仲有好多魚生!全部都好食好新鮮。・口感:fresh同新鮮,解凍做得好唔會好凍。🐟 刺身:三文魚、吞拿魚赤身、赤蝦(各2件)・味道:全部都好食,厚肉,掂!麻麻吞拿魚嘅我都覺得好食,唔會有陣唔新鮮嘅味(唔識形容但唔食吞拿魚嘅就會明XD好多廢話)・口感:刀工好好,逆紋切唔會食到成口筋,當然用料都要唔錯先夠軟。🍣 壽司:帶子、油甘魚、親子花之戀(各2件)+三文魚小卷6件・味道:同上XD・口感:繼續同上XD🦑 小食:唐揚魷魚鬚・味道:惹味,炸皮同魷魚肉比例好好,而且冇皮肉分離,有驚喜到欸~・口感:凍咗都好食XD🍳 小食:厚燒玉子(4件)・味道:蛋味足,好厚實。・口感:再嫩啲更好,但未到鞋嘅所以都不錯。🍛 和食:辣香三文魚炒飯・味道:香口惹味,食食下好快就食晒!・口感:飯粒分明又唔會食食下好油,不錯。🍣 火炙左口魚邊壽司 (2件) HK$28 (散叫)・味道:本波大愛左口魚,呢間就係想像中嘅好味,燒到

二人套餐A餐

二人套餐A餐 HK$438
> 包麵豉湯、飲品(各2份)

🥗 前菜:角切魚生沙律
・味道:魚生好足料,撈底仲有好多魚生!全部都好食好新鮮。
・口感:fresh同新鮮,解凍做得好唔會好凍。
角切魚生沙律

🐟 刺身:三文魚、吞拿魚赤身、赤蝦(各2件)
刺身:三文魚、吞拿魚赤身、赤蝦

・味道:同上XD
・口感:繼續同上XD
壽司:帶子、油甘魚、親子花之戀

🦑 小食:唐揚魷魚鬚
・口感:凍咗都好食XD
唐揚魷魚鬚

🍳 小食:厚燒玉子(4件)
・味道:蛋味足,好厚實。
・口感:再嫩啲更好,但未到鞋嘅所以都不錯。
厚燒玉子

🍛 和食:辣香三文魚炒飯
・味道:香口惹味,食食下好快就食晒!
・口感:飯粒分明又唔會食食下好油,不錯。
辣香三文魚炒飯

🍣 火炙左口魚邊壽司 (2件) HK$28 (散叫)
・味道:本波大愛左口魚,呢間就係想像中嘅好味,燒到油香滿滿~
・口感:入口即融,魚肉再厚啲大塊就好了keke~
火炙左口魚邊壽司

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論: 呢間不錯喔,有下次的keke👍

2023-09-05
唐揚魷魚鬚
厚燒玉子
辣香三文魚炒飯
火炙左口魚邊壽司
特大赤蝦刺身 💰92 ❤️‍🔥0/10分望落顏色已經唔吸引(無調色無filter原圖直出),食落啲肉質一啲都唔彈牙,三個蝦頭苦到我食唔到即吐🤢兩隻食到有沙嘅🤯有一隻連條腸都未清,唔記得影,圖一右三嗰隻隱若見到🤦🏻‍♀️⬇️以下壽司全部為兩件⬇️三文魚魚腩壽司 💰25 ❤️‍🔥7/10分火炙左口魚邊壽司 💰28 ❤️‍🔥7/10分依兩款可以再食嘅,幾香魚油味🤙🏻⬇️以下唔推薦⬇️油甘魚壽司💰35 極少魚油味劍魚腩壽司💰28 極少魚油味,仲切得好薄🤌🏻中拖羅壽司 💰75 極少魚油味大拖羅壽司💰88 少量魚油味三文魚籽軍艦💰55 有啲唔係脹卜卜嘅,鮮度一般🥲火炙海膽壽司💰58依個價錢就唔腥臭我已經覺得ok,但講鮮甜就無嘅🫠⚜️兩人食 要加一 💰532真係毫無服務可言,又係爭在未洗自己拎埋碟嘢咁囉,食完兩碟都無人收碟,2-3個侍應(?唔知邊個先係侍應)企哂喺收銀後面傾計,隔離枱妹妹想叫檸檬茶都無人理,要等其中一個送餐行嚟先叫到🤡⚜️整體性價比 1/10分依個價錢咁嘅質素真係搞唔掂🤡
特大赤蝦刺身 💰92 ❤️‍🔥0/10分
⬇️以下壽司全部為兩件⬇️
三文魚魚腩壽司 💰25 ❤️‍🔥7/10分
火炙左口魚邊壽司 💰28 ❤️‍🔥7/10分
依兩款可以再食嘅,幾香魚油味🤙🏻
⬇️以下唔推薦⬇️
油甘魚壽司💰35 極少魚油味
劍魚腩壽司💰28 極少魚油味,仲切得好薄🤌🏻
中拖羅壽司 💰75 極少魚油味
大拖羅壽司💰88 少量魚油味
三文魚籽軍艦💰55
有啲唔係脹卜卜嘅,鮮度一般🥲
火炙海膽壽司💰58
依個價錢就唔腥臭我已經覺得ok,但講鮮甜就無嘅🫠
⚜️兩人食 要加一 💰532
⚜️整體性價比 1/10分