餐廳: 廚十三老壇酸菜魚 (D2 Place ONE)
資訊:

5天前 0 瀏覽
口痕想食酸菜魚就試吓呢間😬晚餐食飯叫咗個老壇酸菜魚,另外加咗薯粉同埋金菇,個湯底酸酸辣辣好好食!而且好開胃,配合埋薯粉軟糯的質感,最鍾意酸菜魚係配襯薯粉,另外叫咗個白飯,酸菜魚送飯係一流!👍🏻👍🏻😋鍾意食酸菜魚都可以嚟試吓!
口痕想食酸菜魚就試吓呢間😬
鍾意食酸菜魚都可以嚟試吓!
  • 老壇酸菜魚
2023-11-02 670 瀏覽
酸菜魚的湯汁酸辣可口,味道豐富而濃郁。魚肉鮮嫩多汁,與酸菜的酸味好夾,形成了獨特的風味組合。另外,酸菜的酸味能夠中和魚的腥味,令成道菜更加清爽,酸味使人食欲大增。此外,酸菜魚的配料也很豐富多樣。除了魚肉和酸菜外,通常還會加入豆芽、粉絲、豆腐、金菇等食材,使菜色更加豐富多層次。另一樣係涼拌皮蛋口感獨特,皮蛋的蛋白部分具有綿密的口感,而蛋黃則更加滑潤。這種結合帶來了豐富的口感層次,既有嚼勁,又有柔軟的口感。調味料在涼拌皮蛋的味道中係有關鍵作用。呢d 調味料能夠提供豐富的味道。

2023-11-01
  • 酸菜魚
2023-10-31 391 瀏覽
上星期四晚去咗D2 一期厨十三老壇酸菜魚,發現佢多咗d干鍋同埋烤魚,價錢仲比其他地方平,所以就入咗去試下坐低先發現原來依家仲有個特價四位套餐,468蚊有個大份酸菜魚同埋4款前菜加小食,計落人均100零蚊超抵食我地四個人即刻有選擇困難症唔知摼套餐好,定干鍋好?结果投票叫咗個套餐先!落單後约二十分鐘來齊所有嘢食,我地個個都覺得嘩嘩聲,酸菜魚勁大盤,另外4碟小食份量一啲都唔少!魚肉好滑配埋粉絲好夾,酥肉即叫即做好酥脆!最後仲叫咗2碗红糖冰粉結尾,口感特別Q彈過癮!最後埋單每人平均唔洗150蚊就食飽飽照抵👍我地已經约咗下星期再去試干鍋&烤魚,非常期待
我地四個人即刻有選擇困難症
2023-10-29 268 瀏覽
一大班人嚟到呢度食酸菜魚,咕嚕肉,手撕雞,上湯津白,無骨鳳爪,豬手,蘇肉,手帕青瓜,麻辣青瓜,草菇菜心。夠晒地道,四川麻辣味。三百幾蚊一盤酸菜魚。下次會再返嚟食。
好日都唔寫食評,呢間野離哂譜!酸菜魚米線 竟然有 午餐肉 魚片真係魚就得兩三嚿,筍價得兩三嚿,唔知以咩食緊部隊鍋?。米線又勁小 ,仲小過譚仔 少米線,離晒譜, 1點食完 5點未夠已經餓,永不錄用!約好食都冇用啦 ,伏伏伏伏伏,伏過直升機🚁
好日都唔寫食評,
呢間野離哂譜!

酸菜魚米線 竟然有 午餐肉 魚片
真係魚就得兩三嚿,筍價得兩三嚿,
唔知以咩食緊部隊鍋?。

米線又勁小 ,仲小過譚仔 少米線,
離晒譜, 1點食完 5點未夠已經餓,
永不錄用!

約好食都冇用啦 ,伏伏伏伏伏,
伏過直升機🚁
2023-08-02 487 瀏覽
叫咗三至四人酸菜魚嘅份量,酸菜魚肉質差,一夾落去就散,湯底無味,嘢食份量少,價錢貴,麻辣呠呠雞,數個11支竹籤,入面有兩支西蘭花,兩支鳳爪,兩支兩枝牛肚,兩片萵筍,兩支牛展,就88蚊,食完不歡而散…..下次不會再光顧

2023-07-22 319 瀏覽
想不到廚十三酸菜魚,味道不錯,份量足。侍應雖然不多,但服務既親切也很周到。我們2個人叫了2人份,再加了很多配菜,午餐肉,寛粉,青筍片,蓮藕片等。酸菜魚肉質很好,嫩滑爽口,配上其他配菜,整碟都很豐富,十分飽肚。細食人士,可以叫多個人一齊分享。

2022-12-21
2023-07-08 373 瀏覽
好耐冇食酸菜魚,所以約埋d朋友去食。揀左荔枝角呢間分店食,我地因為肚餓所以晚上5點幾就去左食😀十三涼粉,味道麻麻辣辣咁,但我就唔太鐘意個質地,因為好冧身,純粹個人口味唔鍾意。重點既酸菜魚😍😍😍魚質地彈牙,而且佢個酸菜唔會太酸太咸,佢既湯汁配白飯食一流👍👍👍另外佢仲有其他配菜係入面(金菇、粉絲、豆腐),我地仲另加左午餐肉$32。麻辣砵砵雞其實姐係辣串,個汁同之前個涼粉一樣。有牛柏葉、鵪鶉蛋、牛展、萵筍片、土豆片等等…..呢個酥肉熱辣辣好好食,食左咁多辣野食反樣炸野可以中和返個味蕾👍最後仲點左紅糖糍糂4件,因為我地5點幾去仲有午餐餐牌叫,所以點埋呢個食。味道正正常常,好食的!總結反廚十三都算係係香港我幾鐘意食既酸菜魚😋😋味道做得好岩口味,而且仲有好多唔同小食叫。
好耐冇食酸菜魚,所以約埋d朋友去食。
揀左荔枝角呢間分店食,我地因為肚餓所以晚上5點幾就去左食😀
十三涼粉

老壇腶菜魚「小 份」
麻辣砵砵雞

酥肉
紅糖糍糂4件

老壇腶菜魚「小 份」
酥肉
2023-03-17 1033 瀏覽
兩個人收工食晚飯,去咗廚十三食酸菜魚,酸菜魚份量有分3種:土豪份適合4人$598,大份適合3人$478,小份適合2人$338。我地就叫咗個二人份量。再叫多咗份麻辣豬耳仔$88同雨露均沾$58酸菜魚份量好多,魚肉有10幾片,魚肉好滑無骨,仲有少量金菇,薯粉,蓮藕片兩個人基本上夠食。湯底酸辣好惹味會聽唔住飲多幾啖湯。麻辣豬耳88蚊份量多好抵食,係比較辣咗啲,豬耳軟骨唔會太硬,易入口容易消化。雨露均沾就即係糍粑,口感軟糯,但記得趁熱食。

再叫多咗份麻辣豬耳仔$88同雨露均沾$58

雨露均沾就即係糍粑,口感軟糯,但記得趁熱食。

2023-03-15 673 瀏覽
呢間酸菜魚係我心目中絕對係top 3, 而且分店唔少,呢一日就黎左D2 分店食lunch。🐷老壇酸菜魚中午2人餐 ($168)2人餐可以揀飯或者米線,我揀左米線貪佢會索甘d湯入味d。佢包左指定配菜有金菇,豆腐,蓮藕片。另外可以自己再加配菜由$28-$32不等。我加左兩個配菜分別係午餐肉($32)同青筍片($28)。食物黎到係超大份,兩個人一定夠食,湯底好夠味,酸得黎唔會話好辣。魚肉係無骨魚肉,肉質好滑而且唔腥,份量好多食極都有;配料全部都索左d湯好好味。呢個價錢係包埋兩罐汽水,我覺得性價比好高。

🐷老壇酸菜魚中午2人餐 ($168)
2023-02-19
2023-03-07 497 瀏覽
身為酸菜魚愛好者,緊係周圍搵好味嘅酸菜魚!網上見到唔少人分享過「廚十三」呢間酸菜魚,緊係要試試佢😋.🍴小份酸菜魚雖然話小份,但份量好多,足夠三個人食都得😄呢份酸菜魚入面已經包埋粉絲,我地自己另外加萵筍、蓮藕、白飯已經好飽😋👍🏼.味道方面,今次叫左小辣,但都唔會好淡,味道岩岩好!鐘意食辣嘅朋友仲可以嗌中辣或大辣😋.魚肉方面,肉質鮮滑,唔腥又無骨,呢個價錢食到咁好質素嘅酸菜魚,真係性價比高!😋😋.不過餐廳提供嘅飲品種類就比較少,主要係樽裝/罐裝飲品,例如汽水、王老吉。如果可以有更多特色飲品就更好啦!😄
🍴小份酸菜魚
2023-03-06 365 瀏覽
今日lunch 同朋友去左D2 嘅廚十三食酸菜魚,真系超大份,夠哂幾人食,想再食得豐富d, 我地再加左d配料~d魚片好滑,同埋真系食極都仲有😋湯底好夠味,滿滿的酸菜,真系連湯都忍吾住飲埋
2023-03-02 479 瀏覽
The set lunch here is very good priced with big portions! We ordered $88 酸菜魚 to share with two snacks because the $88 set was really quite! The fish’s texture was silky smooth and the noodles soaked up the soup which made it so tasty! Good price and good environment!

酸菜魚
酸菜魚
2023-02-26 193 瀏覽
返工放lunch🍜有同事話想食辣野 就黎左呢間都係一直on list 今次終於食到了!😆4個人同行lunch 一共叫左個酸菜魚 同埋酥肉點解我會話有機會再嚟食多次😢😢就係因為完全唔夠飽!好後悔嗰陣冇叫白飯🥹我覺得呢個份量兩個人就差唔多🤣🤣個魚都幾好 唔會太酸有同事唔係好食得辣 佢都讚😋😋而且酥肉都係好香口嘅嘢最啱我
返工放lunch🍜

個魚都幾好 唔會太酸
有同事唔係好食得辣 佢都讚😋😋

而且酥肉都係好香口嘅嘢最啱我

2023-02-13 255 瀏覽
今日好想食酸菜魚,依家唔使特登返上大陸食了,上網睇下有咩推介,最後選擇去左D2 place 廚十三食酸菜魚,叫左叫了小份酸菜魚(2人份量)$268,其實都好大魚確實好味,無骨魚肉滑無腥味,啖啖魚肉😋,酸菜湯底加少少麻辣,好惹味,個魚內仲有金菇、薯粉、豆漿、蓮藕片,配埋白飯,兩個都食唔晒,勁飽
2023-02-05