2024-04-22 0 瀏覽
Forget fancy ambiance and white tablecloths, Tuen Mun Curry House is all about delivering delicious, authentic curries at a price that won't break the bank.Lunchtime Steal: For a mere $48 HKD, I was treated to a lunch set that could have easily fed two. We're talking soup, chicken curry, mixed vegetables, fries, rice, naan bread, and a drink – a veritable feast!Flavor Explosion: The curry was the star of the show, boasting a rich and complex blend of spices that had me reaching for more rice and

Flavor Explosion: The curry was the star of the show, boasting a rich and complex blend of spices that had me reaching for more rice and naan to soak it all up. Each bite was an explosion of flavor, leaving a satisfying warmth that lingered.

Portion Perfection: Generous doesn't even begin to describe the portion sizes. Every element of the set was plentiful, ensuring I left feeling completely satisfied (and maybe even a little bit stuffed).

Popularity Contest Winner: The bustling atmosphere during lunchtime speaks volumes about the restaurant's popularity. It's clearly a local favorite, and for good reason.

Final Verdict: Tuen Mun Curry House is a hidden gem for curry lovers on a budget. With its delicious food, generous portions, and unbeatable prices, it's no wonder this place is packed with happy customers.
lunch set (chicken curry)
2024-04-20
lunch set (chicken curry)
2024-03-07 479 瀏覽
同男朋友一齊果一日就係佢帶我黎尼間屯門既小店❤️所以每年既尼一日我地都會返黎回憶一下。二人套餐包左個餐湯,一份雞件,兩款咖哩,一碟椰菜,白飯烤餅同兩杯野飲。每樣野都好大份都係人均一百蚊,完全唔驚唔夠食。兩款咖哩入面我地最常叫既係咖哩雞同牛,佢個牛好入味同好淋。之前亦都有試過牛脷,唔會話好薄唔知食乜咁,真係每一舊都厚切。咖哩汁好重香料味,撈飯食同沾烤餅真係一流😋值得一試!!佢仲有個拉茶好岀名,店員會係你面前拉岀好多泡泡。可惜我地都唔飲奶茶只可以睇下隔離枱既表演。大家有興趣可以試下😛

每樣野都好大份都係人均一百蚊,完全唔驚唔夠食。

二人套房
2023-11-23
紀念日
二人套房
  • 咖哩牛
  • 烤餅
2024-02-26 415 瀏覽
小店|正宗印度咖喱🥘咖喱雞套餐有湯、咖喱雞、雜菜、薯條、白飯、印度烤餅、飲品咖喱味好香,非常地道。雞肉唔柴口亦都好入味,好抵食既套餐👍🏻☕️拉茶專人會黎到你面前 ‘拉呀拉呀’,好似一個表演,其他人都會望過黎睇,拉左杯熱拉茶,綿密既泡泡,甜度適中,茶味濃厚,非常地道
小店|正宗印度咖喱

🥘咖喱雞套餐
有湯、咖喱雞、雜菜、薯條、白飯、印度烤餅、飲品

☕️拉茶
2024-01-15 634 瀏覽
嚟到屯門緊喺要跟當地街坊試吓啲街坊餐廳,今日6:00pm嚟到,已經有兩檯客食緊,餐牌花多眼亂,最後都唔想煩,點咗個二人餐,轉咗手抓餅同拉茶。一來到上咗個雞湯先,真喺嘅甜同好岩香港人口味,胡椒味比較重Chicken Tikka作為前菜,普通不過不失喱個咖哩牛脷要大讚,大大舊厚切,炆到好軟身,個人比較喜歡喱種軟身嘅質感咖哩雞同牛脷都喺同一個咖哩底,喱個咖哩喺唔辣的,所以好岩送飯,食食下平時唔喺點食飯嘅都會食哂成碗炒雜菜就是普通的,甜甜地配埋咖哩好match手抓餅真喺要盡快食,凍咗個口感無咁好終於來到重頭戲,喺你臉前拉出超多泡泡嘅拉茶,打卡必點之選

雞湯
一來到上咗個雞湯先,真喺嘅甜同好岩香港人口味,胡椒味比較重

Chicken  Tikka
Chicken Tikka作為前菜,普通不過不失

咖哩牛脷

咖哩雞

炒雜菜
炒雜菜就是普通的,甜甜地配埋咖哩好match

手抓餅
手抓餅真喺要盡快食,凍咗個口感無咁好

拉茶
終於來到重頭戲,喺你臉前拉出超多泡泡嘅拉茶,打卡必點之選
2024-01-14
手抓餅
拉茶
  • 咖哩牛脷
2024-01-13 371 瀏覽
用餐時間(11:56am lunch)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋早幾年好鍾意食佢晏晝,性價比幾高,隔幾年再試質素有啲唔同。👀今次照樣叫佢午市套餐(衰嘢又真係幾抵👍🏽);包括湯、蔬菜、薯條、飯、印度烤餅、冷/熱飲品。一坐低佢就會上碗湯但千祈唔好有期望,係好稀嘅粟米湯🌽再加兩舊雞,鹹到飛起,嚟咗咁多次,我冇一次飲得晒。Naan 外脆內鬆軟,熱辣辣即刻食非常好吃,我估我可以食10塊 🫓 米晤係印度香米🌾 有點失色,而且食得出有啲米係未煮熟(每一啖都好難受),建議你哋嚟可以將飯轉晒做Naan,問咗老闆娘話無問題。蔬菜加咗小茴香去煮,原本三色豆🌽🥕平平無奇就變得好味咗,但係凍嘅(唔知佢係咪for凍食?🤷🏾‍♂️)加$12飲個拉茶(個印度人喺你面前拉✌🏽),次次飲都覺得太甜,今次嗌咗少甜🍬 ,飲得出唔只得甜味,香料更香濃更出,反而仲好飲咗。🤩夜晚都嚟過幾次,見佢好多外國人、印度人都嚟食,不過個人都係鍾情九龍城嘅咖喱🍛。
用餐時間(11:56am lunch)
2023-12-22
  • 拉茶
  • Naan  bread
2024-01-09 238 瀏覽
由我讀書既時候已經開既一間印度咖哩店,第一次食印度咖哩既我,選擇午餐去食,午餐好似一碟碟頭飯,咖哩牛脷吾辣,煮得夠淋,套餐包括薯條,印度烤餅,雜豆,飯,重有餐湯,我叫左杯拉茶,廚師會即場係你面前拉茶,裡面全部職員都係印度人,感覺好正宗,好親民!
作為置樂區街坊,多年來經常幫襯屯門咖哩屋外賣,從來沒有出過錯。今午外賣自取回家後,發現漏了一份油餅,唯有致電餐廳表示漏了,計劃到餐廳取回。誰知餐廳職員表示歉意,態度極好,還主動表示會送到我家門! 我簡直受寵若驚!幾分鐘後,職員便把油餅送到。一直很喜歡咖哩屋的食物,抵食又好味,今次服務更令我十分難忘和欣賞。
2024-01-01
外賣自取
2023-11-12 338 瀏覽
近期上到屯門工作,今日見到屯門咖喱屋,主廚是印度人,黃昏6點度場內都坐咗唔少人,好似不錯,決定入去試吓。精選晚餐套餐:🌟#是日餐湯質地濃郁,味道鮮美。🌟#小食:串燒五香雞件以獨特的五香調味,每一口都帶來濃郁的香氣和嫩滑的口感,開胃菜不錯。🌟#咖喱牛舌香濃的咖喱醬汁,牛舌的鮮嫩與咖喱的香辣完美融合,令人回味無窮。🌟#咖喱羊肉羊肉嫩滑鬆軟,沒有羶味,但兩款咖喱味道一樣,略為普通。🌟#白飯+手抓餅口感香糯,外皮酥脆,內餡鬆軟,可以將咖喱的醬汁完美地吸附在其中。🌟#餐飲普通。價錢親民,上菜快,店員有禮主動。

精選晚餐套餐:
🌟#是日餐湯
質地濃郁,味道鮮美。

🌟#小食:串燒五香雞件

🌟#咖喱牛舌

🌟#咖喱羊肉
羊肉嫩滑鬆軟,沒有羶味,但兩款咖喱味道一樣,略為普通。

🌟#白飯+手抓餅

🌟#餐飲
普通。

價錢親民,上菜快,店員有禮主動。

2023-09-06 410 瀏覽
早兩星期吃完附近嗰間咖喱屋,忍唔住食依間做比較。點知同食評一樣,價錢非常親民。由於之前個間比依間貴一節,所以好有比較,整體方面,我覺得我寧願俾錢食之前嗰間,都唔食依間。如果我未食過之前嗰間而食完呢間,問我會唔會再來依間,我會覆不會再encore,我寧願食大快活肉醬意粉。BB櫈非常污糟,有跡,就算用消毒紙巾清理完完都有。職員有評論所說面黑的現象,食物方便我覺得烤餅都OK,只係另一間比較厚身。薯條好好味、夠厚身,可以encore。咖喱汁比較稀,我食唔出兩間有咩分別🤣總之不是辣,我覺得尖沙咀重慶咖喱好食好多🤣最後想提一提印度奶茶,唔知落咗啲乜嘢好甜,都係係比較稀。
早兩星期吃完附近嗰間咖喱屋,忍唔住食依間做比較。

點知同食評一樣,價錢非常親民。

BB櫈非常污糟,有跡,就算用消毒紙巾清理完完都有。

最後想提一提印度奶茶,唔知落咗啲乜嘢好甜,都係係比較稀。
2023-09-05
2023-07-25 400 瀏覽
🥘咖喱雞套餐有湯、咖喱雞、雜菜、薯條、白飯、印度烤餅、飲品咖喱味好香,非常地道。雞肉唔柴口亦都好入味,好抵食既套餐👍🏻☕️拉茶專人會黎到你面前拉呀~拉呀,拉左杯熱拉茶,幾特別📍屯門咖喱屋

🥘咖喱雞套餐
有湯、咖喱雞、雜菜、薯條、白飯、印度烤餅、飲品

☕️拉茶
專人會黎到你面前拉呀~拉呀,拉左杯熱拉茶,幾特別

📍屯門咖喱屋
𓌈˒˒屯門咖喱屋Tuen Mun Curry House❜ 屯門彩華花園25號地舖Shop 25, G/F, Rainbow Garden, Tuen Mun— @tuenmuncurryhouse.hk @tuenmuncurryhouse𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  ▎屯門咖哩屋被譽為屯門人必試嘅地道印度餐廳 咁啱最近去開 Kaledio Coffee 飲啡👍🏻 經過發現原來屯門咖喱屋喺正隔離 一於唔好錯過 入去試下正宗印度咖哩喺點嘅一回事!😋 入座嘅時間大概喺11點左右 啱啱好同放Lunch時間錯開 靜靜地食好舒服 😊 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 咖喱牛脷 午市套餐 ┅ HKD 48(套餐 -> 咖喱、湯、蔬菜、薯條、飯、印度烤餅、飲品)▎午市套餐揀左 咖喱牛脷 因為我對印度米飯口感比較抗拒 所以將飯轉晒做烤餅🤣落完單 店員就會先送上一碗 無懸念嘅味精粟米水湯🙈 之後就到大鐵盤上枱 上面分左四個兜 分別就有 咖喱牛脷、三色豆、薯條、同印度烤餅 😊 嚟到嘅時候 嚇咗一嚇 見到勁大份 同好多印度烤餅 嗰下心諗大獲 我食唔食到晒咖 😅🤣
𓌈˒˒屯門咖喱屋
Tuen Mun Curry House

❜ 屯門彩華花園25號地舖

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▸ 咖喱牛脷 午市套餐 ┅ HKD 48
(套餐 -> 咖喱、湯、蔬菜、薯條、飯、印度烤餅、飲品)

整體嚟講 印度咖喱好香好濃 未上枱說已經聞到陣陣香料味 😋 牛脷有三大件 煮得軟淋入味 惹味辛香 連埋汁同印度烤餅一齊食 好味又滿足 👍🏻 粟米水湯同芶汁三色豆就麻麻地 個人唔太接受 唔想懷疑人生 就放棄咗 💩🙈 薯條就普普通通 不過$48有埋野飲嚟講 好抵食 唔要求太多 食完好飽 😍👍🏻
 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀ ‎
‎‎܀
‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2023-04-04
  • 咖喱牛脷
2023-06-25 442 瀏覽
宜間咖喱屋不嬲都聽好多人推介, 但一直未有機會去試。週末經過附近終於有機會一試,佢哋週末都有供應午市套餐。價錢都10分抵食,由$48起已經有一個set當日揀了一個咖喱牛(另加 $8),一個咖喱羊 (另加$14 )。 套餐本身包括湯、蔬菜、薯條、飯、印度烤餅、飲品。套餐亦可以另加錢轉印度手抓餅 (另加$9 )咖喱牛同咖喱羊都好嫩, 咖喱配搭手抓餅超級惹味, 手抓餅非常鬆軟套餐對女仔嚟講比較飽, 因為又會有白飯及薯條另外飲品就加錢轉做印度拉茶, 奶茶會係你面前即席表演,利用兩隻杯既距離,拉得越長,泡沫就越多拉茶有好獨特香料味,奶味較重,鍾唔鍾意就見仁見智啦整體性價比高
宜間咖喱屋不嬲都聽好多人推介, 但一直未有機會去試。
套餐亦可以另加錢轉印度手抓餅 (另加$9 )

套餐對女仔嚟講比較飽, 因為又會有白飯及薯條
咖喱羊

拉茶有好獨特香料味,奶味較重,鍾唔鍾意就見仁見智啦

整體性價比高
2023-06-04
咖喱羊
2023-06-21 944 瀏覽
#搞串個pantry今次我哋就嚟到#屯門 ,搵到一間喺民居之中唔係好顯眼👀嘅餐廳。一間專門食印度🇮🇳咖喱嘅餐廳,入面所有嘅店員都係印度人,感覺上好正宗💕。今次我哋就嗌咗一個🔴咖喱魚餐($56)、一個🟤咖喱羊餐($62)、🟡印度拉茶($14)。而每個套餐都配有湯、蔬菜🥗、白飯🍚、薯條🍟、印度烤餅。非常大份嘅一個set。咖喱魚餐🌟🌟🌟首先配菜食落都唔錯,白飯同埋印度烤餅,口感都幾好😋,軟硬適中,但係略嫌印度烤餅就有啲偏凍。咖喱方面🥘, 味道唔算太辣🌶️,第一啖食落口仲有啲似日式甜咖喱,但之後就慢慢開始feel到辣啦😆!將印度烤餅點落啲咖喱度一齊食,非常match🤩!!魚方面,係炸魚柳🐟,口感味道都正常冇特別。咖喱羊餐🌟🌟🌟🌟呢個咖喱羊🐑啲咖喱,望落同咖喱魚啲咖喱顏色有啲唔同🧐,偏深色,但係食落嘅味道其實差唔多,只係多咗一陣羊羶味😗。羊肉好大嚿,但係食落一啲都唔「孩」,非常嫩滑🥳!!印度拉茶🌟🌟呢杯拉茶🫖有非常重嘅香料味,但係茶味同埋甜味都偏淡,不過都幾夾啲咖喱!而且,都會見到廚師行出嚟外面喺客人面前拉茶😜。呢間印度咖喱餐廳🇮🇳,我哋相信佢哋將咖喱嘅味道調配到比較適合香港人嘅口味,無論係香料嘅
#搞串個pantry

咖喱魚餐🌟🌟🌟

咖喱羊餐🌟🌟🌟🌟

印度拉茶🌟🌟

呢間印度咖喱餐廳🇮🇳,我哋相信佢哋將咖喱嘅味道調配到比較適合香港人嘅口味,無論係香料嘅濃度、密度,都調低左。如果大家經過,都不妨去試吓💕!
2023-06-20
2023-05-19 561 瀏覽
屯門咖哩屋地址: 屯門彩華花園25號地舖#yauyau_屯門🍡🍡餐前小食 $free有啲似章魚小丸子嗰個味,但係佢就成粒都係嗰個外皮咁拎去炸,應該係面粉嗰啲嚟。點埋佢個紅綠醬幾好食。🥘🍖印度牛肉波菜咖哩 $88呢個牛肉咖喱辣得來好清爽,可以享受住菠菜嗰種清甜味來配嗰個咖哩食,啲牛肉仲抆到好淋,好容易入口,撈埋啲攻喉嘅咖喱汁同naan嚟食,簡直100分。🐟🐟印式香燒馬友魚 $98佢用咗好多香料嚟醃製條魚,可以補留到馬友魚本身嘅鮮甜香味,但係印度香料又可以Max埋落去,配合得好好,大家都冇搶大家風頭。🫓🫓印度烤餅 $18呢個應該佢新鮮出爐,拎起仲係熱辣辣,食落去好鬆軟,唔會好乾好柴,$18呢個質素係超出所想簡直,拍得住喺尖沙咀啲貴價嘅印度菜。🥭🥤芒果乳酪 $28杯乳酪我都好鍾意,因為佢有芒果味,二來佢比出邊啲乳酪冇咁甜,太甜嘅話一飲就清酒晒個口嘅咖喱味,咁就食得唔夠過癮。成間餐廳我都好鍾意,嚟到屯門真係一定要入去試吓。埋單兩個人都係$230,真係超值。味道: 4.8/5服務: 4/5環境: 3.5/5番兜: 4.5/5#屯門美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagra
屯門咖哩屋

味道: 4.8/5
服務: 4/5
環境: 3.5/5
番兜: 4.5/5

#屯門美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #屯門印度菜 #印度菜 #屯門咖哩屋
2023-05-05 522 瀏覽
【屯門區】【屯門咖喱屋】夜晚八點幾喺屯門區,諗住食埋嘢先走啦。喺安定商場行咗一大輪都唔知食乜好,仲喺某間黃店餐廳「被戲弄」,講晒食乜先話堂食截單,吹漲。嬲得滯就行返去置樂嗰邊,好似多啲嘢食,同埋起碼應該唔會咁樣玩嘢法。見有人介紹呢間「屯門咖喱屋」,冇乜 idea 嘅我就算本身唔多好咖喱都去食吓。去到果然見到間嘢幾受歡迎,大量顧客出出入入,咁啱有張二人枱,啱晒我呢啲單丁客,唔使霸住人哋啲四人位吖嘛,坐低咗就睇吓食乜喇。一人餐有兩款,我叫咗 $109 嘅「精選晚餐」,係貴少少嗰個嚟,搏佢有多啲嘢食,可以寫多啲嘢畀讀者睇。其實嘢都未叫已經上咗「是日餐湯」,好似係雞湯嚟,清清哋都唔錯。仲有個類似炸薯波咁嘅嘢,凍咗但都 okay 嘅。之後到個「串燒五香雞件」,佢唔係一串串咁上,係鐵板上,咋咋聲咁,幾好 feel,食落都係唔錯嘅。主食我揀咗「咖喱牛脷」,個咖喱正常辣度,喺我臨界點,幾好食。啲牛脷就足料同夠腍,牛味亦都十足,我覺得幾好。跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18

跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18 轉「芒果乳酸」,特色嘢,佢哋都冇失準,好飲,夾埋 $136 係冇加一,掂。。。

(地址:屯門彩華花園25號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #delicious #foodies #tasty #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #安定 #三聖 #屯門咖喱屋 #串燒五香雞件 #咖喱牛脷 #印度烤餅 #手抓餅 #芒果乳酸 #咖喱 #印度菜 #1am0982 #1ambackup