2024-04-16 69 瀏覽
✨花菇蠔皇扣原隻鮑魚鮑魚同花菇都大大隻🤪鮑魚食落都幾彈牙同爽口😋同啲醬汁都好魚 成件事好夾👍✨紅酒燴牛腩牛腩好軟綿 好入味❗️食得出係炆左好耐牛腩😋薯仔同紅蘿蔔都係 好淋好惹味✨簡直係白飯小偷 餸飯一流❗️✨清蒸海東升斑魚肉好結實 啖啖肉👍清清地 好家常 有種真係家既感覺🥰好鮮味~另外提返各位豬仔1. 海鮮最好提前預訂 保證夠哂新鮮😗2. 餐廳有提供麻雀檯作娛樂用途 等緊上菜期間都唔驚悶親呀🤪3. 如果係慶生既話 可以聯絡餐廳自訂語句 係餐廳大型屏幕展示呀✨

✨花菇蠔皇扣原隻鮑魚

好鮮味~

另外提返各位豬仔
1. 海鮮最好提前預訂 保證夠哂新鮮😗
2024-04-12 83 瀏覽
屋企人一向鍾意食中菜成日去酒樓食都好悶有朋友介紹呢間私房菜幾好咁就一於帶埋屋企人去食環境幾大幾舒服,同隔籬枱唔會太近海鮮有好多選擇,最好記住提前預訂餐廳仲有麻雀檯提供鍾意打麻雀嘅朋友又多一個選擇仲可以聯絡餐廳自訂語句展示喺餐廳
大型屏幕如果要慶祝活動嘅朋友可以試吓用呢個服務🩵招牌白切雞隻雞唔會整到太熟好韌肉質仲好嫩滑,而且啖啖肉🩵清蒸海東升斑條魚非常嫩滑,唔會蒸得過火加埋啲薑絲同蔥都仲食到魚嘅鮮味🩵鮑魚好正嘅鮑魚又係一啲都唔韌個汁食得出淆咗好耐同個鮑魚非常夾啱就算係鮑魚隔籬嗰嚿花菇都煮得好入味
屋企人一向鍾意食中菜
成日去酒樓食都好悶
有朋友介紹呢間私房菜幾好
咁就一於帶埋屋企人去食
環境幾大幾舒服,同隔籬枱唔會太近
海鮮有好多選擇,最好記住提前預訂
餐廳仲有麻雀檯提供
鍾意打麻雀嘅朋友又多一個選擇
仲可以聯絡餐廳自訂語句展示喺餐廳
大型屏幕
如果要慶祝活動嘅朋友可以試吓用呢個服務

🩵招牌白切雞
隻雞唔會整到太熟好韌
肉質仲好嫩滑,而且啖啖肉

🩵清蒸海東升斑
條魚非常嫩滑,唔會蒸得過火
加埋啲薑絲同蔥都仲食到魚嘅鮮味

🩵鮑魚
好正嘅鮑魚又係一啲都唔韌
個汁食得出淆咗好耐
同個鮑魚非常夾啱
就算係鮑魚隔籬嗰嚿花菇都煮得好入味
2024-04-11 76 瀏覽
九龍城泰國嘢食得多,但係私房菜真係第一次,生日飯局朋友今晚book呢間《富寶會所私房菜》黎個海鮮餐(海鮮最好提前同餐廳預訂),一入到去已經見到餐廳大螢幕寫咗朋友個名同埋祝福字句,氣氛一流,而且有麻雀枱提供🥢白灼赤米蝦赤米本身就有濃濃嘅蝦味,多數食到嘅赤米蝦都係細細隻,食完都好似唔夠喉,不過今次呢隻赤米比平時大,蝦肉鮮甜彈牙,每一隻都鮮美豐滿,肉質飽滿,赤米蝦嘅特色之一就係嗰啲赤色紋路,唔單止美觀,仲代表住新鮮度同埋質素,呢一個好滿足🥢招牌白切雞果然招牌,上枱時色澤鮮白誘人,蒸得啱啱好,食落感受到肉質嘅鮮嫩滑囉彈牙口感,而且雞皮下的一層薄薄嘅油脂唔會over 入口更香雞味🥢清蒸海東升班蒸魚火候囉時間好緊要,呢條海東升火候掌握得啱啱好,保持咗鮮甜嘅味道,海東升新鮮魚肉鮮嫩,肉質緊緻唔會柴,魚皮軟嫩,加咗熟油豉油都唔會有油膩感

🥢白灼赤米蝦

🥢招牌白切雞

🥢清蒸海東升班
2024-04-10 62 瀏覽
放假留港消費,呢間loop 佐幾次私房菜真係性價比高,飯店內娱樂設備齊全,三五知己一齊飯聚又得,唱K,打麻雀又得,又有大型幕顯示器,好啱唔同類型派對活動,食材新鮮,而且份量都唔少,朋友嚟過都話正👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💫椰子燉雞湯椰子湯味道鮮甜,湯入面好足料,雞肉嫩滑,經椰子燉後,雞肉額外清甜。雞脂肪量唔多,連皮食,更為香口。💫花菇蠔皇扣原隻鮑魚原隻鮑魚夠哂氣派,好啱吃貨一族 打卡。鮑魚厚肉,口感嫩滑彈牙,用花菇蠔皇來煮,味道更加濃郁。💫薑蔥炒肉蟹肉蟹用薑蔥炒,味道鮮甜又惹味,而且好夠鑊氣,啖啖肉,好好味👍

💫椰子燉雞湯

💫花菇蠔皇扣原隻鮑魚

💫薑蔥炒肉蟹
2024-04-10 36 瀏覽
今次去左九龍城搵食,唔好以為九龍城只係食泰國菜🤣咁我地最後揀左食私房菜。招牌白切雞肉質鮮嫩,好有彈性,而且雞肉有好濃郁既香味,仲可以聞到雞肉鮮香味🥰花菇蠔皇扣原隻鮑魚以花菇、蠔皇醬及原隻鮑魚為主食材烹製,花菇的菌傘肥厚,肉質細嫩,好入味。鮑魚的肉質鮮嫩,口感好彈牙,味道鮮甜🥰蠔皇醬味道好濃,鹹甜適中,幫花菇和鮑魚提升左味道👅成件事更加好味😍大家下次去九龍城不妨可以試下🥰富寶會所私房菜 (九龍城)📍九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

招牌白切雞

花菇蠔皇扣原隻鮑魚

大家下次去九龍城不妨可以試下🥰

富寶會所私房菜 (九龍城)
📍九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
2024-04-09 55 瀏覽
再訪富寶私房菜,要了招牌白切雞和紅酒燴牛腩。這兩道菜都很不錯!招牌白切雞以鮮雞入饌,雞肉鮮嫩非常,保持原汁原味,細膩鮮甜。烹煮時間剛剛好,雞肉不會過熟。紅酒燴牛腩以優質的牛腩燉煮而成,搭配豐富的香料和紅酒,形成了濃郁而香氣四溢的菜餚。牛腩肉質鮮嫩多汁,紅酒的香氣和湯汁濃郁,加上蔬菜配料,令人十分滿足。菜式份量十分充足,可以多人分享。這家私房菜餐廳的招牌菜相當不錯,展現了食材的鮮味,和廚房烹飪精湛的技巧。餐廳服務很好,環境舒適,適合多人聚餐。😊

2024-04-08 36 瀏覽
😍 九龍城私房菜 😋..今次第三次黎食了,睇得出佢嘅質素未🐒首先叫左佢嘅海鮮黎食,今次叫左清蒸海東升斑🐟 東升斑同薑蔥一齊調味,魚蒸嘅時間啱啱好,所以肉質非常鮮嫩唔會黐牙👍🏻 再叫左紅燒潮州翅,呢個高質喎,個紅燒汁入口濃郁,魚翅肉質爽口😋值得一試!!再叫左個香蒜西芹炒鮮魷🦑 個魷魚炒完之後都依然彈牙,蒜頭嘅香味再加上西芹嘅清爽感,令口感level UP UP 🆙 🆙 ..
😍 九龍城私房菜 😋
2024-04-08 72 瀏覽
今日同屋企人聚餐,家人好傳統手工潮州菜,帶佢地黎試呢間會所私房菜就岩哂!招牌白切雞吃上一口,鮮淡的雞味充滿口腔,肉質嫩滑,相比其他白切雞,皮更加爽脆,更有彈牙的口感紅燒潮州翅紅燒潮州中鮑翅,魚翅也是山珍海味的其中一份子,絶對是滋補佳品。這紅燒潮州鮑翅做得湯汁不錯,不會太糊口,也不會水稀稀的口感,而且鮑絲和翅份量十足,確實滋味十足薑蔥炒肉蟹油色紅亮,螃蟹和香菜紅綠相間,鮮香撲鼻,螃蟹肉質飽滿細嫩,辣、香、鮮並存,麻辣中透出蟹肉的鮮美。蟹肉絲絲清甜,蟹膏豐盈油潤,不但味道鮮美,而且營養豐富,鑊氣十足,絕對值得一試!

招牌白切雞

薑蔥炒肉蟹

2024-04-05 64 瀏覽
難得復活節假期,一於帶埋家中長者外出,再黎富寶會所包間靚房,打下麻雀,食靚海鮮😋❣️首先梗係唔少得必食嘅靚鮑魚🤭 我地今次㨂咗花菇蠔皇扣原隻鮑魚👍 鮑魚肥美又飽滿,食落彈牙啖啖肉,口感好正😍 加埋花菇同蠔皇一齊煮,令到鮑魚嘅鮮美更突出🤤 真係一流🤭 之後再叫咗碟清蒸海斑🐟 兩尾海斑都好新鮮👍 蒸魚火喉控制得好好👍 魚肉啱啱好離骨,又唔會太老太鞋🫶 食落好滑好嫩😋 配埋秘製嘅蒸魚豉油一齊食,滋味爆曬分,送飯無得頂🤭 最後㨂多個菜膽上湯雞🐥 隻雞都幾大隻幾厚肉🤩 用上湯蒸煮,一D 都唔會肥膩油溢,雞肉又嫩又juicy, 煮得好入味😘 生菜盡吸鮮雞同上湯嘅精華,食落好入味勁鹹香,唔食走寶😘溫馨提示,記得提早預訂想食嘅海鮮喲🥴👍

溫馨提示,記得提早預訂想食嘅海鮮喲🥴👍
2024-04-05 43 瀏覽
呢日又再次嚟到富寶會所私房菜為長輩👴🏻慶祝生日🎂~紅燒潮州翅🐠潮洲翅同平時食嘅魚翅完全唔同🧐,魚翅肉質更軟嫩、入口香滑、有鮮美,同湯汁互相配合。紅燒湯汁入口濃郁,充滿潮州菜嘅風格,值得一試🤤~香蒜西芹炒鮮魷一上枱就香噴噴,魷魚夠鮮嫩,同新鮮爽脆嘅西芹完美配合~魷魚🦑炒完仍能保持嫩滑嘅口感,配上蒜香🧄嘅味道同西芹嘅清爽口感,令菜式層次更豐富。而且食完唔會口渴,原汁原味嘅餸菜係唔同啲😋
呢日又再次嚟到富寶會所私房菜為長輩👴🏻慶祝生日🎂~

紅燒潮州翅🐠

2024-04-03 51 瀏覽
最近朋友生日,約咗佢食私房菜。嚟咗呢間叫富寶嘅私房菜,佢嘅菜式選擇好多,有肉類亦都有海鮮。而且叫咗之後餐廳係即刻整,所以上菜嘅時候熱辣辣。紅酒燴牛腩:紅酒燴牛腩好入味,牛腩肉嫩滑,每一啖都好香濃。紅酒帶出左牛腩既味道,配上蔬菜一同燴煮,蔬菜既鮮甜同牛腩既肉香完美結合,令整道菜色香味俱全。絕對係一道值得推薦的經典菜式。蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦:蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦味道鮮美,琵琶蝦鮮嫩多汁,配上蒜蓉和粉絲既香氣,令整道菜更加美味。粉絲吸收左蝦既鮮味,口感滑嫩,蒜蓉既辣香和蝦既鮮甜相得益彰,絕對是海鮮愛好者唔能夠錯過既一道佳餚。

紅酒燴牛腩:

蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦:
2024-04-01 52 瀏覽
小編最近帶親戚到富寶會所私房菜食晚餐,其實小編之前食過幾次,覺得食物質素不錯,上菜速度都快,非常適合早食早回家的老人家。今次主要單點為主,當中有2道菜,覺得味道不錯。紅燒潮州翅平時食得多粵菜翅,潮州魚翅還是第一次吃。這道菜仿魚翅的份量很多,肉眼已經見到。潮州翅味道濃郁鮮美,口感濃稠嫰滑,有點像吃骨膠原的感覺。加上紅醋或胡椒粉,風味更加突出,令人一試難忘。椰子燉雞湯非常足料,特別見到有好多新鮮椰子及雞腳,所以湯底非常清甜,表面上的雞油已經被隔離走,所以不會覺得油膩。椰子味道濃郁,椰子肉軟糯。雞肉在在燉煮過程中變得極為嫩滑,雞味完全融入湯汁中,完美融合。🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓1-2/F, Billionnaire Luxe, 39 Nga Tsin Wai Road, Kowloon City #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

椰子燉雞湯

🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
次次大型聚會都必定諗起九龍城呢間私房菜,餐廳除咗提供包場包房服務,仲有麻雀提供比食客娛樂😝餐廳外出面嘅大型屏幕仲可以自訂語句展示上去添,節日慶祝就啱晒啦🤩椰子燉雞湯🍲呢個湯品香氣十足,雞肉燉得極為鮮嫩,入口即化,湯汁濃郁,口感豐富😚帶有椰子的淡淡甜味和雞湯的鮮味,令人回味無窮🤤清蒸海東升斑🐟鮮嫩的斑魚肉質完美地保持了其鮮味與彈性,蒸煮得恰到好處,使得魚肉保持了天然的鮮味🥹以薑絲和蔥斷配料提味,令魚肉鮮味更為突出😋

椰子燉雞湯🍲

清蒸海東升斑🐟
2024-04-01 45 瀏覽
友人住九龍城附近,食過唔少泰式餐廳,傾開先知原來佢同我一樣鍾情私房菜,而且佢都鍾意食中菜,於是帶佢來食一間我幫襯過幾次既私房菜牛魔王一見到menu有紅酒燴牛腩就二話不說要order😂本人就唔特別好牛肉,但都會食少少🤏牛腩入口軟腍,醬汁燘煮入味,無牛羶味,食落有驚喜😯蘿蔔同西芹索晒汁,好香濃,而且可以中和肉類既油膩感紅燒潮洲翅幾足料,每啖都食到翅既口感,調味及稀稠度適中另外仲叫左碟豉油王乾煎蝦,蝦肉爽彈新鮮,簡單用豉油乾煎已經好惹味,餸飯/餸酒都一樣好食友人仲話下次有機會要試其他菜式,睇來呢餐佢都幾滿意🤭

紅燒潮洲翅幾足料,每啖都食到翅既口感,調味及稀稠度適中

友人仲話下次有機會要試其他菜式,睇來呢餐佢都幾滿意🤭
2024-03-28 62 瀏覽
經網友介紹到富寶會所用膳,滿懷希望與家人來快樂食餐好,但結果卻十分失望。餸菜送來只是大多只是 微溫。燒豬上枱時已不熱,變林不脆口,炸子雞亦是微暖不脆口。炒飯算是當晚,最熱的一道餸菜。服務態度亦並不太友善,在第二三道餸菜上枱後,等候差不多接近45分鐘仍未出現第四道菜,已通知樓面侍應希望可繼續上菜。但侍應回覆的態度並不友善,說煮好自然會來催促也沒有用。整體感覺比較差,特別是服務質素,侍應服務態度不友善。
2024-03-27