今日又同朋友去咗富寶會所私房菜食飯慶祝, 今次有提前同餐廳聯絡, 就可以安排係餐廳大型屏幕展示祝福語句, 朋友超鍾意佢地張麻雀枱, 因為可以一邊打麻雀一邊食飯, 超高私隱度🤣今次提前預訂到海鮮, 整體海鮮亦夠鮮甜油泡蝦球火喉控制得宜, 蝦球大大隻, 賣相白潔, 蝦肉煮到恰到好處, 爽脆彈牙, 再加以炸到金黃色嘅香蒜, 香口惹味, 配以翠綠蔬菜, 賣相豐富金銀蒜粉絲蒸勝瓜呢款菜式超級消暑開胃, 勝瓜嘅軟硬程度適中金銀蒜頭嘅精華放晒喺勝瓜上面, 索滿香味, 粉絲滑溜
今日又同朋友去咗富寶會所私房菜食飯慶祝,

今次提前預訂到海鮮, 整體海鮮亦夠鮮甜

油泡蝦球

金銀蒜粉絲蒸勝瓜
呢款菜式超級消暑開胃, 勝瓜嘅軟硬程度適中
金銀蒜頭嘅精華放晒喺勝瓜上面, 索滿香味, 粉絲滑溜
最近屋企人生日想好好咁食一餐,見到網上話富寶私房菜啲嘢食都唔錯,於是就嚟咗食,果然冇失望😍今餐最出色就係上湯焗龍蝦伊麵底,我會話龍蝦係超大隻,而且肉質好有咬口,食落勁滿足🤭另外啲伊麵非常之汁,索曬龍蝦啲精華,勁有鮮味好惹味😙油泡蝦球係另外一個出色嘅餸,首先一嚟好啱打卡,蝦球大隻,蝦肉又夠雪白,食落好大㗎,一句講晒正🤤餐廳環境都好唔錯,地方闊落,而且都幾啱一家大細嘅聚會,下次會再嚟🤗#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
5天前 0 瀏覽
今日介紹一間九龍城私房菜,稱得上私房菜,已經留下一種食物質素高的感覺!而呢間餐廳以藍色格調,比人一種舒服清新感覺,而且特別地方餐廳有麻雀檯供娛樂用途,適合家庭朋友聚會好地方!餐廳: #富寶會所私房菜地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓楊州炒飯私房菜中菜必食經典菜式,熱辣辣抄起黎每粒飯粒粒粒鮮明,肉粒蝦仁配上蛋香四溢的米飯,最後灑上蔥花洋蔥,惹味非常。清蒸海東星斑只要是新鮮海鮮即蒸已經吃得出魚的本身鮮味,再靠火喉蒸煮時間拿到剛剛好,最後淋上爆香過豉油香蔥醬汁,讓人品嚐到海洋的味道。簡單與純粹正是粵菜之美的最好體現。另外如果想要在餐廳的大型屏幕上展示自訂的語句,只需聯絡餐廳即可安排,無論是慶祝特別的日子還是向摯愛表達心意,這都是一個很好的方式。#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶 #九龍城美食 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

餐廳: #富寶會所私房菜
地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

楊州炒飯

清蒸海東星斑

5天前 0 瀏覽
喺九龍城食泰菜就食得多啦,今次就食咗中菜!餐廳位置非常方便,位於宋王臺站附近,由地鐵站行過去大約3分鐘左右就到達🚇食物方面清蒸海斑魚肉夠嫩滑彈牙,最緊要係冇魚腥味,夠新鮮,食嘅時候加埋上面啲蔥同豉油汁一齊食就更好味啦🐟 白鱔係好容易腥,但呢度嘅豉汁蒸白鱔球就冇呢個問題,食落夠爽口惹味,啖啖肉❗️魚香茄子成日都係我很喜歡的菜式,好適合撈飯一齊食,食到唔停口😋嚟呢度慶祝生日係一個唔錯嘅選擇,可以預先聯絡餐廳自訂語句,語句會展示於餐廳大螢幕,除此之外,餐廳仲有麻雀枱供應,等上餐之前可以同朋友一齊玩下。✨溫馨提示:食海鮮嘅話最好提前預訂,如果唔係嚟到賣晒失望就唔好啦🥸▪️清蒸海斑▪️豉汁蒸白鱔球▪️魚香茄子煲

▪️清蒸海斑
▪️豉汁蒸白鱔球
▪️魚香茄子煲
6天前 0 瀏覽
富寶會所私房菜一直都吸引住食客嘅目光,因為佢地獨特嘅菜式同高超嘅烹飪技巧。佢哋嘅菜式完美展現富寶會所私房菜對品質同口感嘅極致追求。如果你鍾意食海鮮,建議你要預訂先。餐廳除咗有麻雀檯俾大家娛樂,仲可以聯絡餐廳自訂嘅語句展示喺大型屏幕上,啱晒慶祝或者聚餐嘅時候!菜膽上湯雞菜膽上湯雞一直係富寶會所私房菜嘅招牌菜之一,佢以獨特嘅烹調方式同濃郁嘅湯汁而聞名。呢道菜經過燉煮而成,菜膽嘅脆嫩口感同獨特風味同鮮嫩嘅雞肉完美結合,湯汁濃郁。蒜蓉陳皮蒸斑骨腩呢道菜結合咗粤菜同潮州菜嘅風味,選用新鮮斑魚骨腩,並以蒜蓉及陳皮調味,魚肉鮮嫩多汁,香氣四溢,令人食慾大增。

菜膽上湯雞

蒜蓉陳皮蒸斑骨腩

6天前 0 瀏覽
♡♡♡📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓呢間餐廳已經變成我哋嘅老地方啦🤣🤣,原因真係好簡單覺得佢幾好食同埋地方都幾就腳,方便到好多人就變咗經常嚟咗呢個地方啦。 再加上餐廳仲有麻雀枱提供😎,真係可以一班好友一齊聚下玩下😎😎!而且仲可以聯絡餐廳可以自訂語句喺餐廳嘅大屏幕,覺得呢個真係幾得意!好玩得來又可以打吓卡😍😍!🍽️上湯焗龍蝦伊麵每次一大班人食嘅時候都會必點嘅一個餸就係上湯焗龍蝦伊麵🤣🤣!因為呢個餸真係男女老少都會啱食,再加上呢度嘅海鮮覺得真係幾唔錯,龍蝦大大隻有啖啖肉,肉質好彈牙,真係好受各位朋友歡迎啊!真係食慢啲都冇呀😍😍!而且佢個伊麵底嘅麵質好味有彈牙,伊麵仲會落咗上湯嘅味道,真係勁有層次😎!🍽️白灼赤米蝦唔好睇佢平平無奇,實質肉質鮮甜😍,而且赤米蝦都幾大隻!因為太好食嘅關係,成碟嘅蝦好快就俾人清晒😎😎!🍽️豉汁蒸白鱔球用咗豉汁蒸感覺就會濃味返少少😍,而且白鱔球真係索晒啲味🤣,真係令到成個餸菜更加昇華!再加上又啖啖肉,真係好吸引!
♡♡♡
📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🍽️上湯焗龍蝦伊麵

🍽️白灼赤米蝦

🍽️豉汁蒸白鱔球
2024-05-03 0 瀏覽
週未屋企人生日,訂咗一間位於九龍城嘅潮州菜館,屋企人數比較多所以餐廳提供包場包房服務,環境闊落舒服!餐廳有大型屏幕🖥 ,下次再食先再訂,可以比屋企人一個驚喜,下次有機會可以再試吓清蒸海東升斑東星斑的外皮光滑,炊熟的魚皮裂開,見到那雪白的魚肉,可用油澆在魚身上,也可原汁原味。 東星斑的肉質異常鮮美,魚肉入口,勁道彈牙還略有甜滋滋的味道白灼赤米蝦赤米蝦殼脆薄,白灼是我首選的食法,品嚐到來自大自然的甜美滋味,肉質清甜爽滑的蝦肉,要蘸豉油吃,令赤米蝦的鮮甜味更為突出📍富寶會所私房菜 九龍城侯王道28號一至2樓

清蒸海東升斑

📍富寶會所私房菜

九龍城侯王道28號一至2樓
今日想分享一間餐廳,九龍城侯王道28號一至2樓既富寶會所私房菜,宋皇臺站B出口出,行到九龍城市政大樓對面就係~.餐廳有不少海鮮小菜提供,最好提早同餐廳預訂,就唔洗擔心黎到冇得食☺️另外仲有麻雀檯可以娛樂.🌟白灼赤米蝦赤米蝦既普遍煮法都係以白灼為主,可以原汁原味方法😝唔洗加豉油都食得吃得津津有味,蝦軟殻、肉質清甜爽滑🌟招牌白切雞原隻雞髀斬上,相比其他白切雞,皮更加爽脆,皮彈肉厚,雞肉滑嫩且富有彈性,夾埋薑蓉,直接配白飯亦好滋味😍🌟清蒸海東升斑出去食飯總覺得要叫條魚先盡興🤩條魚都幾大條,但蒸得恰到好處,魚肉冇霉,骨少肉多
🌟白灼赤米蝦

🌟招牌白切雞

🌟清蒸海東升斑
富寶會所私房菜📍九龍城侯王道28號一至2樓九龍城有好多餐廳🍴都要訂位,今次朋友帶路黎食呢間主打中式料理的「富寶私房菜」。訂枱外,海鮮最好提早預訂,好讓店家安排。金銀蒜粉絲蒸節瓜:大熱天時,瓜類入饌為最適宜。瓜類水分較高,有消暑及為身體補充水分的功效。用蒸的方法保留節瓜水份同時,用上金銀蒜蒸,增添香氣再灑上一撮櫻花蝦點綴,帶點脆口。鹹魚雞粒蒸蛋白:蒸蛋白好似好簡單,但卻好考功架。用上精選的彈牙雞粒,配搭爆香鹹魚,多了一份層次感,而且蛋白蒸至剛剛好,十分細滑順口。餐廳適合大伙人到仲有提供電動麻雀檯供娛樂用途,而且仲可自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥,搞生日🎂百日宴都得。總結:地方大座位闊落舒適 適合大伙人聚會食品有質素#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
富寶會所私房菜📍
九龍城侯王道28號一至2樓

總結:
地方大座位闊落舒適 適合大伙人聚會
食品有質素

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2024-04-28 0 瀏覽
今日出開九龍城, 順便去食埋野, 咗頭出名好多好野食, 今次經介紹下揀咗食中菜, 唔錯, 值得推介.地點都方便,近宋皇台站, 地鐵站行過去約幾分鐘路程.特別推介以下菜式,上湯焗龍蝦伊面底:上枱熱辣辣, 龍蝦新鮮彈牙,又大隻又多肉, 用上湯煮惹味得黎唔會太濃蓋過曬海鮮既鮮味, 伊面入曬味, 小朋友都爭住食紅燒潮洲翅: 幾好味,非常足料, 味道都唔錯白切雞: 肉質鮮嫩, 新鮮冇雪味, 食落唔鞋口, 啖啖肉下次可以約多啲朋友一齊食, 叫多幾樣餸

地點都方便,近宋皇台站, 地鐵站行過去約幾分鐘路程.

特別推介以下菜式,

紅燒潮洲翅: 幾好味,非常足料, 味道都唔錯

白切雞: 肉質鮮嫩, 新鮮冇雪味, 食落唔鞋口, 啖啖肉

下次可以約多啲朋友一齊食, 叫多幾樣餸
2024-04-26
2024-04-22 169 瀏覽
好多人都知道九龍城出名多好野食,第二次黎呢間會所私房菜食飯,食飯要訂枱,還有記得想食嘅海鮮最好提前預訂!預訂!預訂!好重要~富寶會所私房菜地址:九龍城侯王道28號一至2樓白灼赤米蝦赤米蝦殼比較硬,外形唔特別大隻,不過勝在爽口鮮甜,簡單灼熟已很美味。餐廳用料不錯,大大碟想食清清地嘅海鮮首選叫呢個。香蒜西芹炒鮮魷簡簡單單西芹炒鮮魷都唔錯,整體份量多,鮮魷新鮮唔會炒得過老,配搭西芹爽口鮮甜,送飯健康之選。

富寶會所私房菜
地址:九龍城侯王道28號一至2樓

香蒜西芹炒鮮魷
2024-04-18 136 瀏覽
生日一家人去左呢到食私家菜, 上湯焗龍蝦伊麵底用上湯焗龍蝦,比起用芝士,味道比較輕盈,無咁heavy新鮮游水龍蝦肉質鮮甜爽口彈牙而龍蝦肉沾上湯汁好惹味,芡汁厚簿岩岩好有埋伊麵底好飽肚, 伊麵都有海鮮味道清蒸海東升斑,魚肉質彈牙又嫩滑,食得出魚夠新鮮所以簡單清蒸就已經係最好既方法突顯其真味椰子燉雞湯,見到已經覺得好溫潤,飲落口好鮮甜椰子肉吃入口都非常軟Q清涼解渴 椰子味甘性溫雞都好新鮮 林甜, 有雞味 大家都食得幾滿足
生日一家人去左呢到食私家菜,
新鮮游水龍蝦肉質鮮甜爽口彈牙
而龍蝦肉沾上湯汁好惹味,芡汁厚簿岩岩好
有埋伊麵底好飽肚, 伊麵都有海鮮味道

清蒸海東升斑,魚肉質彈牙又嫩滑,食得出魚夠新鮮
所以簡單清蒸就已經係最好既方法突顯其真味

椰子燉雞湯,見到已經覺得好溫潤,飲落口好鮮甜
椰子肉吃入口都非常軟Q
清涼解渴 椰子味甘性溫
雞都好新鮮 林甜, 有雞味

大家都食得幾滿足
2024-04-16 97 瀏覽
家庭聚餐鍾意叫餸食飯,呢度嘅中菜款式多,食物質素又唔錯,同家人食得好滿足白灼赤米蝦細小蝦身,蝦肉爽脆,好適合白灼,食到鮮味,而且份量又好多,大大碟好啱同家人分享花菇蠔皇扣原隻鮑魚鮑魚厚身肥美,肉質鮮美,口感嫩滑彈牙,醬汁味道鮮甜,同鮑魚好匹配。花菇以鮑魚汁炆煮,吸滿鮑汁精華,味道濃厚,菇肉爽滑有咬口豉油王乾煎蝦色水好夠又做得出大排擋風味,整到好香口,蝦肉肉質爽彈好惹味,豉油王醬汁甜甜地,蝦殼外脆充滿豉油香,撈飯食非常滋味

花菇蠔皇扣原隻鮑魚

豉油王乾煎蝦
2024-04-16 74 瀏覽
富寶私房菜的菜式選擇很多,今次一大班朋友到訪,要了上湯焗龍蝦伊麵、清蒸海東升班和蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦上湯焗龍蝦伊麵十分美味,龍蝦肉質鮮嫩,烹調剛剛好,保持了其鮮味和彈性。伊麵則是融入了上湯香氣,湯汁的口感濃郁,與龍蝦的鮮美十分配合,給人留下深刻的印象。清蒸海東升班展現了東升班的鮮美。鮮嫩的海東升班蒸得恰到好處,保持了魚肉的滑嫩與鮮甜。蒸魚時加入蔥段和調配過的豉油,讓人回味無窮。最簡單的煮法才突顯魚鮮。而蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦,琵琶蝦新鮮非常,配上豐富的蒜蓉和粉絲,使得整道菜品更加香氣四溢。蒜蓉的味道濃郁,與琵琶蝦的鮮甜相得益彰。粉絲則吸收了蝦的鮮味和蒜蓉的香氣,十分美味。今次的海鮮十分新鮮!很推介!

今次的海鮮十分新鮮!很推介!
2024-04-16 57 瀏覽
✨花菇蠔皇扣原隻鮑魚鮑魚同花菇都大大隻🤪鮑魚食落都幾彈牙同爽口😋同啲醬汁都好魚 成件事好夾👍✨紅酒燴牛腩牛腩好軟綿 好入味❗️食得出係炆左好耐牛腩😋薯仔同紅蘿蔔都係 好淋好惹味✨簡直係白飯小偷 餸飯一流❗️✨清蒸海東升斑魚肉好結實 啖啖肉👍清清地 好家常 有種真係家既感覺🥰好鮮味~另外提返各位豬仔1. 海鮮最好提前預訂 保證夠哂新鮮😗2. 餐廳有提供麻雀檯作娛樂用途 等緊上菜期間都唔驚悶親呀🤪3. 如果係慶生既話 可以聯絡餐廳自訂語句 係餐廳大型屏幕展示呀✨

✨花菇蠔皇扣原隻鮑魚
鮑魚同花菇都大大隻🤪