2021-10-16 434 瀏覽
舖頭位於商場地下一田百貨隔離想平平哋食個晚餐 定食8係一個填肚之選當晚六點半左右去到 舖頭都唔係好多人但七點開始就人頭湧湧所以早啲嚟食就唔使等位啦柚子豬扒定食$68初時想叫滑蛋豬扒鍋嚟食 貪佢有個鐵鍋好似熱辣辣點知落單職員先至話唔出呢個餐失望之下唯有改試柚子豬扒定食啦出餐速度都好快 一上枱就明顯見到塊豬扒係翻炸 炸到過左火好彩只係顏色比較深 但係唔影響味道嘅 冇燶味豬扒上面鋪咗一堆柚子味嘅蘿蔔蓉初頭我仲以為係豬扒上面放一堆柚子醬啲蘿蔔蓉食落都幾清新 減少炸豬扒嘅油膩感定食set仲配有一碗麵豉湯同前菜茶餐廳嘅價錢來講 我認為不過不失可以接受明太子雞扒定食$48原本雞排上面係一大Pat靚靚仔仔嘅明太子只係朋友一野撈勻左搞到好似好醜咁😂明太子嘅份量同塊雞扒差唔多大個人認為咁既價錢 真係算係好抵食啦難怪佢咁多人幫襯
舖頭位於商場地下一田百貨隔離

個人認為咁既價錢 真係算係好抵食啦
難怪佢咁多人幫襯
明太子雞扒飯
2021-09-01 506 瀏覽
小朋友第一日開學, 放學就黎左呢間餐廳食 lunch, 諗住拎張濕紙巾抹下隻水杯, 點知抹完張紙巾變成咁, 仲要2隻杯宦係咁污糟!我即刻俾個黑衫職員望下, 佢好意思話係茶漬食左啲色落隻杯度, 我即刻問仍點解我可以抹到出黎? 職員黑面行開左.... 今時今日咁既衛生情況相信無人可以接受 !野食方面, 兒童餐炸蝦太多粉, 其中有1舊係無蝦, 得炸粉...雞肉唔夠熱, 根本凍, 雖然餐廳一早煮定哂, 但都應該坐熱住啲食物.我只可以講衛生狀況不能接受! 啲用具竟然咁污糟, 餐廳職員仲可以見慣不怪....以上情況俾大家參考

炸蝦
煎雞扒
2021-09-01
2021-08-26 202 瀏覽
🍽 定食8💙🤍💙🤍💙🤍 🐻小編餐單1️⃣ 迷你豬軟骨黑蒜烏冬升級五貫定食💲58🔹好味度: 2.5/52️⃣ 芝士豬排定食 (限定)💲38🔹好味度: 3/5💙🤍💙🤍💙🤍 🙊小編✅ 平價日本菜,性價比高❌ 略嫌壽司唔夠新鮮💙🤍💙🤍💙🤍小編評分👅食物 🐻 2.5/5👀環境 🐻 3/5📸打卡指數 🐻 2/5總評分 🐻 2.5/5
🍽 定食8

🐻小編餐單
1️⃣ 迷你豬軟骨黑蒜烏冬升級五貫定食💲58
🔹好味度: 2.5/5

2️⃣ 芝士豬排定食 (限定)💲38
🔹好味度: 3/5

🙊小編
✅ 平價日本菜,性價比高
❌ 略嫌壽司唔夠新鮮

小編評分
👅食物 🐻 2.5/5
👀環境 🐻 3/5
📸打卡指數 🐻 2/5
總評分 🐻 2.5/5
2021-08-21 289 瀏覽
見到冇乜人就入去啦,點知見到枱面同凳都好唔乾淨,張凳上面仲有人哋食剩嘅蝦尾。咁嗌咗一個炸蝦卷定食同滑蛋芝士豬扒同埋一個芝士帆立貝錫紙燒,但啲嘢食等咗好耐,焗野竟然仲快過啲定食,得一個樓面好辛苦。唔會再有下次。
芝士帆立貝錫紙燒
2021-08-21
約Honey吃午飯,因為我和他下午都有工作,所以要匆匆吃個午飯,便選擇了在mikiki定食8。價錢不貴,然而,只有一位經理和一位侍應。年輕女經理態度就……,女侍應態度就好好。不過,人手不足,也不能怪他們的。Honey點鐵板牛定食 $68這個就麻麻地,因為牛很乾,只靠那個洋蔥汁,才有點濕的感覺。飯量也太小,不夠飽。我點食天婦羅餐 $58 + 巨峰提子梳打 $9這個好抵食!因為好多好多件天婦羅:炸蝦、炸魚、炸南瓜、茄瓜、炸秋葵……好味又豐富!

Honey點鐵板牛定食 $68
這個就麻麻地,因為牛很乾,只靠那個洋蔥汁,才有點濕的感覺。
飯量也太小,不夠飽。

我點食天婦羅餐 $58 + 巨峰提子梳打 $9
這個好抵食!
因為好多好多件天婦羅:
炸蝦、炸魚、炸南瓜、茄瓜、炸秋葵……好味又豐富!

2021-07-16
有個自助區,以為有好嘢,原來要個客人自己斟茶,但係要收加一,係乜玩法?最重要係食物質素差,牛冇牛味!啲汁好凈係用粉溝出嚟!吉利豬扒,啲豬扒只得雪味,是但用啲粉炸個樣…….冇下次!

最重要係食物質素差,牛冇牛味!啲汁好凈係用粉溝出嚟!

吉利豬扒,啲豬扒只得雪味,是但用啲粉炸個樣…….

冇下次!
2021-07-06
2021-06-07 606 瀏覽
前排又有機會去mikiki覓食啦🤪係商場底層發現有唔少餐廳。見呢間晚市價錢出奇地平,菜單個樣又有模有樣就抱住試下嘅心態入去啦😄🌟芝味吉列豬排 ($68)原本以為係啲芝士會䖆入個吉列豬排入面,點知原來係撒下面😂少失望~ 個吉列豬排係幾香口嘅,但因為佢叫得芝味🧀但芝士味唔夠濃就失咗精髓啦🥺另外,個豬排雖然望落幾大不過肥膏都佔咗唔少。🌟牛排鐵板定食($68)個定食賣相唔錯👍🏻牛排唔韌同都有牛味。整體味道都好過之前講嘅豚豚食堂,但係咪好出彩又未至於😂🌟天婦羅炸蝦飯卷(+$18)炸蝦唔夠脆同埋無咩蝦味 味道一般般,題外話舊wasabi個樣勁似香口膠😂🌟煎香牛肉飯卷(+$30)整體食落唔差嘅但無咩牛肉味,主要依靠面頭果啲炒香咗嘅配菜(有無人知係咩🤣)。🌟吉列廣島蠔(+$30)呢個有驚喜!外層炸得好酥脆而裡面隻蠔依然好滑嫩好juicy👍🏻🌟凍蜂蜜柚子茶(+$9)普通柚子茶但柚子味唔算好出,同埋啲冰融得勁快(雖然唔影響啲咩😂),甜度低少少會更理想。🌟巨峰梳打(+$9)正常嘅巨峰梳打 飲落偏甜。*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌖🌑

🌟芝味吉列豬排 ($68)

🌟牛排鐵板定食($68)

🌟天婦羅炸蝦飯卷(+$18)

🌟煎香牛肉飯卷(+$30)

🌟吉列廣島蠔(+$30)

🌟凍蜂蜜柚子茶(+$9)

🌟巨峰梳打(+$9)
正常嘅巨峰梳打 飲落偏甜。

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌖🌑
2021-05-04 808 瀏覽
唔知點解晚餐突然好想食日本嘢所以同男朋友諗住試下新餐廳,就嚟咗呢間見到餐牌啲丼飯好吸引,價錢又平所以就決定食海景丼個定食有大大碗丼飯,擺得好靚顏色鮮豔好搶眼,哈哈麵豉湯 唔算好大碗,細細碗咁但係都幾好飲 入面有好多豆腐,味道啱啱好,唔會太鹹至於碗海帶 就幾有驚喜,因為望落普普通通咁本身都不以為意,純粹覺得份量好多點知食落又幾清新,勁fresh嘅感覺 佢加咗柚子汁,所以有好大陣好清新嘅柚子香味呢個海景丼飯一共有六種刺身有三文魚,北寄貝,熟蝦,帶子,希靈魚&蟹柳肉,上面都有好多蟹子做伴料碗飯超多料!擺得好靚之餘刺身都幾厚身一片尤其是係三文魚同埋,蟹柳肉食落去啖啖肉,都還算新鮮嘅~不過d飯就有啲硬,而且飯醋味唔夠濃如果再改善一下嘅話會更加好男朋友食嘅係鰻魚芝士蛋包飯個飯真係超級大份睇到眼定定條鰻魚好大件夠曬長,不過食落就比較濕如果再乾身啲就好點,同埋d肉煮得有點太過腍味道就不過不失,未去到難食但又未稱不上好食個芝士蛋包飯份量就夠多,不過味道反而令人有點失望,一般般啦,都ok嘅~芝士味唔夠濃,個蛋包飯味道偏淡囉勝在大件夾抵食,咁大條鰻魚!!個四色刺身拼盤,一樣都係擺得都幾靚有三文魚, 北寄貝
唔知點解晚餐突然好想食日本嘢
所以同男朋友諗住試下新餐廳,就嚟咗呢間
見到餐牌啲丼飯好吸引,價錢又平
所以就決定食海景丼

個定食有大大碗丼飯,擺得好靚
顏色鮮豔好搶眼,哈哈

麵豉湯 唔算好大碗,細細碗咁但係都幾好飲
入面有好多豆腐,味道啱啱好,唔會太鹹
至於碗海帶 就幾有驚喜,因為望落普普通通咁
本身都不以為意,純粹覺得份量好多
點知食落又幾清新,勁fresh嘅感覺
佢加咗柚子汁,所以有好大陣
好清新嘅柚子香味

呢個海景丼飯一共有六種刺身
有三文魚,北寄貝,熟蝦,帶子,希靈魚
&蟹柳肉,上面都有好多蟹子做伴料

碗飯超多料!擺得好靚之餘刺身都幾厚身一片
尤其是係三文魚同埋,蟹柳肉

食落去啖啖肉,都還算新鮮嘅~
不過d飯就有啲硬,而且飯醋味唔夠濃
如果再改善一下嘅話會更加好

男朋友食嘅係鰻魚芝士蛋包飯
個飯真係超級大份
睇到眼定定

條鰻魚好大件夠曬長,不過食落就比較濕
如果再乾身啲就好點,同埋d肉煮得有點太過腍
味道就不過不失,未去到難食但又未稱不上好食
個芝士蛋包飯份量就夠多,不過味道反而
令人有點失望,一般般啦,都ok嘅~
芝士味唔夠濃,個蛋包飯味道偏淡囉

勝在大件夾抵食,咁大條鰻魚!!

個四色刺身拼盤,一樣都係擺得都幾靚
有三文魚, 北寄貝 ,甜蝦 ,帶子刺身

前三樣刺身好大件又肥美,都ok新鮮
唯獨是啲帶子刺身就麻麻地,比較薄身
食落唔夠新鮮囉

最有驚喜就係依個芝士帆立貝錫紙燒
好大陣好香嘅芝士味,燒得有啲燶燶地咁先
過癮,食落好香口熱辣辣

性價比亦都係最高嘅一樣,抵到爆$28咋!
一共有六粒帆立貝,每粒都大大件好彈牙
啲芝士好creamy,用個叉一筆起見到拉絲

而且有好多薯仔粒添,粒粒都癡滿曬芝士
口感好豐富,一邊食好腍又焗得香脆嘅薯仔
一邊又有芝士拉絲嘅creamy口感

飲品跟餐嘅話就半價,我哋一人嗌咗杯
打卡影相好靚嘅梳打

我係青蘋果梳打,男朋友係巨峰梳打
值得一讚嘅係佢唔會落好多冰囉

都係得三四粒冰,唔會溝淡飲品嘅味道
兩杯都有好香嘅青蘋果& 巨峰香味

2021-04-29
2021-05-01 406 瀏覽
優點:1)抵食!$48-68有飯有湯有魚生2)新鮮度中規中矩,收得貨!食過n次,至少唔會肚痛😆3)多選擇,有魚生飯餐,熟食都有飯餐,散叫仲有好多壽司、卷物、小食4)叫飯餐後飲品計半價,加$10之內已有靚靚飲品缺點:1)冇得訂位,冇得取票,必須排隊,而且夠半數人才能入座,不能派一個代表排俾全家2)樓面人手稍嫌不足,侍應姐姐好趕好忙好勤快,但仍然有叫極冇人應的問題總括一句:一家人普通用餐,抵食,好食!
優點:
1)抵食!$48-68有飯有湯有魚生
2)新鮮度中規中矩,收得貨!食過n次,至少唔會肚痛😆
4)叫飯餐後飲品計半價,加$10之內已有靚靚飲品

缺點:

總括一句:一家人普通用餐,抵食,好食!
《六貫壽司盛🍣》六貫壽司包括芝士炙燒熟蝦壽司、芝士炙燒鮑片壽司、希靈魚壽司、蟹棒壽司、鰻魚壽司、三文魚壽司。表現平穩不過不失,不過呢個價錢包埋杯嘢飲,仲可以慢慢坐喺度嘆住食,小編覺得都算幾抵。《日式醬油雞扒·沙律·薯條》名副其實嘅下午茶,細細份,不過味道都交足功課,醬油雞扒醃得好入味,肉嫩多汁,仲有明太子醬可以蘸嚟食。沙律菜亦夠新鮮。薯條就係用無鹽粗薯條🍟。《迷你三文魚丼🐟》下午茶餐加$15就可以加購一客迷你三文魚丼,雖然唔係好多三文魚,不過就夠晒大碗飯同多飛魚子,加$15來講都算幾抵食。
《六貫壽司盛🍣》

六貫壽司
日式醬油雞扒沙律薯條
迷你三文魚丼
2020-11-28 883 瀏覽
假日想懶下嗌咗foodpanda,見到呢間定食深深俾佢吸引咗,之前聽講好似排晒長龍,佢種類好多就決定一試好多款都好想食呀最後嗌咗一個主食,一個小食另外仲配埋配菜同埋湯松葉蟹肉蟹膏三文魚丼飯你以為得名嘅三種食材?錯喇錯喇!佢入面嘅料超豐富,仲有大大粒帶子同埋蟹子,份量啱啱好,超級驚喜而蟹膏亦都唔會話得嗰少少,絕對唔輕手㗎!唯一不足嘅就係蟹肉冇鮮味,不過呢個價錢都唔可以要求咁高*呢款好似得外賣先有芝士焗帆立貝呢個就好難食,首先,送到黎芝士已經一pat嘢咁凝固咗,第二,帆立貝係一啲味都冇,加上配菜係紅蘿蔔一啲都唔夾!絕對唔會再嗌!
好多款都好想食呀
最後嗌咗一個主食,一個小食
另外仲配埋配菜同埋湯

松葉蟹肉蟹膏三文魚丼飯

*呢款好似得外賣先有
芝士焗帆立貝

2020-11-28
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 松葉蟹肉蟹膏三文魚海鮮丼
2020-10-26 854 瀏覽
定食8🍱嘅嘢食,真係好抵😂,今次嚟食呢個滑蛋芝士吉列豬扒定食🤤都只係 HK$48!雖然只係💰賣HK$48,但就一啲都冇欺埸,金屬🍳平底鑊入邊全部都係半熟滑蛋🥚,中間嗰塊吉列豬扒🐖入面仲有流心芝士🧀,而且食起上嚟有🤏少少拉絲效果,味道方面算係唔錯嘅,吉列幾香口,豬扒亦都唔柴,加上呢個價錢,性價比十分出色!
  • 滑蛋芝士吉列豬扒定食
2020-10-24 753 瀏覽
位於新蒲崗大商場一間便宜日本餐廳,主打定食。我們叫了一個海鮮丼和燒牛肉丼。海鮮的種類不少,有帶子、三文魚、蝦和鮑魚。滿足人的海鮮都很新鮮,很鮮甜。尤其是鮑魚, 10分美味,以這個價錢,簡直是超值。此外,燒牛肉有10分美味,油脂分布均勻,而且配上了,很美味。
2020-10-18 634 瀏覽
今日去左新蒲崗到行下,咁順便入左mikiki到搵野食啦,想食日本餐廳就行左去一田附近既定食8.本身都唔係預佢好好食,60定70左右一的lunch. 包一個麵豉湯同前菜。個麵豉湯係好難飲,好似溝左好多水搞到無味,但剩返既麵豉味係有d臭,一啲都唔香個前菜係海帶,望落都唔開胃,我了左一下,入面仲有舊白色透明既野,都唔知係咪膠黎,所以成碟放棄。之後個飯,我叫滑蛋炸豬扒丼飯,個飯係可以燶哂,d蛋全部痴底好明顯整過龍我食左d豬扒同飯就算,呢間野請我我都唔再黎

我食左d豬扒同飯就算,呢間野請我我都唔再黎
2020-10-01 384 瀏覽
呢間係新蒲崗 Mikiki 地庫嘅🇯🇵定食8,主打唔同嘅🍱定食,重點係十分之平😂!不過平得來其實啲嘢食都唔錯!我今次來🤤就揀咗天婦羅🍤定食($58),天婦羅十分之豐富,有蝦🦐有穴子有番薯🍠有南瓜🎃有秋葵😋⋯⋯炸漿厚度👌中等,而且好脆,但就唔夠鬆化,一分錢一分貨,都算係咁。另外仲可以揀烏冬🍜或者味素飯🍚,我就加咗錢($12)轉迷你鰻魚飯,而且個餐仲有前菜同埋湯🥣。啲嘢食就中規中矩啦,勝在💰價錢夠經濟實惠,性價比十分之高!
啲嘢食就中規中矩啦,勝在💰價錢夠經濟實惠,性價比十分之高!
2020-09-18
  • 炸蝦天婦羅定食