2024-05-26 49 瀏覽
經常聽朋友講,深圳有好吃的串燒,組個團回去一起吃串燒,但其實誰也沒有想到,香港竟然還有這麼出色的串燒專門店~而且好就腳🦵今晚和友人相約在旺角,所以近近地去了油麻地及旺角之間的好燒式串燒專門店吃吃烤串!之前在元朗分店吃過,想encore一下,估唔到串燒嘅味道都一樣咁出色!佢哋嘅蒜蓉燒扇貝($68/隻),勁大隻,勁厚肉,基本上就好似一隻打開個手掌咁大,就算扇貝好厚肉,都一樣燒得剛剛好,唔會柴,味道調得恰到好處👍又鮮又甜,超級讚😋😋另外我一般都必點鹽燒白鱔($49),鍾意食鱔嘅朋友,千其唔好放過,鱔肉肥大肉厚,咬落去爆晒汁😍🤤陰公豬($30)都是我十分推介的,豬腩肉以冬陰功汁醃過,燒得剛剛好,咬落去爆汁,勁juicy🤤🤤而且超重冬陰功味,調味好開胃好正,豬肉冇臊味。佢嘅特色蒜蓉包($40)令我覺得好難忘,有個大蒜頭等食客擠出無數蒜粒,可以令包面鋪住滿滿嘅蒜蓉,加上麵包查身鬆脆無比,我好唔捨得食晒,所以我成餐留返佢慢慢食🤣燒日本芝士年糕($26)都係我每次必點,外面燒到少少焦香,咬開入邊嘅芝士流出來,芝士愛好者嘅福音😍😍😍燒烤必叫蒜香燒茄子($40)🍆🍆🍆可以選擇原條燒又得,切片燒都得,原條燒

燒烤必叫蒜香燒茄子($40)🍆🍆🍆可以選擇原條燒又得,切片燒都得,原條燒的話可以食到好Juicy嘅茄子肉,但係一般個皮就食唔到,下次我可能會試吓切片燒😋😋連皮食😆

食肉獸一定唔好錯過頂級安格斯牛小排($158),牛扒燒到剛剛好,切好片上碟,食得好方便😆當食到咁上下,可以試吓佢嘅燒菠蘿同埋燒玉子!燒玉子($22)係厚燒的,甜甜地,可以解下膩,我的至愛🥰燒菠蘿($20)更加係清甜開胃,間場必吃的水果😋😋😋

另外我哋仲叫咗辣酒煮沙白($128),沙白每隻都超大隻超厚肉,啱晒鍾意食辣同埋重口味嘅朋友🥰鹽燒牛舌串($30)肉質彈牙可口,夠晒厚身!韮菜($19)都係我喜愛吃的蔬菜之一!

一間小小的串燒店,服務好,而且又有效率夠快手!下單不久後就已經上晒啲食物!好快就可以醫飽個肚,我同朋友都係策略性咁樣落單,驚佢一次過上晒,張枱又擺唔落,所以我哋都係分兩三次落單,又可以熱焫焫咁享受美食!鍾意食串燒嘅朋友絕對可以唔使北上,都可以食到超級美味嘅串燒👍👍👍🥰🥰

好燒式串燒專門店 (砵蘭街) (旺角)
地址:旺角砵蘭街110號地舖
  • 蒜蓉燒茄子
  • 厚燒玉子
  • 鹽燒白鱔
  • 蒜蓉包
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 鹽燒牛舌串
2024-05-19 55 瀏覽
最近同朋友食了一間好適合鍾意食串燒嘅朋友去既餐廳,叫「好燒式」,起旺角市中心,行完街睇完戲去食最方便,最重要係營業至凌晨三點!香港餐廳越嚟越早關門,呢啲開到凌晨既餐廳好啱我呢啲夜鬼。串燒款式好多,不論是海鮮,肉類移至蔬菜都有很多選擇。蒜蓉燒蟶子蒜蓉燒蟶子係呢度嘅招牌菜,上面鋪滿了蒜蓉,每一口都有好濃郁嘅蒜味和海鮮的鮮味。蟶子燒得恰到好處,口感爽口。蔭公豬同和牛肋串呢兩款都係新推介嘅美食。蔭公豬串,肉質鮮嫩,加埋特製嘅冬陰功汁,酸酸辣辣,好刺激;至於和牛肋串,油脂十分充足,燒得香氣撲鼻,咬落肉質細嫩。如果鍾意豬肉,西班牙黑毛豬肋串一定要試試,肉質鮮嫩多汁,仲有微微煙燻嘅味道,令人回味無窮。鹽燒牛舌芯同燒司華力腸都係我每次必點嘅串燒,牛舌芯滑嫩嘅口感加上惹味嘅調味,真係令人無法抗拒;至於燒司華力腸,腸皮燒到卜卜脆,食落外脆內軟。燒韮菜散發出濃濃的獨特香氣,食落有口感而不會硬,入面保持到水份。蒜蓉燒蠔勁蒜勁香,燒完都不會太細隻。最後,還叫了串燒豆腐。除咗串燒,好燒式仲有不少小食選擇。墨西哥薄餅芝士雞肉係其中一款,薄餅十分脆口配上拉絲的芝士和雞肉,十分吸引。泰式炸蝦餅係外皮很脆口,蝦餅炸至金黃
串燒款式好多,不論是海鮮,肉類移至蔬菜都有很多選擇。
蒜蓉燒蟶子
蔭公豬同和牛肋串
呢兩款都係新推介嘅美食。
除咗串燒,好燒式仲有不少小食選擇。墨西哥薄餅芝士雞肉係其中一款,薄餅十分脆口配上拉絲的芝士和雞肉,十分吸引。泰式炸蝦餅係外皮很脆口,蝦餅炸至金黃酥脆,裡面嘅蝦膠爽口彈牙,每一口都充滿濃濃的蝦味。
燒雞髀就係心血來潮想點的,即叫即笑,燒雞髀相對要等耐一點,嫩滑多汁嘅燒雞肉加埋香脆的雞皮,每一口都令人滿足。

• 蔭公豬
  • 和牛肋串
  • 蒜蓉燒蟶子
  • 鹽燒牛舌芯
2024-05-13 45 瀏覽
「好燒式串燒專門店」是位於旺角砵蘭街一家開業超過十年的串燒店,店舖裝潢平庸,價錢亦大衆化,就係因為朋友推薦,今日特登過嚟試吓,唔知唔知原來咁高質素,食材新鮮優質,所有都係即點即燒,譬如龍蝦和魚就要起碼燒超過30分鐘,不過完全等得值得👍🏻▪️鹽燒大眼雞$168好少食到燒嘅大眼雞,同埋第一次食到如此香脆的燒大眼雞魚皮,肉質鮮嫩帶鹹香,魚鮮味頗濃,非常美味😋🦞適逢餐廳10周年推出優惠回饋顧客👍🏻👍🏻只需 $ 78就可以食到半隻大大隻嘅燒澳洲龍蝦,仲可以揀芝士或者蒜蓉燒,咁抵食我哋梗係兩款都點齊晒😋▪️龍蝦半隻(蒜蓉)$78▪️龍蝦半隻(芝士)$78一上台估佢唔到咁大隻,而且非常厚肉,肉質好彈牙,食得出非常新鮮,蒜蓉口味非常中式,滿滿蒜蓉的鹹香,芝士就係我嘅最愛,面層鋪滿溶化咗嘅拉絲芝士,和龍蝦肉簡直係絕配👍🏻這兩款都是必食推介,真心推薦好岀色▪️串燒豆腐 $22豆腐皮外脆,內裏軟腍多汁又Juicy ,吸收哂燒汁嘅味道▪️燒雞髀 $38原隻雞髀起骨再慢慢燒,首先係醃得好入味,雞皮燒得香脆,肉質多汁又嫩滑 ,啖啖肉好好味▪️鹽燒牛舌芯 $48外脆內軟充滿牛香,芯肉非常軟腍,少少海鹽黑椒調味,已經非常好食▪️

▪️鹽燒大眼雞$168

🦞適逢餐廳10周年推出優惠回饋顧客👍🏻👍🏻
▪️龍蝦半隻(蒜蓉)$78
▪️龍蝦半隻(芝士)$78

這兩款都是必食推介,真心推薦好岀色
▪️串燒豆腐 $22
豆腐皮外脆,內裏軟腍多汁又Juicy ,吸收哂燒汁嘅味道

▪️燒雞髀 $38

▪️鹽燒牛舌芯 $48

▪️煙肉露筍卷 $22
這個蘆筍好慷慨,嫩口爽甜,配煙肉就係最佳拍檔

▪️魷魚鬚 $28
食串燒比較少點魷魚,但見到好多枱都有點,賣相已經好討好,魷魚條條肥嘟嘟,口感彈牙,最好味道係配合惹味嘅燒汁

▪️蔭功豬$30
豬腩肉肥瘦適中,肉質彈牙,味道香香辣辣,調味係用泰式冬陰功香料處理,所以就叫做蔭功豬

▪️厚燒玉子 $22
甜蛋燒至外層燒香,口感香滑,味道甜甜充滿蛋香

▪️雞皮 $36
燒雞皮原來係店舖嘅隱藏餐單 ,好彩我問一問,店員話原塊新鮮雞皮唔係每日都有貨,今日有幸可以食到,雞皮燒得香脆透薄,就像食一塊充滿雞油香的薯片

▪️雞全翼 $ 44
生燒雞翼最好食,雞皮香脆肉質嫩滑,調味料用上孜然粉,香口惹味

▪️牛油栗米 $30
這隻品種的粟米本身已經好清甜,一口咬下去,充滿牛油和蜜糖香,而且燒得剛好,粒粒粟米都清甜多汁

▪️芝士焗西蘭花$52
西蘭花用芝士蒜蓉包住燒焗,燒熟後再灑上大量芝士粉,西蘭花配上熱溶芝士,有幾好味都唔使多講

▪️特色蒜蓉包( 配原粒蒜頭) $40
用心之作,大癲好味,蒜蓉包熱辣辣,充滿蒜蓉牛油香草香,最驚喜就係有燒得香口軟腍腍嘅原個蒜頭,再將蒜頭粒塗在蒜蓉包上,喜歡蒜頭的會非常喜歡,簡直係人間美味

• 鹽燒大眼雞
  • 芝士焗龍蝦
  • 蒜蓉包
2024-05-07 44 瀏覽
週日約了朋友出旺角行下商埸買精品,行到差不多吃晚餐時間,沿途街道看下餐廳,見到這間吃串燒的,大家久未吃燒物,就入了去,座位同環境舒服,看了一會餐牌叫了蒜蓉燒茄子  (原條)  少見,寬身長條茄子,好重蒜蓉香味同茄子鮮香味,特别軟霖爽滑秋葵/韮菜/菠蘿/蔭公豬/原燒玉子  秋葵同韮菜切到絲絲幼條,好新鮮鮮菜鮮味,一口吃到,爽脆滑身,濃鮮菠蘿香味,適中酸甜,厚豬肉身,濃郁豬香鮮味,彈牙爽滑,蛋身燒得特别滑溜,好鮮香鮮蛋味墨西哥薄餅芝士雞肉  薄餅身烘得脆皮,濃厚芝士香味同雞肉香味,肉質好嫩滑,辣辣地,有層次口感煙肉燒蠔/蒜蓉燒蠔  有特色,蠔上面舖滿粒粒煙肉,煙肉味好鮮香,海鮮鮮蠔鮮味,另一番蠔口味,蒜蓉蠔好鮮香蒜蓉味,也有海鮮鮮蠔鮮味,滑口爽身慢煮鮑魚  已切了片的鮑魚,仍保留鮑魚濃鮑鮮味,慢煮過特别煙韌彈牙,更軟霖爽滑,伴碟南瓜蓉,好甜香南瓜蓉味蜂蜜綠茶  有香甜蜂蜜茶味蒜蓉燒聖子皇孖装  聖子身彈牙,特别爽口脆滑,好鮮鮮貝鮮味鴨胸串/蟹籽丸  厚肉身,軟霖彈滑,鮮濃鴨香味,一咬丸入面滿細細粒蟹籽,蟹籽彈滑,好香蟹籽鮮味
蒜蓉燒茄子  (原條)

少見,寬身長條茄子,好重蒜蓉香味同茄子鮮香味,特别軟霖爽滑
蒜蓉燒茄子 (原條)
秋葵/韮菜/菠蘿/蔭公豬/原燒玉子

秋葵 $19/韮菜 $19/菠蘿 $20/蔭公豬 $30/原燒玉子 $22

煙肉燒蠔/蒜蓉燒蠔

蒜蓉味,也有海鮮鮮蠔鮮味,滑口爽身

蜂蜜綠茶

有香甜蜂蜜茶味
蜂蜜綠茶
蒜蓉燒聖子皇孖装

聖子身彈牙,特别爽口脆滑,好鮮鮮貝鮮味
鴨胸串/蟹籽丸

鴨胸串 $22/蟹籽丸 $18
2024-04-21
蒜蓉燒茄子 (原條)
鴨胸串 $22/蟹籽丸 $18
旺角附近一共有兩間分店,這位置會方便一點,但就座位比較少,晚上的人流量挺高的,主打都是性價比的串燒,份量比較足,又即叫即燒!龍蝦(78元/半隻)龍蝦非常新鮮,肉質飽滑,吃起來爽滑鮮甜,特別是蒜香的,特別惹味!芝士的量也挺多!香蒜白油沙白扁意粉(128元)性價比比想像中要高,上面有大量的沙白,吃起來鮮甜多汁,配上香蒜汁,味道又香又濃又惹味,扁意粉比較彈牙!燒雞髀(38元)雞髀燒得剛好,外焦裡嫩的口感!鹽燒牛舌芯(48元)簡單用上黑胡椒調味,口感爽滑,有肉汁和油香!燒日本芝士年糕(26元)口感外焦裡軟糯,帶點芝士流心!厚燒玉子(22元)吃起來有蛋香,表面焦香!秋葵(19元)秋葵沒被燒乾,保留到不少的汁水。冬菇(19元)味道香濃,口感爽滑!韭菜花(19元)韭菜味道很香,口感脆嫩,入口無渣!燒日本甜心番薯(18元)番薯香甜!泰式無骨鳳爪(62元)份量挺多的,調味用上這裡的技式酸辣汁,加上了挺多的青瓜和番茄,又辣又清爽!加多寶(19元)鮮檸樂(22元)

龍蝦(78元/半隻)

香蒜白油沙白扁意粉(128元)

燒雞髀(38元)
雞髀燒得剛好,外焦裡嫩的口感!

鹽燒牛舌芯(48元)
簡單用上黑胡椒調味,口感爽滑,有肉汁和油香!

燒日本芝士年糕(26元)
口感外焦裡軟糯,帶點芝士流心!

厚燒玉子(22元)
吃起來有蛋香,表面焦香!

秋葵(19元)
秋葵沒被燒乾,保留到不少的汁水。

冬菇(19元)
味道香濃,口感爽滑!

韭菜花(19元)
韭菜味道很香,口感脆嫩,入口無渣!

燒日本甜心番薯(18元)
番薯香甜!

泰式無骨鳳爪(62元)

加多寶(19元)鮮檸樂(22元)

2024-03-06
2天前 0 瀏覽
上次去過一次食過返尋味,今晚同朋友去旺角分店再戰☺️慢煮南非鮑魚店員推介,煮法特別,慢煮所以鮑魚唔會乾睜睜🥰南非鮑魚固然係爽口鮮味,伴碟仲有甜甜既蕃薯蓉,係我既必食推介!日本和牛肋串真和牛!入口即溶得來又唔會太過肥膩🤤 肉質鬆軟兼勁香呀🫰🏻蒜蓉北海道扇貝$118有兩大隻好抵玩🤣 燒得剛剛好,而蒜蓉亦更能帶出扇貝既鮮味😄另外仲叫左好多好多串,個人推介係雞中翼、牛丸同煙肉金菇卷,調味一流,十分惹味❤️
上次去過一次食過返尋味,今晚同朋友去旺角分店再戰☺️

慢煮南非鮑魚

日本和牛肋串
真和牛!入口即溶得來又唔會太過肥膩🤤 肉質鬆軟兼勁香呀🫰🏻

蒜蓉北海道扇貝

4天前 0 瀏覽
在旺角附近覓食,偶爾看到這間串燒店,看到餐牌被吸引就試一試,餐廳在晚上六時多人流不算多,但之後人客越來越多,相信這間店很受歡迎~餐廳座位寬敞黑松露野菌雞肉意粉 $108我們點了一個意粉,沒想到意粉也很出色呢,黑松露醬和蘑菇的份量非常多,醬汁濃稠,很好吃串燒肉類 安格斯牛肋串 $30牛柳串 $22豬頸肉串 $20主要點了牛肉和豬肉,串燒點上酸酸甜甜的醬汁十分惹味,每一串都是大大嚿肉,辣度可以自選,我們的是中辣,肉肉不會燒得很乾,仍然保持肉汁蔬菜類蒜蓉燒茄子(切片) $40茄子切片後容易入口,很juicy,重蒜蓉味厚燒玉子 $22有一兩舊玉子的表面燒得脆脆的,很有蛋香味串燒豆腐 $22這個十分好吃,沒想到豆腐的外層是微脆的,雖然薄薄的但加了醬汁後十分美味,而且有兩大舊很抵!芝士焗西蘭花 $52份量十足的芝士,在西蘭花面頭也鋪上芝士碎,一拉出西蘭花有拉絲芝士,很邪惡又吸引的食物頂級安格斯牛小排(5成熟) $158牛肉切成一片片,五成熟牛肉粉嫩,質感偏柔軟,肉汁多、牛肉味亦濃厚,旁邊也有芥末可以選擇沾着吃👍🏻👍🏻

黑松露野菌雞肉意粉 $108

串燒肉類

安格斯牛肋串 $30
牛柳串 $22
豬頸肉串 $20

蔬菜類
蒜蓉燒茄子(切片) $40
茄子切片後容易入口,很juicy,重蒜蓉味

厚燒玉子 $22
有一兩舊玉子的表面燒得脆脆的,很有蛋香味

串燒豆腐 $22

芝士焗西蘭花 $52

頂級安格斯牛小排(5成熟) $158

• 串燒豆腐
  • 黑松露野菌雞肉意粉
2024-05-28 0 瀏覽
之前仲讀梗書嘅時候都食過依間串燒店 食物質素幾高 而且價錢合理 所以今次經開依到附近 就一於再入黎食😆🍀安格斯牛肋串牛肉味好香濃 加埋啲孜然粉更加入味😚 口感有嚼勁 每一啖都有好香牛肉味好正☺️🍀鹽燒牛舌串依個都係必叫 牛舌夠晒彈牙 好有咬口 每一啖都有肉汁 超級好食😋🍀西班牙黑毛豬肋串黑毛豬肋燒得好香 未食都已經流晒口水🤤 咬落口感有嚼勁 吾會好煙韌😜🍀泰式燒豚肉一份有好多片 入口已經有泰式風味 點埋啲泰式辣醬更加惹味😍🍀雞腎串雞腎好有咬口 爽口彈牙好好食🤣 同樣都係已經整好晒調味 吾需要再點任何醬汁😉🍀鴨胸串賣相已經好吸引 燒得好靚🤩 🍀蒜蓉燒茄子揀左原條上 食茄子都係鐘意一夾起就成條拉起出黎食🍆🍀黑松露菌蝦多士熱辣辣炸好上枱 聞到已經流晒口水😜 香脆可口 蝦肉彈牙 好食😋🍀黑松露野菌雞肉意粉醬汁好濃郁好入味 每一啖都好香忌廉同黑松露香味 同樣都係必叫主食🥰

🍀安格斯牛肋串

揀左原條上 食茄子都係鐘意一夾起就成條拉起出黎食🍆

🍀黑松露菌蝦多士

🍀黑松露野菌雞肉意粉
2024-05-28 0 瀏覽
🤎安格斯牛肉燒到剛剛好又夠味少許孜然粉都能突出肉質如果點中辣會辣左小小🤎黑毛豬同牛肉一樣都咁香有黑毛豬香火喉燒到剛剛好🤎燒雞胸軟骨串夾雜着雞胸肉喜歡雞胸肉你必點啊🩵🤎蒜茸燒茄子🍆多蒜茸😙😙😙🤎串燒豆腐這個串燒豆腐也是推薦的燒到好香口不會太乾🤎燒日本甜心番薯🤎厚燒玉子正👍🏻燒得好好味🤤醬汁配合上加添色彩🤎鮑魚汁海鮮荷葉飯十分夠味略欠少許荷葉香味但海鮮料足夠多🤎平靚正的一家串燒店🤩🤩🤩

🤎安格斯牛肉燒到剛剛好
  • 厚燒玉子
  • 🤎安格斯牛肉
  • 🤎黑毛豬
2024-05-27 0 瀏覽
去咗旺角串燒店🍢🍡諗住一般串燒食物😁竟然中、西、日、韓各地美食集中一間舖頭🤭辣到跟隨你口味,店長滿足你嘅要求🤭店長非常好客😍舖頭雖然唔係好大,但係坐得好舒服👍👍🍢🍡叫咗我最鍾意食嘅雞軟骨、煙肉金菇卷🤭陰公豬(豬腩)🤪我哋encore咗三串日本和牛(半肥瘦、廚師控制個燒烤嘅肉質一流,鎖住肉汁👍唔需要點任何醬汁原汁原味🤤我地點咗汁嘥在一串😅店長極力推介👍我哋食鹽燒大眼雞、龍蝦半隻(我揀咗芝士🧀味)真係冇介紹錯🤤大眼雞層皮燒到卜卜脆、仲好大條添🤭價錢$168👍如果去潮州舖食呢條坐底要$3xx😜(仲係層皮唔食得好鹹添😅😅😅)龍蝦啖啖肉😍巧鮮甜😋半邊龍蝦🦞有手掌咁大😍超抵食🤗食串燒要啤一啤🍻佢😜巧大杯🍺滿足嘅一日😋🤤🤭
2024-05-25 0 瀏覽
很久沒食過串燒突然好想食,於是找朋友吹水和品嚐美食真係人生一樂事。今次揀選了一間質素唔錯而地點又近地鐵站,交通甚為方便。食肆以串燒為主打,當然選擇很多;而其他菜式亦好豐富一定能夠滿足口味不同的食客。蒜蓉燒蟶子皇孖裝       $138話明蟶子皇當然大大隻,肉質肥厚鮮味十足;加上大量蒜蓉和金菇來蒸,惹味可口。蒜蓉龍蝦1隻        $156龍蝦正做緊推廣,半隻只售$78。於是我們order左一隻以蒜蓉開邊烹調。上檯時一看龍蝦居然大過整隻手掌,份量十足;而且肉質結實彈牙非常鮮甜。牛柳串     $22牛肉味道濃郁,口感軟熟不會因燒烤後過硬。鹽燒白鱔    $49白鳝非常厚肉兼油脂豐富,燒烤完迫出油脂外皮香脆又有口感。串燒豆腐和厚燒玉子感覺一般烤過畧欠乾身。$22蒜蓉燒茄子  (原條)  $40茄子是原條上的。整份茄子非常淋滑有入口卽溶感覺,而每一啖皆充滿濃烈的蒜香;味道唔錯。菠蘿    $20廚師非常細心把菠蘿切開一件件方便客人食用。而菠蘿因經過燒烤後更能令果汁濃縮食落香甜美味。
蒜蓉燒蟶子皇孖裝       $138
蒜蓉龍蝦1隻        $156
牛柳串     $22
牛肉味道濃郁,口感軟熟不會因燒烤後過硬。
鹽燒白鱔    $49
白鳝非常厚肉兼油脂豐富,燒烤完迫出油脂外皮香脆又有口感。
串燒豆腐和厚燒玉子感覺一般烤過畧欠乾身。
蒜蓉燒茄子  (原條)  $40
菠蘿    $20

2024-04-29
2024-05-23 0 瀏覽
今次造訪了知名的「好燒式」,品嚐了一系列出色的燒烤美饌,印象深刻。這裡的燒烤佳餚聲名遠播,一早就引起了我的濃厚興趣,所以這次特地選擇這裡用餐。首先,安格斯牛肋條鮮嫩多汁,肉質柔軟,回味無窮。燒雞胸軟骨串也出乎意料,肉質嫩滑,軟骨有扎實的口感。泰式燒豚肉乾風味獨特,肉質酥脆,泰式調味增添層次,留下悠長的餘韻。接著,鹽燒馬友肉質肥美飽滿,搭配清新的檸檬汁別有風味。龍蝦汁大蝦意粉香氣撲鼻,龍蝦鮮味濃郁,浸潤扁麵,口感層次豐富。最後,鮑魚汁荷葉海鮮飯更是完美收尾,熱氣騰騰,餡料豐富多樣,極具吸引力。在用餐過程中,我不慎將雨傘跌落在地上。店員立即上前、小心拾起雨傘,給予周到的服務,增添了就餐的愉悅感。我對此感到讚賞。總的來說,這次於「好燒式」的用餐經歷非常難忘,定能成為備受推崇的餐飲推薦。我期待各位親自來體驗這裡卓越的美食和周到服務。

安格斯牛肋條

首先,安格斯牛肋條鮮嫩多汁,肉質柔軟,回味無窮。

燒雞胸軟骨串

燒雞胸軟骨串也出乎意料,肉質嫩滑,軟骨有扎實的口感。

泰式燒豚肉乾

鹽燒馬友

接著,鹽燒馬友肉質肥美飽滿,搭配清新的檸檬汁別有風味。

龍蝦汁大蝦意粉

泰式燒豚肉乾
鹽燒馬友
龍蝦汁大蝦意粉
鮑魚汁荷葉海鮮飯
「燒雞翼,我鍾意食!」我由細到大都真係鍾意食燒烤,因為經過燒烤烹調出嚟嘅味道真係好獨一無二,其他煮法取代唔到。今次我介紹呢間餐廳味道都係好港式同好獨特,而且款式選擇都非常多。😙**鹽燒白鱔**白鱔魚新鮮爽脆,魚肉都好肥美,鹽味恰到好處,凸顯咗鱔魚嘅鮮甜,係我嘅私心推薦!🤩**鹽燒牛舌串**勁厚切嘅牛舌咬落口出奇地好柔嫩,燒到微焦食落更加覺得香口。🥳** 安格斯牛肋串**牛肋肉質鮮嫩多汁,牛味好香濃之餘,厚薄size亦都好適中。🐮**日式汁燒魷魚筒**原條魷魚份量非常之足,肉質非常肥厚,彈牙又柔軟,唔似出面餐廳咁韌口。🦑**雞腎串****燒雞胸軟骨串**呢兩串都係我嘅飛佛,雞腎肉質好結實,燒到外脆內軟,火候控制好好。雞胸軟骨就將雞胸肉嘅嫩滑同軟骨爽脆相連,口感好正!🐔**羊肉串**羊肉肥瘦均勻,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏** 燒日本甜心番薯**日本嚟嘅番薯真係特別香甜,啱啱好一口一粒軟軟糯糯。🍠**燒雞髀**原隻燒雞髀上枱真係相當震撼,雞髀肉質好柔滑,加上微微焦糖般嘅表皮,真係又香又酥!😚**豬仔髀**一份豬仔髀有兩支骨,咬落去先知佢嫩滑得出奇,肉質唔柴之餘仲相當Juicy。🐷*

**鹽燒白鱔**

**鹽燒牛舌串**

** 安格斯牛肋串**

**日式汁燒魷魚筒**

**雞腎串**
**燒雞胸軟骨串**

**羊肉串**
羊肉肥瘦均勻,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏

** 燒日本甜心番薯**
日本嚟嘅番薯真係特別香甜,啱啱好一口一粒軟軟糯糯。🍠

**燒雞髀**

**豬仔髀**

**錫紙包牛油金菇**
佢嘅牛油香味好突出,同金菇真係黃金組合。🥰

**龍蝦汁大蝦意粉**
大蝦燒到啱啱好,配埋啲蒜蓉非常之香口。龍蝦汁亦都非常出色,好香濃,質地啱晒掛身。🦐🦞

最後飲埋王老吉涼茶,咁就唔怕熱氣啦😎
2024-05-20 10 瀏覽
呢間串燒店位於油麻地站A出口隔離, 位置夠晒方便😳重點係佢最近推出咗$78半隻🦞澳洲龍蝦嘅優惠, 勁抵食🤩必食推薦:✨🦞澳洲龍蝦半隻 $78澳洲龍蝦大大隻, 仲有芝士味同蒜蓉味可以揀😛啖啖龍蝦肉, 而且肉質彈牙! 經焗過後, 龍蝦入面仍保留到肉汁😳怕肥嘅我連龍蝦膏都食埋, 真心推薦! ✨🐷豬頸肉串 $20睇相就知佢juicy, 咬落有陣陣油脂香! 但完全唔會話覺得膩, 調味仲做到到位😍✨厚燒玉子 $22出面串燒店比較少見, 有4大粒玉子, 完全無燒到乾晒, 外面仲微脆tim😆✨🍕墨西哥薄餅芝士雞肉 $52薄餅拉開個陣, 🧀芝士仲呈拉絲狀態! 好中意佢餡料滿滿, 餅皮又唔會好厚! ✨🍗燒雞髀 $38勁大隻雞髀, 入面無咩骨, 外皮又幾脆,食落幾滋味😳✨🍆蒜蓉燒茄子 $40我揀左孜然粉同少辣嘅調味, 同蒜蓉味好夾, 幾惹味☺️最後我仲食咗其他串燒, 都唔錯: ✨安格斯牛肋串 $30✨西班牙黑毛豬肋串 $30✨牛柳串 $22✨雞全翼 $22✨煙肉金菇卷 $22✨司華力腸 $28✨牛丸 $18✨特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)$40

必食推薦:
✨🦞澳洲龍蝦半隻 $78

✨🐷豬頸肉串 $20

✨厚燒玉子 $22

✨🍕墨西哥薄餅芝士雞肉 $52

✨🍗燒雞髀 $38
勁大隻雞髀, 入面無咩骨, 外皮又幾脆,食落幾滋味😳

✨🍆蒜蓉燒茄子 $40
我揀左孜然粉同少辣嘅調味, 同蒜蓉味好夾, 幾惹味☺️

最後我仲食咗其他串燒, 都唔錯:
✨安格斯牛肋串 $30
✨西班牙黑毛豬肋串 $30
✨牛柳串 $22
✨雞全翼 $22
✨煙肉金菇卷 $22
✨司華力腸 $28
✨牛丸 $18
✨特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)$40
強烈推薦這家的海鮮,很鮮甜新鮮~牛肉串等等也非常推薦✌️週末都好多人來~店員很nice,價格也合適~😍👍🏻蒜蓉燒扇貝 118(两只,时价)超级推荐的一个,扇贝很大个,很新鲜~蒜蓉的香气渗透其中,鲜嫩可口,令人陶醉。😍🦪 蒜蓉燒蠔 36蚝肉好大只,蚝肉的鲜甜与蒜香相互融合,味道美妙。😋🦪 什菌燒蠔 36蚝肉与香菇等多种菌类的烧烤组合,口感丰富,都很特别~😋👌 安格斯牛肋串 30精选的安格斯牛肉烤制得恰到好处,肉质鲜嫩多汁,每一口都充满了咸香的味道。😍👅 鹽燒牛舌芯 48牛舌芯外焦里嫩,入口即化,让人回味无穷。😋🧀 燒日本芝士年糕 26绵软的年糕搭配香浓的融化芝士,奶奶香香。😋🦑 日式汁燒魷魚筒魷魚筒口感嫩滑,日式酱汁甜甜咸咸,带来一种特别的海鲜风味。😍🐄🍢 日本和牛串 42和牛串肉质鲜嫩多汁,入口即化,每一口都是浓浓的牛肉奶香味,令人陶醉。😋🍳 厚燒玉子:这道日式烧玉子烧外焦里嫩,口感细腻,每一口都散发出浓郁的蛋香。

😍👍🏻蒜蓉燒扇貝 118(两只,时价)
😍🦪 蒜蓉燒蠔 36
蚝肉好大只,蚝肉的鲜甜与蒜香相互融合,味道美妙。
😋🦪 什菌燒蠔 36
蚝肉与香菇等多种菌类的烧烤组合,口感丰富,都很特别~
😋👌 安格斯牛肋串 30
😍👅 鹽燒牛舌芯 48
牛舌芯外焦里嫩,入口即化,让人回味无穷。
😋🧀 燒日本芝士年糕 26
绵软的年糕搭配香浓的融化芝士,奶奶香香。
😋🦑 日式汁燒魷魚筒
魷魚筒口感嫩滑,日式酱汁甜甜咸咸,带来一种特别的海鲜风味。
😍🐄🍢 日本和牛串 42