2024-05-08 186 瀏覽
🥢澳洲和牛牛小排放題🍽️壽喜燒同特濃沙嗲湯底✅ 美國Sf肉美國嚴選牛肩胛雪花分明 牛肉味濃 放入鍋度大約勺十秒 既食 正呀✅ 澳洲和牛小牛排🏆牛小排新鮮 肉味重 脂肪分布平均 牛肉非常之靚 呢個地方有牛肉的鮮嫩口感,同時又可以食到不錯的彈性 ✅特選美國牛肩肉我的最愛好嫩滑 脂肪平均 夠哂肉汁 ✅沙白 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜✅昆布漬雞肉 必點必點!好嫩滑 係雞腿肉黎架 醃到入晒味 追住食呀而佢都有唔同嘅海鮮味你選擇包括大蝦 沙白 帶子 青口 蝦滑 土魷等等 款式種類都好多可以俾大家慢慢食慢慢試 而自助區嘅食物都好豐富熟食區包括有日式炸雞 紫薯炸彈等等 而去蔬菜區嘅款式都好多包括有各種菇類 各種蔬菜蓮藕片豬紅等 而去。另外一個區域都會提供公仔麵烏冬有不同嘅魚類包包括牛丸,豬肉肉丸,墨魚丸丸,龍蝦丸芝心丸等等真係可以令你食到飽到抱住個肚走 甜品仲有得自制窩夫 🧇仲有朱古力味/牛奶味新地雪糕 🍦自己鐘意食咩點配搭 自己話事 📍大將 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
🥢澳洲和牛牛小排放題

🍽️壽喜燒同特濃沙嗲湯底

✅ 美國Sf肉美國嚴選牛肩胛
雪花分明 牛肉味濃 放入鍋度大約勺十秒 既食 正呀

✅ 澳洲和牛小牛排🏆

✅特選美國牛肩肉
我的最愛好嫩滑 脂肪平均 夠哂肉汁

✅沙白 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜

📍大將 (旺角)
  • 自製窩夫
最近大熱嘅大將都去試下先~ 裝潢以木系設計為主,卡位都寬敞,提供90至150分鐘火鍋放題套餐,最低$208就可以食到!期間任食鹿兒島黑毛和牛、美國SRF和牛、安格斯牛小排、Prime牛肩肉、西班牙黑毛豬同海鮮等,仲有自助區,提供有炸物類、蔬菜、丸頪、甜品及飲品等.係第3次試任食邊邊,不過今次就第1次食【一人火鍋】就來左大將啦~~我哋揀咗✨澳洲和牛牛小排150分鐘放題 $398—✨自己中意咩湯底就叫咩湯底,5洗就人! me叫咗個 +$35羊腩煲湯底,好友就叫咗個麻辣味噌湯底~~期間任食鹿兒島黑毛和牛、美國SRF和牛、安格斯牛小排、Prime牛肩肉、西班牙黑毛豬同海鮮等,仲有自助區,提供有炸物類、蔬菜、丸頪、甜品及飲品等。。 —✨✨自助區✨🍢提供泡菜、中華沙律、拌八爪魚、玉子燒、炸雞、炸餃子、香芋地瓜、蔬菜、仲有好少有嘅關東煮等等!🔥仲可以自己整waffle 食,有圖可以跟住整,相當easy,仲可以自己加toppings,大人小朋友都大愛~雪糕質地似雪葩,又係可以自加toppings…大愛..Overall嚟講當日7點都full house,都多人排,價錢方面中等。湯底來說+$35羊腩煲味
最近大熱嘅大將都去試下先~
澳洲和牛牛小排

我哋揀咗✨澳洲和牛牛小排150分鐘放題 $398

✨自己中意咩湯底就叫咩湯底,5洗就人!
羊腩煲
me叫咗個 +$35羊腩煲湯底,
花膠
好友就叫咗個麻辣味噌湯底~~

✨✨自助區✨🍢
自助區小食
關東煮
仲有好少有嘅關東煮等等!

自助區窩夫
雪糕質地似雪葩,又係可以自加toppings…大愛
自助區刨冰

Overall嚟講當日7點都full house,都多人排,價錢方面中等。湯底來說+$35羊腩煲味道夠濃稠,羊肉腍滑。麻辣味噌湯嗜辣嘅朋友仔必叫,非常惹味!另外店員會每人先上一份肉類、海鮮等,等妳試過邊款中意再encore~ 以免做大sai鬼,要惜食~食得sai先好嗌~~肉類有
澳洲和牛牛舌小排
澳洲和牛牛小排,
和牛胸腹眼
和牛空腹眼,油脂分佈平均,肉質軟滑,安格斯牛小排、豚肉、雞、羊等。海鮮有沙白、海蝦、日本帶子都ok大粒、杭州黑魚片、黑魚片同大蟹捧都可試。如果平時all you can eat試到悶,不妨一試!
2024-03-20
生日
  • 美國SRF和牛
  • 澳洲和牛放題
  • 蔬菜區
  • 羊腩煲
  • 麻辣味噌湯
2024-03-07 677 瀏覽
主打日式一人火鍋嘅放題店大將最近推出和風羊腩煲,啱哂最近寒冷嘅天氣。食完羊腩之後更可以加入牛肉、豬肉、海鮮同埋其他配料變成shabushabu,暖胃又暖身。餐廳主打日式木系風格,燈光柔和,座位舒適闊落,環境整潔衛生,店員上菜快捷,服務態度都唔錯。澳洲和牛牛小排.嚴選和牛胸腹眼選擇咗呢個套餐嘅120分鐘放題,一坐低店員送上嚐味頭盤一碟,裏面分別有牛舌,嚴選和牛胸腹眼、鮑魚兩隻,廣島蠔兩隻。和牛牛小排脂肪多,肉質甘甜,牛味濃郁;和牛胸腹眼油花豐富均勻,質感軟腍。和風羊腩煲羊肉份量非常足料,充滿羶香,肉質鮮嫩,羊腩燜得惹味,羊腩近肋骨位嘅脂肪部位好香,好有咬口。除咗羊肉口感豐富外,亦具有暖胃驅寒、溫補氣血、開胃健脾之功效,非常健康。煲內嘅枝竹吸收咗醬汁同埋羊肉精華,食起嚟特別香濃。牛豬雞羊海鮮及其他配料店內另有多達28多款牛豬雞羊海鮮同埋其他配料可以向店員落單,牛肉有嚴選Prime牛肩肉、美國牛肩肉、美國牛板腱、滑牛肉、麻辣滑牛肉、一口牛肉粒、牛胸爽、牛百葉;豬肉有熊本豬梅花肉、伊比利亞五花肉;雞肉有昆布漬雞肉;羊肉有特選羊卷肉。海鮮有日本帶子、海蝦、青口杭州黑魚片、花膠、水魷魚、蝦滑、沙白
主打日式一人火鍋放題店大將最近推出和風羊腩煲,啱哂最近寒冷嘅天氣。食完羊腩之後更可以加入牛肉、豬肉、海鮮同埋其他配料變成shabushabu,暖胃又暖身。餐廳主打日式木系風格,燈光柔和,座位舒適闊落,環境整潔衛生,店員上菜快捷,服務態度都唔錯。

澳洲和牛牛小排.嚴選和牛胸腹眼

和風羊腩煲

牛豬雞羊海鮮及其他配料

海鮮有日本帶子、海蝦、青口杭州黑魚片、花膠、水魷魚、蝦滑、沙白同埋大蟹棒;其他配料有即炸午餐肉、即炸響鈴、雲吞及魚皮餃。
嚴選Prime牛肩肉筋比較少,油脂比例多,牛肉味濃郁;伊比利亞五花肉肉味濃,肉質鮮嫩多汁;海鮮方面,杭州黑魚片好滑嫩,入口即溶,沙白好新鮮大隻,味道帶有鹹味。海蝦新鮮,口感彈牙。
其他配料方面,即炸午餐肉上枱時熱辣辣,厚切香口,唔使落火鍋都可以即食。即炸響鈴非常薄脆,放入火鍋輕輕一淥就可以食,響鈴掛滿了濃郁嘅湯汁,好惹味。

自助區
自助區有各式蔬菜、丸類、炸物、前菜、即食麵、烏冬、醬料區、雪糕機、刨冰機、甜品同埋飲品,種類非常豐富。蔬菜有娃娃菜、生菜、冬菇、金針菇等;前菜有泡菜、中華沙律、涼拌青瓜;炸物有炸雞同埋炸餃子;甜品有泡芙、杯裝布甸、蛋糕等。
飲品方面有大將自家製茶;韓國樂天忌廉溝鮮、蘆薈汁;屈臣氏白檸味汽水;凱米諾椰汁等。
最特別係可以自製日式刨冰,係波子汽水嘅味道,好清爽;同埋有窩夫機,可以自製窩夫,整完可以加雪糕同其他配料;另外有一個關東煮自助區,有雞蛋、蘿蔔、蒟蒻、海帶結、竹輪等提供。
2024-02-27
  • 澳洲和牛
今日嚟到旺角,其中一個最熱門嘅商場,TOP地庫食sha bu sha bu,一人一煲。餐廳有提供唔同價位嘅菜單選擇,主要係牛肉嘅產地有小小唔同。澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)若果點咗呢個任食套餐餐廳方面都會送嚐味頭盤一碟,裏面分別有(鮑魚兩隻,廣島蠔兩隻,牛舌同埋牛胸複眼),餐廳同時間亦都有做優惠,follow返餐廳社交平台可以免費升級+$10湯底😬今日其中一款湯底,揀咗羊腩煲湯底,羊肉份量非常足料,亦都冇羊肉酥味,怕食羊嘅朋友唔使驚。另一半免費升級和風舞茸菇野菌湯,菇唔多,但可以自己係自助區拎再加入去,清甜之餘,意外地同牛肉一齊會愈煮愈濃稠,愈煮愈入味。肉方面,叫得$368呢個餐,當然Encore最多就係澳洲和牛牛小排及嚴選和牛胸腹眼,餐廳都保持到每一轉肉嘅質素,唔會話第一轉係最靚,其他嗰啲就質素下降,牛肉油花都好平均。肉類共有15款,我地主要食和牛,其他款都無點😂海鮮方面質素都OK唔會食落去成浸雪味,本身係熟蝦,但都唔會話煮一陣就霉哂。另外仲有青口、水魷魚、蟹棒、午餐肉等等。落單方面餐廳採用比較傳統係人手落單,有別於而家其他任食火鍋餐廳。其餘都係自助區拎,菜類都好新

澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)

和風舞茸菇野菌湯

肉類
羊肉
蝦、帶子

關東煮

其餘都係自助區拎,菜類都好新鮮,有豆苗、菜心、娃娃菜,我拎勁多豆苗,配菇湯啱哂,仲有平時任食火鍋必有嘅丸類、麵、菇類、粟米、冬瓜等。仲有少見嘅關東煮、小食、甜品,有窩夫機、刨冰機。

任飲啤酒

飲品方面餐廳都有提供汽水機同埋雪櫃自助飲品吧,亦都可以選擇加$48升級啤酒或者清酒任飲,美中不足嘅係落單嘅時候只可以二選一,魚與熊掌,不可兼得。
和風舞茸菇野菌湯
肉類
羊肉
任飲啤酒
2024-05-12 14 瀏覽
𝕎𝕒𝕝𝕜 𝕒𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕 𝕒𝕟𝕕 𝕡𝕚𝕔𝕜 𝕤𝕠𝕞𝕖 𝕗𝕠𝕠𝕕, 𝕕𝕚𝕘𝕖𝕤𝕥 𝕓𝕖𝕗𝕠𝕣𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕟𝕖𝕩𝕥 𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕🤭有咩爽過熱辣辣打邊爐迎接夏天👻,來個 $368 澳洲和牛牛小排火鍋放題🍲。一人一鍋最開心,兩個湯底唔怕好似鴛鴦湯咁中途會撈埋左👀,我地揀左和風舞茸菇野菌湯同黃金壽喜燒配日本蛋。野菌湯聞落都好香菇味🍄;而壽喜燒就好清甜😙。🍄‍🟫JP Maitake Mushroom Soup | +$10🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10係點配料前,套餐送每人頭盤一碟🏵️,包括鮑魚、廣島蠔🦪、牛舌👅、牛胸腹眼。份量算唔錯架👍🏽,唔洗蘸醬料都幾好食😋。🌟Free of charge: Abalone, Hiroshima Oyster, Ox Tongue, Beef Short Plate跟住就可以用 QR code 點食物👆🏽,主要係肉🐖同海鮮🦑;行出去自助區就有唔同蔬菜🥬、丸🍥、麵🫕、飲品🥤。我就揀左比較多牛🐮:澳洲和牛牛小排、嚴選 Prime 牛肩肉、美國牛板腱、安格斯牛小排,打邊爐正正子☄️;仲有昆布漬雞肉🐓,鮮嫩又滑。🐃Australian Wagyu S

🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10

🐃Australian Wagyu Short Rib, Prime Beef Chuck Rib, U.S. Oyster Blade, Angus Chuck Flap Tail
🐓Chicken with Marinated Kombu Sauce

而海鮮就點左:日本帶子、沙白、青口、杭州黑魚片、蝦滑💫,特別鐘意沙白同魚片,大大隻都幾鮮味🤩。

🐚JP Scallop, Hard Clam, Mussel
🐠Snakehead Fish Slice
🦐Minced Shrimp

唔好唔記得仲有甜品區😌,可以自製窩夫🤲🏽,原來好難架🧘🏽落漿份量同控制時間,大家有興趣要挑戰下🍡。另外有得自己擠雪糕,不過當時補充中,所以無機會試試🍦。

🧇DIY Waffle

今日同朋友過開嚟旺角T.O.P.行街,就諗起可以去底層大將打邊爐。 餐廳有90分鐘/120分鐘可以選擇,我哋揀咗120分鐘可以慢慢食,今次點咗個澳洲和牛牛小排•嚴選和牛胸腹肉。最鍾意呢度係一人一鍋,大家都可以揀自己鍾意嘅湯底,朋友揀咗個人氣之選嘅花生沙嗲湯,我揀咗個雞白湯,店員話咁快已經送上。 店員首先送上澳洲和牛牛小排🐮、生蠔同鮑魚。啲牛肉嘅雪花紋都好靚,牛味濃郁,質素相當唔錯。 客人仲可以透過QR code落單,除咗牛之外,都仲有啲豬、牛、羊、海鮮可以選擇,有日本帶子、大八爪魚、沙白、蝦滑、水魷、花膠、大蟹棒、杭州黑魚片等。 出面自助吧有多種蔬菜、丸類🍡、炸物、拌菜可以自取。仲有關東煮添呀。 自製窩夫一定要試下🧇,不過我都整左2次先成功🙈佢個牌上面寫等90秒,我建議可以整耐少少,先整到外脆內軟嘅感覺,佢啲蛋漿好香,之後又可以加配料同雪糕添。雪糕有朱古力味、雲尼拿味,又或者兩溝都可以。 仲有部粒粒刨冰機可以玩下,整完好似棉棉冰咁一絲絲好幼細,又可以加啲toppings去調味,仲有啲珍珠同爆珠可以加埋落去,整一杯自己鍾意嘅刨冰😍 仲有啲手工小甜品,有Tiramisu 、泡芙、牛乳布甸。

仲有啲手工小甜品,有Tiramisu 、泡芙、牛乳布甸。

罐裝飲品唔算好多,不過仲有部咖啡機同自助汽水機🥤,部汽水機可以幫你調配埋唔同口味嘅汽水。
2024-04-23
2024-05-02 21 瀏覽
現時「一人一鍋」火鍋放題彷彿愈來愈少,雖然氣氛未必及得上「一枱一鍋」,但對有食物敏感或純素飲食的人而言絕對是一大福音,亦無需遷就個別朋友的特殊需要。全日放題每位成人由$208起分為五款套餐,星期一至四惠顧午市更可享有$40折扣優惠,除了最便宜的兩款限時90分鐘外,其餘三款時限均有120分鐘,我們所選的澳洲和牛牛小排·嚴選和牛胸腹眼套餐每位$368。自助吧提供多款小食及前菜如無骨炸雞、炸餃子、醃漬蘿蔔等,更有關東煮雞蛋、竹輪等。自助食品區有多款配料選擇,包括公仔麵、烏冬、香菇貢丸、芝士豆腐、年糕福袋等。蔬菜款式同樣琳琅滿目,例如京蔥、冬瓜、蓮藕、南瓜、油麥菜等。另有咖啡機、自助汽水機及少量罐裝飲品。除了泡芙、木糠布甸等迷你甜品,更有自助雪糕機、粒粒刨冰機以及自製窩夫機,再淋上朱古力醬、焦糖醬或士多啤梨醬,趣味十足。湯底包括雞白湯湯、花生沙嗲湯、雞白湯、麻辣味噌湯等,另有和風舞茸菇野菌湯及和風羊腩煲兩款新湯底。入座後先送上每人一份賞味頭盤,包括牛舌、牛胸腹眼、鮑魚及廣島蠔各兩隻,澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、嚴選Prime牛肩肉、一口牛肉粒、滑牛肉、美國牛板腱、麻辣滑牛肉等多款
另有咖啡機、自助汽水機及少量罐裝飲品。
入座後先送上每人一份賞味頭盤,包括牛舌、牛胸腹眼、鮑魚及廣島蠔各兩隻,澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、嚴選Prime牛肩肉、一口牛肉粒、滑牛肉、美國牛板腱、麻辣滑牛肉等多款牛類均可任點,當中當然以澳洲和牛牛小排油花最為細緻,牛肉以外則有熊本豬梅花肉、昆布漬雞肉、特選羊肩肉、嚴選伊比利亞五花肉、日本帶子、沙白、海蝦、杭州黑魚片、大蟹棒、水魷魚、蝦滑、花膠、即炸午餐肉、即炸響鈴、雲吞及魚皮餃等。
2024-05-02 18 瀏覽
最近係top行完街落樓下food court就發現有放題食,入面有唔同嘅套餐,我哋就揀咗澳洲和牛牛小排火鍋放題因為係用一人一鍋嘅形式,我哋就揀咗雞湯同埋蕃茄湯,湯底都係比較清淡,就可以比較食到食材嘅味道,尤其係蔬菜喺牛肉方面,我最鍾意食嘅都係澳洲和牛牛小排,呢度嘅牛肉品質唔錯,好有肉味,切得都比較薄,基本上碌幾秒就已經食得叫呢個套餐仲會跟兩隻鮑魚同埋廣島蠔,食落都幾鮮,任叫既沙白都幾鮮甜,推介大家試吓飲品區嚟講,雪櫃入面嘅韓國飲品比較多,另外亦都有汽水機、咖啡機等等,選擇都算多

2024-04-29 22 瀏覽
位於旺角TOP地庫嘅一間日式任食火鍋店,木系嘅裝潢設計,座位都寬敞環境舒服,日式火鍋一人一鍋,幾好有幾款唔同價錢嘅任食放題比大家選擇,自助區有唔同嘅打邊爐料,熟食,飲品,甜品,仲有得自製窩夫,都幾特別。難得食放題,嗌左個澳洲和牛和小排•和牛胸腹眼 $368,120任飲任食。呢個餐另外會送一碟頭盤,有鮑魚,廣東蠔,牛舌,胸腹眼。個餐可以嗌嘅和牛肉片唔會切得太薄,油花分佈得平均,牛味好香。另外仲有沙白蜆,帶子,蝦呢D海鮮可以無限任叫,海鮮都新鮮,帶子大粒,所以淨食海鮮都可以翻本。

2024-04-24
2024-04-26 12 瀏覽
第一次試✨大將放題火鍋,真係值得推介分店旺角TOP商場,位置好方便,地鐵站口一出落一層就到😍🌈💕性價比超高,澳洲和牛牛小排火鍋放題,只需要$368位,超回本食物當然✨澳洲和牛,仲有大大粒勁✨厚切帶子✨有好多湯底選擇,湯底係一人一鍋,夠哂衛生🌶️麻辣湯底非常之香辣惹味 ,🐔雞白湯香濃面不膩✨✨放題黎講,澳洲和牛都好高質,非常之軟嫩,有牛味,每塊薄薄地涮涮吓就食得,嗦哂啲湯汁正👏🏻👏🏻😍😍😍一坐低就送上嚐味頭盤有澳洲和牛、牛舌、鮑魚、廣島蠔、大蝦、青口等海鮮鮑魚、廣島蠔新鮮好吃😋💚外面自助區,有多款蔬菜、豆腐、丸類等,小食多選擇,😍炸物,關東煮,前菜如泡菜之類💚甜品仲有自製夾餅,😋自己親手夾出來,再加雪糕食,有得玩有得食😆👏🏻
第一次試✨大將放題火鍋,真係值得推介
分店旺角TOP商場,位置好方便,地鐵站口一出落一層就到😍🌈

有好多湯底選擇,湯底係一人一鍋,夠哂衛生
🌶️麻辣湯底非常之香辣惹味 ,🐔雞白湯香濃面不膩

鮑魚、廣島蠔新鮮好吃😋

• 麻辣鍋
食火鍋打邊爐放題,最緊要係盡興!想盡興就梗係要有高質嘅牛肉、食物選擇多、較長嘅時限、舒適嘅座位等等,咁就可以同成班朋友慢慢嘆!位於旺角嘅大將除咗能夠滿足以上嘅條件之外,更可以一人一鍋,大家都可以揀自己鍾意嘅湯底,食盡兩個鐘!湯底免費嘅湯底選擇有五款,其中包括人氣極高嘅花生沙嗲湯底。沙嗲湯非常香濃,湯底濃稠,令食材更掛湯更惹味!頭盤落咗order之後,店員就會送上包括鮑魚同生蠔嘅頭盤。牛肉今次揀咗澳洲和牛牛小排及嚴選和牛胸腹眼放題套餐,呢個套餐嘅牛肉選擇多達十一款,除咗澳洲和牛牛小排同和牛胸腹眼之外,仲有嚴選Prime牛肩肉、安格斯牛小排、美國牛肩肉、美國牛板腱、一口牛肉粒、滑牛肉、麻煩滑牛肉、牛胸爽同牛柏葉。澳洲和牛牛小排當然係焦點,肥瘦度適中,肉味香濃,值得一再encore!肉類選擇除咗牛肉之外,仲有熊本豬梅花肉、嚴選伊利比亞五花肉、特選羊卷肉、昆布漬雞肉、即炸午餐肉。海鮮食咗咁多肉,一於食啲海鮮調劑吓,減少肉類嘅油膩。海鮮選擇包括日本帶子、沙白、海蝦、杭州墨魚片、大蟹棒、水魷魚、蝦滑、花膠、青口。自取區喺自取區嘅選擇除咗蔬菜類,仲有丸類、烏冬等多款食材。熟食區除咗打邊爐嘅食材之外,

湯底

頭盤
落咗order之後,店員就會送上包括鮑魚同生蠔嘅頭盤。

牛肉

肉類選擇

海鮮

自取區
喺自取區嘅選擇除咗蔬菜類,仲有丸類、烏冬等多款食材。

熟食區
除咗打邊爐嘅食材之外,仲有日式小食,例如芝麻八爪魚、中華沙律、日本小番薯、玉子同關東煮等,喺等緊邊爐食材嘅時候,不妨食少少熟食打個底。

甜品、飲品
打邊爐配汽水先至夠爽!如果唔想飲甜嘢,亦有唔少罐裝茶類選擇。記住留肚食甜品,有雪糕同自家製甜品呀!
2024-04-21
2024-04-21 30 瀏覽
日式火鍋放題係另一半最愛嘅嘢食之一,當然要陪佢周圍食😌,今次嚟到旺角T.O.P商場嘅大將試吓先😚放題有5款套餐選擇,由$208到$468不等,我哋揀咗「澳洲和牛牛小排」$369,已經包咗10款不同種類嘅牛牛😍,當然仲有其他豚肉、羊肉、海鮮等等湯底方面有10款選擇,仲可以一人一鍋試唔同口味🥳🥳,我哋揀咗最愛嘅壽喜燒湯底(+$10)同香濃沙爹湯底❤️自助區有蔬菜、小食、甜品、咖啡汽水茶等等,混醬更加有12款不同醬料比大家按自己口味溝醬😋,非常之有誠意👍🏻肉肉上枱😍,最鍾意係澳洲和牛牛小排,油脂分布平均,就算淥到全熟都好腍👍🏻鍾意牛味濃嘅就可以選擇安格斯牛小排,相對少油脂但一d都唔靭😃海鮮除咗頭盤每位送嘅蠔之外,特別推介沙白,大大粒好飽滿,非常鮮甜❤️因為打邊邊已經食得太飽,冇空間食甜品😢,下次一定要再嚟食多啲😋😋

2024-04-17
2024-04-21 13 瀏覽
一人一鍋日式火鍋,隨時隨地滿足到鍾意食火鍋放題嘅我。有三款不同牛肉及價錢嘅放題任君選擇,點了澳洲和牛小排放題$(368),另外每人送一客頭盤: 鮑魚、廣島蠔各2隻及牛舌及牛胸腹。一人一火鍋,仲可以自選湯底,除咗多款免費湯底,有期間限定嘅特別湯底,加$就可以享用到,個人就比較喜歡昆布湯底,清甜得嚟,仲可以食到材料嘅原汁原味。除咗澳洲和牛小排可以任食之外,仲可以有其他肉類同海鮮,澳洲和牛小排肉質軟滑,油脂肥美,另外極推安格斯牛小排、牛胸爽,雖然肉質沒有澳洲和牛軟滑,但牛肉味超濃郁。另外,海鮮類都好多選擇,極推蝦滑、沙白及杭州黑魚片。蝦滑超級爽口彈牙,而且仲會食到蝦肉嘅顆粒,沙白好鮮甜,只係略嫌唔夠大隻,黑魚片無骨啖啖肉,好鮮嫩肥美。蔬菜、丸類、熟食區、飲品及甜品區都係任飲任食,最驚喜仲可以自製格仔餅,蛋漿已準備好,倒入格仔餅模按指示加熱即可,格仔餅最終成品口感豐富而且脆卜卜,加啲雪糕搞掂。
一人一鍋日式火鍋,隨時隨地滿足到鍾意食火鍋放題嘅我。

另外,海鮮類都好多選擇,
極推
蝦滑、
沙白及

,加啲雪糕搞掂。

2024-04-10
呢期洗版式都係出外旅行,由於暫時未有出行計劃,所以相約友人留港消費到訪了旺角一間主打放題火鍋的「大將」享受呢餐晚餐❗餐廳員工招呼周到,好快就安排入座,裝修採用和式裝修如置身日本餐廳般,而且餐廳座位舒適,而且上餐速度快而準,同收碟都迅速!⭐️120分鐘澳洲和牛小排套餐 $368🍲湯底- 和風羊腩煲及雞白湯:湯底有好多選擇,而且採用一人一鍋的配置,我地選擇咗和風羊腩煲和雞白湯。和風羊腩煲湯底帶有濃郁的羊肉風味,能夠讓湯底更加香濃。而雞白湯則清爽鮮美,適合搭配各種食材。🥩肉食:肉食方面有多種高品質的牛肉選擇,包括澳洲和牛牛小排,和牛胸腹肉及滑牛肉等。這些牛肉品質優良,口感鮮嫩多汁,能夠滿足肉食愛好者的口味。🦐海鮮:海鮮方面除咗一次性頭盤有鮑魚及廣島蠔都有多種選擇包括日本帶子、海蝦、沙白和青口等。這些海鮮食材新鮮,口感鮮美,能夠為火鍋增添豐富的口味。🥟其他配料及小食:除了肉食和海鮮外,還提供多類型的配料和小食,如關東煮、日式煎餃和玉子燒。這些配料和小食豐富多樣,能夠滿足各種口味需求。🥤飲品及雪糕:在飲品方面提供蘆薈飲及罐裝汽水,自由斟飲料有咖啡及泡茶等,緊有款啱你心水。另外,日式甜品如奶凍是完美

⭐️120分鐘澳洲和牛小排套餐 $368

🍲湯底- 和風羊腩煲及雞白湯:

🥩肉食:

🦐海鮮:

🥟其他配料及小食:

🥤飲品及雪糕:
在飲品方面提供蘆薈飲及罐裝汽水,自由斟飲料有咖啡及泡茶等,緊有款啱你心水。另外,日式甜品如奶凍是完美選擇,可以為用餐劃下完美的句點。

總括而言,是次火鍋提供了多種高品質的肉食和海鮮選擇。配料和小食的選擇豐富多樣,能夠滿足各種口味需求,而且所在商場連接旺角站,值得推薦給大家去品味。

2024-03-27
  • 雪糕
  • 澳洲和牛放題
  • 蔬菜區
2024-04-08 54 瀏覽
同朋友喺旺角行到差唔多九點 街上面好多餐廳都準備閂門 但係又好肚餓 行咗入top商場就發現到呢一間名叫 大將 嘅火鍋放題餐廳 餐廳主打一人嘅火鍋 放題 一邊嘅裝修好 簡潔日系 環境都好乾淨同埋 好闊落 我哋畀佢個 推介嘅和風羊腩煲湯底吸引咗 就決定入去食呢間啦我哋揀咗120分鐘澳洲和牛牛小排 套餐 (成人$368加一) 喺未叫嘢食之前 餐廳已經會首先送兩隻鮑魚 兩隻廣島蠔 牛舌 同埋 牛空腹眼畀我哋 鮑魚同蠔都非常新鮮 如果大家鍾意食海鮮嘅話不妨可以考慮下最高級嗰個 套餐 就可以任叫㗎喇 羊腩煲湯底鍾意食羊腩嘅朋友仔一定唔可以錯過 佢呢度羊肉嘅份量非常之多 亦都唔會好重騷味 肉質非常之軟淋 少少可惜嘅係佢冇得再添羊腩 但係 重點梗係喺任食嘅區域啦! 壽喜燒湯底壽喜燒湯底一向都係同牛肉嘅最好配搭 清甜嘅醬油味令到牛肉嘅味道昇華 另外仲配埋生雞蛋添!個人推介!澳洲和牛牛小排牛小扒肉質 善良 牛味濃郁 脂肪比例較多 有入口即溶既感覺 配上生蛋漿食一流和牛胸腹眼和牛空腹眼 脂肪比例較平均 鍾意啖啖肉嘅可以瘋狂叫呢個昆布漬雞肉雞肉非常嫩滑 就算煮耐咗都唔會老杭州黑魚片無骨嘅黑魚片 味道鮮甜蝦滑非

如果大家鍾意食海鮮嘅話

無骨嘅黑魚片 味道鮮甜

蝦滑
非常彈牙嘅蝦滑 大量蝦肉同蟹子

甜品
值得一齊嘅呢度有一部窩夫機大家可以自己diy整窩夫 我哋都忍唔住整咗幾嚿嚟食 因為真係好好味!!!