2019-05-27 272 瀏覽
食放題都係想試多幾款野,最重要係任飲任食,啱曬大胃王另一半,而我就會貴精不貴多🤭。大喜屋呢個放題品牌都幾岀名,聽朋友講要預早訂位再早d去排隊先可以確保你成功入座🤨 一個平日嘅晚上,我就提早訂左8點半呢輪黎試一試佢!🤙🏻返開大陸既都知道,而家落單再唔需要寫紙,掃一掃二維碼係手機度落就得啦,又方便又環保。選擇就有超多有刺身、多種創作壽司、燒物、炸物、鍋物、天婦羅、甜品等,款式非常多!眼花撩亂👀壽司款式必食海膽、帶子、左口魚同鰻魚☺️回本必食!我自己就最中意食牛舌同有機菠蘿串,原來我地兩個人不知不覺一共嗌咗6串先收口😎菠蘿厚身又多汁,火喉部控制做得唔錯,味道夠甜十分滋味!牛舌唔會好靭,以放題餐廳黎講,味道同口感都係合格有突。熱食方面,黑椒抄安格斯牛柳好有驚喜,牛柳幾嫩,淡淡嘅牛油蒜香加上黑椒味,味道意外地比坊間中菜館惹味除咗普通飲品之外,佢地仲有梅酒同清酒任飲,前菜沙律亦都多樣化,夠曬爽皮。係甜品方面,竟然每人有一款Haagen-Dazz或Movenpick雪糕,仲有Milk Top添呀,夠晒誠意。食物款式夠多、價錢夠親民,尤其炸物大部份食物都熱辣辣上枱,夠晒香口。

壽司款式必食海膽、帶子、左口魚同鰻魚☺️回本必食!

2019-05-27 226 瀏覽
一向喜歡吃日本料理,今次就揀左大喜屋貪佢質數不錯有保証d,吃魚生都唔怕!大喜屋長期 full booking,好彩早一星期訂好灑唔駛等!放題食物有很多選擇!卷物、刺身、燒物、火鍋及甜品雪糕任叫任食,飲品有瓶裝、罐裝同埋酒類選擇,正!今次仲試左梅酒甜甜地易入口, 落單到食物送到枱都不用三分鐘,小食先上枱,隨後是壽司、火灸壽司同軍艦,燒物,炸物, 煮物(人參雞湯)因為我無飯不歡,所以食放題都會點啲壽司。佢地嘅壽司其實幾唔錯,首先舊飯唔會太大件,唔洗食幾舊就飽哂啦。二來質素唔會差過啲連鎖日本料理,軍艦紫菜都仲脆。最正是人參雞湯,真的有雞肉、人參 BB 、紅棗同黃芽白,真的真材實料,湯甘肉甜紅棗腍,正,好補身燒菠蘿水果燒物最好食就係燒菠蘿,外層加了蜜糖,甜甜酸酸夠fresh燒牛舌肉嫩爽口帶有小小微辣,夠野味!脆炸貓山王,唔係一般既炸榴果,竟然係用貓山王,咬開香脆既球面,入面全面都係香甜濃郁既貓山王,太幸福啦。職員比底一張雪糕紙,話每人可以點一杯貴價雪糕,正!最後還有Haagen Dazs 同 milk top 揀, 我就揀了朱古力,朱古力味濃,正我哋嗰時四個人一食就食咗兩個鐘, 價錢公道同朋友
一向喜歡吃日本料理,今次就揀左大喜屋貪佢質數不錯有保証d,吃魚生都唔怕!大喜屋長期 full booking,好彩早一星期訂好灑唔駛等!放題食物有很多選擇!卷物、刺身、燒物、火鍋甜品雪糕任叫任食,飲品有瓶裝、罐裝同埋酒類選擇,正!今次仲試左梅酒甜甜地易入口, 落單到食物送到枱都不用三分鐘,小食先上枱,隨後是壽司、火灸壽司同軍艦,燒物,炸物, 煮物(人參雞湯)

燒菠蘿

燒牛舌

肉嫩爽口帶有小小微辣,夠野味!

職員比底一張雪糕紙,話每人可以點一杯貴價雪糕,正!

我哋嗰時四個人一食就食咗兩個鐘, 價錢公道同朋友吹水嘅好地方,一定會再去食
2019-05-24 8107 瀏覽
呢間位於尖沙咀A2出口嘅大喜屋,朋友帶我來吃過幾次lunch set,平平哋幾十蚊有埋麵豉湯,主食,飲品及甜品,啲嘢新鮮抵吃。而每每見到另一邊好多人吃嘅buffect,我都會諗,第二日得閒一定要試下。今日終於有時間來啦,未到12點上到來五樓,已經好多人排隊,好彩一早訂咗枱,所以一到12點就好快可以安排到座位畀我哋,仲要係窗邊,望着車水馬龍嘅彌敦道同埋對面的清真寺,好爽。香港又多一間可以用微信點餸嘅地方,又環保又方便,點咗好多嘢吃都冇漏單刺身點咗松葉蟹腳,三文魚,池魚王,劍魚腩,希靈魚,八爪魚,赤貝,北寄貝,象拔蚌,虎蝦,甜蝦等亲,真係多不勝數,吃完再encore,好快又送上,傳菜速度神速抵讚。特别推薦劍魚腩,軟腍腍口感好特别。另一推薦食物,迷你海膽手卷,海膽够鮮够甜,手卷細細件,可以吃多幾件。鹽燒海蝦,够香口,蝦肉彈牙冇得彈。燒菠蘿,好juice吖。燒香草羊鞍,大大件,啖啖肉襯埋香草吃得好滋味。焗蠔嘅醬汁酸酸甜甜惹味,而入邊啲蠔亦好大隻同埋鮮甜肥美。任飲嘅飲品及甜品包括馬卡龍及來自沖繩的海鹽雪糕為呢餐寫下完美句號。

鹽燒海蝦,够香口,蝦肉彈牙冇得彈。

燒菠蘿,好juice吖。

燒香草羊鞍,大大件,啖啖肉襯埋香草吃得好滋味。

焗蠔嘅醬汁酸酸甜甜惹味,而入邊啲蠔亦好大隻同埋鮮甜肥美。

• 燒菠蘿
  • 燒羊架
說到放題,應該沒人不知道大喜屋吧?已經不止一次吃過大喜屋了,每次都是吃到捧著肚子走~超滿足!現在在大喜屋點餐都是用自己手機掃描QR Code點的,上菜很快,每款食物的份量都不算多,不用擔心很快便吃飽(笑)能夠一次過品嚐這麼多的美點,真的是值回票價!!先來個超多蟹籽的新鮮沙律!接著就是各式壽司~我超愛的枝豆!真的很好吃!!(❁´ω`❁)真的能一口吃下,真的太貼心了!海膽帶有淡淡鮮味,完全不會苦!蟹膏超濃郁!這個也是一口手卷呀~能一口吃下,層次更豐富!芝士焗蠔上有些酸酸甜甜的醬料,芝士也夠多,配合焗蠔的鮮味,真惹味!帶點辣味的花螺,大大隻,肉質鮮嫩,口感極好!這個時候才點我最愛的羊架~羊肉夠嫩口,完全不黏牙!叮叮~甜品時間!細細杯的提拉米蘇好好味!必點!沒想到拖肥味的馬卡龍也這麼好吃呢!最喜歡馬卡龍的口感了~而且甜而不膩,讓人忍不住再點一個(◍ ´꒳` ◍)
說到放題,應該沒人不知道大喜屋吧?
已經不止一次吃過大喜屋了,
每次都是吃到捧著肚子走~
超滿足!

現在在大喜屋點餐都是用自己手機掃描QR Code點的,
上菜很快,
每款食物的份量都不算多,
不用擔心很快便吃飽(笑)
能夠一次過品嚐這麼多的美點,
真的是值回票價!!

先來個超多蟹籽的新鮮沙律!

接著就是各式壽司

我超愛的枝豆!
真的很好吃!!(❁´ω`❁)

真的能一口吃下,真的太貼心了!
海膽帶有淡淡鮮味,完全不會苦!

蟹膏超濃郁!
這個也是一口手卷呀~
能一口吃下,層次更豐富!

芝士焗蠔上有些酸酸甜甜的醬料,
芝士也夠多,
配合焗蠔的鮮味,真惹味!

帶點辣味的花螺,
大大隻,肉質鮮嫩,口感極好!

這個時候才點我最愛的羊架~
羊肉夠嫩口,完全不黏牙!

叮叮~甜品時間!
細細杯的提拉米蘇好好味!必點!

沒想到拖肥味的馬卡龍也這麼好吃呢!
最喜歡馬卡龍的口感了~
而且甜而不膩,
讓人忍不住再點一個(◍ ´꒳` ◍)

2019-05-21 137 瀏覽
香港人鍾意食日本野係人都知放題開到周街都係咁其實有邊間真係咁好食呢我早排同朋友打完波就去咗尖沙咀間大喜屋食雖然要喺網上打定電話訂位但係去到發現其實訂位係有道理架因為真係好多人排晒隊一批批咁入去佢主要分兩個時段咁樣去我哋嗰時四個人一食就食咗兩個鐘食咗好多三文魚啊吞拿魚啊鮑片呀一堆唔同嘅串燒或者壽司價錢公道同朋友吹水嘅好地方
香港人鍾意食日本野係人都知
我哋嗰時四個人一食就食咗兩個鐘
食咗好多三文魚啊吞拿魚啊鮑片呀一堆唔同嘅串燒或者壽司
價錢公道同朋友吹水嘅好地方
2019-05-21 170 瀏覽
食放題可以好飽肚,不過食物同服務質素好參差,經常漏單,搞到寫追加單,總會在埋單時才來所有食物,搞到夾硬食或要浪費,搞到肚皮壞或做左大嘥鬼!但朋友話有尼間唔會,仲有d價錢合理又好食,他說好早就滿位,所以一早book左位我5點半就去到,接待員給了我一張枱號飛,上面有一個barcode, 步行到座位時已見半個場坐滿左食客。我地被安排坐係窗口位,景觀開揚,還可以見到清真寺同晚霞。侍應生話“Do” barcode 點菜,我都不已為言,周圍找點菜紙,再找問侍應生,經侍應生耐心的解釋,嗰barcode 就是點菜單,可經微信或 download app,就有圖文並茂的菜單, 指尖之間就可以揀選想食嘅食物同件數, 真的好先進、好新穎。全面電子化,嘅環保又唔會漏單,點左嘅食物,一目了然。客人同職員都容易跟進, 俾嗰 like 佢因等朋友來,只好點著一人份量先,唔好浪費食物。落單到食物送到枱都不用三分鐘,小食先上枱,隨後是壽司、火灸壽司同軍艦,燒物(焗廣島蠔), 炸物(天婦羅), 煮物(人參雞湯同黑蒜油叉燒拉麵)壽司飯軟硬適中, 由以火炙壽司特別出色: 鹽燒左口魚壽司,鹹香中帶甘香魚油配上壽司飯,味感一流。

客人同職員都容易跟進, 俾嗰 like 佢
因等朋友來,只好點著一人份量先,唔好浪費食物。

壽司飯軟硬適中, 由以火炙壽司特別出色: 鹽燒左口魚壽司,鹹香中帶甘香魚油配上壽司飯,味感一流。香蒜牛油帆立貝壽司,火炙得外脆內軟配上燒汁同炸脆的香蒜碎,口感一流。

燒物(焗廣島蠔): 真是用大大隻廣島蠔,這個真的無因為是放題已hea 俾,一大隻蠔,配上酸酸的沙律醬焗,開胃又鮮味

煮物:最正是人參雞湯,真的有雞肉、人參 BB 、紅棗同黃芽白,真的真材實料,湯甘肉甜紅棗腍,正,好補身。

芝麻雞翼及炸蠔: 雞翼炸得鬆脆肉嫰,少許微辣,好醒胃; 炸蠔脆醬炸得脆,蠔 juicy ,配上海鮮醬,味道更佳

飲品及甜品都有心思:
荔枝烏龍茶,荔枝味濃有茶香; 菠蘿蘆薈,真是粒粒大蘆薈,大到塞住嗰瓶口

甜品: 馬卡龍竟然無一咬落去就散哂, 泡芙雲尼拿味重;朱古力布甸,唔太甜,朱古力味濃,很滑

最後還有Haagen Dazs 同 milk top 揀, 我就揀了今期新款,奇異果加芒果,啖啖果肉,正

可惜的是我個friend 因加班最後來不到, 否則就可以試埋刺身啦!因為一個人食唔到咁多
唯有下次再試啦!

2019-05-17 162 瀏覽
話說都好耐無食下日本餐,因為唔想就住就住黎嗌,就當然係放題最坻啦。比低一個價錢,就可以任飲任食,大滿足呀!好啦,咁難得今日男朋友收早,就一於去食放題先!大喜屋分店好多,尖沙咀就最就腳。一上到去,好彩有book枱咋,唔係應該無得食,一比低booking number , 店員好快就帶我地坐低。大喜屋都係環保派,無紙order 全部用apps就搞掂。我地叫左刺身,選擇都幾多下,不過我地都係食返大路d既三文魚,甜蝦,帶子。 全部都食得出鮮味之餘又切得大件。正!而壽司都幾多特式選擇。而沙律頭盤方面就正正常常,用黎當開胃小食都幾好,可以再慢慢食其他美食!芝麻雞翼就一如既往既好食,燒鯖魚同燒鰻魚好有魚味,真係估佢唔到啦

大喜屋都係環保派,無紙order 全部用apps就搞掂。

2019-05-15 173 瀏覽
如果食放題嘅話食得最多次嘅就係大喜屋,今次同朋友都係去食大喜屋,因為覺得食咁多次來講呢間係餐廳性價比較高嘅放題。平日六點食嘅話,就係最優惠嘅時段,加埋一每個人都係$260左右,絕對係抵食之選!我都好鍾意食佢嘅魚生,叫咗好多款,刺身都係好厚切嘅,想講今次佢嘅劍魚腩、三文魚、油甘魚等等都十分之新鮮。我哋總共叫咗三次魚生食🤣🤣對於鍾意食魚生嘅人來講,大喜屋的確係一個唔錯嘅選擇,款式都算幾多!之後仲食咗啲熱食,我哋有雪花肥牛鍋,肥牛加埋啲菜簡直一流!仲叫咗好多好多唔同款式嘅嘢食,有壽司、手卷(海膽手卷必叫!)、串燒(甜番薯、牛舌、海蝦、菠蘿🍍)、天婦羅🍤、沙律、雞翼、甜品等等,包羅萬有。最後每人都會有一杯雪糕送,我地點左一杯期間限定,今次嘅期間限定係海鹽雪糕🍦朋友話味道相當唔錯,我覺得就越食越鹹,味道好搞笑,但係好食嘅。

之後仲食咗啲熱食,我哋有雪花肥牛鍋,肥牛加埋啲菜簡直一流!

2019-05-15 126 瀏覽
好耐冇食個放題,突然間想食,即刻就諗起大喜屋😝刺身質素有保證,夠新鮮一開始梗係食下刺身先,最正我覺得都係三文魚,勁厚切,肥美鮮甜🥰😍我一個人都食咗十塊🤣油甘魚都好正,質感爽滑😝八爪魚都彈牙🐙跟住就叫左好多次海膽同埋蟹膏手卷,飯唔會好多,可以狂食,海膽creamy,唔腥☺️鰻魚卷都唔錯😝😝熟食都有唔少選擇,芝麻雞翼真係超好食,香口嫩滑漲卜卜😋😋❤️❤️❤️勁推介羊扒❤️❤️❤️好腍身,燒得啱啱好,不會過鹹,食落好惹味,是日必點啊😍其他小食、沙律、鍋類質素都好好,辣酒煮螺都俾貨,大大舊,個酒可以再辣d😝天婦羅熱辣辣,夠香口😄蕃茄沙律同埋蟹子沙律都好新鮮,解下膩☺️牛油粟米都食咗兩兜添🤣最後唔少得甜品,雪糕限定左一人一杯,我叫左沖繩海鹽雪糕🍦鹹鹹地嘅牛奶味,越食越好味😝呢度嘅嘢食選擇都好多,下次我再想食放題我都會揀返呢度☺️

熟食都有唔少選擇,芝麻雞翼真係超好食,香口嫩滑漲卜卜😋😋

天婦羅熱辣辣,夠香口😄

蕃茄沙律同埋蟹子沙律都好新鮮,解下膩☺️

牛油粟米都食咗兩兜添🤣

呢度嘅嘢食選擇都好多,下次我再想食放題我都會揀返呢度☺️
2019-05-15
  • 羊扒
2019-05-11 5413 瀏覽
一向喜歡吃日本料理,今次就揀左大喜屋貪佢質數不錯有保証d👍🏻,吃魚生都唔怕!大喜屋長期 full booking,好彩早一星期訂好灑唔駛等!放題食物有很多選擇!卷物、刺身、燒物、火鍋🍲及甜品雪糕🍦任叫任食😋飲品有瓶裝、罐裝同埋酒類選擇,正!今次仲試左梅酒甜甜地易入口!🔸海膽迷你手卷海膽份量大配迷你卷鮮甜而不膩!🔸蟹肉蟹糕迷你手卷蟹糕+鮮甜蟹肉好正又夠份量!🔸刺身甜蝦、希靈魚、八爪魚、赤貝、拖羅、長腳蟹等等,勝在夠新鮮夠鮮甜👍🏻👍🏻😋🔸炸榴槤榴槤肉熱騰騰,一咬汁就bit出黎,皮脆唔厚!🔸炸鮮蠔大隻又juicy,食得出幾新鮮!🔸燒菠蘿水果燒物最好食就係燒菠蘿,外層加了蜜糖,甜甜酸酸夠fresh🔸燒牛舌肉嫩爽口帶有小小微辣,夠野味!🔸燒翠肉瓜加左蜜糖黎燒,清清地又甜甜地!👍🏻🔸馬卡龍夠脆喎又甜甜地岩灑食左一輪燒物的我們呢!🔸雪糕🍦有很多選擇今次選了兩款季節限定味道海鹽&茉莉花味,兩款夠清香夠fresh😋👍🏻

🔸海膽迷你手卷
海膽份量大配迷你卷鮮甜而不膩!

🔸蟹肉蟹糕迷你手卷
蟹糕+鮮甜蟹肉好正又夠份量!

🔸炸榴槤
榴槤肉熱騰騰,一咬汁就bit出黎,皮脆唔厚!

🔸炸鮮蠔
大隻又juicy,食得出幾新鮮!

🔸燒菠蘿

🔸燒牛舌
肉嫩爽口帶有小小微辣,夠野味!

🔸燒翠肉瓜
加左蜜糖黎燒,清清地又甜甜地!👍🏻

🔸馬卡龍
夠脆喎又甜甜地岩灑食左一輪燒物的我們呢!

🔸雪糕🍦

有很多選擇今次選了兩款季節限定味道
海鹽&茉莉花味,兩款夠清香夠fresh😋👍🏻

2019-05-08
餐廳:大喜屋日本料理 (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道74-78號文遜大厦5樓正值考試期間,除左大吃大喝之外我諗唔到有咩方法可以令我減壓,所以我就決定中午去食餐好嘅,以解決我壓力大嘅問題😎相信好多人都會同我一樣,除咗瞓覺之外,食嘢就係一種減壓嘅享受,所以我覺得中午食放題都係得嘅!出到人來人往嘅尖沙咀,成日經過尖沙咀地鐵站附近嘅彌敦道都會見到大喜屋日本料理放題,今日終於如我所願可以食到喇😋午市食仲要平啲添睇來我真係好耐無去食放題喇,原來大喜屋嘅放題依家係直接用手機落單,環保得來又唔使咁麻煩要係咁叫侍應落單話嗌野,好簡單Scan個QR code,㩒幾個制就搞掂👍🏾,作為環保分子之一嘅我,可以慳到咁多不必要嘅紙真係好開心添無諗過中午時份都會有咁多人嚟食放題,坐滿左足足七八成嘅位。坐低左梗係即刻叫嘢食啦😋!刺身壽司卷物手卷軍艦天婦羅炸物一品料理面食串燒甜品......可以揀嘅食物真係多到花多眼亂😍話明咁即係減壓大餐,梗係咩都要揀啲嚟食啦!用手機點咗嘢食唔夠5分鐘開始送嘢食嚟,真係好快手👍🏾每樣嘢食都好新鮮,熱食熱辣辣,脆食脆卜卜,凍食冷冰冰😆我會相信食物真係即叫即整咁,面對着咁多美食,我都忍唔住開
餐廳:大喜屋日本料理 (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道74-78號文遜大厦5樓

用手機點咗嘢食唔夠5分鐘開始送嘢食嚟,真係好快手👍🏾每樣嘢食都好新鮮,熱食熱辣辣,脆食脆卜卜,凍食冷冰冰😆我會相信食物真係即叫即整咁,面對着咁多美食,我都忍唔住開始瘋狂掃食喇~

芝麻雞翼皮薄香脆,皮脂一咬就流出嚟,加埋芝麻就更加香,雞肉非常嫩口又熱,食之前要小心熱呢

羊鞍🐑加上咗香草同肉桂葉,唔使點芥末都已經好夠味,再加上羊本身唔係好羶,鍾意食羊肉但係唔鍾意羶味嘅人一定可以接受到,而且肉質豐富,煎熟嘅程度啱啱好,唔會好un好痴牙,正~

刺身亦多個超過10款,連虎蝦同象拔蚌都有,加上檸檬汁之後鮮味更加突出,淨係食刺身都抵番條數!

食完唔好走住!仲有Häagen-Dazs或者Mövenpick雪糕可以揀, Häagen-Dazs仲有茉莉花味同Mövenpick海鹽味期間限定雪糕俾你揀,真係滿載而歸~

2019-05-09
  • 刺身拼盤
  • 羊架
  • 芝麻雞翼
2019-05-11 127 瀏覽
媽媽很喜歡吃日本料理,不過老人家不能吃太多。所以揀左大喜屋同媽媽提早慶祝母親節,貪佢質數不錯有保証d 👍🏻,吃魚生都唔怕😋大喜屋真係長期都full booking! 好彩早一星期訂好灑唔駛等太久😝放題食物選擇也有很多,飲品、卷物、刺身、燒物、火鍋🍲及甜品雪糕🍦任叫任食😋😋,花多眼亂。🔸round ①Order左刺身、迷你手卷及飲品!飲品有瓶裝、罐裝同埋酒類都有,正!今次仲試左梅酒Tim ,甜甜地易入口🍺🔸海膽迷你手卷海膽份量多用紫菜包著小量飯,迷你卷鮮甜而不膩,good👍🏻🔸蟹肉蟹糕迷你手卷呢個媽不能吃所以點左一人份,是膽固醇挑戰☺️不過蟹糕+鮮甜蟹肉好正又夠份量👍🏻🔸刺身基本上除了三文魚其他都點了少許😋甜蝦、希靈魚、八爪魚、赤貝、拖羅、長腳蟹等等!勝在夠新鮮夠鮮甜👍🏻👍🏻😋🔸round two中華沙律,熟食燒物、炸物都有質😋👍🏻🔸炸榴槤皮脆唔厚,榴槤味濃入面榴槤肉熱騰騰,一咬汁就bit出黎,榴槤腔一定要點了🥰🔸炸鮮蠔蠔夠大隻又juicy食得出幾新鮮呢!🔸燒菠蘿一向水果燒物最出名都係菠蘿🍍外層加左蜜糖,甜甜酸酸,正!🔸燒牛舌加左d七味粉去燒,肉嫩爽口帶有小小微辣夠野味!🔸燒翠肉瓜加左蜜糖

🔸round ①

Order左刺身、迷你手卷及飲品!

🔸海膽迷你手卷
海膽份量多用紫菜包著小量飯,迷你卷鮮甜而不膩,good👍🏻

🔸蟹肉蟹糕迷你手卷

🔸刺身
基本上除了三文魚其他都點了少許😋

🔸round two

中華沙律,熟食燒物、炸物都有質😋👍🏻

🔸炸榴槤

🔸炸鮮蠔
蠔夠大隻又juicy食得出幾新鮮呢!

🔸燒菠蘿
一向水果燒物最出名都係菠蘿🍍外層加左蜜糖,甜甜酸酸,正!

🔸燒牛舌

加左d七味粉去燒,肉嫩爽口帶有小小微辣夠野味!

🔸燒翠肉瓜
加左蜜糖黎燒,清清地又甜甜地!👍🏻

最後當然要叫下甜點啦😋
🔸馬卡龍
夠脆喎又甜甜地岩灑食左一輪燒物的我們呢!

🔸雪糕🍦

揀左兩款季節限定味道
jasmine 味和海鹽味,兩款夠曬特別又清香😋👍🏻

2019-05-08
  • 刺身
  • 炸物
  • 燒菠蘿
  • 雪糕
2019-05-09 105 瀏覽
好耐無同朋友食放題la!見最近成功瘦左小小,一於比自己放縱一下,去食返個放題先得la!放題首選就一定係大喜屋la,選擇多之餘地點又十分方便,今次就去尖沙咀既大喜屋試一試先la!一出lift 店員好快就問我地拎booking 號碼,之後好快就帶我地坐低左,大喜屋轉左用電話scan QR code落單,方便之餘仲有得計住自己嗌左d咩食。我地首先當然係叫左剌身同壽司食啦!剌身種類好多,連平時小見既象拔蚌都有,食落仲要好新鮮又一啲都唔腥,抵讚!三文魚厚切,帶子鮮甜。而壽司都唔弱,最好食既就一定係花之戀啦,上面d蟹子脆卜卜,仲有舊三文魚都係同刺身個舊一樣咁高質,食完一舊已經好滿足la!熟食方面都有好多唔同選擇,質素好,每樣叫少少咁就乜都試到。最後仲叫左個蟹粥食,啲粥煲到好棉心而d蟹都好鮮甜,一個人絕對可以食哂一煲呀!大喜屋呢間放題真係永遠都唔會令我失望!

熟食方面都有好多唔同選擇,質素好,每樣叫少少咁就乜都試到。

大喜屋呢間放題真係永遠都唔會令我失望!
2019-05-05 105 瀏覽
同事之前食過推介日式放題!有驚喜!食物速度上得快都不在話下,以往印象日式放題炸物上枱嘅都係比較凍冰冰!竟然依家有驚喜即叫即炸一樣全部炸物都非常好食!另外一般日式放題好少會有海膽供應,竟然呢間嘅海膽質素都唔係差,以放係你講真係唔錯,唔怪得每晚都有咁多人排隊,以$300內嘅價錢來講食物選擇都比較多!
  • 炸物
2019-04-28 149 瀏覽
放題曾經大行其道,最近稍稍回落,有陣時諗唔到食乜都會考慮下放題嘅,貪佢種類較多,唔使煩惱但係要揀好食嘅放題都唔係太多,大喜屋系列係當中比較出色嘅,無論價錢,食物質素都保持到最近去咗文遜大廈嘅大喜屋,晚飯時間唔算太多人,被安排一個卡座,坐得比以往舒服。以往落單都係寫紙仔,一大疊好唔環保 佢哋做咗一啲改革,用QR code落單咁就非常方便啦,既環保又簡單,其他放題都要做啦都係一樣,開頭整輪刺身同壽司先,刺身水準保持,尤其貝類,例如赤貝、馬刀貝、象拔蚌等等,都幾爽口新鮮,再加埋元貝同北寄貝,𩶘魚等等都係我鍾意嘅壽司我都係比較鍾意火炙,例如火炙蟹棒、左口邊魚貪佢夠香熟食方面點左一啲料理,例如一口牛柳粒,炒蜆,鱈魚西京燒,都幾好味㗎,而且份量都幾適中,最後重點左幾串串燒食,已經投降。當然汽水啤酒係任飲,可能年紀大飲一兩罐汽水已經頂唔順,要飲返兩杯熱茶暖下個胃,整體來講二百零蚊任食算係咁啦

都係一樣,開頭整輪刺身壽司先,刺身水準保持,尤其貝類,例如赤貝、馬刀貝、象拔蚌等等,都幾爽口新鮮,再加埋元貝同北寄貝,𩶘魚等等都係我鍾意嘅

壽司我都係比較鍾意火炙,例如火炙蟹棒、左口邊魚貪佢夠香