2019-05-21 170 瀏覽
食放題可以好飽肚,不過食物同服務質素好參差,經常漏單,搞到寫追加單,總會在埋單時才來所有食物,搞到夾硬食或要浪費,搞到肚皮壞或做左大嘥鬼!但朋友話有尼間唔會,仲有d價錢合理又好食,他說好早就滿位,所以一早book左位我5點半就去到,接待員給了我一張枱號飛,上面有一個barcode, 步行到座位時已見半個場坐滿左食客。我地被安排坐係窗口位,景觀開揚,還可以見到清真寺同晚霞。侍應生話“Do” barcode 點菜,我都不已為言,周圍找點菜紙,再找問侍應生,經侍應生耐心的解釋,嗰barcode 就是點菜單,可經微信或 download app,就有圖文並茂的菜單, 指尖之間就可以揀選想食嘅食物同件數, 真的好先進、好新穎。全面電子化,嘅環保又唔會漏單,點左嘅食物,一目了然。客人同職員都容易跟進, 俾嗰 like 佢因等朋友來,只好點著一人份量先,唔好浪費食物。落單到食物送到枱都不用三分鐘,小食先上枱,隨後是壽司、火灸壽司同軍艦,燒物(焗廣島蠔), 炸物(天婦羅), 煮物(人參雞湯同黑蒜油叉燒拉麵)壽司飯軟硬適中, 由以火炙壽司特別出色: 鹽燒左口魚壽司,鹹香中帶甘香魚油配上壽司飯,味感一流。

客人同職員都容易跟進, 俾嗰 like 佢
因等朋友來,只好點著一人份量先,唔好浪費食物。

壽司飯軟硬適中, 由以火炙壽司特別出色: 鹽燒左口魚壽司,鹹香中帶甘香魚油配上壽司飯,味感一流。香蒜牛油帆立貝壽司,火炙得外脆內軟配上燒汁同炸脆的香蒜碎,口感一流。

燒物(焗廣島蠔): 真是用大大隻廣島蠔,這個真的無因為是放題已hea 俾,一大隻蠔,配上酸酸的沙律醬焗,開胃又鮮味

煮物:最正是人參雞湯,真的有雞肉、人參 BB 、紅棗同黃芽白,真的真材實料,湯甘肉甜紅棗腍,正,好補身。

芝麻雞翼及炸蠔: 雞翼炸得鬆脆肉嫰,少許微辣,好醒胃; 炸蠔脆醬炸得脆,蠔 juicy ,配上海鮮醬,味道更佳

飲品及甜品都有心思:
荔枝烏龍茶,荔枝味濃有茶香; 菠蘿蘆薈,真是粒粒大蘆薈,大到塞住嗰瓶口

甜品: 馬卡龍竟然無一咬落去就散哂, 泡芙雲尼拿味重;朱古力布甸,唔太甜,朱古力味濃,很滑

最後還有Haagen Dazs 同 milk top 揀, 我就揀了今期新款,奇異果加芒果,啖啖果肉,正

可惜的是我個friend 因加班最後來不到, 否則就可以試埋刺身啦!因為一個人食唔到咁多
唯有下次再試啦!