前排壽司郎有李錦記福袋連同fastpass Giveaway,好幸運地定抽中咗😄可以預先book位,帶埋屋企人黎食,唔使排隊!▶️ 蜂蜜牛油卡達拉娜 ($22)✔️✔️超得意卡樂B包裝!薄薄嘅焦糖脆面,鹹鹹地有海苔味芝士蛋糕好軟滑🧀濃郁芝士奶油味似雪糕蛋糕,建議等冰融啲先食推介,唔伏!▶️ 赤燒經典蠔油日本產帆立貝 ($22)➖李錦記系列新品同相有出入😅完全冇蠔油味同正常帆立貝冇分別,只係多咗香蔥得一件唔抵食▶️ 炙燒羅勒鮮蝦 ($12)✔️✔️面頭有一片芝士同羅勒醬同熟蝦幾夾味,帶鹹香夠惹味👍🏻▶️ 日式叉燒 ($17)➖拉麵叉燒放上壽司,係咩配搭?叉燒半肥瘦,唔算好乾,不過味道偏鹹有啲唔夾🫢▶️ 香蔥赤蝦 ($12) ✔️✔️隻蝦幾好食,少少黏黏地爽口配埋一堆香蔥😋▶️ 蟹柳沙律醬 ($12)❌蟹柳好大條不過太多沙律醬味道偏甜,好似之前食好味啲…▶️ 稻烤拖羅鰹魚 ($12)➖鰹魚偏乾身,冇乜吞拿魚味,唔夠新鮮同相差好遠🐟有啲失望▶️ 甜蝦軍艦➖甜蝦細細粒,配上沙律醬不過不失▶️ 茶碗蒸 ($19)✔️✔️每次去壽司郎必食,亦係水準最一致嘅一款食物入口暖暖哋,有蛋味唔會太稀多配料,有成粒帶子、一隻蝦、一片魚蛋、一
可以預先book位,帶埋屋企人黎食,唔使排隊!

▶️ 蜂蜜牛油卡達拉娜 ($22)✔️✔️
超得意卡樂B包裝!
薄薄嘅焦糖脆面,鹹鹹地有海苔味
芝士蛋糕好軟滑🧀濃郁芝士奶油味

似雪糕蛋糕,建議等冰融啲先食
推介,唔伏!
蜂蜜牛油卡達拉娜

▶️ 赤燒經典蠔油日本產帆立貝 ($22)➖
李錦記系列新品
同相有出入😅完全冇蠔油味
同正常帆立貝冇分別,只係多咗香蔥
得一件唔抵食
赤燒經典蠔油日本產帆立貝

▶️ 炙燒羅勒鮮蝦 ($12)✔️✔️
面頭有一片芝士同羅勒醬
同熟蝦幾夾味,帶鹹香夠惹味👍🏻
炙燒羅勒鮮蝦

▶️ 日式叉燒 ($17)➖
拉麵叉燒放上壽司,係咩配搭?
叉燒半肥瘦,唔算好乾,不過味道偏鹹
有啲唔夾🫢
日式叉燒

▶️ 香蔥赤蝦 ($12) ✔️✔️
隻蝦幾好食,少少黏黏地爽口
配埋一堆香蔥😋

▶️ 蟹柳沙律醬 ($12)❌
蟹柳好大條不過太多沙律醬
味道偏甜,好似之前食好味啲…
蟹柳沙律醬

▶️ 稻烤拖羅鰹魚 ($12)➖
鰹魚偏乾身,冇乜吞拿魚味,唔夠新鮮
同相差好遠🐟有啲失望
稻烤拖羅鰹魚

▶️ 甜蝦軍艦➖
甜蝦細細粒,配上沙律醬
不過不失
甜蝦軍艦

▶️ 茶碗蒸 ($19)✔️✔️
每次去壽司郎必食,亦係水準最一致嘅一款食物
入口暖暖哋,有蛋味唔會太稀
多配料,有成粒帶子、一隻蝦、一片魚蛋、一舊冬菇、幾粒枝豆❣️

▶️ 日式焦糖蕃薯 ($12)❌
賣相唔錯,但同日本真正嘅差好遠
食落凍嘅,仲要偏乾
只係得焦糖甜味,冇番薯香
日式焦糖蕃薯

▶️ 抹茶蕨餅芭菲 ($32)✔️✔️
超豐富嘅芭啡💚
除咗牛奶雪糕,仲有抹茶朱古力、粟米脆片、紅豆蓉、抹茶蕨餅
仲可以隱藏食法,加抹茶粉🍵
抹茶蕨餅芭菲

當然仲食咗好多其他唔同款式嘅壽司,不過唔寫咁多啦
總結係,甜品同茶碗蒸最推介😍
壽司就可能蝦類或屋企人叫嘅軟殼蟹壽司都幾好
轉咗赤醋米好似冇特別😂可能鹹少少?顏色分別

覺得呢間嘅魚生唔夠新鮮,可能預多遊客啩,食完覺得好麻麻
埋單大概$200一個人,唔算抵食~
蜂蜜牛油卡達拉娜
炙燒羅勒鮮蝦
抹茶蕨餅芭菲
  • 茶碗蒸
2024-03-26 154 瀏覽
又到吃中午飯的時候, 今日相約同事去尖沙咀壽司郎。當然首選期間限定的食品,但好多都售罄。黑鮪大吞拿魚腩配智利海膽,口感不錯, 吞拿魚略薄左少少。芝麻漬海鮮紫蘇包,這款餡料豐富味道不錯。珍寶魷魚天婦羅,抵食之選大大塊。生松葉蟹腳亦是十分喜歡的,海水味十分重。赤貝雙味就比較差D, 有點腥。鱈魚白子軍艦口感亦不太喜歡。

黑鮪大吞拿魚腩配智利海膽,口感不錯, 吞拿魚略薄左少少。

芝麻漬海鮮紫蘇包,這款餡料豐富味道不錯。

珍寶魷魚天婦羅,抵食之選大大塊。

生松葉蟹腳亦是十分喜歡的,海水味十分重。

赤貝雙味就比較差D, 有點腥。

鱈魚白子軍艦口感亦不太喜歡。
就好似標題所講,今次講講我等壽司郎🥹夜晚七點開始排隊排到8.15終於可以入去食,時間安排方面都真係不停keep住有人出,有人入,所以如果真係要講想去食嘅話,真係五點幾好去排隊啦😎首先我一個人食,佢都俾咗兩個位我其實都真係坐得幾舒服,環境方面唔錯。另外,因為佢有好多兩貫不同壽司既配搭 令到我可以一個人嚟食都可以唔使逼住食到一碟同樣兩件壽司,可以食下唔同味道🫶🏻🌟其次,我好欣賞佢嘅海螺壽司10分鮮甜🌟🌟🌟🌟🌟🌟一個人嚟講嘅話,食佢嘅刺身都唔錯,可以食到6種刺身,另外就係好似哦咁一定食唔晒咁多飯嘅亦都可以選擇細飯版本嘅壽司,十分貼心整體嚟講,我覺得尖沙咀店同其他店都冇咩特別大分別,亦都有可能我揀嘢食比較穩陣🤣但係重複多次標題,如果要我再等多一個幾鐘,我應該唔會再等😂建議早啲去拎飛
就好似標題所講,今次講講我等壽司郎🥹
夜晚七點開始排隊排到8.15終於可以入去食,

其次,我好欣賞佢嘅海螺壽司10分鮮甜🌟🌟🌟🌟🌟🌟

一個人嚟講嘅話,食佢嘅刺身都唔錯,可以食到6種刺身

2024-03-02
2024-02-15 207 瀏覽
日本的傳統節日「節分」,節分是指農曆中作為一年開始的「立春」,其前一天就是節分之日。2024年的節分日期是2月3日,這天就是要吃「惠方卷」!惠方卷很有意思,食材象徵富貴與幸福,而卷卷象徵著把福氣捲起來然後吃掉。一氣呵成吃掉整條,不准切開,不准說話,一邊吃一邊許願~我這條是平民版惠方,六十塊錢~其他omakase 店賣到$300一條,當然尺寸食材會貴價一點。九種食材~海鰻玉子燒生三文魚吞拿魚熟蝦青瓜三文魚子吞拿魚蓉冬菇/干瓢甘煮

九種食材~
三文魚子
吞拿魚蓉
冬菇/干瓢甘煮
2024-01-17 367 瀏覽
第一次嚟尖沙咀呢間壽司郎,覺得好難食,上環分店真係好食好多。見到有蟹做主題,所以先趕緊起佢未完之前嚟幫襯,點知係非常非常之失望!我哋叫咗佢就蟹腳,林啤啤咁樣,食完唔敢吞驚唔新鮮,lur番出嚟。之後叫咗個蟹柳壽司,係硬骨骨同乾爭爭,冇食晒就浪費咗佢。仲有個吞拿魚壽司,完全冇顏色,食落完全唔新鮮。食完同左店完講,佢話唔會架喎,我地啲野新鮮番。最後只肯cancel蟹腳果碟,我覺得你cancel唔cancel都唔緊要,最重要係 你要反映番俾你個廚房聽。同埋自己食下先講啦咁都叫新鮮?相同實物完全2回事。

咁都叫新鮮?相同實物完全2回事。
1月份壽司郎出左 《螃蟹祭🦀》 餓底琴日去左壽司郎食 🦀水煮松葉蟹腳 $17 見佢個樣好似普普通通 松葉蟹腳加埋上面既蟹膏好夾 😙👍🏻🦀蟹肉忌廉可樂餅 $17 可樂餅既料滿到咬落去既時候係會滿瀉 🤤超級足料同夠滑 😋🦀蟹肉茶碗蒸 $22仲布壽司郎必食既茶婉蒸 勁足料👍🏻 完全唔係hea 面頭有一D蟹肉 裏面仲有帆立貝🩵食完正餐到甜品時間🍰🍰純白戚風蛋糕配特製忌廉 $27 呢個12月既新品 我會稱佢為世一蛋糕‼️佢簡直係驚為天人用最簡單既戚風蛋糕加埋特製既cream 加埋雪糕🍦成個味道係perfect池 😚有少少芝士香味 再加埋忌廉既軟滑 雪糕既冰凍 wow 🤤🤤🤤 餓底好想呢個加入主餐牌度 ☺️🍓士多啤梨吉士忌廉卡達拉娜 $22 泥到士多啤梨季梗係要食埋呢個卡達拉娜 佢個味道有D似H字頭雪糕店既 strawberry and cream 好香濃 面頭仲有焦糖烤到脆左 完全係 cream brûlée 既面加雪糕 😋🍓士多啤梨控必食‼️🍮濃厚煉奶布甸🍮 $22 布甸軟滑 加埋草莓果醬 🍓👍🏻#餓底推介 #壽司郎
1月份壽司郎出左 《螃蟹祭🦀》

🍮濃厚煉奶布甸🍮 $22

布甸軟滑 加埋草莓果醬 🍓👍🏻

#餓底推介 #壽司
2024-01-05 183 瀏覽
去到壽司郎,當然會食我最喜愛的三文魚壽司、拖羅壽司和薯條。這些美味的食物總是讓我食指大動。三文魚壽司的新鮮魚肉與柔軟壽司飯結合,每一口都帶來滿滿的滿足感。而拖羅壽司有其獨特風味,令人難以抗拒。最後,薯條的酥脆外皮、綿密內部,再搭配上鹹香的調味料,絕對是我的最愛!這三種美食的組合,簡直是一個完美的享受!
而拖羅壽司有其獨特風味,令人難以抗拒。
這三種美食的組合,簡直是一個完美的享受!
2023-12-16 274 瀏覽
壽司郎6月推出咗一款超誘人嘅明太子忌廉烏冬!之前已經試過佢㗎啦,絕對係超級好食!今次一見到佢又出,我即刻衝過去食啦!希望呢個菜式可以成為佢哋嘅常駐Menu啦!🍜😍🍣明太子忌廉烏冬真係一個絕配!烏冬麵條彈牙,配上濃郁嘅明太子忌廉醬汁,真係令人垂涎欲滴!真係好難抗拒呢種美味!我就希望壽司郎可以將呢個菜式永久列入佢哋嘅菜單,我可以隨時隨地都食到啦!🍜🍣😋希望壽司郎可以保留呢個美味嘅烏冬!🍜🍣😍👍

希望壽司郎可以保留呢個美味嘅烏冬!🍜🍣😍👍
明太子烏冬
2023-06-08
明太子烏冬
2023-11-22 375 瀏覽
本來冇打算食壽司,行過見到壽司朗就唸住買俾小朋友食。外賣冇得單點,一定要買套餐或者6件一盒。買咗6件呑拿魚腩壽司,6件三文魚壽司,6件蝦三味壽司,6件池魚壽司。等咗10分鐘左右有得攞,攞嗰陣時就聞到有啲腥味,聞一聞袋裏面真係好腥,一路行都聞到嗰陣腥味,就好似街市魚檔嗰啲臭腥味。心唸成廿幾蚊件呑拿魚冇理由係咁嘅質素。但返到屋企食,打開真係超腥,啲三文魚同蝦勉強入到口,呑拿魚同池魚真係頂唔順,第一次食唔落要掉,食完成間屋都一陣腥味⋯⋯
呑拿魚腩壽司
2023-11-18
10 分鐘 (外賣自取)
2023-11-04 361 瀏覽
尖沙咀呢間壽司郎係新開嘅,之前一直都好多人,所以我揀咗網上book,終於今日可以食到啦,但係其實都唔係咁多人啦已經,因為我見夜晚Walk in都好多嘢食到。講返啲食物先,壽司郎水準一直都好好,藍鯨吞拿魚,三文魚,油甘魚等等嘅壽司都係keep到水準好好食,仲有今日食咗個新嘅拉麵,信玄拉麵,個湯底非常之濃郁,非常之好食。仲有甜品方面,再次食返芭菲,今次係食綠茶芭菲,唔會太甜味道啱啱好。真係very good。
2023-11-04
2023-10-18 331 瀏覽
今日lunch同同事去食壽司郎, 好好食呀! 今次我叫嘅碟數比之前少,但一樣都咁飽,原來宜家抵食左,因為d 野份量大左。我同同事同樣叫左燒三文魚腩,佢有6片,但我得4片,但佢好大方,俾多一片我😂😂
2023-08-08 1028 瀏覽
係香港既壽司郎分店大大話話我都食過十幾間,算係長期客仔,但尖沙咀分店的質素係香港咁多分店黎講都算數一數二咁差,食壽司郎時希望避開依間分店。第一,餐廳內部不知道是抽氣問題定點,有一陣淡淡的臭味,令人食得唔係咁自在,要扣分。第二,壽司出品的水平參次,我明明叫左一舊中拖羅,但大家睇圖見到件拖羅差唔多細個舊魚生飯咁滯,唯一值得稱讚既係壽司郎職員馬上幫我安排換返一件正常拖羅,工作效率一流。味道:3/10環境:4/10態度:7/10價錢:6/10總分:20/40(合格)評級: D+

味道:3/10
環境:4/10
態度:7/10
價錢:6/10
總分:20/40(合格)

評級: D+
2023-08-03
2023-07-27 758 瀏覽
去完k11 Muse,慢慢行到金馬倫道,見到新開一間壽司郎(而且食壽司郎可以唔使排隊啦)因為係新開,環境都幾舒適同埋闊綽。餐點都係一如既往抵食。同朋友一起兩個讓食300蚊唔到,好抵!海膽吞拿魚好推薦,得27蚊一份,呢個價錢食海膽都唔夠。牛排壽司都幾唔錯,12蚊兩舊刺身類都幾抵食,點餐無壓力同埋蜜桃🍑雲呢拿雪糕都回歸啦,不過食得太飽,就🈚️order,下次會再來。尤其是係尖沙咀,更加覺得壽司郎好抵食。
餐點都係一如既往抵食。
同朋友一起兩個讓食300蚊唔到,好抵!

海膽吞拿魚好推薦,得27蚊一份,呢個價錢食海膽都唔夠。

牛排壽司都幾唔錯,12蚊兩舊

刺身類都幾抵食,點餐無壓力

尤其是係尖沙咀,更加覺得壽司郎好抵食。
見壽司郎推出咗7月期間限定嘅夏祭menu,有幾款望落都幾吸引,即刻去睇吓值唔值得大家排隊試!今次就集中介紹夏祭嘅呢4款新商品👇🏻▫️中吞拿魚腩配醬漬智利海膽 ($17) 4/5見網上都幾多人話海膽有腥臭味同份量細,我哋食又冇呢個問題,海膽唔苦仲帶有少少鮮味,中吞拿魚腩都幾肥美魚味濃郁,$17有呢個質素我哋都收貨,性價比幾高!▫️軟煮鮑魚 ($22) 3/5鮑魚肉質柔軟唔韌,但切得太薄,加上鮑魚本身冇乜味,食落味道一般。▫️特選松阪和牛 ($27) 2/5食落完全唔覺得似和牛,牛肉燒到乾曬,肉質比較柴,有牛味但唔香,唔推薦🫠▫️白桃味芭菲 ($35) 4/5夏天食凍嘢真係好爽!白桃雪芭同牛奶軟雪糕加上醃製桃,底層再放咗牛油蛋糕。白桃雪芭嘅桃味唔算好假,桃肉香甜清新,軟雪糕一如既往好重奶味,蛋糕配冰涼嘅雪糕一齊食好滿足💖雖然壽司郎越開越多分店,但係排隊人數都仲係好多,我哋今日5點鐘到尖沙咀店攞飛,都等咗一個鐘先有得食,但已經算係我地排咁多次以嚟算快嘅一次🤣大家通常要排幾耐隊先食到?又或者有邊間分店質素係比較好同穩定嘅都可以comment話俾我哋知😆Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道

▫️中吞拿魚腩配醬漬智利海膽 ($17) 4/5
中吞拿魚腩配醬漬智利海膽

▫️軟煮鮑魚 ($22) 3/5
軟煮鮑魚

▫️特選松阪和牛 ($27) 2/5
特選松阪和牛

▫️白桃味芭菲 ($35) 4/5
白桃味芭菲

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️

✨想睇更多食評就記得follow - hk_holidaydiary
中吞拿魚腩配醬漬智利海膽
白桃味芭菲