2024-04-08 137 瀏覽
今日嚟到人氣好高嘅味火鍋食佢地個海鮮火鍋。埋單$395@除了有數款餐前小食外,個餐仲可以每人自選一款頭盤🥢味火鍋佛跳牆湯料奸貴豐富有鮑魚、瑤柱、冬菇、花膠和響螺頭等,熱辣辣好暖胃,味道又鮮美,正! 🦪黑松露芝士焗美國生蠔生蠔搭配上濃郁的芝士和黑松露,味道好夾 🍲雙拼湯底 唔洗加錢👍特濃芫茜皮蛋豆腐湯鍋好多芫茜呀,芫茜控表示好滿意🤣散發豐富芫茜香味,豆腐的滑嫩和芫茜的清新完美融合在一起,正!大排檔豬骨鍋其實係胡椒豬骨湯底,冬天享月好驅寒。 🦐🦀皇牌時令海鮮拼盤有蟶子蝗、新鮮鱔、海蝦、鮑魚、自家製手打墨魚丸和蝦丸,還有大大隻台山蠔和日式蟹棒。每一款海鮮都好新鮮,鱔魚滑爽,蟶子蝗爽口,讚! 🐮美國安格斯牛肉拼盤可以品嚐到不同部位的牛肉,包括手切牛小排、牛肩胛、封門柳和牛板鍵等。牛肉切得均勻細膩,肉質鮮嫩,啱晒食肉獸!仲有其他仼食火鍋配料肥牛,豚肉,丸類,響鈴,餃類,蔬菜,烏冬等等樽裝汽水,罐裝飲品仼飲Like 社交平台 page仲有MÖVENPICK雪糕送,好滿足‼️
今日嚟到人氣好高嘅味火鍋食佢地個海鮮火鍋。埋單$395@
除了有數款餐前小食外,個餐仲可以每人自選一款頭盤
🥢味火鍋佛跳牆

🦪黑松露芝士焗美國生蠔
生蠔搭配上濃郁的芝士和黑松露,味道好夾

🍲雙拼湯底 唔洗加錢👍
特濃芫茜皮蛋豆腐湯鍋
大排檔豬骨鍋
其實係胡椒豬骨湯底,冬天享月好驅寒。

🦐🦀皇牌時令海鮮拼盤

🐮美國安格斯牛肉拼盤
牛肉切得均勻細膩,肉質鮮嫩,啱晒食肉獸!
仲有其他仼食火鍋配料
肥牛,豚肉,丸類,響鈴,餃類,蔬菜,烏冬等等
樽裝汽水,罐裝飲品仼飲
環境舒服又寬敞,有得坐卡位靜靜地同朋友傾下計。用餐時間無限時。食齊火鍋四部曲!自選頭盤:芝士焗波士頓龍蝦(半邊)🦞及黑松露芝士焗美國生蠔🦪好厚層既芝士鋪面,邪惡👿龍蝦肉質彈牙啖啖肉;生蠔又肥美飽滿!時令海鮮拼盤新鮮海蝦、台山蠔、蜆、新鮮魚片自家製手打墨魚丸、 自家製手打蝦丸、日式蟹棒火鍋海鮮食得出係超清鮮,特別最愛蝦,口感彈牙。其次係蜆,一口食好滑嘟嘟。手打丸都好爽口!美國安格斯牛肉拼盤三款牛肉,全部望落都好靚,食落肉質亦很嫩滑!駕鴦湯底鮮蕃茄豬骨濃湯鍋&四川麻辣鴨血鍋(BB辣)一邊酸酸,一邊麻辣,中間仲有細細格清湯,賣相好吸引。中意食咩味就落邊邊;蕃茄湯大大中和了重口味的麻辣。其他四色前菜一開始先食可以開開胃。而肉類、餃類及小食都可以在電話任叫。飲品自取任飲,除了鍾情韓國飲品外,竟然有復古玻璃瓶可樂!

時令海鮮拼盤
新鮮海蝦、台山蠔、蜆、新鮮魚片
自家製手打墨魚丸、 自家製手打蝦丸、日式蟹棒

美國安格斯牛肉拼盤
三款牛肉,全部望落都好靚,食落肉質亦很嫩滑!

駕鴦湯底
鮮蕃茄豬骨濃湯鍋&四川麻辣鴨血鍋(BB辣)

其他
飲品自取任飲,除了鍾情韓國飲品外,竟然有復古玻璃瓶可樂!
  • 芝士焗生蠔
2024-03-21 480 瀏覽
一班朋友想穩個地方吹下水食下野。其中一個朋友推介呢間,位置幾好,響tst地鐵站附近,所有人都好方便,呢間野無限時,所以可以隨便吹水隨便食。呢度收費連加一,人頭計395。跟返個四部曲,第一部係揀酸菜魚,雞煲,龍蝦定蠔。只係得一次食。我地6個人,選擇了二人分量的酸菜魚和4人分量的雞煲。兩個人的酸菜魚都幾大份,夠6個人食。不過味道好淡,而且d魚都食得出唔係d咩新鮮野,應該都係科技魚。雞煲得一次機會食。本來會expect有驚喜,不過最後都任食雞煲都係差不多,d雞都係鞋到爆,有d失望。我地揀個沙爹 and 海鮮湯底打邊爐。d靚牛一人得一塊,6個人所以來了6塊,有三種,味道係好唔錯的,但分量真心少。海鮮就無影啦,有鮑魚,蝦,蠔,勝子。總的來說就是不過不失的。呢個價錢對得起尖沙咀呢個鋪租。不過味道不是特別好。優勝之處在於服務態度非常好,好有笑容好nice。

呢度收費連加一,人頭計395。

海鮮就無影啦,有鮑魚,蝦,蠔,勝子。

2024-03-15 542 瀏覽
終於品嘗到Book左超耐的味火鍋,性價比非常高,食材新鮮又無限時任食,啱晒一班人食肉獸聚餐。精選頭盤: 佛跳牆與芝士焗波士頓龍蝦佛跳牆由多種海鮮,如鮑魚、魚翅、海參和花膠,以及其他食材組成。這些食材在高湯中慢燉,以保持它們的鮮嫩和口感。湯汁濃郁,充滿了各種海鮮的鮮味,而每一口都帶來了不同的層次和質感。芝士焗波士頓龍蝦龍蝦肉質鮮嫩,帶有微妙的甜味,而芝士的奶香味則為整道菜品增添了豐富的層次。芝士的濃郁與龍蝦的鮮甜相互融合,每一口都充滿了濃郁的龍蝦肉質,同時還能品味到芝士的香濃。我們選擇了鴛鴦湯底,芫茜皮蛋豆腐湯鍋與養生牛肝菌湯鍋芫茜皮蛋豆腐湯鍋:皮蛋的獨特風味為湯底增添了一絲的豐富層次。湯底清爽而不失濃郁,芫茜的香氣在湯底中融入得恰到好處,豆腐的滑嫩口感與湯底的味道相互融合,帶來了一種溫暖的舒適感。養生牛肝菌湯鍋:湯底的口感濃郁而醇厚,牛肝菌的香氣彌漫在整個火鍋中,牛肝菌的鮮美與其他配料的搭配使整個火鍋更加豐富多樣。王牌火鍋拼盤:王牌時令海鮮拼盤,美國安格斯牛肉拼盤海鮮拼盤有蟶子皇、北海道大元貝、新鮮魚、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、蝦丸、台山蠔、日式蟹棒等。這些配料都是新鮮且高

精選頭盤: 佛跳牆與芝士焗波士頓龍蝦

芝士焗波士頓龍蝦

我們選擇了鴛鴦湯底,芫茜皮蛋豆腐湯鍋與養生牛肝菌湯鍋

王牌火鍋拼盤:王牌時令海鮮拼盤,美國安格斯牛肉拼盤
海鮮拼盤有蟶子皇、北海道大元貝、新鮮魚、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、蝦丸、台山蠔、日式蟹棒等。這些配料都是新鮮且高品質的,

美國安格斯牛肉拼盤有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵。牛肉果濃郁鮮美,每一口都是享受。

另外還有40多款火鍋配料,例如安格斯肥牛、炸魚皮、鮮蝦水餃、黑豚肉、牛丸、貢丸、鴨血、萵筍和腐皮等配料,讓你能夠根據各人的口味選擇喜愛的食材。

在寒冷的冬天享受一頓美味的火鍋,絕對能感受到溫暖和滿足。食材的新鮮和多樣性同樣重要,所以咪火鍋各方面都滿足了我們的要求,性價比超高,不限時火鍋讓我們有更多時間品嚐各款美食。
2024-03-13 476 瀏覽
難得約左一班好耐冇見嘅媽媽朋友晚飯,今次揍夠腳,可以book 間房,終於可以試吓味火鍋🥰作為對食物質素有要求嘅朋友👭大家竟然一致認為物有所值、海鮮及食物質素高、環境乾淨企理、服務態度ok,還有久違的支裝汽水,最尾仲有每人1杯movenpick 雪糕,大滿足😘久違的支裝汽水,有zero, coke, 忌廉及芬達,還有打邊爐必備嘅混醬,未食先興奮😋前菜有4款可揀,我哋11人,揀左佛跳牆、雞煲、酸菜魚及芝士焗龍蝦一齊分享,雞煲幾惹味,酸菜魚嫩滑,但係大家太忙顧住食,冇影過齊相🫣靚仔的芝士焗龍蝦🦞主角海鮮拼盤及手切靚牛,生𧐢肥美juicy, 鱔片爽脆美味,蟶子爽甜、鮑魚香鮮,手打丸肉味嚼勁一流、牛肉香濃嫩滑,-啖接一啖,食到無停口😋

靚仔的芝士焗龍蝦🦞
2024-03-05
  • 時令海鮮拼盤
  • 美國安格斯牛肉拼盤
2024-03-13 296 瀏覽
今日去尖沙咀行街,行咗幾個鐘頭之後,覺得非常之肚餓,所以就想食放題或者自助餐。搵咗幾個字之後,見到呢間餐廳睇落去環境幾好,所以就上咗去。呢間放題真係唔錯,好多飲品選擇,海鮮非常新鮮,值得推介。
2024-03-12 224 瀏覽
味火鍋 (雅仕洋樓)尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓最近一講起打邊爐,朋友都異口同聲大力推介<味火鍋>, 究竟有咩魔力呢,今日真係要嚟試一試,知道係旺角同尖沙咀都有分店,我地今日就試左尖沙咀分店,好睇有訂位入到黎見到都好full, 我地2位職員好好安排左我地坐4人卡位,非常舒適頭盤我地揀左芝士焗波士頓龍蝦,超大隻呀仲要係即叫即整,面蝦鋪滿晒芝士連埋龍蝦肉一齊食就最夾啦。。而龍蝦既肉質非常新鮮彈牙,而且仲有好多羔,大大塊鮮橙色,見到都流晒口水呀椰子鮮雞鍋其實湯底都有成10款,我地最終試左椰子雞鍋,真係無揀錯,離遠已經聞到好清香,真材實料,而雞係另外上既,等湯底滾左先落就最fit,肉質好鮮嫩,真係食到停唔到口和牛拼盤拼盤入面分別有牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板腱,造型非常精緻真係睇見都唔捨得食呀,我個人覺得最正係牛小排,勁鮮嫩好重牛肉味時令海鮮拼盤今晚既海鮮有生蠔,鮑魚,海蝦,大蟶子,大蜆,完全無唸個黎任食火鍋都可以食到咁高質又新鮮既海鮮其他既火鍋配料都一樣出色,絕對唔馬虎㗎,我最鐘意呢到各式各樣唔同既丸類,仲有餃類都唔可以錯過
火鍋 (雅仕洋樓)
尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓

椰子鮮雞鍋

和牛拼盤

時令海鮮拼盤

明明有🐷 話想食海鮮所以去先至帶我去世間有海鮮放題嘅火鍋店。本身我都以為🐷會選擇佛跳牆<鮑魚>,有芝士龍蝦,有生蠔作為前菜選擇。點知🐷選擇左雞煲,不過唔緊要,因為雞煲好多份量,而且洋蔥炒得夠入味,再加上雞肉嫩滑又够大份。食完雞煲就有海鮮拼盤同安格斯牛拼盤,兩者份量都算多,海鮮夠鮮甜,特別係鮑魚我見到隻鮑魚仲識郁嘅。牛方面都較為厚身而且唔鞋口。qr code 落單無留單而且種類都算多,有肥牛,蔬菜,餃子,丸類...
明明有🐷 話想食海鮮所以去先至帶我去世間有海鮮放題火鍋店。本身我都以為🐷會選擇佛跳牆<鮑魚>,有芝士龍蝦,有生蠔作為前菜選擇。點知🐷選擇左雞煲,不過唔緊要,因為雞煲好多份量,而且洋蔥炒得夠入味,再加上雞肉嫩滑又够大份。

尖沙咀『真。無限時』火鍋~ 可以坐足7小時,比你慢慢飲慢慢食~~🥹好耐無試過唔駛睇時間咁慢慢烚下烚下湯底選擇多~材料新鮮又足料 🦐🦪✨任食火鍋套餐只需三百多~好抵食~精選頭盤4選1+皇牌火鍋拼盤+無限時任飲任食~火鍋四部曲~頭盤我們選了 佛跳牆 和 芝士焗生豪~ 🉐湯底選了花膠竹絲雞~真係原隻烏雞雞件仲有大大片花膠~~火鍋料牛肉牛丸都好出式😋每一張枱有提供獨立包裝嘅紙巾同濕紙巾~店員貼心又親切~而且環境整潔~坐位又夠晒寬敞~🍽️ 味火鍋📍 尖沙咀亞士厘道10-14號雅仕洋樓地下D鋪及1樓全層
尖沙咀『真。無限時』火鍋
可以坐足7小時,比你慢慢飲慢慢食~~
🥹好耐無試過唔駛睇時間咁慢慢烚下烚下

湯底選擇多~材料新鮮又足料 🦐🦪✨
任食火鍋套餐只需三百多~
好抵食~

精選頭盤4選1+皇牌火鍋拼盤+無限時任飲任食~火鍋四部曲~

頭盤我們選了 佛跳牆 和 芝士焗生豪~ 🉐

湯底選了花膠竹絲雞~真係原隻烏雞雞件仲有大大片花膠~~

火鍋料牛肉牛丸都好出式😋

每一張枱有提供獨立包裝嘅紙巾同濕紙巾~
店員貼心又親切~而且環境整潔~坐位又夠晒寬敞~

🍽️ 味火鍋
📍 尖沙咀亞士厘道10-14號雅仕洋樓地下D鋪及1樓全層
#精品火鍋 #放題 每位只係HKD359, 仲要有#海鮮 食!裝修有品味環保闊落又好坐, 唔怪得平日夜晚都咁多人等位啦❕【精選頭盤】#芝士焗波士頓龍蝦肉質好新鮮彈牙,龍蝦頭爆晒膏撈埋芝士好滋味,伴碟嘅蔬菜自帶沙律醬,加埋一齊食可以中和肥膩感#佛跳牆真係好足料,有原隻鮑魚、花膠、海參、瑤柱、鮮菇等等,每啖湯都係配料嘅精華,超正【皇牌時令 #海鮮拼盤】雖然唔係任食但估佢唔到咁大盤拼盤,有 #鮑魚、#海蝦,#台山蠔、#花甲、#蟶子、#墨魚滑、#蝦滑,超豐富真心高質【#美國安格斯牛 拼盤】#牛肩胛 油花分布均勻,#封門柳 牛味強烈,#手切牛小排 同 #牛板建 份量真係好多,食完都已經飽咗99%【湯底】#椰子雞 湯底異常出色, 超級足料香噴噴, 一滾起我就飲咗一碗湯,飲真係非常滋補【火鍋配料】常見嘅配料應有盡有,本來都已經飽飽但都試啲蔬菜同菇類,鮮姑同金菇吸收晒椰子雞湯嘅精華,加埋自身嘅菇味淡淡都好鮮味【飲品】提供多款茶同罐裝飲料可自取。啤酒一杯330ml 只係HKD28, #啤酒塔 HKD168

【精選頭盤】
#芝士焗波士頓龍蝦

#佛跳牆

【皇牌時令 #海鮮拼盤】

【#美國安格斯牛 拼盤】

【湯底】

火鍋配料】

【飲品】
🍲尖沙咀|無限時任飲任食海鮮火鍋🦞🔻精選頭盤可以揀:芝士焗龍蝦、黑松露芝士焗生蠔、雞煲、酸菜魚我就揀左龍蝦🦞龍蝦係波士頓龍蝦😌肉質都幾彈牙,仲有大大隻鉗🤣不錯不錯✨🔻時令海鮮拼盤拼盤有:鮑魚、海蝦、生蠔、花甲、鱔、蝦滑、墨魚滑海鮮!海鮮!樣樣都好新鮮🤤大滿足💯🔻美國安格斯牛肉拼盤牛肉拼盤只會供應一次🐂不過牛肉質素好好👍🏻份量都好足夠🤭無限時任飲任食火鍋套餐|$359(另收加一)
🍲尖沙咀|無限時任飲任食海鮮火鍋🦞

🔻精選頭盤
可以揀:芝士焗龍蝦、黑松露芝士焗生蠔、雞煲、酸菜魚
我就揀左龍蝦🦞龍蝦係波士頓龍蝦😌
肉質都幾彈牙,仲有大大隻鉗🤣不錯不錯✨

🔻時令海鮮拼盤
拼盤有:鮑魚、海蝦、生蠔、花甲、鱔、蝦滑、墨魚滑
海鮮!海鮮!樣樣都好新鮮🤤大滿足💯

🔻美國安格斯牛肉拼盤
牛肉拼盤只會供應一次🐂
不過牛肉質素好好👍🏻份量都好足夠🤭

無限時任飲任食火鍋套餐|$359(另收加一)
2023-11-21
  • 海鮮拼盤
任食火鍋套餐 HK$359🔸精選頭盤肚腩見到竟然有芝士焗波士頓龍蝦🦞即刻揀左啦🤤肉質好新鮮彈牙😋仲有好多膏😍芝士同啲龍蝦膏同籽撈埋認真正呀👍🏼肚腩爸揀左黑松露芝士焗美國生蠔,有成三隻咁多🤩黑松露一啲都唔吝啬呢😏蠔都好juicy 肥美🤩🦪🔸皇牌時令海鮮拼盤真心要讚😆之前食任食火鍋大多海鮮質素都唔太掂,肚腩寧願貴精不貴多,今次成大盤拼盤——有仲郁緊嘅鮑魚🥹4串好鮮甜嘅海蝦🦐又有北海道大元貝💕肥美嘅台山蠔🦪花甲、魚、手打墨魚滑同蝦滑🦑真係好豐富,除左份量好夠,質素都好有保證😚🔸美國安格斯牛拼盤都幾有驚喜🤩牛肩胛油花分布勁靚,基本上就係瘦啲嘅和牛🤣💯封門柳牛味十足😋仲有手切牛小排同牛板建🥰份量真係好多🫶🏼😹基本上任食應有都叫唔到咁多🔸湯底打邊爐唔可以唔提湯底,女士可以揀養生花膠雞煲或椰子雞煲,肚腩爸就貪心啲,要麻辣同蕃茄鴛鴦湯🍅麻辣湯底超多鴨血🦆💦蕃茄湯淥菜冇得彈❕🔸火鍋配料其實肚腩已經好飽🤣不過都試左啲配料,極上黑豚肉不負所望😜水餃全部都係自家製,大大粒蝦🍤其他配料應有盡有😌胡椒豬肚丸幾特別💝值得一提係,店家好貼心,每一張枱有提供獨立包裝嘅紙巾同濕紙巾🥰一開始仲有開胃小菜😚食完都有甜品🍮🍭味
任食火鍋套餐 HK$359

🔸火鍋配料

🍭味火鍋
🍭尖沙咀亞士厘道10-14號雅仕洋樓地下D鋪及1樓全層
2024-01-24 1514 瀏覽
仲記得好耐之前有食過一次味火鍋,印象深刻,所以今次再次番黎食一黎到就比d小食你食住先,雞軟骨好食,中華沙津都係頭盤除左雞煲同芝士蠔仲有芝士龍蝦之外,今次有新出既酸菜魚,兩人份量都夠曬5個人食湯底可以簡兩款,唔洗加錢,我地叫左四川麻辣小辣同大牌檔豬骨湯,四川麻辣個辣味幾勁,豬骨湯底就正常味道海鮮拼盤永遠冇令人失望過,有鮑魚蜆鱔蠔蟶子蝦魚滑海蝦,全部都新鮮好食,其中鱔就比較出色,不過蜆就有d多沙,口感有dd影響左頭盤既牛就非常好食啦之後任叫既丸同菜既種類都幾多,幾滿足!不過肉類就少左d,不過都質素唔錯!

一黎到就比d小食你食住先,雞軟骨好食,中華沙津都係

頭盤既牛就非常好食啦

2024-01-17 1429 瀏覽
頭盤選擇唔洗成枱都一樣,比較flexible👍🏻餐廳員工服務好,好難得喺香港地有間餐廳係個個都會識笑👍🏻食材新鮮👍🏻仲要無限時,坐成晚,食成晚,飲成晚,都唔洗$400,性價比高👍🏻值得推介。
頭盤選擇唔洗成枱都一樣,比較flexible👍🏻
餐廳員工服務好,好難得喺香港地有間餐廳係個個都會識笑👍🏻
值得推介。
  • 雞煲
天氣凍緊係整番個邊爐,聽人講啲間無限時火鍋好好味,所以就嚟試吓。開頭揀咗兩日都冇位,終於book到星期日試下。試咗佢地新頭盤彿跳牆,真係好出色,湯料好足,鮮甜好味!另外朋友食芝士焗龍蝦都好好味。再嚟個一次性海鮮盤,非常新鮮!完全值回票價。安格斯牛拼盤都同樣好新鮮,好有牛味。湯底呢我哋就揀咗花膠雞鍋,好多花膠同有一隻烏雞。見到佢哋呢個湯底就知道餐廳好認真製作每一樣嘢。仲有粟米唔知點解咁甜,我都未食過咁甜嘅粟米所有食物都好好味道,又無限時,可以慢慢食,唔使趕頭趕命!真係值得推介
仲有粟米唔知點解咁甜,我都未食過咁甜嘅粟米

• 佛跳牆