2024-02-17 69 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店旺角店二訪 咖哩忌廉烏冬可選雞肉或牛肉,我們選了雞肉賣相好特別 ! 軟綿綿嘅忌廉!如雲朵般雪白☁咖哩味好重香濃,兩者配合好Creamy,伴隨咖哩香氣的同時也會帶點奶香味,凍凍哋可以叫shabu shabu,叫咗個蕃茄濃湯海鮮口味,蕃茄湯十分濃厚,好真材實料,有扇貝,蝦,仲有青口,蜆,唔會太飽!下面有好多雜菜,掛汁,加埋咗碗白飯配住食! 好夠飽雞翼是推薦大家叫嘅小食因為佢非常之香脆,香口,好有滿足感! #foodblogger #hkfoodie #instafoodie#foodstagram #foodphotograhy #hkfoodshare #香港好去處 #香港美食指南 #相機食先 #吃貨 #今晚食咩好 #打卡餐廳 #hkrestaurant #打卡 #hkig #iggirl
旺角店二訪

咖哩忌廉烏冬可選雞肉或牛肉,
我們選了雞肉
賣相好特別 ! 軟綿綿嘅忌廉!如雲朵般雪白☁
咖哩味好重香濃,兩者配合好Creamy,
伴隨咖哩香氣的同時也會帶點奶香味,

雞翼是推薦大家叫嘅小食因為佢非常之香脆,香口,好有滿足感!

2024-02-16 48 瀏覽
必食🐂套餐 吉列牛定食 (配咖哩忌廉烏冬、牛肉 )呢間店最出名嘅定食!一定要試吓因為有一個黑色嘅爐頭可以俾你慢慢燒牛啲牛仲好快熟~ 石版傳熱好快如果係鍾意食生啲嘅牛嘅話 ,其實唔燒 就已經食得天氣凍,就再叫多一個暖笠笠嘅shabu shabu~我叫嘅係追加烏冬既蕃茄濃湯黑豚肉 !蕃茄湯底好濃味~小食方面推薦:雞軟骨餃子 一碟四件 好脆口 、秘製蛋卷 淡淡芝士香、咸蛋薯條 落好多鹹蛋都香 仲有個打到卡嘅 帶子蜆肉蟹籽釜飯 飲品 韓國蜂蜜紅棗茶、蜂蜜菊花蜜套餐加錢~$8only 好抵叫綠茶Latte、 紫薯Latte套餐+$25大大杯加一大舊cream!

一定要試吓因為有一個黑色嘅爐頭可以俾你慢慢燒牛
啲牛仲好快熟~ 石版傳熱好快
如果係鍾意食生啲嘅牛嘅話 ,其實唔燒 就已經食得

小食方面推薦:
雞軟骨餃子 一碟四件 好脆口
、秘製蛋卷 淡淡芝士香、
咸蛋薯條 落好多鹹蛋都香

仲有個打到卡嘅 帶子蜆肉蟹籽釜飯

飲品 韓國蜂蜜紅棗茶、蜂蜜菊花蜜
套餐加錢~$8only 好抵叫

綠茶Latte、 紫薯Latte套餐+$25
大大杯加一大舊cream!
2024-02-08 67 瀏覽
呢間吉列牛Cp值真係好高🍱吉列牛定食有得玩又有得食,很有儀式感的吉列牛,按個人喜好燒到喜歡的生熟度吉列牛🐮本身已經有香脆嘅吉列皮,上枱時大概 3成熟左右,放喺熱石火爐上面再烘,就已經好香,外脆內嫩,口感一流。食落口Juicy,點埋燒汁、Wasabi蛋黃醬就更加有風味。定食仲配埋黑松露牛油,撈埋白飯,真係超飽超滿足。值得推介吉列牛定食,CP值非常高,材料很豐富。吉列牛、珍珠米飯、麵豉湯、麻醬蕃茄、豆腐,會食得很飽。吉列牛忌廉烏冬專門店旺角彌敦道726號17樓MON-SUN 12:00-22:00
呢間吉列牛Cp值真係好高

🍱吉列牛定食

旺角彌敦道726號17樓
MON-SUN 12:00-22:00

• 吉列牛定食
2024-02-08 46 瀏覽
Kobekyu吉列牛、忌廉烏冬專門店📍旺角彌敦道726號17樓四人份量 $777 食到飽~🐂套餐 吉列牛定食 (配咖哩忌廉烏冬、牛肉 )$256名不虛傳既忌廉烏冬~ 有滿滿既忌廉香、好似稻庭烏冬咁彈牙既冬冬必叫呀~ 吉列牛 可以起石板燒 係好熱、好快熟自己燒 簡幾成熟都得~我就鍾意Medium Well 佢放幾秒 就要拎起🌼韓國蜂蜜紅棗茶or 蜂蜜菊花蜜(套餐+$8/ 浄叫$28)好多紅棗碎碎、 加甜茶味 套餐加錢~$10唔洗 係好抵叫🍵綠茶Latte、 紫薯Latte(套餐+$25)Latte系列 大大杯面頭仲有好大劈cream!🍅蕃茄濃湯黑豚肉 Shabu Shabu $108追加烏冬+$18真係濃湯 傑傑地嘅蕃茄湯配上呢間店自家豬肉同埋彈牙烏冬🐔雞軟骨餃子 $48一碟有四件 入面咬落好脆口 🍚帶子蜆肉蟹籽釜飯$128一大鍋 飯筒 好高質🍳Kobekyu秘製蛋卷 $68蛋夾芝士 好配🍟咸蛋薯條$45鹹蛋份量多 高質

Kobekyu吉列牛、忌廉烏冬專門店
📍旺角彌敦道726號17樓
四人份量 $777 食到飽~

🐂套餐 吉列牛定食 (配咖哩忌廉烏冬、牛肉 )$256
必叫呀~
吉列牛 可以起石板燒 係好熱、好快熟
自己燒 簡幾成熟都得~
我就鍾意Medium Well 佢
放幾秒 就要拎起

好多紅棗碎碎、 加甜茶味
套餐加錢~$10唔洗 係好抵叫

🍵綠茶Latte、 紫薯Latte(套餐+$25)
Latte系列 大大杯
面頭仲有好大劈cream!

🍅蕃茄濃湯黑豚肉 Shabu Shabu $108

蛋夾芝士 好配

🍟咸蛋薯條$45
鹹蛋份量多 高質
2024-02-06 77 瀏覽
一早聽朋友講呢間嘅吉列牛同咖哩忌廉烏冬都非常好食,一直放喺我嘅口袋清單,終於忍唔住嚟探店喇~睇返餐牌價錢合理👌🏻差不多全場滿座!而我都好好彩,被安排一個舒適嘅卡位👍🏻Citrus Ocean & Rose Garden ~兩款飲品都以梳打水做基礎,口感清爽,配上果味同花味,各有千秋!吉列牛外面已經炸到香脆,內裏仍然係粉嫩嘅顏色,小烤爐可以配上唔同嘅調味料/醬料,令到全份吉列牛都有唔同嘅口味,熟度更可以自己控制,非常盞鬼!潔白無瑕嘅咖哩忌廉烏冬賣相一流,撈勻之後,每一條烏冬都沾上忌廉,所以口感都非常香滑!簡直一試回味😋
差不多全場滿座!而我都好好彩,被安排一個舒適嘅卡位👍🏻
聞名已久嘅忌廉烏冬 前兩日終於食到😍⭕️ 套餐2吉列牛定食+牛肉咖哩忌廉烏冬+汽水x2 ($256)定食配有麵豉湯/前菜小吃/白飯主角吉列牛切開約有12-13件 外層炸到香脆 中心仲好鮮嫩客人可自行係石板上燒到自己prefer嘅生熟程度 跟餐仲配幾款醬汁 例如牛油🧈黑松露 芥末醬 燒汁等等 任君選擇牛塊juicy 食落好軟淋 點埋不同醬汁 味道又提升到另一層次咖哩忌廉烏冬有驚喜👍🏻賣相十分靚仔 面層厚厚嘅白色濃忌廉令食慾大大增加♾️撈勻下層嘅咖哩烏冬黎食 入口好smooth好順滑😍咖哩味唔會太搶 淡淡然一陣陣食落好舒服 好夾烏冬配料仲可揀選牛🐮肉/雞🐓肉⭕️ 味噌蟹蓋紫菜飯糰 ($58)我地另外仲點左個蟹蓋飯糰🍙原個蟹蓋上🦀 份量香味都好足夾埋紫菜白飯食唔錯
聞名已久嘅忌廉烏冬
前兩日終於食到😍

⭕️ 套餐2
吉列牛定食+牛肉咖哩忌廉烏冬+汽水x2 ($256)
定食配有麵豉湯/前菜小吃/白飯

撈勻下層嘅咖哩烏冬黎食 入口好smooth好順滑😍
咖哩味唔會太搶 淡淡然一陣陣
食落好舒服 好夾
烏冬配料仲可揀選牛🐮肉/雞🐓肉

⭕️ 味噌蟹蓋紫菜飯糰 ($58)
我地另外仲點左個蟹蓋飯糰🍙
原個蟹蓋上🦀 份量香味都好足
夾埋紫菜白飯食唔錯
  • 吉列牛定食
  • 咖哩忌廉烏冬
2024-01-24 83 瀏覽
今日學完瑜伽去咗旺角食野,朋加咁岩話想食鐵板牛,大食妹自己又唔係好想食,所以去咗附近嘅吉列牛食,咁就可以滿足晒兩個人嘅要求吉列牛定食$148出邊有脆脆嘅吉列飯粉,裹住和牛自己慢慢燒,咁就可以控制幾多熟大食妹建議要勤力啲反轉背面,因為啲牛都幾快熟個set 抵食㗎,包埋餐湯、白飯再加沙律,一定夠飽水冷麵$78大食妹想食返啲清淡嘢,所以叫咗水冷麵個冷麵底青青涼涼,冇太多嘅調味,想健健康康可以叫呢個鹹蛋薯條$45另外又叫咗個邪惡到爆嘅鹹蛋薯條,每條薯條都沾滿咗鹹蛋黃,好香好脆紫薯牛奶$48紫薯嘅味道唔係好錯,可能係因為叫咗少甜,覺得下次唔好自己調味會好啲

吉列牛定食$148
大食妹建議要勤力啲反轉背面,因為啲牛都幾快熟
個set 抵食㗎,包埋餐湯、白飯再加沙律,一定夠飽
水冷麵$78
大食妹想食返啲清淡嘢,所以叫咗水冷麵
個冷麵底青青涼涼,冇太多嘅調味,想健健康康可以叫呢個

鹹蛋薯條$45
紫薯牛奶$48

今日去咗吉列牛忌廉烏冬專門店,位於旺角一帶,好多年輕人都去。-牛里脊炒飯配流心蛋牛肉塊都幾得淋幾易入口,炒得幾香,溝埋蛋汁一齊,好滑好正。好香口仲炒得。-蕃茄濃湯黑豚肉shabu shabu追加烏冬如果食shabu shabu就要預多啲時間,因為要等佢加熱,全部菜蕃茄金菇等等都係未煮熟嘅。蕃茄湯好濃,黑豚肉有五至六片左右,切得好薄。佢本身就冇主食,咁我就用$18加咗個烏冬。-蒜片牛舌心牛舌切得好薄,好煙韌,好香蒜味。-蜂蜜菊花蜜(熱)熱菊花蜜,好清潤,唔錯。

-牛里脊炒飯配流心蛋

-蕃茄濃湯黑豚肉shabu shabu追加烏冬

-蒜片牛舌心
牛舌切得好薄,好煙韌,好香蒜味。

-蜂蜜菊花蜜(熱)
熱菊花蜜,好清潤,唔錯。
2024-01-17 63 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店除了韓式吉列牛及忌廉烏冬外 還推出新產品例如特大自家製吉列漢堡丼🍲涮涮鍋 釜飯等難怪開業多年好評不斷 保持水準又有新鮮感·🐂特大自家製吉列漢堡丼漢堡扒炸得外脆內軟 外皮比吉列牛扒更香酥咬開便湧出來豐富的肉汁 肉質鬆軟卻不鬆散仍食到牛肉的油香🍘新產品有驚喜 十分推薦白飯灑上紫菜 芝麻等飯素 輕鬆吃光整碗丼飯·🍜咖喱忌廉烏冬上面有一層厚厚的忌廉 下面係日式咖喱烏冬食前先將兩者拌勻 吃起來不膩 綿密帶空氣感日式咖喱微辣🍛按喜好揀牛/雞肉 份量幾多每條烏冬沾滿醬汁 順滑Q彈 整體意外地合襯 ·🐔日式炸雞估唔到$58有這麼大一盤的炸雞 CP值十分高粉漿薄脆 肉質嫩滑 配以wasabi味的沙律醬·🐷骨付豬肉腸燒烤味香濃 肉嫩多汁 灑上七味粉 滋味十足沾上黃芥末後 更突出碳烤豬肉味 不會太嗆鼻
除了韓式吉列牛及忌廉烏冬外 還推出新產品
🐷骨付豬肉腸
燒烤味香濃 肉嫩多汁 灑上七味粉 滋味十足
沾上黃芥末後 更突出碳烤豬肉味 不會太嗆鼻
2024-01-16 44 瀏覽
韓國大熱🌟 忌廉烏冬😍二人set有齊吉列牛定食同埋忌廉咖喱烏冬 吉列牛定食:吉列牛、漬物、豆腐、味素飯同麵豉湯忌廉咖喱烏冬可以選擇牛肉/雞肉吉列牛肉肉質呈深紅色,外面果上一層薄薄嘅麵包糠,好靚仔!自己燒可以控制生熟程度,火力都幾足,石板好快就熱👍🏻雞肉咖喱忌廉烏冬超吸睛〰️上面鋪上一層厚厚嘅忌廉,好啱打卡😆將佢同下面嘅咖喱汁撈勻,味道比想像中融合得更加好,咖喱好香之餘仲散發住陣陣奶油香😍烏冬口感煙靭軟糯有咬口,掛汁力都不錯另外叫咗個小食:炸雞份量都唔少,即叫即炸,所以係熱辣辣👍🏻晚市full house,要排一陣隊,建議可以早啲嚟〰️吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道726號17樓

韓國大熱🌟 忌廉烏冬😍

二人set有齊吉列牛定食同埋忌廉咖喱烏冬

吉列牛定食:吉列牛、漬物、豆腐、味素飯同麵豉湯
忌廉咖喱烏冬可以選擇牛肉/雞肉

另外叫咗個小食:炸雞
份量都唔少,即叫即炸,所以係熱辣辣👍🏻

晚市full house,要排一陣隊,建議可以早啲嚟〰️

吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道726號17樓
2024-01-12 70 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店 ..上次黎都超過一年~好想食烏冬 諗返起呢個好特別既忌廉烏冬😋約埋2個朋友 食野可以叫多D 最後仲加個鍋🫢.✨小食 蒜片牛舌芯 $58 蒜片好脆好好食 牛舌芯好彈牙 吾臭雞軟骨餃子 $48 好食 餃子皮脆 餡又脆 口感好得意Kobekyu秘製蛋卷 $68 朋友好鐘意 配芥末醬好夾 呢個蛋卷同平時吾同 同奄列好相似.✨主食忌廉咖喱烏冬 $88 👍🏻 好食 面頭忌廉 因為影相要時間 啲紋理已經開始塌 夾面嘅時候 咖喱香味飛晒出嚟 仲非常熱辣辣香辣忌廉雞肉炒麵 $88 呢個辣味真係一流 我唔太食得辣,但係好鍾意 食得好辣既朋友 未必覺得好辣 但唔好錯過吉列牛定食 $148 👍🏻 牛 吾洗講 好食! 個爐好快 煎兩下就食得 餓鬼太好彩 Set 有小碟裝黑松露 仲有麻醬豆腐 好滑 我平時吾食白飯 只系韓國飯不能抗拒 果然系韓國飯 飯好黏口 好想食完再食 咖喱牛肉Shabu Shabu(不包烏冬) $108 👍🏻 可揀 咖喱 或者 蕃茄湯 揀左蕃茄 牛肉超大
吉列牛忌廉烏冬專門店
上次黎都超過一年~
好想食烏冬 諗返起呢個好特別既忌廉烏冬😋
忌廉咖喱烏冬 $88 👍🏻
好食 面頭忌廉 因為影相要時間 啲紋理已經開始塌
夾面嘅時候 咖喱香味飛晒出嚟 仲非常熱辣辣
香辣忌廉雞肉炒麵 $88
呢個辣味真係一流 我唔太食得辣,但係好鍾意
食得好辣既朋友 未必覺得好辣 但唔好錯過
吉列牛定食 $148 👍🏻
牛 吾洗講 好食!
個爐好快 煎兩下就食得 餓鬼太好彩
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
💫 #吉列牛忌廉烏冬專門店
2024-01-08
2024-01-09 51 瀏覽
🔹吉列牛定食 $148👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑Keto friendly: ⭕️原條牛吉列脆炸過外層酥酥脆脆,裡面既牛大概只有兩三成成既熟度隨餐附上小火爐可以俾你烘煎吉列牛到你想要的熟度吉列牛既油花喺鐵爐上煎到滋滋作響一路等食一路好期待.牛肉肉質偏淋,某啲位帶少少筋可以煎到半熟外脆肉軟咁.配菜方面好豐富,好多汁醬可以點有沙律醬,青芥末,黑松露醬,燒肉汁個人覺得青芥末最特別同埋味道都幾夾想清新啲,可以夾蕃茄仔或者沙津食.🔹咖哩忌廉烏冬 $88👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌面層會有一層泡沫狀既忌廉有層雲朵輕漂漂既感覺穿過忌廉雲,來到咖哩既部分熱騰騰即刻夾出烏冬會食到忌廉泡泡包住烏冬既口感,幾特別配埋烏冬,真係有種滑入口既感覺.可以選揀配雞肉或牛肉因為已經食左吉列牛,所以呢個揀雞咖哩雞件好入味,都算嫩整體係口感取勝,味道就正式日式咖哩咁
🔹吉列牛定食 $148
隨餐附上小火爐
可以俾你烘煎吉列牛到你想要的熟度

吉列牛既油花喺鐵爐上煎到滋滋作響
一路等食一路好期待

牛肉肉質偏淋,某啲位帶少少筋
可以煎到半熟外脆肉軟咁

配菜方面好豐富,好多汁醬可以點
有沙律醬,青芥末,黑松露醬,燒肉汁
個人覺得青芥末最特別同埋味道都幾夾
想清新啲,可以夾蕃茄仔或者沙津食
🔹咖哩忌廉烏冬 $88

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌

面層會有一層泡沫狀既忌廉
有層雲朵輕漂漂既感覺
穿過忌廉雲,來到咖哩既部分
熱騰騰即刻夾出烏冬

會食到忌廉泡泡包住烏冬既口感,幾特別
配埋烏冬,真係有種滑入口既感覺
可以選揀配雞肉或牛肉
因為已經食左吉列牛,所以呢個揀雞
咖哩雞件好入味,都算嫩
整體係口感取勝,味道就正式日式咖哩咁
2024-01-05 37 瀏覽
同朋友都非常鍾意食牛,呢間吉列牛一直喺口袋清單,今日終於都可以嚟探店!三文魚沙律~沙律菜夠曬新鮮,脆度令我十分滿意!配上油脂豐富嘅三文魚同黑醋汁,簡直係絕配!絕對可以令我食慾大增😋吉列牛定食~提供一個非常細嘅爐仔,可以一邊燒,一邊聞到牛嘅油脂香氣,絕對係一種另類幸福,外層香脆內層柔軟,同時配上幾款醬汁,每一件都食出不同的精彩。蒜片牛舌芯~牛舌心最矜貴嘅地方係嫩滑無筋,配上香脆嘅蒜片營造出多重口感、層次!韓國柚子蜜~柚子蜜香甜又潤喉,喺乾燥嘅天氣飲就啱曬!熱辣辣、暖笠笠😁

2024-01-05 34 瀏覽
上星期去左旺角嘅「吉列牛忌廉烏冬專門店」食午餐,真係好滿足啊!呢間餐廳嘅招牌菜式係吉列牛定食,真係超推介!吉列牛上枱嘅時候,肉質嫩滑,熟度大約係二至三成,而你可以根據自己嘅喜好響石板加熱煎至你鍾意嘅程度,好貼心嘅服務!🥩🔥😍除咗吉列牛定食之外,呢度仲有好多款美食可以揀,例如香辣忌廉雞肉炒麵、秘制蛋捲等等。香辣忌廉雞肉炒麵味道好正,麵條炒得彈牙,香辣雞肉配上忌廉汁,真係一絕!秘制蛋捲滑嫩好入味,每一口都帶有蛋香同芝士嘅美味!拉絲芝士🧀非常吸引,食落去真係好滿足!🍜🍳😋喺呢間餐廳除咗主食之外,仲有好多日式小食可以試試,個價錢都好親民,性價比高,真係好抵食!🍤🍢🥤💰總括而言,「吉列牛忌廉烏冬專門店」係一間值得推介嘅餐廳!😋🍛🍳💯

💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️吉列牛定食+咖哩忌廉烏冬二人套餐 $256相當抵吃的套餐,份量非常充足,還包含2杯飲料,難怪網上有那麼多美食博客推薦。吉列牛的炸衣的厚度適中,口感酥脆,而其牛肉口感軟嫩,沾上黑松露牛油,再配搭飯素拌飯吃,超級香口。咖喱烏冬面上鋪滿了一層厚厚的忌廉,口感滑順卻不油膩。咖喱烏冬的香氣濃郁,且帶微微想辣味,兩者味道相當合襯。雞肉質地帶點韌勁,豐富了整體的口感層次。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟環境如下:
💯推薦指數:7/10

▪️吉列牛定食+咖哩忌廉烏冬二人套餐 $256