2022-07-19 287 瀏覽
終於試到由台中來的吃茶三千囉😚這次剛巧去新都城看到就決定在這裡買飲料了環境非常小清新🥰 因為位於商場近大門口位置採光超好的還設座位讓人可以坐下來慢慢喝 蠻寫意的🏜吃茶三千主打現萃茶湯🌱用特製萃茶機即席沖泡六款台灣高山茶茶味應該特別濃郁和新鮮😊➡️ 國王珍珠奶茶 $34🧋🧋🧋是以現萃的鳳眉紅茶為基底搭配皇家厚奶所製成的奶茶🥛國王珍珠由純天然木薯粉加入少量黑糖製成大SIZE但又不是波霸的程度 口感QQ的茶香醇厚回甘 讓整杯珍珠奶茶變得很不一樣😍變得清新了許多 👍🏻👍🏻👍🏻但不知道是不是因為鳳眉紅茶自帶蜜糖香加上只選了「半糖」所以我覺得還是有點甜如果不想喝太甜的人記得再調整甜度另外這裡買飲料都會用麻繩小杯套把飲管綁在一起 很可愛也方便拿著 貼心貼心 🥰🥰🥰
終於試到由台中來的吃茶三千囉😚

大SIZE但又不是波霸的程度 口感QQ的
茶香醇厚回甘 讓整杯珍珠奶茶變得很不一樣😍
變得清新了許多 👍🏻👍🏻👍🏻
但不知道是不是因為鳳眉紅茶自帶蜜糖香
加上只選了「半糖」
所以我覺得還是有點甜
如果不想喝太甜的人記得再調整甜度

另外這裡買飲料都會用麻繩小杯套把飲管綁在一起
很可愛也方便拿著 貼心貼心 🥰🥰🥰
下午茶
2022-07-16 137 瀏覽
🌟吃茶三千🌟 ⁡🧋呢間台灣過江龍最出名嘅就係珍珠奶茶筆者飲過不下數十次😂厚奶的確一試愛上Creamy 重奶味🐮不過今次搞搞新意思見嗰嗰都主要推珍珠奶茶小妹就試試其他人氣飲品😆⁡🎀<鳳來厚奶 $38>厚奶+青茶+鳳梨湯厚奶沿用同珍珠奶茶一樣嘅厚奶質感比牛奶thick少少 但又唔會膩👍呢款飲品甜度無得揀 不過厚奶配菠蘿醬甜甜哋味道都唔錯~⁡🎀<青檸雪芙芒果$34>第二日經過又試咗另一款飲品呢嗰幾驚喜列入小妹嘅下一次必回頭系列☺️青檸味清甜 加少少芒果味🍋🥭叫咗輕盈少甜 酸酸甜甜夾埋牛奶 好清新🌿⁡⁡⁡👄味道: 8/10 💰價錢: 7/10 👍性價比指數: 7.5/10⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*吃茶三千 (將軍澳)📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖📞(852)2561 5881⁡⁡ ⁡⁡
🌟吃茶三千🌟

厚奶+青茶+鳳梨湯
厚奶沿用同珍珠奶茶一樣嘅厚奶
質感比牛奶thick少少 但又唔會膩👍
呢款飲品甜度無得揀
不過厚奶配菠蘿醬甜甜哋味道都唔錯~

🎀<青檸雪芙芒果$34>

👄味道: 8/10
💰價錢: 7/10
👍性價比指數: 7.5/10

*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
吃茶三千 (將軍澳)
📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖
📞(852)2561 5881

最近台灣連鎖飲品店吃茶三千,在將軍澳開設了分店,分店設有外賣和室內座位。吃茶三千主打現萃茶湯,用特製萃茶機即席沖泡六款台灣高山茶,相比起傳統台灣奶茶,茶味特別濃郁。王牌濃芋系列,當中有四款選擇,擁有濃郁大甲芋頭芋泥和Q彈芋圓。今次嘗試了他們的慢熟濃芋鮮奶,整杯滿滿的芋泥,每一粒也很有濃厚芋頭味道,濃芋系列每天限售150杯。而國王珍珠奶茶:以現萃的鳳眉紅茶為基底,當中搭配獨家皇家厚奶所製成的奶茶,奶茶味道獨特香濃,還有尺寸超大的國王珍珠,由純天然木薯粉加入少量黑糖製成,淡淡煙靭美味珍珠。等待時間需時雖然比較長,但一杯令你吃下甜蜜滿足的台灣奶茶,絕對值得等待。

2022-05-19
$40 (其他)
2022-04-24 195 瀏覽
行完山落黎見到呢間台式飲品店 即刻忍吾住入去買😆😆 卡路里個啲擺埋一邊先🤣Order左青檸芬朵西, 🥛+🍋, 加左纖玉菓子 朋友見我order呢杯 覺得好奇怪 應該好吾搭🤣🤣但最後飲落出乎意料😂 佢話最好飲系呢杯個人覺得如果你中意酸既 呢杯應該好like😚😚 外加佢既外賣包裝都好特別好型😍不過冰量方面 叫左少冰但冰既分量仲系有半杯 感覺佢無吾記得左我個request 🥲

Order左青檸芬朵西, 🥛+🍋, 加左纖玉菓子
朋友見我order呢杯 覺得好奇怪 應該好吾搭🤣🤣

但最後飲落出乎意料😂 佢話最好飲系呢杯
個人覺得如果你中意酸既 呢杯應該好like😚😚
外加佢既外賣包裝都好特別好型😍

2022-04-24 142 瀏覽
第一次見依間茶飲店,見咁多人排隊,我又買杯試下先😆😆😆首先,可以選擇自己既茶底,然後再去調味佢地既茶底係即時用機器去調製,比起出面既茶飲店唔一樣寶島經典水果茶用左鳳眉紅茶為茶底,再加左水果百匯黎調味,食落好清甜😋😋而且佢既水果味會比茶味更突出,如果鍾意水果茶嘅朋友應該會好喜歡💕
第一次見依間茶飲店,見咁多人排隊,我又買杯試下先😆😆😆

首先,可以選擇自己既茶底,然後再去調味

佢地既茶底係即時用機器去調製,比起出面既茶飲店唔一樣

寶島經典水果茶
2022-04-23
宵夜
2022-03-20 142 瀏覽
想試好耐嘅吃茶三千😍,除咗嘢飲睇落好吸引之外,最鍾意佢哋嘅外賣設計,佢哋會用飲管捲起外賣杯套,好似個手環位咁,方便拎住🤩🤩慢熱濃芋厚奶每日限量150杯既慢熱濃芋厚奶的確有再飲嘅價值,厚奶味唔會cover左香濃既紅茶,芋泥既口感好軟綿,而小芋圓都好煙韌🤤飲一杯真係有啲唔係好夠喉🥺

慢熱濃芋厚奶
2022-03-07 131 瀏覽
一直有買吃茶三千的茶類飲品,茶飲都有用專業的萃茶機處理,感覺得出店家的熱愛茶的認真,在調配時呈現出專業.今次的芋頭主題是慢熟濃芋,透過不同的配搭可以給大家品嚐到不同的口感.品項:慢熟濃芋鮮奶價錢:$40感想:選了最普通的慢熟濃芋鮮奶,除了芋泥和鮮奶之外還有小芋圓,芋泥有顆粒感,小芋圓很好咬,不會有粉感,配搭起來不錯,唯一要注意的是小芋圓真的很飽肚,一杯喝下去都不用吃飯了 >w<

品項:慢熟濃芋鮮奶
價錢:$40
2022-02-14 147 瀏覽
上次喺海港城飲完「吃茶三千」嘅南投薑汁撞奶真係念念不忘😍今日咁啱喺新都城又經過「吃茶三千」竟然冇人排隊😱冇理由唔試吓佢哋嘅皇牌😚🌟國王珍珠奶茶 $34~ 紅噹噹嘅新年版🧧杯套好搶眼🤩呢杯珍奶係鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠組成茶底好出色👍🏻奶味濃厚,奶香滑,但唔會有飲奶水嘅感覺。甜度要咗完美100%都岩岩好,珍珠勁有咬口,粒粒煙韌,軟硬大小亦都適中。杯珍奶一拎上手就輕易打番兩三張靚卡!😆📍吃茶三千 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖
上次喺海港城飲完「吃茶三千」嘅南投薑汁撞奶真係念念不忘😍

🌟國王珍珠奶茶 $34
~ 紅噹噹嘅新年版🧧杯套好搶眼🤩
呢杯珍奶係鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠組成

杯珍奶一拎上手就輕易打番兩三張靚卡!😆

📍吃茶三千 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖
  • 國王珍珠奶茶
2021-12-09 264 瀏覽
一直知道依間舖頭好出名好似海港城分店成日大排長龍難得新都城冇咩人排,所以即管試一試本身見到IG寄寫新出芋泥系列飲品,點知去到店員話下星期先有所以就叫咗杯國王珍珠奶茶試下要左半糖同小冰,半糖我覺得已經吾甜好重茶味,味道唔錯
一直知道依間舖頭好出名
好似海港城分店成日大排長龍
難得新都城冇咩人排,所以即管試一試
本身見到IG寄寫新出芋泥系列飲品,點知去到店員話下星期先有
所以就叫咗杯國王珍珠奶茶試下
要左半糖同小冰,半糖我覺得已經吾甜
好重茶味,味道唔錯
2021-11-26 223 瀏覽
吃茶三千📍 將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖🔎國王珍珠奶茶🧋(鳳凰紅茶底 +皇家厚奶⭐️+國王珍珠)呢間都飲左好多次~❤️🙆🏻‍♀️覺得比一般手搖飲店茶底~好飲好多因為出面一般的飲品店都係大桶茶葉煮好直接裝杯,而吃茶三千的飲品使用萃茶機,新鮮現萃👍🏻同埋可以選擇不用茶底☺️自行選配口味。另外,佢既厚奶跟茶比例恰到好處😍好好飲吃茶三千除左有手搖飲品外,仲有得食台灣菜品~下次再來試下先😃
吃茶三千

📍 將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖

🔎國王珍珠奶茶🧋
(鳳凰紅茶底 +皇家厚奶⭐️+國王珍珠)

呢間都飲左好多次~❤️🙆🏻‍♀️
覺得比一般手搖飲店茶底~好飲好多

另外,佢既厚奶跟茶比例恰到好處😍好好飲

2021-10-03 462 瀏覽
諗住搵吓寶琳嗰頭有咩好食嘅時間,被一間飲品店吸引住🤩,見到佢哋嘅包裝好特別,唔會係膠袋,而係用紙皮杯套同麻繩👍🏻,仲可以將飲管夾係麻繩嗰度,唔止環保啲,仲好靚💕!-🍴青檸芬朵西🥤(半糖)(少冰)($30) - 見個名幾特別,就諗住叫嚟試吓!見餐牌都會寫住人氣熱選嗰8️⃣款飲品同佢哋嘅成份,如果想知多啲,店員都會好細心解答🥰。依款飲品成份只有兩個,分別係青檸原汁🍋同特濃牛乳🥛。飲落青檸味幾濃、幾香,完全係真材實料😚!雖然半糖,但唔會好酸,幾好飲,不過就唔係好飲到牛乳嘅味道🤨。

2021-10-03
2021-08-26 417 瀏覽
昨晚同老公食過,感覺麻麻一碗麵份量較少都成68元,我老公叫一個火煱,剩係得港式飲品,感覺較差!賣單時個位姐姐無啦啦問我做乜咁快走,真係好奇怪❓無論繼續逗留都唔會叫多樣野食啦!總之感覺超麻麻😑
2021-07-28 465 瀏覽
吃茶三千一直都係我嘅口袋名單,台式飲品我都鍾意飲黑糖鮮奶,所以嚟到呢度都試咗杯😊熔岩黑糖波霸鮮奶🧋甜到冰塊冇得調校,珍珠嘅口感都OK 幾Q,黑糖唔會覺得好甜,整體我覺得唔錯嘅,好飲👍

熔岩黑糖波霸鮮奶🧋
熔岩黑糖波霸鮮奶
熔岩黑糖波霸鮮奶
🧋國王珍珠奶茶HK $30聽個名已經夠哂勁👑奶茶茶味濃郁 0澀味珍珠非常之煙韌我好愛❤️❤️飲品嘅甜度非常之配合香港人嘅口味佢100%糖都只係出面嘅70% 咁耐以來我都只係飲過一次咋但已經榮升咗係香港no.1 嘅珍珠奶茶😆————————————Spreading positiviTEA on a monday🤍Love how the tea base is rich but not bitter👍🏻Another thing is the boba, they are verryyy chewy, just the way I like it. The sweetness level is just on point, the 100% sugar tastes like 70% sugar, very suitable for hong kongers’ taste. Announcing: this new taiwanese bbt shop in tko is now my no.1 favourite🧋
🧋
咁耐以來我都只係飲過一次咋
但已經榮升咗係香港no.1 嘅珍珠奶茶😆
————————————
2021-06-22 485 瀏覽
女王珍珠奶茶 $34身邊既朋友瘋狂推薦我一定要試下飲呢一間既珍珠奶茶,確實以34蚊一杯正常size既珍珠奶茶嚟講價錢的確唔算親民。今次我去既係將軍澳既分店,假日去都唔算多人,個裝修都幾靚。杯野飲既包裝係令我有驚喜既,有條繩連個紙套好方便拎住,就好似呢家果啲珍珠奶茶袋咁。味道方面一入口感受到奶茶既茶味較濃,飲得出奶係真奶而唔咪植脂奶,而重點係佢既國王珍珠!國王珍珠比一般既珍珠size大,帶黑糖味而且好煙韌,有啲似食緊丸子咁,襯埋落杯奶茶到成件事好平衡!我真係食哂每一粒珍珠先會揼,我叫咗少甜覺得岩岩好,值得推介

女王珍珠奶茶 $34

女王珍珠奶茶