2024-05-16 8 瀏覽
位於深水埗深旺道28號V walk 2樓L2-127至128號舖的口麻天辣(MOTO MALA),主打四川菜。筆者的朋友剛巧在南昌工作,所以和朋友來午聚一下。餐廳於指定時間提供精選午餐(Lunch Set),價錢約為每人$88至$108。午市套餐包一客主菜、是日涼菜及白飯。。📌酸甜清新蕃茄魚 - $98Boiled Fish in Tomato Sauce朋友不太能吃辣,所以主菜點了一客不辣的蕃茄魚。滑溜的鱸魚片份量十分多,男士也絕對夠飽。這款主菜還有清新的蕃茄件。。是日涼菜:香辣土豆絲(Mala Potato Shreds)涼菜土豆絲(薯仔絲)質感爽口,味道微辣。。📌海鮮麻辣燙 - $88Mala Spicy Seafood湯底:香濃麻辣湯 - 少辣粉麵:寛薯粉條葷菜:鱸魚片、青口、魚片頭素菜:萵筍片、脆魔芋絲、鮮豆片筆者則點了一份少辣的麻辣燙,湯底、粉麵和配菜也可以自選,頗為幸福。這款海鮮麻辣燙的味道香辣刺激,寛薯粉條口感QQ。魚片頭的質感不會過實,頗為彈牙。。📌手打檸檬茶 - $33Iced Lemon Tea朋友點了一杯手打檸檬茶,即點即製作,檸檬汁和紅茶完美地融合,感覺冰爽清

筆者的朋友剛巧在南昌工作,所以和朋友來午聚一下。

📌酸甜清新蕃茄魚 - $98
Boiled Fish in Tomato Sauce

是日涼菜:香辣土豆絲
(Mala Potato Shreds)
涼菜土豆絲(薯仔絲)質感爽口,味道微辣。

📌海鮮麻辣燙 - $88
Mala Spicy Seafood
湯底:香濃麻辣湯 - 少辣
粉麵:寛薯粉條
葷菜:鱸魚片、青口、魚片頭
素菜:萵筍片、脆魔芋絲、鮮豆片

📌手打檸檬茶 - $33
Iced Lemon Tea
朋友點了一杯手打檸檬茶,即點即製作,檸檬汁和紅茶完美地融合,感覺冰爽清新。

📌低糖紫米豆漿 - $18
Low Sugar Purple Rice Soybean
📌沙棘汁 - $28
Sea Buckthorn Original Juice
吃過麻辣燙後,一連點了兩杯飲品。前者紫米味道濃厚。後者味道微酸開胃,猶如飲一杯菠蘿橙汁。

📌彩虹冰粉 - $38
最後,當然要吃一客甜品,整頓午餐才算完滿。筆者和朋友點了一客彩虹冰粉一起分享,冰粉共有六種配料:黑芝麻粒、花生碎粒、青葡萄乾、糯米小丸子、紅豆等,感覺清新又解辣。
2024-02-07
2024-05-14 15 瀏覽
環境:餐廳小小間 裡裡外外都是少女粉紅座位以圍著水吧的吧枱,以為5張4人枱午市時間很快已坐滿賣相:酸菜魚和涼菜都以食物架襯托,打卡一流,下面還點了爉燭,燭火令餸菜不易變凍價錢:最大驚喜是性價比(價錢和份量)天花頂酸菜魚午市套餐(一人份) $138, 包括一份是日涼菜,一份酸菜魚,一碗白飯酸菜魚份量大到足夠二人分享,小食亦都不少味道:重點是味道不錯~ 桂花魚肉切成片狀,魚肉很滑,沒有腥味,份量很多!我們揀了小辣,不太吃辣的人都接受到~ 另一款「酸甜清新番茄魚」套餐 $138番茄湯底酸酸甜甜很開胃,推薦給不吃辣的朋友涼菜選擇不算多,試了麻辣牛𦟌,香辣土豆絲,麻辣藕丁,醋香蘿蔔4款,都沒有失望~麻辣味的涼菜惹味但不過辣,藕丁爽口,牛𦟌很香,個人最喜歡醋香蘿蔔,酸甜爽脆~飲品:套餐沒有包飲品,我們試了一杯最近人氣爆燈的手打檸檬茶店員即場手打,檸味幾突出,可以一試~服務:目測餐廳只有2個店員,一前台一後台,前台店貝非常忙碌!包括準備涼菜、煮飯、整甜品、手打檸檬茶、上菜、收錢等~ 導致服務上有點不足,希望老闆可以盡量安排調整人手,令到餐廳不會因服務質素而影響~
環境:
餐廳小小間 裡裡外外都是少女粉紅
座位以圍著水吧的吧枱,以為5張4人枱
午市時間很快已坐滿

賣相:

價錢:
最大驚喜是性價比(價錢和份量)
酸菜魚份量大到足夠二人分享,小食亦都不少

味道:
番茄湯底酸酸甜甜很開胃,推薦給不吃辣的朋友

飲品:
套餐沒有包飲品,我們試了一杯最近人氣爆燈的手打檸檬茶
店員即場手打,檸味幾突出,可以一試~

服務:

• 酸甜清新蕃茄魚
口麻天辣MOTO MALA,位於V Walk,好特別既名😝粉紅色玻璃裝修好似去左打卡Cafe咁,而其實係食麻辣,好有反差萌😎是日涼菜:麻辣牛展🥩千祈唔好以為套餐配既就會hea,出動都牛展,份量仲唔少😘幾麻而牛味都配得幾好,加埋青瓜食好味🤞🏻椒麻鳳爪,份量好多,爽身而椒味都幾出,明顯同麻辣係兩個風味,做得唔錯😍飲杯沙棘汁,好少見既果汁,上網睇好似幾有益,類似桔混合橙咁,酸酸地幾鮮味🍹勞蘇食推介 —— 天花頂酸菜魚🐟 少辣,好靚既擺盤,真係cafe咁💒份量好多,夠兩個人食,啲魚片多到一個點😳湯底係金湯,好好飲,酸菜好好味,魚肉非常滑😎酸菜+魚+飯,完全無得輸🥳最特別既係滿滿既炸蒜味,令成個酸菜魚更有風味更惹味,好正👍🏻香辣豬扒串串,吸引🤩豬扒肉超嫩又腍,肉汁好爆,好好味既小食🍢整體超高質既新式川菜,味道歉流,價錢非常合理😤性價比好高,仲好「打」得,打卡個打!😝

椒麻鳳爪

麻辣牛𦟌
沙棘汁
香辣豬扒串串
2024-02-17 354 瀏覽
約咗朋友嚟V walk傾嘢,撞正dinner時間,行過見到呢間酸菜魚餐廳好精緻,決定入嚟影靚相嘆我最愛嘅酸菜魚😝涼拌鳳爪:口感好滑嫩,肉質有啲彈性,同特製嘅調味料一拌,味道鮮美又微辣,有一啲麻辣嘅風味,好開胃,食咗一口就停唔住。麻辣牛展:入味,肉質鮮嫩好有嚼勁,配埋辣椒同香料炒熟,帶嚟一陣麻辣嘅刺激感,辣辣嘅味道同牛肉嘅鮮美完美結合涼拌萵筍絲:口感好脆爽,纖維細緻,同埋清淡嘅醬料一拌,帶嚟一種清新嘅口感同微微嘅甜味,好解渴同開胃,係夏天食嘅最適合。天花頂酸菜魚:魚肉好鮮嫩多汁,同酸菜一齊煮熟,湯汁酸酸甜甜,帶嚟一種酸味同清新嘅口感,魚肉同湯汁嘅結合好順滑酸甜清新番茄魚:酸甜番茄魚用咗新鮮嘅魚肉,配埋酸甜嘅番茄醬,魚肉鮮嫩多汁同番茄醬嘅酸甜味道好相襯,帶嚟一種鮮美同清新嘅味道手打檸檬茶:檸檬茶茶香濃郁,檸檬嘅酸味同茶嘅苦味完美平衡。是日小食(套餐包含)👅味道💛💛💛💛🍽氣氛💛💛💛💛💯回頭💛💛💛💛👩‍💼服務💛💛💛💛(5💛為最高)口麻天辣📍深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-127-128號舖

手打檸檬茶:檸檬茶茶香濃郁,檸檬嘅酸味同茶嘅苦味完美平衡。

是日小食(套餐包含)

👅味道💛💛💛💛
🍽氣氛💛💛💛💛
💯回頭💛💛💛💛
👩‍💼服務💛💛💛💛
(5💛為最高)

口麻天辣
2024-02-06
2023-12-12 551 瀏覽
因為上朋友屋企探BB, 但為左爭取時間同多D BB玩, 所以我地係V WALK度買外賣, 見到一間叫做口麻天辣既餐廳幾靚, 又多人食, 所以我地選擇係D間買D間口麻天辣有好多一人SET選, 包飯, 有餸, 有前菜, 小食, 都幾豐富, 所以我地揀左三個一人餐拎到外賣上手, 已經發現好吸晴, 因為係好靚既粉紅色, 我地都好少見到, 外賣盒都咁有心思令到我地更加期待當中既食物每個一人餐, 都會配一盒前菜小食, 今日係椒麻鳳爪黎, 份量都唔少, 我應該都食到有5-6隻, 有少少椒既麻辣, 幾開胃, 而且係完全冇骨的, 食的好方便 ;而另外係炸鮮奶, 食落外脆內軟, 口感好好, 而且唔會過甜噴火水煮牛肉-$128因為我地有朋友唔算好食得辣, 所以我地叫少辣, 食落係岩香港人口味, 叫少辣連唔食得辣既朋友都話OK, 係麻為重, 而牛肉幾嫩口, 同個水煮汁好夾, 而且仲有芽菜同埋粗既薯粉係底去索個汁, D個無得輸酸甜清新番茄魚-$128魚肉嫩滑, 完全唔會有泥味, 而且唔算多骨, 番茄醬汁酸甜爽口, 係有一種令人越食越開胃既感覺秘醬口水雞-$118口水雞我地為左就朋友, 所以叫唔辣, 想食少少辣我

噴火水煮牛肉-$128

酸甜清新番茄魚-$128

秘醬口水雞-$118
口水雞我地為左就朋友, 所以叫唔辣, 想食少少辣我, 就用水煮牛肉個汁加少少辣味, 而雞肉都幾嫩滑, 而且份量都有唔少, 我地都覺得幾抵食

總結, D間口麻天辣食物都唔錯, 而且份量都算幾多, 整體性價比幾高。
2023-12-07
4天前 0 瀏覽
一行到南昌V walk,就被粉紅色佈置雅緻的餐廳吸引了,少女心發作因為趕時間返屋企,決定買外賣返去,叫咗個天花頂酸菜魚套餐和海鮮麻辣燙,再加多一個黃金脆炸小酥肉和香辣豬扒串串,兩個彩虹冰粉當甜品,今晚的美味晚餐
清新藤椒湯麻辣燙香港難得有得食麻辣燙,估唔到仲有得揀我最愛嘅藤椒湯❣️湯底麻辣鮮香,有豐富藤椒香味,湯入面有我自選嘅配料,包括嫩牛肉、鱸魚片、金菇、大豆芽等,每樣配料都好足料,每一啖都充滿辣味和鮮美的湯汁,非常惹味😌-黃金脆炸小酥肉每次食川菜必叫小酥肉,外層炸得酥脆金黃,入口即化,肉質鮮嫩多汁,點埋藤椒湯一齊食非常滋味🥹-麻辣牛展牛展非常足料,厚度剛剛好,配上香辣嘅醬汁真係冇得輸,非常推薦😋-麻辣藕丁蓮藕清新爽口,切成粒粒口感好清爽,搭配麻辣調味料,食落好開胃🤤-涼拌萵筍絲萵筍切成絲好易入口,醬汁酸酸辣辣,仲帶點麻油香味,係前菜嘅不二之選👍🏻
清新藤椒湯麻辣燙
麻辣牛展
麻辣藕丁
涼拌萵筍絲
6天前 0 瀏覽
口麻天辣 moto mala 地址: 深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-127-128號舖電話: =====================出賣年齡系統,一開始見到店名想到一個舊手機牌子motorola, 我都口誤讀錯發音,比朋友笑到臉紅。好啦,shopping 完朋友要返屋企照顧小朋友,咁我就買外賣同男朋友食。$118 一人晚餐,要了口水雞同麻辣豬手,套餐已包含涼菜小食同飯。豬手是有咬口嚼勁那種,淋了紅辣油,皮厚種骨質。口水雞本身我就超喜歡,$38 豬扒串串 $28 炸雞翼(個炸荔枝原本想食,好受歡迎一早賣完,下次要早來,做隻早起的鳥兒)豬扒串串啖啖肉,切成細長架豬肉條,濃郁惹味,雞翼也是香口,岩我鐘意。小酥肉(當天跟餐小食)是扑了層麵粉再下油炸的豬肉條。另一個是炸鮮奶卷,香脆春卷,中間是黏黏糯糯的奶酪食埋糖水先$38 彩虹鳥龍冰粉,配料多,有糯米波波、紅豆,花生,黑芝麻 、酒釀、提子乾,甘甜多料,是男友指定要降辣食甜點。成間舖粉紅色同cartoon 公仔好搶眼,少女心心心!love love
口麻天辣 moto mala

電話: =====================

豬手是有咬口嚼勁那種,淋了紅辣油,皮厚種骨質。

口水雞本身我就超喜歡,

2024-05-16 0 瀏覽
今次跟🐧🐧 朋友仔黎到荔枝角🥴 到訪依間粉嫩迷人,少女心爆棚嘅川菜餐廳❣️ 離遠已經俾佢童話色彩滿滿嘅壁畫吸引住🥰 真係打卡打過不停🤭 餐廳除咗有經典地道嘅酸菜魚之外,仲有多款特色小食同埋甜品提供🥰 真係眼花撩亂🤣 🐧🐧 就㨂咗幾款小食同埋最喜歡嘅甜品😋 小食選了香炸脆奶、黃金脆炸小酥肉同埋炸雞翼😘 幾款炸物小食火喉都控制得好好👍👍 炸得外酥內嫩,惹味又可口🫶 尤其喜歡甜甜地嘅炸鮮奶🤤🤭 鮮奶嫩滑又醇香,真係美味無比🤤❤️ 甜品就要咗彩虹冰粉加埋紅糖糍粑🫶 兩款甜品口味都整得好正宗😘 冰粉清涼又爽滑🤩 配搭表面多款乾果配料一齊食,口感極豐富😚 紅糖糍粑炸得外層酥脆😋 內餡煙韌又軟糯✅ 淋埋紅糖漿一齊食,甜美滿分❤️ 最後多加咗兩枝健康低糖嘅豆漿😘 不論係紫米味還是黑豆漿,都超級正🤭 叫黎送小食好夾❣️

下午茶
1K
2024-05-15 0 瀏覽
V Walk有間專食麻辣燙嘅餐廳「口麻天辣」🩷.天花頂酸菜魚🐟有大量酸菜🥬魚片啖啖肉無骨🤤酸中帶辣,好開胃😌.海鮮麻辣燙(香辣麻辣湯)🥢好足料😍有大蝦🦐青口🐚牛柏葉🐄萵筍片、蓮藕片、花菜🥦寬薯粉條🍜非常抵食🤩.黃金酥炸小酥肉🐖酥肉炸到脆卜卜😛加上孜然粉😉味道正宗👍🏻.香脆炸奶🥛外皮炸得酥脆😆奶味香濃😗.麻辣藕丁🌶️味道偏向酸辣,好惹味😋.白飯🍚.彩虹冰粉🌈有提子乾🍇小丸子、黑芝麻、花生🥜酒釀🍶紅豆🫘加上烏龍茶冰粉🫖清香帶甜又滑溜☺️.手打檸檬茶(2杯)🍋清爽酸甜,最啱refresh一下💦
V Walk有間專食麻辣燙嘅餐廳「口麻天辣」🩷
黃金酥炸小酥肉🐖酥肉炸到脆卜卜😛加上孜然粉😉味道正宗👍🏻
香脆炸奶🥛外皮炸得酥脆😆奶味香濃😗
麻辣藕丁🌶️味道偏向酸辣,好惹味😋
白飯🍚
手打檸檬茶(2杯)🍋清爽酸甜,最啱refresh一下💦
  • 香炸脆奶
  • 黃金脆炸小酥肉
  • 彩虹冰粉
2024-05-14 0 瀏覽
前幾日在深水埗V Walk看完電影,順便吃晚飯,經過見到有家十分搶眼的酸菜魚店,忍不住想吃辣的小編買了來試試~餐廳是主打一人餐,但一人餐份量卻比我想像中多好多呢!除了主食的酸菜魚(可以選辣度),還有飯、小食和涼菜,很抵吃啦!魚的份量是多到足夠2人吃,下次再買小編一定會2人一份,哈哈!酸菜魚除了份量多,是用上鱸魚,魚肉夠滑,酸菜夠咸香,湯香料花椒辣椒味都很足夠,絕對是會再回頭吃的酸菜魚!除了酸菜魚亦點了一份蕃茄魚,蕃茄味香濃,但相較之下,還是喜歡酸菜魚!

外賣自取
最近黎到南昌 VWalk,食一間近期人氣嘅川菜小店。店舖全粉紅裝修,唔講都唔知原來佢係食川菜😆菜式選擇雖然唔多,但係中意辣嘅朋友應該會好開心,有酸菜魚、水煮魚同麻辣燙可以揀🥵由於我地唔太食得辣,就揀咗➡️”酸甜清新蕃茄魚同少辣嘅秘製麻辣豬手每樣主菜都會跟餐附送是日小食,涼菜同白飯,其實相當抵食👍🏻今次嘅涼菜係➡️”土豆絲"同"無骨鳳爪",兩碟都有少少辣,但土豆絲非常爽脆,無骨鳳爪都好入味又夠哂淋,味道都唔錯👍🏻值得一提嘅係佢擺盤都好有心思,由於空間唔大佢地用左好似Tea set咁嘅層架,打卡都唔錯架之後小食係➡️”脆炸小酥肉"同"炸鮮奶",小酥肉非常香口,咬落肉唔會太韌,味道仲好惹味。炸鮮奶就外脆內軟,值得一試架黎到主角➡️”酸甜清新蕃茄魚",湯底非常清甜,蕃茄好新鮮,魚嘅份量都唔少,仲要夠哂嫩滑又無雪味,正😍➡️”秘製麻辣豬手",就算叫咗少辣,都會好麻,但正正果隻麻香,令到豬手非常惹味😋同豬手係出奇地咁淋,完全唔哂擔心要噒骨嘅問題😆如果真係怕辣,可以叫埋佢個甜品➡️”彩虹冰粉"解辣,有黑芝麻、花生碎、酒釀丸子、提子乾同椰奶等等,份量十足😋😋 🔹酸甜清新蕃茄魚($128)🔸秘製麻辣豬手 ($118
每樣主菜都會跟餐附送是日小食,涼菜同白飯,其實相當抵食👍🏻

土豆絲
無骨鳳爪
脆炸小酥
炸鮮奶
彩虹冰粉
🔹酸甜清新蕃茄魚($128)
🔸秘製麻辣豬手 ($118)
🔹彩虹冰粉 ($38)
🔸小食:脆炸小酥肉、炸鮮奶

總括黎講價錢唔算貴,份量同味道都唔錯,性價比高,如果叫外賣仲有2人套餐仲抵,可以一試👍🏻
2024-04-11
土豆絲
無骨鳳爪
脆炸小酥
炸鮮奶
彩虹冰粉
2024-05-10 0 瀏覽
【南昌•口麻天辣】@ππππππππππππππππππππππππππππππ平靚正粉紅誘惑酸菜魚紫米豆漿天花頂酸菜魚少辣是日涼菜(麻辣青瓜牛展)酸甜清新番茄魚是日涼菜(麻辣蓮藕粒)白飯清新藤椒麻辣湯少麻,鱸魚片,青口,牛百葉,脆魔芋絲,鮮豆皮,炸豆卜,出前一丁手打檸檬茶紫米豆漿的創意十足,紫色的色澤給人視覺上的衝擊,口感上隨著豆香與紫米的微甜。天花頂酸菜魚少辣的味道調和得宜,魚肉新鮮,搭配上微辣的酸菜,既能品味到魚的鮮美,又不會因過多的辣椒而抑制了酸菜的酸味,保留了這道菜的獨特風味。麻辣青瓜牛展抓住了夏季解暑的要旨,麻辣味足,牛展肉質細嫩,青瓜清脆,能夠打開食欲,而且冷菜的形式特別適合夏天享用。酸甜清新番茄魚作為一道主食,以番茄為主要材料所帶來的自然酸甜味讓人印象深刻,魚肉鮮嫩無刺,適合任何年齡層。麻辣蓮藕粒則是另一道涼菜,其獨特的口感和麻辣的香味能夠激發味蕾,再配上脆爽的蓮藕粒,是夏日裏的絕佳選擇。白飯作為搭配的主食,柔軟的米香為多重口味的涼菜提供了平衡,簡單而不簡陋。清新藤椒麻辣湯,湯品少麻但並不失去那股令人振奮的芳香,鱸魚片的選材保證了食物的品質,配合青口,牛百葉,脆魔芋絲等
【南昌•口麻天辣】@
平靚正粉紅誘惑酸菜魚

紫米豆漿
天花頂酸菜魚少辣
是日涼菜(麻辣青瓜牛展)
酸甜清新番茄魚
是日涼菜(麻辣蓮藕粒)
白飯
清新藤椒麻辣湯
少麻,鱸魚片,青口,牛百葉,脆魔芋
絲,鮮豆皮,炸豆卜,出前一丁

手打檸檬茶

清新藤椒麻辣湯,湯品少麻但並不失去那股令人振奮的芳香,鱸魚片的選材保證了食物的品質,配合青口,牛百葉,脆魔芋絲等多種食材,既繁複又不失藝術感。

最後的出前一丁作為一道配菜,雖為速食麵,但融入了鮮豆皮,炸豆腐等在地食材,使得平凡的一餐也變得不平凡。

飲品方面,手打檸檬茶的酸甜可口,是餐後調味的絕佳選擇,不僅清爽開胃,而且緩解了口中的辣和麻。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 400
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#深水埗美食 #口麻天辣 #web3深水埗
口麻天辣
2024-05-08 0 瀏覽
聽聞有間酸菜魚嘅lunch可以嗌一人前,咁同friend一齊去就可以嗌多幾款一齊試吓啦去左v walk既口麻天辣,店舖唔大,大約有五至六張枱再加bar枱位,成間都係粉紅色,勁少女心午市套餐都有唔少選擇,同朋友嗌咗一個海鮮麻辣燙$88 可以自選三款肉類+三款蔬菜類+一款麵 我哋揀咗巴掌肥牛,鱸魚片,魚片頭 ,大豆芽,花菜,炸豆卜,寬粉 嚟到嘅size一啲都唔一人前,好大盤😆😆 湯底都幾濃,啲餸既份量都唔少川味水煮魚套餐$108 套餐會配一款前菜(當日係蓮藕)同埋一碗白飯嚟到賣相好靚,係配一個金色嘅,下面有火一路可以熱住盤水煮魚 水煮魚味道好好食,面頭仲有啲炸蒜,口感好豐富,本身都配咗啲大豆芽同埋寬粉,好入味另外我哋仲嗌咗啲小食香辣土豆絲$22味道唔算太辣,感覺好似酸辣土豆絲咁麻辣牛腱$38都整得幾入味,牛腱都幾腍,份量有5塊黃金脆炸小酥肉$28呢個嘅份量真係嚇我一跳,一兜滿嘅,不過有少少乾咗啲小食嘅盛器都好靚,好岩打卡用嗌咗飲品手打檸檬茶$33 正正常常不過不失幾好飲紫米豆漿$16 係西龍傳香飯團嗰支,獨立包裝,方便又好飲最後仲嗌咗個甜品紅糖糍粑$28炸得好脆,中間都好煙靭,略有少少

午市套餐都有唔少選擇,同朋友嗌咗一個海鮮麻辣燙$88

川味水煮魚套餐$108
套餐會配一款前菜(當日係蓮藕)同埋一碗白飯
嚟到賣相好靚,係配一個金色嘅,下面有火一路可以熱住盤水煮魚

另外我哋仲嗌咗啲小食

香辣土豆絲$22
味道唔算太辣,感覺好似酸辣土豆絲咁

麻辣牛腱$38
都整得幾入味,牛腱都幾腍,份量有5塊

黃金脆炸小酥肉$28
呢個嘅份量真係嚇我一跳,一兜滿嘅,不過有少少乾咗啲

小食嘅盛器都好靚,好岩打卡用

嗌咗飲品
手打檸檬茶$33
正正常常不過不失幾好飲

紫米豆漿$16
係西龍傳香飯團嗰支,獨立包裝,方便又好飲

最後仲嗌咗個甜品紅糖糍粑$28
炸得好脆,中間都好煙靭,略有少少唔夠甜🙈

總括而言,呢間都幾抵食,重點係可以試多幾款味道,佢仲有酸菜魚同埋水煮牛肉,下次可以試吓!
海鮮麻辣燙
川味水煮魚
手打檸檬茶,紫米豆漿
紅糖糍粑
2024-05-07 0 瀏覽
其實嚟過好幾次,但係今次真係一肚氣!12:40已經坐低落單,半小時都上唔到菜,淨係俾個冷盤小食。問個女侍應佢完全唔想答咁嘅樣。餐廳不斷整外賣,冇理過坐喺度嘅客,但係原來外賣落單時間仲遲過我坐低嘅。問另一個廚房侍應就係話整緊整緊,但係起碼長枱有四個客係完全冇嘢食,佢哋仲早到過我。 呢間餐廳好應該要改善服務態度,特別係前台果個。如果廚房做唔切根本就唔應該接咁多外賣單,瞓咗唔應該為咗達到外賣單預訂嘅取貨時間,就犧牲堂食嘅客!衛生環境麻麻地,我第一次坐近廚房,原來有陣臭味不斷飄出嚟。

衛生環境麻麻地,我第一次坐近廚房,原來有陣臭味不斷飄出嚟。
2024-05-07