2021-06-26 385 瀏覽
成日見到好多人食加藤屋,都想親身試吓。最近屋企果間好偏僻下🥲,於是搵左間近地鐵站,比較容易到達嘅😇。我點左個日式雞肉鍋定食,追加蝦薯絲。🏷日式雞肉鍋定食($45)日式雞肉🐥鍋定食包含一個雞肉鍋、一碗白飯、一小碟麻油泡菜同埋一杯玄米茶。原本個雞肉鍋嘅湯底唸住叫麻辣湯底,因為餐牌寫住「推介」兩個大字,最後落單果陣叫左壽喜燒湯底😂。個鍋一黎到,我第一時間試試個湯底嘅味度,哇~我飲到甜甜咸咸仲有鮮雞肉嘅味道,齋個湯底已經好鐘意😍。雞肉鍋裏面嘅餸料有新鮮滑滑雞肉、獅子狗、蟹柳、豆卜、金菇同埋配料(粟米🌽、紅蘿蔔🥕、椰菜、冬菇),非常豐富😋。另外都要提提個玄米茶,一般餐廳嘅玄米茶都係偏淡淡地味,但係依度嘅玄米茶出乎預料地濃🍵,真係落足料👍🏻。🏷蝦薯絲(原價:$20;驚喜價:$10)蝦薯絲外層嘅薯絲炸得好脆口,趁熱甘食嘅話,蝦肉係嫩口同埋非常軟熟,如果涼凍左甘食,薯絲依然脆口,蝦肉就比較厚實。*免加一服務費總括黎講依餐係非常抵食嘅😋

🏷日式雞肉鍋定食($45)

🏷蝦薯絲(原價:$20;驚喜價:$10)

*免加一服務費

總括黎講依餐係非常抵食嘅😋