2024-05-24 47 瀏覽
一間令人難忘的燒烤餐廳 -- 共度一燒(荃灣)。這間店位於荃灣中心地段,絕對值得一試!🔥點了很多串燒,安格斯一口牛($36)。外層烤得香脆可口,內裡卻保持著多汁的口感,每一口都是滿滿的肉汁在口中溢出,🥩再配上一些芝麻和香菜,增添了層次感。接下來是鵪鶉蛋($15),但卻是一顆小小的驚喜。蛋黃流心的口感,搭配鹽巴和胡椒粉,簡單卻美味。🍳一口蕃薯(2串)($18)也是一大亮點。外層香脆,內裡綿密,搭配特製的蒜香醬汁,每一口都令人難以忘懷。🥔蒜香茄子($42)絕對是我的最愛!茄子的肉質鮮嫩多汁,蒜香味十足,讓人一吃再吃。🍆蒜香牛油雜菇($40)同樣出色,新鮮的蘑菇浸透了香濃的牛油,每一口都是滿滿的鮮味。🍄蒲燒鰻魚($78)也值得一試。魚肉軟糯有嚼勁,外層的蒲燒醬香甜可口,令人難以抗拒。🐟最後當然少不了芝士蝦球($24)!外層金黃酥脆,內裡的芝士香濃滑順,每一口都是幸福的滋味。🍤酸辣粉也是一大亮點,根據個人口味選擇不同的餸菜,保證讓你吃得滿足。🍜共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖

2024-05-23
2024-02-27 119 瀏覽
呢個位置都好多野食, 但今晚想同朋友食串燒飲野吹水, 就試下呢間任飲串燒店先! 佢有兩小時$158任飲, 如果飲得既朋友, 真心低飲呀, 勁多款飲品選擇, 啤酒, Cocktail, Mocktail, Saka都有呀! 串燒又抵食!串燒揀左以下幾款, 可以不辣或者香辣:*煙肉露筍卷 - $22 – 香口*燒菠蘿 - $24–甜甜哋和好juicy, 必叫*味醂魚乾 - $42 – 燒得香, 送啤酒一流*安格斯一口牛 - $36,熱騰騰, 好濃牛味,正*厚燒牛舌 - $28,好軟熟又夠腍,真係厚過出面既串燒店架*燒白鱔 - $44,外皮燒到脆卜卜, 我一咬即刻體驗到咩叫bit汁, 厚肉同好彈牙, 我喜歡*燒原條茄子 - $42,加左好多蒜頭一齊落去燒, 所以好香, 同埋都好大條, 呢個價錢抵*五花腩串 - $20– 香口夠惹味*羊架 - $36– 幾好*雞中翼 - $18– 都係燒得外皮香口脆脆的,食落去不會乾*冬菇 - $14– 保持到juicy, 必叫*Sapporo生啤酒0.5L, 都好大杯, 好飲呀~*甘蔗馬蹄汁唔錯飲飽食醉兩小時, 享受了美好時光, 下次再黎試其他串燒同野飲先~

串燒揀左以下幾款, 可以不辣或者香辣:

*煙肉露筍卷 - $22 – 香口

*羊架 - $36– 幾好

*冬菇 - $14– 保持到juicy, 必叫

安格斯一口牛
燒白鱔

*Sapporo生啤酒0.5L, 都好大杯, 好飲呀~

*甘蔗馬蹄汁唔錯

飲飽食醉兩小時, 享受了美好時光, 下次再黎試其他串燒同野飲先~~
味醂魚乾
  • 安格斯一口牛 ;
  • 燒菠蘿
  • 燒原條茄子
  • 冬菇
🍢🍢🍢對得住價錢嘅串燒▫️Qr code點餐▫️串燒可選不辣/香辣🆗清酒煮花甲-$58花甲份量都多,但個湯吾係幾夠味,酒味吾夠香濃。☑️五花腩串(香辣)-$20一串三件,都幾大件,半肥瘦幾有咬口,調味粉好香口惹味。☑️泰式豬頸肉-$22豬頸肉燒得幾香脆,配咗泰式酸辣醬,幾好味。☑️日式帶子腸(香辣)-$22第一次聽有帶子腸,所以叫咗嚟試吓,冇咩帶子味嘅但係條腸仔幾彈牙,好似長條型嘅魚蛋咁,幾得意。🆗多春魚(4條) -$30燒得都靚,但未係好脆,個皮唔係咁容易咬斷,同埋啲春有少少苦。🆗牛油帆立貝串-$38帆立貝都好大粒,上面有啲胡椒調味,可惜完全冇牛油味,比較失望。☑️蒜香茄子🍆-$42 茄子原條開邊上,有大量嘅蒜蓉同辣粉喺面,香辣惹味,茄子夠juicy, 同時燒得好,容易皮肉分離。🆗自選麻辣燙(淨餸)- BB辣 -$6娃娃菜(+HK$6)/ 雞髀菇(+HK$6)/豆卜(+HK$6)/ 牛丸 (+HK$8)/ 餃子(+HK$12)麻辣燙淨餸嘅話湯底需要$6,有花生、芫荽、蔥呢啲配料,但個湯底差啲,冇麻辣燙嘅風味,應該係因為冇花椒八角嘅味道。配料價錢唔貴,而且都足料。牛丸會切開半粒上,雞髀菇都會切開咗
🍢🍢🍢
對得住價錢嘅串燒

▫️Qr code點餐
▫️串燒可選不辣/香辣

🆗清酒煮花甲-$58
花甲份量都多,但個湯吾係幾夠味,酒味吾夠香濃。
清酒煮花甲

☑️五花腩串(香辣)-$20
一串三件,都幾大件,半肥瘦幾有咬口,調味粉好香口惹味。

☑️泰式豬頸肉-$22
豬頸肉燒得幾香脆,配咗泰式酸辣醬,幾好味。

☑️日式帶子腸(香辣)-$22

🆗多春魚(4條) -$30

🆗牛油帆立貝串-$38
牛油帆立貝

☑️蒜香茄子🍆-$42
蒜香茄子

🆗自選麻辣燙(淨餸)- BB辣 -$6

麻辣燙淨餸嘅話湯底需要$6,有花生、芫荽、蔥呢啲配料,但個湯底差啲,冇麻辣燙嘅風味,應該係因為冇花椒八角嘅味道。配料價錢唔貴,而且都足料。牛丸會切開半粒上,雞髀菇都會切開咗一片片,而餃子係韭菜餃,呢個幾推薦,皮薄餡多。豆卜有雪味,麻麻。
自選麻辣燙

2024-01-27
蒜香茄子
2024-05-14 14 瀏覽
聽朋友提起過呢間串燒店,呢度好適合朋友聚會。$158就可以任飲啤酒、梳打、汽水,岩晒邊飲邊食串燒。串燒選擇都好多,又有酸辣粉。酸辣薯粉(小辣,雞髀菇、豬皮、肥牛)個薯粉吸晒啲酸辣湯味,推薦加雞髀菇,又係吸晒湯味,爆汁咁。麻辣豬耳好大份,豬耳好爽口,底下有大量莞茜,小小辣,好岩送酒。豚肉京蔥卷,個蔥好香。安格斯一口牛,個牛好好味,燒到岩岩好,咬落有汁出。牛舌,好厚切金菇肥牛卷,串燒必食,呢間個調味又正。雞腎串,爽口👍,送酒一流。多春魚、味醂魚乾-超香要襯熱食冬菇,燒完好香。韭菜燒茄子,好大隻,超多蒜😋牛油翠米,呢個勁香牛油味,估唔到佢燒完仲爆汁👍👍。紫心香芋丸(4件)榴槤炸彈(2件)飲品巨峰提子梳打、mojito個巨峰梳打唔係好甜果種,上面嘅提子仲要好新鮮好甜。Mojito,飲落好清新、開胃,飲完又可以食多啲。整體食物質素都好高質,推薦牛油粟米、茄子、香茹😋

串燒選擇都好多,又有酸辣粉。

酸辣薯粉(小辣,雞髀菇、豬皮、肥牛)
個薯粉吸晒啲酸辣湯味,推薦加雞髀菇,又係吸晒湯味,爆汁咁。
酸辣粉

麻辣豬耳
好大份,豬耳好爽口,底下有大量莞茜,小小辣,好岩送酒。
麻辣豬耳

豚肉京蔥卷,個蔥好香。
安格斯一口牛,個牛好好味,燒到岩岩好,咬落有汁出。
牛舌,好厚切
金菇肥牛卷,串燒必食,呢間個調味又正。
雞腎串,爽口👍,送酒一流。

多春魚、味醂魚乾-超香要襯熱食

冬菇,燒完好香。
韭菜

燒茄子,好大隻,超多蒜😋
燒茄子

牛油翠米,呢個勁香牛油味,估唔到佢燒完仲爆汁👍👍。

紫心香芋丸(4件)
榴槤炸彈(2件)

飲品
巨峰提子梳打、mojito
個巨峰梳打唔係好甜果種,上面嘅提子仲要好新鮮好甜。
Mojito,飲落好清新、開胃,飲完又可以食多啲。

整體食物質素都好高質,推薦牛油粟米、茄子、香茹😋
酸辣粉
燒茄子
  • 牛油粟米
  • 蒜香茄子
開心星期五,同朋友黎到荃灣食串燒,友人極推位於鱟地坊的「共度一燒」,貪佢做緊120分鐘無限暢飲放題,可以大嘆生啤、啤酒🍻、清酒🍶、雞尾酒🍹等,酒鬼至愛。店舖面積不大,但設有卡位雅座,感覺舒適,不消一會已座無虛席,人們高談闊論絕對是朋友聚會好地方。麻辣豬耳:毫不吝嗇的豬耳,份量多,豬耳夠麻夠香,爽彈無比,而且最鐘意有筋位,特別有咬口, 一啖接一啖。豚肉京蔥卷:京蔥燒至脆身厚實,薄薄一層醬汁豚肉配上爽脆清甜爆汁京蔥,好驚艷。安格斯一口牛:粉嫩粉嫩的安格斯牛,不會燒至過熟,恰到好處,一口咬落做到爆肉汁效果,而且調味不會重手過咸。雞軟骨:我第二推介嘅係雞軟骨,一份兩串 香口又脆燒到脆卜卜,佐酒一流!多春魚:燒至香脆金黃,喜歡魚春部分,有顆粒感,而且不煙韌,容易咬開。味醂魚干:魚干焦香帶魚油脂,調味比較甜,簡單蘸上沙律醬可解膩原條茄子🍆:燒茄子個精髓係啲蒜蓉!滿滿香辣蒜蓉鋪滿係條茄子上面,見到都流哂口水,茄子燒至焾身同蒜蓉融為一體,好出色榴連炸彈:炸到外脆內軟的榴槤波波,皮薄餡靚又足料,仲有流心效果的榴連蓉!齒夾留香。酸辣粉:非常喜歡其湯頭!呷一啖麻辣燙因為有酸菜反而偏酸,BB辣都可再辣點。花生

店舖面積不大,但設有卡位雅座,感覺舒適,
不消一會已座無虛席,人們高談闊論絕對是朋友聚會好地方。

酸辣粉:非常喜歡其湯頭!呷一啖麻辣燙因為有酸菜反而偏酸,BB辣都可再辣點。花生、芫荽、蔥呢啲係基本配料,水魷一整條,爽彈無異味,不錯。識叫一定叫豬皮!吸收曬湯底精華!佢仲有好多款面底提供,薯粉煙韌掛湯汁,幾推薦!

飲左幾杯Asahi 非常暢快兼值回票價🤣,而且飲埋提子🍇梳打,吾會太甜!串燒配酒人生一大樂事!GUR 曬😉

總結:
高質串燒 價錢相宜
暢飲套餐 酒鬼至愛

2024-04-30 23 瀏覽
餐廳開在荃灣站A1出口,只需步行7分鐘就到。睇返餐牌,價錢又幾好喎😀,絕對係街坊價,所以就算我同朋友今晚平日嚟食,餐廳都幾多人😲我們點了好多款串燒:- 五花腩 $20- ⁠泰式豬頸肉 $22- ⁠安格斯一口牛 $36- ⁠雞中翼 $18- ⁠雞軟骨 $24- ⁠台灣腸 $18- ⁠司華力腸 $24- ⁠芝士年糕 $28雞中翼,餐廳特登剪開來燒,用快火香燒至金黃色,皮脆內嫩,即場叫多一串跟朋友分😋另外,我們亦點了大大條燒馬友$118,師傅同樣地亦燒到魚皮卜卜脆,內裏魚肉香滑,一路食都有魚汁滴出,十分惹味🤩餐廳好好,如果我地未夠飽還可以叫酸辣粉,酸辣粉自由度大,可自選薯粉、米線、烏冬。辣度及餸料又可自由選擇。連鹽及糖的多少都可自由選擇👍🏻👍🏻👍🏻。我們點了一款酸辣薯粉,粉夠爽😋,而且餸料一點都不孤寒,配埋串燒就岩哂飲品,我們點了柚子梳打及白桃梳打,唔會太甜,是夏天解渴的首選,亦適合健康的都市人😌

我們點了好多款串燒:
- ⁠台灣腸 $18
- ⁠司華力腸 $24
- ⁠芝士年糕 $28

2024-04-21 29 瀏覽
📍共度一燒(荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖嚟到荃灣又想食串燒,自然就諗起共度一燒,環境舒服不特止,嘢食仲好好味😆👉泰式豬頸肉 💰$22😋😋😋😋.8/5每次都會必點,有碳燒味之餘,仲好有肉汁,一啲都唔會乾身,加埋啲醬汁,份外好味😆😆👉大墨魚嘴💰 $24😋😋😋😋.8/5多數都食到係細細粒嘅墨魚嘴,呢度個啲夠哂大粒,爽口又鮮甜,咬落去係好實在嘅感覺👉雞中翼 💰$18😋😋😋😋.8/5外脆內嫩,灑埋少許椒鹽粉,惹味到不得了👉韭菜 💰$16😋😋😋😋.8/5串燒必食之一,燒到啱啱好,有菜汁又有醬汁,大大份,食極都食唔完👉原條茹子 💰$42😋😋😋😋.8/5燒茄子個精髓係啲蒜度,滿滿香辣蒜蓉鋪滿係條茄子上面,見到都流哂口水,放落口一半蒜蓉一半茄子,茄子燒到軟林林,同蒜蓉融為一體,非常好味👉燒馬友 💰$118😋😋😋😋.9/5上次嚟食過之後,一直念念不忘,今日一嚟到第一時間即刻點,師傅要時間慢慢燒,食到最後先上枱,比上次更加好食,燒到個皮脆卜卜,肉質係非常嫩滑,仲有魚汁流出嚟,食得出師傅用心咁燒,真係要一試,包你難忘✨✨✨✨👉清酒煮花甲 💰$58😋😋😋😋.7/5大大隻,粒粒脹卜卜又厚肉,
📍共度一燒(荃灣)

👉泰式豬頸肉
💰$22

👉大墨魚嘴
💰 $24

👉雞中翼
💰$18
😋😋😋😋.8/5
外脆內嫩,灑埋少許椒鹽粉,惹味到不得了

👉韭菜

😋😋😋😋.9/5

👉清酒煮花甲
💰$58
😋😋😋😋.7/5
大大隻,粒粒脹卜卜又厚肉,咬落鮮甜,啖湯又為惹味,加埋粉絲仲不得了

回頭: yesyesyes,食物好味有誠意,個馬友好食到我一定會回頭✨😋👍🏻
2024-04-13 29 瀏覽
Happy Friday 你地會去邊Happy hours ? 我呢d 媽咪級就冇得去蒲的了,簡單d 同fd 係荃灣食串燒嘆返幾杯就回家睇仔🤣今次同fd 來到共度一燒,就係想食下串燒飲下野吹吹水,呢到串燒款式都多,有分辣和唔辣, 我就叫唔辣,自己係碟到再加辣粉,咁樣自己控制最好。🍢 煙肉蘆筍卷🍢 豚肉京蔥卷🍢 厚燒牛舌🍢 牛仔骨🍢 羊架🍢 羊肉🍢 雞軟骨🍢 雞肝串🍢 台灣腸🍢 韭菜🍢 翠玉瓜🍢 一口蕃薯🍢 鯖魚串燒味道幾好, 鯖魚好入味,牛舌好爽口, 羊架好惹味, 雞肝好香, 牛仔骨好滋味, 翠玉瓜好清甜, 好喜歡食串燒,因為吹水講講下食一件講講下食一件好爽皮。🍹 巨峰提子梳打🍹 白桃梳打🧊 highball whiskey🍶 清酒如果大家係好飲的人,我提議叫佢地個暢飲放題抵d。呢到有一樣野好正就係佢會同你講,你飲住先,轉頭覺得飲得多先轉暢飲放題,我和fd 就唔係飲得多的人,所以就選擇就咁叫。

🍢 煙肉蘆筍卷

🍹 巨峰提子梳打
🍹 白桃梳打
🧊 highball whiskey
🍶 清酒

如果大家係好飲的人,我提議叫佢地個暢飲放題抵d。

2024-03-23 38 瀏覽
發覺同朋友想夜晚出嚟傾下計,都會想去串燒舖🍢🍡一路食串燒一路傾偈🤭今次呢間共度一燒,又係見到評價好好,所以去試試。舖頭環境企理乾淨,值得一讚係員工態度好好!就算出邊有人等位都唔會催你走👍🏻完全係俾你舒舒服服坐喺度慢慢傾偈!重要性價比極高,兩個人埋單唔使$400,人均$200有找🤚🏻(不過係2個女仔食🤣)串燒食得出材料新鮮 ,唯獨係叫咗兩串雞肝串味道太腥唔啱食,其他都表現出色,唔會剩係好似出邊有啲串燒店只係落咗勁多孜然粉🫢蒜香牛油雜菇份量超大兜,好似食極仲有咁🥢雞翼都燒得好香脆!😋同朋友一人嗌咗一杯酒Long Island 冰串高球雞尾酒(巨峰。威士忌)大大杯好抵飲,而家舖頭仲做緊120分鐘放題暢飲🍻🍸🍹有興趣嘅朋友仔可以去試吓🤩
發覺同朋友想夜晚出嚟傾下計,都會想去串燒舖🍢🍡
一路食串燒一路傾偈🤭

今次呢間共度一燒,又係見到評價好好,所以去試試。
舖頭環境企理乾淨,值得一讚係員工態度好好!

就算出邊有人等位都唔會催你走👍🏻

蒜香牛油雜菇份量超大兜,好似食極仲有咁🥢
雞翼都燒得好香脆!😋

同朋友一人嗌咗一杯酒
Long Island
冰串高球雞尾酒(巨峰。威士忌)

大大杯好抵飲,而家舖頭仲做緊120分鐘放題暢飲🍻🍸🍹
有興趣嘅朋友仔可以去試吓🤩
2024-03-05 47 瀏覽
荃灣美食出名多串燒選擇就比較偏少呢間餐廳其實光顧咗好多次🤤估唔到食物質素都係繼續帶嚟驚喜🤩首先特別推介嘅係佢嘅肉類我每次必叫嘅一定泰式豬頸肉肉質嫩滑 醬汁甜得黎又好香口👍🏻我第二推介嘅係雞軟骨一份兩串 香口又脆 燒到脆卜卜如果再配埋啤酒可樂都一流🍻金菇肥牛卷配上香濃醬汁調味 都特別推介另外韭菜都幾驚喜 唔會燒到太乾身🤞🏻食串燒唔可以唔要嘅仲有茄子😝特別一讚佢嘅燒茄子係幾出色 惹味多汁 肉皮分離👍🏻😝最後甜品部份當然係叫榴槤波波同芝士年糕呢度嘅炸物都係可以炸到外脆內軟 榴槤波波更加皮薄餡靚又足料 榴槤迷必食🤘🏻好適合一班朋友黎傾計食串燒可以不妨試一下☺️共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖
荃灣美食出名多

榴槤波波更加皮薄餡靚又足料 榴槤迷必食🤘🏻

好適合一班朋友黎傾計食串燒
可以不妨試一下☺️

2024-02-24 25 瀏覽
酒糟雞卷😋酒糟的甜味與雞肉的鮮嫩相襯,是一道美味的開胃菜!鹽味枝豆😋枝豆的口感爽脆,鹽味提升了它的原本甘甜的味道!蒜蓉粉絲扇貝😋這道菜以鮮嫩的扇貝為主角,配以蒜蓉和粉絲烹製而成。扇貝的鮮甜與蒜蓉的香氣相襯,粉絲的軟滑口感增添了層次感!蒜香燒蟶子😋這道菜使用新鮮的蟶子,搭配蒜香烹製而成。蟶子的鮮甜和蒜香的味道相互融合,帶來了豐富的口感和濃郁的風味!燒豆卜😋這道菜以豆卜烹製而成,經過燒烤後表面呈現金黃色。豆卜的口感酥脆,燒烤的過程使其散發出獨特的香氣,是一道美味的素食選擇!燒雞髀菇😋經過燒烤後,鮮嫩的雞髀菇散發出誘人的香氣,口感細軟且多汁!燒韭菜😋帶有微微焦香的口感!燒娃娃菜😋燒烤使娃娃菜的味道更加香甜,是一道清爽可口的蔬菜菜品。燒翠玉瓜😋這道菜以翠玉瓜經過燒烤而成,翠玉瓜的口感脆嫩,燒烤後散發出淡淡的香氣。燒茄子😋這道菜以茄子經過燒烤而成,茄子的肉質變得軟嫩,並散發出濃郁的茄子香氣。一口番薯😋這道菜以番薯經過烤製而成,番薯的口感軟糯,外層烤得微微焦香。花旗參胎焗杞子茶😋花旗參具有補氣養血的功效,而杞子則有明目養肝的作用。

酒糟雞卷😋
酒糟的甜味與雞肉的鮮嫩相襯,是一道美味的開胃菜!

鹽味枝豆😋
枝豆的口感爽脆,鹽味提升了它的原本甘甜的味道!

蒜蓉粉絲扇貝😋

蒜香燒蟶子😋

燒豆卜😋

燒雞髀菇😋
經過燒烤後,鮮嫩的雞髀菇散發出誘人的香氣,口感細軟且多汁!

燒韭菜😋
帶有微微焦香的口感!

燒娃娃菜😋
燒烤使娃娃菜的味道更加香甜,是一道清爽可口的蔬菜菜品。

燒翠玉瓜😋

燒茄子😋

一口番薯😋

花旗參胎焗杞子茶😋
花旗參具有補氣養血的功效,而杞子則有明目養肝的作用。
共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:五花腩串,泰式豬頸肉,香辣牛肋串,味酥魚乾,芝士年糕,榴槤炸彈豬牛雞類五花腩串 $20:肉質鮮嫩,烤得剛剛好,有點脆皮感覺,口感絕佳!😄😄😄泰式豬頸肉 $22:肉質軟嫩,帶點爽脆,與辣味香料非常搭配!👍👍👍香辣牛肋串 $20:牛肉軟嫩多汁,吃起來非常有彈性及有咬口!😍😍😍金菇肥牛卷 $20:金菇的鮮味和牛肉的鮮嫩完美融合,口感豐富!😋😋😋雞皮串(2串) $20:雞皮烤得金黃酥脆,變得非常美味,適合喜愛雞皮的朋友!❤️❤️❤️魚類多春魚(4條) $30:魚肉鮮嫩,魚春特多,十分惹味!👍👍👍味酥魚乾 $42:魚肉經過烘烤後變得香脆可口,點埋沙律醬一流!😍😍😍秋刀魚 $32:油脂豐富,味道濃郁,外皮烤得焦香,非常吸引!😋😋😋除此之外,今次還試了司華力腸 $24、燒菠蘿 $24、芝士年糕(2件) $28、榴槤炸彈(2件) $28及蒜香牛油雜菇 $40,飲品則點了醇滑嘉士伯 $20、雀巢檸檬茶 $14及梳打水 $14,满足極了!👏🏻👏🏻👏🏻

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

豬牛雞類

魚類

雀巢檸檬茶 $14及梳打水 $14,满足極了!👏🏻👏🏻👏🏻
同朋友黎到荃灣鱟地坊搵食,呢度出名雲集好多美食,最後我地揀左呢間「共度一燒」一試😋。入到去環境整潔光明,周圍都乾淨企理,侍應安排我哋坐卡位,卡位位置又大又舒服呢。睇睇menu,呢度主打串燒同酸辣粉,串燒種類都好多,有牛、雞、豬、羊、海鮮🦞、蔬菜🥬、小食、炸物等。另外,食串燒又點少得飲品呢!呢度仲要有120分鐘暢飲放題,仲要有好多飲品選擇,例如有酒精飲品包括生啤、啤酒🍻、cocktail 、清酒🍶,無酒精飲品既有冰串梳打、汽水、涼茶及花茶等,任君選擇。既然呢度出名酸辣粉,咁當然要試吓啦。餸方面揀左餃子🥟,面條揀左薯粉,而辣度就保守啲揀左bb辣。味道方面湯底吾錯,好香濃,薯粉好q彈入味,辣度我諗我地下次可以試吓小辣😉,份量都吾細,真係值得黎試吓👍另外,我揀咗以下串燒及炸物:✡️五花腩串 $20✡️黑豚肉串 $32✡️泰式豬頸肉串 $22✡️安格斯一口牛(香辣)$36✡️牛仔骨 $42✡️司華力腸 $24✡️翠玉瓜 (香辣)$16✡️蒜香茄子🍆 $42✡️紫心香芋丸(4件)$24✡️七味雞軟骨$42我覺得肉類串燒做得非常出色,每啖咬落去都外脆內嫩,肉質嫩滑,爆哂肉汁同充滿油脂香。司華力腸大大條,外皮超脆。蒜香茄

另外,我揀咗以下串燒及炸物:
✡️五花腩串 $20
✡️翠玉瓜 (香辣)$16
✡️蒜香茄子🍆 $42
✡️紫心香芋丸(4件)$24
✡️七味雞軟骨$42
司華力腸大大條,外皮超脆。
蒜香茄子勁多蒜蓉佈滿茄子🍆,真係超香超入味,食每一啖都好滋味👍🏻黎到一定必食👍
炸物香芋丸直頭我既至愛💕,粒粒都熱辣辣炸起,非常q彈裡面滿佈香芋,超好味😋;雞軟骨份量好多好抵食,好香脆👍

錫紙系列-✡️清酒煮花甲$58
花甲好新鮮,用清酒🍶煮更能提升到花甲既鮮,而且每啖都好滑,吾需要過多既調味,淡淡既味道已經好出色😋😋真係大大力推薦👍

✡️120分鐘暢飲放題 Mojito @$158 位
最後點少得任飲放題,我同朋友都揀左cocktail Mojito 任飲,超清新、酒精濃度又吾算高,飲多幾杯都吾怕🤭。順帶一題呢度啲侍應都好nice ,好主動收拾枱面,又主動問你會唔會想添飲,真係值得加分👍👍👍

🔗共度一燒 (荃灣)
📍荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖
2024-01-14 49 瀏覽
唔係第一次黎,就係因為佢食串燒得黎,坐得好舒服,又乾淨企理,啲店員哥又超nice~ 所以變左我地食串燒嘅首選!平時會叫碗米線share食,再加串燒,不過今日唔係好餓,叫左幾樣串燒先,點知愈食愈開胃,又叫多幾樣~ haha~樣樣都好食,但特別要推介以下:🔹蒜香茄子🔹雖然周圍都有得食,但味道好啱我,香同重蒜味得黎又唔會鹹~🔹招牌牛舌芯🔹外面香脆,入面嫩口,果然係招牌菜~🔹味醂魚乾🔹 唔係好多地方有得食,同整得好食~呢到鹹甜味道剛剛好~每次必食!🔹蒜香燒生蠔🔹個蠔燒到剛剛好,感覺有生蠔嘅香,但熟蠔嘅口感~仲要都幾大隻,厚肉~🔹清酒煮蜆🔹無沙,蜆又甜~清酒比例剛剛好,唔會有苦味~🔹暢飲放題🔹下次再黎要叫呢個,$158呢個價錢,出面飲2杯酒都未必止~仲有好多選擇,真心抵!
[荃灣 - 優雅串燒]

唔係第一次黎,
就係因為佢食串燒得黎,
坐得好舒服,
又乾淨企理,
啲店員哥又超nice~
所以變左我地食串燒嘅首選!

平時會叫碗米線share食,
再加串燒,
不過今日唔係好餓,
叫左幾樣串燒先,
點知愈食愈開胃,
又叫多幾樣~ haha~
樣樣都好食,
但特別要推介以下:

🔹蒜香茄子🔹
雖然周圍都有得食,
但味道好啱我,
香同重蒜味得黎又唔會鹹~

🔹招牌牛舌芯🔹
外面香脆,
入面嫩口,
果然係招牌菜~

🔹味醂魚乾🔹
唔係好多地方有得食,
同整得好食~
呢到鹹甜味道剛剛好~
每次必食!

🔹蒜香燒生蠔🔹
個蠔燒到剛剛好,
感覺有生蠔嘅香,
但熟蠔嘅口感~
仲要都幾大隻,厚肉~

🔹清酒煮蜆🔹
無沙,蜆又甜~
清酒比例剛剛好,
唔會有苦味~

🔹暢飲放題🔹
下次再黎要叫呢個,
$158呢個價錢,
出面飲2杯酒都未必止~
仲有好多選擇,真心抵!
📍🐈 共度一燒 -荃灣🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik荃灣有時唔係好餓 都會鍾意食串燒依間 竟然唔收加一 😌最吸引嘅就係🍻🍺🍶🥃🍸🍹🔥$158 120分鐘任飲30多款酒精及無酒精飲品(仲要免收+1🤤)大癲‼️真係最衰過日狀態麻麻地下次要搵fd 去仲要冇低消🤣一🐾 牛舌心 or 厚燒牛舌|$28質地保持彈性 唔好過分軔同埋超鍾意佢嘅厚切🤤而且每一款串燒都有合適嘅調味😽又唔會過鹹,啱啱好‼️🐾 另外都推薦鵪鶉蛋、大墨魚嘴😽🙌🏻一 🚏共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖
📍🐈 共度一燒 -荃灣🐈‍⬛📍

🐾 牛舌心 or 厚燒牛舌|$28
質地保持彈性 唔好過分軔
同埋超鍾意佢嘅厚切🤤
而且每一款串燒都有合適嘅調味😽
又唔會過鹹,啱啱好‼️

🐾 另外都推薦鵪鶉蛋、大墨魚嘴😽🙌🏻

🚏