2023-12-11 666 瀏覽
價坊價高質丼飯🌸二人餐🍀汁燒牛肉丼🌟🌟🌟🌟🌟汁燒牛肉夠juice,仲有肉碎方便拌白飯黎食,仲有隻可口既溏心蛋。🍀蒲燒鰻魚丼🌟🌟🌟🌟🌟份量一般,鰻魚燒得夠juice,仲有蛋絲配搭,白飯軟硬適中。🍀芫荽餃子🌟🌟🌟🌟芫荽味比較淡口,唔太愛芫荽既小編都食得到。🍀芝麻雞翼🌟🌟🌟🌟🌟炸得好脆口,外脆內嫩🍀凍日式奶茶🌟🌟🌟🌟茶味道較淡、奶味突出,同樣大大杯🍀雜果賓治🌟🌟🌟🌟🌟大大杯,雜果跟橙味汽水平均,味道適中🌸牛奶奶凍🌟🌟🌟🌟🌟香濃滑身既牛奶凍🌸香芋地瓜球🌟🌟🌟🌟🌟外脆內軟類,香芋味特出🌸串燒盛🌟🌟🌟🌟🌟有燒到皮脆卜卜既黑椒雞翼、有咬口既牛肉串、脆卜卜既雞軟骨、仲有爆肉汁既雞脾肉======詳情======八番屋 (大埔)大埔南運路9號新達廣場1樓A012號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #大埔美食 #大埔好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #秋日美食 # 蒲燒鰻魚丼 #汁燒牛肉丼 #香芋地瓜球 #串燒盛 #
價坊價高質丼飯

🌸二人餐
🍀汁燒牛肉丼🌟🌟🌟🌟🌟

🍀蒲燒鰻魚丼🌟🌟🌟🌟🌟

🍀芫荽餃子🌟🌟🌟🌟
芫荽味比較淡口,唔太愛芫荽既小編都食得到。

🍀芝麻雞翼🌟🌟🌟🌟🌟
炸得好脆口,外脆內嫩

🍀凍日式奶茶🌟🌟🌟🌟
茶味道較淡、奶味突出,同樣大大杯

🍀雜果賓治🌟🌟🌟🌟🌟
大大杯,雜果跟橙味汽水平均,味道適中

🌸牛奶奶凍🌟🌟🌟🌟🌟
香濃滑身既牛奶凍

🌸香芋地瓜球🌟🌟🌟🌟🌟
外脆內軟類,香芋味特出

🌸串燒盛🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======
八番屋 (大埔)
大埔南運路9號新達廣場1樓A012號舖
================

#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #大埔美食 #大埔好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #秋日美食 # 蒲燒鰻魚丼 #汁燒牛肉丼 #香芋地瓜球 #串燒盛 #牛奶奶凍 #日式奶茶 #雜果賓治 #芝麻雞翼 #芫荽餃子 #新達廣場 #八番屋
2023-11-29
  • 芝麻雞翼
5天前 0 瀏覽
薦夏日限定吉列豬扒艾蕎冷面服務員姊姊好耐心指導怎麼吃法 (學會了怎麼吃冷麵)吃起來很不錯吉列豬扒配上醬料很好吃😋整個環境也蠻舒服的 乾淨俐落~ 點餐也很方便掃碼下單然後櫃檯付錢
薦夏日限定吉列豬扒艾蕎冷面

服務員姊姊好耐心指導怎麼吃法 (學會了怎麼吃冷麵)

吃起來很不錯吉列豬扒配上醬料很好吃😋

整個環境也蠻舒服的

乾淨俐落~

點餐也很方便掃碼下單然後櫃檯付錢

6天前
  • 吉列豬艾蕎冷面
2024-04-18 20 瀏覽
從來未試過叫外賣叫到甘嬲個樓面落單好似完全唔熟部POS甘每個餐品都要重覆最少一次然後去到比錢仲好笑我問佢你收咩支付方式佢問我你比咩 明明話收信用卡我下一秒拎完張卡 佢同我講部機壞左
從來未試過叫外賣叫到甘嬲
樓面落單好似完全唔熟部POS甘
每個餐品都要重覆最少一次
然後去到比錢仲好笑
我問佢你收咩支付方式
佢問我你比咩 明明話收信用卡
我下一秒拎完張卡 佢同我講部機壞左
外賣自取
2024-03-17 117 瀏覽
今朝打算同男朋友行山前食個飯,就去左大埔依間分店食。其實自己之前都食過一次,果次叫左個豚肉,又硬又乾,已經覺得有啲中伏.....但無選擇情況下,決定再食多次我地嗌左個鰻魚飯。個鰻魚飯得兩小舊鰻魚,喺少到唔合理,性價比不俗。即使問番店員點解得咁少,佢同我講‘’係得咁少架啦‘’,真係得淡笑。服務態度方面,店員明知我地叫佢,都一支箭走左去,依點都算,就當佢真係忙。最離普係,佢地成日對住出餐位啲嘢食大大聲講野(因為我地坐正出餐位前面,所以睇得好清楚)。#日本風茶餐廳#以後唔會再食依間

#日本風茶餐廳
#以後唔會再食依間
2024-02-25
2024-02-22 99 瀏覽
午飯忙碌時間,出來醫醫肚。來到大埔新達廣場上的八番屋,看見餐廳內格局舒服,座位與座位之間不會太緊貼,還有午餐定食,就試試看!點了第一個是味玉叉燒拉麵,拉麵口感彈牙,湯味濃郁,糖心蛋軟滑,叉燒味道剛好,不會太鹹,也不會太淡,整體感覺良好!另一份是網燒雞扒丼,雞扒燒得很有炭燒香味,珍珠米軟硬適中,不會太糯。午市套餐跟熱飲,點了熱咖啡和日式奶茶。如果喜歡吃甜的,推薦日式奶茶喔!以午餐定食來說也是很不錯的!
味玉叉燒拉麵
網燒雞扒當
2024-02-07
味玉叉燒拉麵
網燒雞扒當
日式料理拉麵丼飯大🈵足大埔墟地鐵站一出直入商場就到Lunch time時間黎人頭湧湧以QR code落單 唔洗等好耐就上菜 岩哂打工仔💪🏻💚麻辣担担野菜豚肉拉麵 套餐$89·胡麻沙律·熱日式檸檬紅茶天氣凍就想食番啲熱辣辣的食物呢個麻辣担担豚肉拉麵就岩哂喇辣度可自選 今次揀左中辣麻辣辣得好有風味 🤪💚 餃子5隻 $28煎得剛剛好 肉汁好多點埋餃子汁食一流💚炸蝦 3隻 $25炸到金黃色 以為呢個價錢應該都唔會點大條點知都算大條 而且蝦肉比想像中多😂炸粉又唔會過厚 性價比好高🫶🏼
日式料理拉麵丼飯大🈵足

💚炸蝦 3隻 $25
炸到金黃色 以為呢個價錢應該都唔會點大條
點知都算大條 而且蝦肉比想像中多😂
炸粉又唔會過厚 性價比好高🫶🏼
趕車食個快早,唔想食老麥,就腳就行入八番屋。完全無期望,諗住拿拿臨快快趣填飽肚就算,重影乜鬼相呀,所以叫個最平$35的擔擔肉撈麵餐就算。先嚟咖啡,正正常常,但都好過老麥淡如水的Latte 。嗰撈麵嚟到,半隻糖心蛋,有少少肉鬆,少少蔥,幾條荀,3隻辣椒。唔理啦,趕時間,撈起就食啦。一啖放入口,超出預期,微辣,麵質非常Q彈有咬口,係我最鍾意的口感,味道唔差,即刻望住碗麵心心眼老公叫雞扒炒蛋多士餐。雞扒分量一定大過大家樂,味道OK,都嫩滑的,稍為凍咗少少。多士脆口微暖,唔錯,蛋我無試,但個樣一定滑過老麥。整體ok總結,坐得舒舒服服,早晨正常價,無加一,侍應服務態度非好,環境衛生,絕對值得推介。
趕車食個快早,唔想食老麥

先嚟咖啡,正正常常,但都好過老麥淡如水的Latte 。

,超出預期

總結,坐得舒舒服服,早晨正常價,無加一
侍應服務態度非好
,環境衛生
,絕對值得推介。

2024-01-24 52 瀏覽
大埔美食多羅羅,而當中日本料理多如繁星,要突圍而出,並非易事。餐廳位於火車站旁,交通位置優越,主打拉麵、丼飯、串燒。我地叫左豬軟骨野菜拉麵,有豬軟骨,溏心蛋等,好足料,豬軟骨好林,好有口感。丼飯就叫左汁燒牛肉月見丼,經過照燒醬燒煮的洋蔥,少了嗆辣、多了清甜的滋味,再與肥瘦適中的牛五花一起淋在白飯上,撒上蔥花、打上蛋黃,每一口都是享受。另外就叫了蒲燒饅魚丼,鰻魚就特別用蒲燒醬燒過,令味道更加香甜,鰻魚好大條,又肥又嫩,仲要無骨,口感一流! 配埋飯同汁,正爆,超級推介呢個!
2024-01-24 45 瀏覽
喺大埔嘅新達廣場嘅日本嘢食唔算太多🥲但係又突然間好想食沾麵同日本嘢😵即刻上網睇吓有冇啲咩介紹先!🫶🏻結果就發現咗呢一間嘅八番屋🌈🧊限定二人餐一個二人餐有咁多嘢食,其實都真係幾抵🤣又有小食又有主食同嘢飲同埋甜品添!🍧即刻睇吓好唔好食先😚🩵串燒盛呢一份串燒乜都有啲🤣一份大概有四串✨最鍾意食佢嘅燒雞翼同埋雞軟骨!幾入味又唔太鹹😍🩵芝士燒肉丼燒肉配埋溶咗嘅芝士係絕配嘅配撘🫶🏻牛肉燒得啱啱好,好重牛味🐮唔會太乾✨飯嘅份量再多啲就更加好🫶🏻🩵叉燒沾麵呢一間嘅沾麵偏稀身,如果鍾意食淡味嘅朋友就啱晒😚麵嘅份量好多😂女仔嘅話應該都唔太食得晒!🤣叉燒肥瘦均勻,最鍾意食佢隻唐心蛋😍🩵雜果賓治估唔到跟餐都有得配叼啲特飲🍹飲落去又唔算太甜😆🩵冷泡茶本身都係以為好似平時咁普普通通一支嘅茶😅點知原來係一支勁可愛嘅熊仔茶!🐻外型超級可愛!茶味都啱啱好🥰🩵櫻花福餅🌸外型好靚,係櫻花嘅粉紅色🩷一份有四粒,上邊仲有個乾花!🌷入邊係紅豆餡,味道唔錯🧊牛乳奶凍味道正正常常,不過不失🌱價錢性價比高!

🧊限定二人餐

估唔到跟餐都有得配叼啲特飲🍹飲落去又唔算太甜😆

🩵冷泡茶

🩵櫻花福餅🌸

🧊牛乳奶凍
味道正正常常,不過不失🌱價錢性價比高!
2024-01-21 42 瀏覽
今日係大埔試咗呢間日本過江龍拉麵店「八番屋」,叫咗沾麵、咖哩飯、串燒、特價小食,都幾抵食,令人滿意😊。🔹️直源醬油吉列豬扒沾麵🐷 $79沾麵嘅醬汁好滋味,濃得來唔會太鹹😍,麵條彈牙掛汁,吉列豬扒外脆內嫰🐖,好食👍🔹️咖哩炸物盛丼 (炸蝦🦐、炸蠔🦪、炸雞🐥) $75炸蠔出色😚,炸蝦彈牙,炸雞肉質都算嫰滑,咖哩汁好好送飯。另外,叫主食可以優惠價加配小食和飲品,再單點咗份串燒,同埋特價嘅 $10 香芋地瓜丸 &$12 牛乳奶涷 ,真係好豐富。🔹️芝麻雞翼 (2隻)🐥&百事 +$22🔹️迷你紫菜叉燒丼&百事 +$25🔹️串燒盛 $78🔹️香芋地瓜丸 $10🔹️牛乳奶涷 $12

🔹️直源醬油吉列豬扒沾麵🐷 $79

🔹️咖哩炸物盛丼 (炸蝦🦐、炸蠔🦪、炸雞🐥) $75
炸蠔出色😚,炸蝦彈牙,炸雞肉質都算嫰滑,咖哩汁好好送飯。

🔹️芝麻雞翼 (2隻)🐥&百事 +$22

🔹️迷你紫菜叉燒丼&百事 +$25

🔹️串燒盛 $78

🔹️香芋地瓜丸 $10

🔹️牛乳奶涷 $12

2024-01-17 31 瀏覽
🎈八番屋餐廳雖然位於商場,但定價親民,午飯時間有學生優惠,而且水準穩定,店員親切友善,比大型連鎖店多一份人情味,吸引唔少捧場客🎈咖喱豬扒丼吉列豬扒外層薄脆唔油膩,配味道微甜日式咖哩好好送飯🍛米飯係用珍珠米,真材實料午市套餐送餐飲,揀咗日式奶茶,有種獨特茶香,味道唔錯🎈胡麻担担叉燒拉麵(辣)湯底夠熱辣辣,辣味溫和,食到香濃胡麻味,配上叉燒同肉碎,配料豐富更有口感仲可以特價加配麵豉湯同小食,性價比好高🎈鰻魚串燒串燒鰻魚幾厚肉,上面掃上燒汁,更加惹味🎈芫茜餃子🥟餃子外皮薄而煙韌,內裡餡料帶芫茜清香☘️
🎈八番屋

🎈咖喱豬扒丼

午市套餐送餐飲,揀咗日式奶茶,有種獨特茶香,味道唔錯

🎈胡麻担担叉燒拉麵(辣)

仲可以特價加配麵豉湯同小食,性價比好高

🎈鰻魚串燒
串燒鰻魚幾厚肉,上面掃上燒汁,更加惹味

🎈芫茜餃子🥟
餃子外皮薄而煙韌,內裡餡料帶芫茜清香☘️
大埔墟站一出最近的商場--新達廣場喺好香嘅爆谷店🍿隔離有間日本菜餐廳🇯🇵📜午市選擇有🍜拉麵,沾麵,🍚丼飯, 燒物等🎉星期一至五無加一收費, 🪪學生更有減$5優惠🔸直源醬油豚角煮沾麵🍜 $79 5.5/10沾麵湯底用直源醬油+豬骨湯製作湯較稀身麵條幼身, 呈波浪紋, 麵質較軟淋🥢🐷豚角煮1片, 半隻溏心蛋🥚溏心蛋偏甜, 質地較粉🙈🔸汁燒豚肉飯🍚 $67 6/10餐牌寫人氣No.1 🔝🐷豚肉燒過帶燒烤香味, 約有5-6片同樣有半隻溏心蛋🥚旁邊有牛蒡肉碎拌飯, 味道不錯👍🏻🔸芫荽餃子🥟(3隻) +$16 5.5/10芫荽味淡薄, 不太感覺到🤣🫣不喜歡芫荽的朋友都可接受🔸日式年糕 $28 5.5/10一串有2件炸年糕口感偏粉糯, 有少少油膉味🙈🔸串燒♨️即叫即燒, 等約5-10分鐘串燒帶輕微燒烤香味, 表面搽上燒汁。牛柳角 $33 6/10。雞腿肉 $22 6/10。雞中翼 $25 6/10🐮牛柳同🐔雞腿肉各約有5粒, 肉質嫩滑雞皮香脆, 內裡juicy😋🔸熱綠茶🍵 +$7 6/10🔸菠蘿乳酸梳打🍍 +$16 6/10
大埔墟站一出最近的商場--新達廣場
喺好香嘅爆谷店🍿隔離有間日本菜餐廳🇯🇵
📜午市選擇有🍜拉麵,沾麵,🍚丼飯, 燒物等
🎉星期一至五無加一收費,
🪪學生更有減$5優惠

🔸直源醬油豚角煮沾麵🍜 $79 5.5/10
沾麵湯底用直源醬油+豬骨湯製作
湯較稀身
麵條幼身, 呈波浪紋, 麵質較軟淋🥢
🐷豚角煮1片, 半隻溏心蛋🥚
溏心蛋偏甜, 質地較粉🙈

🔸汁燒豚肉飯🍚 $67 6/10
餐牌寫人氣No.1 🔝
🐷豚肉燒過帶燒烤香味, 約有5-6片
同樣有半隻溏心蛋🥚
旁邊有牛蒡肉碎拌飯, 味道不錯👍🏻

🔸芫荽餃子🥟(3隻) +$16 5.5/10
芫荽味淡薄, 不太感覺到🤣🫣
不喜歡芫荽的朋友都可接受

🔸日式年糕 $28 5.5/10
一串有2件
炸年糕口感偏粉糯, 有少少油膉味🙈

🔸串燒
♨️即叫即燒, 等約5-10分鐘
串燒帶輕微燒烤香味, 表面搽上燒汁
。牛柳角 $33 6/10
。雞腿肉 $22 6/10
。雞中翼 $25 6/10
🐮牛柳同🐔雞腿肉各約有5粒, 肉質嫩滑
雞皮香脆, 內裡juicy😋

🔸熱綠茶🍵 +$7 6/10
🔸菠蘿乳酸梳打🍍 +$16 6/10
2024-01-13 24 瀏覽
八番屋主打食日式拉麵,地點超方便,位於大埔墟港鐵站對出嘅新達廣場,一上電梯就見到!除咗拉麵,仲有多款串燒小食、丼飯等,選擇都幾多餃子 $28一碟有5件,餃子係即叫即煎,新鮮熱辣好食🍜極黑味玉野菜拉麵 $72 湯底味道濃郁,充滿黑蒜醬油味,有一片叉燒,半肥瘦口感剛好,肉質軟嫩,而且野菜份量超多,大量椰菜同芽菜,口感清甜爽脆!加配套餐只需 +$22 包括有2隻芝麻雞翼同麵豉湯,芝麻雞翼炸到外皮超香脆,充滿芝麻香氣,雞翼夠大隻好厚肉!

餃子 $28
一碟有5件,餃子係即叫即煎,新鮮熱辣好食

🍜極黑味玉野菜拉麵 $72

加配套餐只需 +$22
2024-01-10 27 瀏覽
今日下午路經新達廣場就順便去食個午餐,見近近地唔想周圍行又見到八番屋有位就走咗入去食。剛好轉餐牌就試下下午茶餐我叫咗個迷你三色丼飯+餃子配即磨咖啡,男朋友點咗個鯖魚定食配即磨咖啡,另外再叫咗個炸蝦小食即磨咖啡好淡失望小食炸蝦好脆不過蝦肉非常之瘦小鯖魚定食做得幾好唔會有腥味三色丼同餃子普普通通。整體食物ok,算抵食。係咖啡唔多掂至於服務員,收銀員好有禮貌,見我哋想起身埋單,佢又抹緊抬即刻會同我哋講唔好意思,稍等佢一陣。有留意客人,值得讚佢

迷你三色丼飯
小食炸蝦好脆
不過蝦肉非常之瘦小
鯖魚定食做得幾好
唔會有腥味
三色丼同餃子普普通通。整體食物ok,算抵食。係咖啡唔多掂
至於服務員收銀員好有禮貌,見我哋想起身埋單,佢又抹緊抬即刻會同我哋講唔好意思,稍等佢一陣。有留意客人,值得讚佢
2024-01-07
2024-01-02 26 瀏覽
🍝豚角煮沾麵豚角厚切,表面焦香十足,肥瘦相間的豬肉,肥的部份入口即溶😋,瘦的部份則保持濕潤有肉汁,意外地好吃!麵份量也毫不吝嗇,溏心蛋🥚同埋筍頓時把拉麵的口感變得豐富~ 🍜吉烈豬排沾麵豬扒炸得好脆,醃得入味,用上日本嘅直源醬油加上豬骨湯製作沾麵汁🥰,入口有豬骨味及醬油香味,配合掛汁嘅彈牙麵條,味道唔會死鹹。🍚迷你叉燒丼其實都大碗,好多紫茶,叉燒碎上拌飯一流🍱串燒盛有燒到皮脆卜卜既黑椒雞翼、有咬口既牛肉串❤️、脆卜卜既雞軟骨、仲有爆肉汁既雞脾肉,只用左少少鹽去提味比你食到原汁原味,雞柳和牛肉都軟熟,燒得岩岩好不會乾。🍖芝麻雞翼炸得好脆口,肉汁飽滿👍 ,不會太鹹,外脆內嫩,味道不錯~ 🍹雜果賓治童年回憶,甜美嘅雜果加梳打,而家就算冰室或者茶餐廳都唔係間間有供應。雜果跟橙味汽水平均,味道適中勝在夠大杯🍍菠蘿乳酸梳打菠蘿🍍味道清新,入口酸甜解渴。
🍝豚角煮沾麵
豚角厚切,表面焦香十足,肥瘦相間的豬肉,
肥的部份入口即溶😋,瘦的部份則保持濕潤有肉汁,意外地好吃!
麵份量也毫不吝嗇,溏心蛋🥚同埋筍頓時把拉麵的口感變得豐富~

🍜吉烈豬排沾麵

🍚迷你叉燒丼
其實都大碗,好多紫茶,叉燒碎上拌飯一流

🍱串燒盛

🍖芝麻雞翼
炸得好脆口,肉汁飽滿👍 ,不會太鹹,外脆內嫩,味道不錯~

🍹雜果賓治

🍍菠蘿乳酸梳打
菠蘿🍍味道清新,入口酸甜解渴。