2023-08-13 30 瀏覽
收工想食啲野,見到呢間拉麵有二人餐。兩百幾包每人一碗麵,一份串燒小食,兩杯野飲,仲另外加份餃子🥟。拉麵材料好豐富,有好多豆芽、蔥、木耳絲、肉有2塊,好軟稔❤️除左拉麵,仲有沾麵可以簡~小食串燒有牛柳、雞軟骨、雞翼同雞肉,燒得好香好入味,雞翼皮仲好脆口!另外仲有兩杯野飲同甜品,甜品係抹茶蕨餅,好多野食好豐富,2個人食真係好飽飽😋😋另外仲叫多左份餃子,餃子煎得好香脆,不過不失😋😋
收工想食啲野,見到呢間拉麵有二人餐。

除左拉麵,仲有沾麵可以簡~

另外仲有兩杯野飲同甜品甜品係抹茶蕨餅,好多野食好豐富,2個人食真係好飽飽😋😋

另外仲叫多左份餃子,餃子煎得好香脆,不過不失😋😋
2023-08-11 26 瀏覽
*真係要小朋友先食得,啱晒一家大細去😂(兒童餐)迷你拉麵+粟米杯 + 芝麻雞翼2隻 + 牛乳奶凍 +熱綠茶 $49拉麵份量對於一個八歲嘅小朋友嚟㗎應該啱啱好,湯底係豬骨味,一般小朋友都好鍾意食,牛油粟米杯好香牛油味,所以小小肥🤪芝麻雞翼炸香咗,外層脆卜卜,唔多seasoning,味道偏淡,牛奶布甸奶味好重,詢問過店員如果乳酪就會係雀巢嘅士多啤梨味乳酪吉列豬扒沾麵(set) + 胡麻沙律$94吉豬新鮮炸起,分碟上,味道正正常常,豬扒唔算厚,不過沾麵唔知係咪因為經過我一輪嘅影相,唔太夠熱,味道偏甜,加咗味啉,而且唔太掛湯,但麵質係我鐘意食果種,唔會太冧,少彈牙餃子5件 $28餃子皮煎到微脆,皮薄,加埋餃子汁更加好味炸蝦(3隻)$25同樣係新鮮炸起,鬆脆,呢個價錢算係幾抵食日式炸雞球(3件)$22油溫同時間控制得冇炸蝦咁好,顏色明顯比較深,食落乾咗d,連沙律醬食好啲串燒盛 $78雞翼 雞軟骨 雞肉 牛肉同樣調味料唔太多,只有表層有味,入面都係差少少,所以比較推薦上面嗰兩個小食多啲
*真係要小朋友先食得,啱晒一家大細去😂

吉列豬扒沾麵(set) + 胡麻沙律$94

餃子5件 $28
餃子皮煎到微脆,皮薄,加埋餃子汁更加好味

炸蝦(3隻)$25
同樣係新鮮炸起,鬆脆,呢個價錢算係幾抵食

日式炸雞球(3件)$22

串燒盛 $78
雞翼 雞軟骨 雞肉 牛肉
2023-08-07
2023-08-08 16 瀏覽
呢間日式餐廳嘅二人套餐($268)可以揀2款主食,一個串燒拼盤,2個甜品同2杯飲品。💪🏻 鹽味雞白湯野菜拉麵呢個拉麵嘅湯底係白湯底,咸鮮味突出!而且配料亦有溏心蛋同野菜,蔬味配埋拉麵口感豐富。另外,雞肉係用雞胸用,非常健康,雞胸肉亦食出雞肉香味。💪🏻 汁燒牛肉丼燒牛肉都幾厚身,但牛肉肉質都夠淋!而且牛肉燒汁味突出,送飯一流!另外,丼飯亦有肉碎伴碟,可以用黎撈飯!💪🏻 串燒盛串燒包括左有燒牛柳粒、燒雞肉、燒雞翼及燒雞軟骨。燒牛柳粒有牛味,肉質算淋。雞肉串肉質嫩滑,有微微胡椒味。雞翼外皮燒得好香脆!雞軟骨亦好入味!💪🏻 甜品甜品可以揀櫻花福餅/綠茶蕨餅/牛乳奶凍。我地揀咗牛乳奶凍,奶凍夠滑,牛奶味突出,亦算過甜!味道:8/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 鹽味雞白湯野菜拉麵

鹽味雞白湯野菜拉麵
汁燒牛肉丼
牛乳奶凍
2023-08-08 19 瀏覽
大埔新達廣場《八番屋》再度來到大埔吃午餐,夏日熱辣辣來碗夏日清爽冷麵。🧊🍜夏日限定—艾蒿冷麵配炸雞$72冷麵本身有淡淡的艾蒿甘味。麵質爽滑彈牙。配上冷麵汁、蘿蔔蓉和wasabi,味道清清爽爽。夏天食消暑一流,而且又低卡。炸雞剛炸好,熱辣辣還冒着煙。雞身嫩滑,內裡還有肉汁。另外還點了一碟牛舌$48有別於一般牛舌,它的咬勁帶一點軟身的感覺。調味正常,我會再加點七味粉。凍綠茶$14綠茶大大一杯,爽~~
大埔新達廣場《八番屋》

再度來到大埔吃午餐,夏日熱辣辣來碗夏日清爽冷麵。🧊🍜

夏日限定—艾蒿冷麵配炸雞$72
冷麵本身有淡淡的艾蒿甘味。
麵質爽滑彈牙。
配上冷麵汁、蘿蔔蓉和wasabi,味道清清爽爽。
夏天食消暑一流,而且又低卡。

炸雞剛炸好,熱辣辣還冒着煙。
雞身嫩滑,內裡還有肉汁。

另外還點了一碟牛舌$48
有別於一般牛舌,它的咬勁帶一點軟身的感覺。
調味正常,我會再加點七味粉。

凍綠茶$14
綠茶大大一杯,爽~~
艾蒿冷麵配炸雞
有一段時間冇嚟到新達廣場,翻新咗之後,商場靚咗好多,今晚一於同朋友去食八番屋食拉麵!餐廳有提供多款日式拉麵丶丼飯和小食等選擇,而且性價比高,店員服務亦好親切,店內非常整潔。我哋最後決定點一份二人套餐,內容超級豐富,除咗有兩款拉麵/丼飯,仲有前菜、小食、飲品!二人套餐前菜-麵豉湯x2主食-直源叉燒沾麵x2叉燒拉麵麵質爽滑彈牙,非常有口感。而沾麵湯豬骨味超級香濃,把麵浸泡係湯汁中,再掛湯入口,非常美味。小食拼盤x1內容非常豐富,有芝麻雞翼x2,炸雞球x2,炸蝦x2,年糕x1串。日式炸物新鮮炸起,香氣十足,芝麻雞翼香脆可口,炸雞肉非常juicy,而日式年糕串食起嚟好Q彈!一次過食晒好滿足!餐飲x2除咗可以揀汽水丶檸檬茶等之外,仲可以選擇特飲,我哋點咗乳酸梳打&雜果賓治,爽口香甜又解膩,perfect!

二人套餐

前菜-麵豉湯x2

主食-直源叉燒沾麵x2
叉燒拉麵麵質爽滑彈牙,非常有口感。

小食拼盤x1

餐飲x2
2023-07-26 516 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 19/7/2023(Wed), Dinner🍽💁‍♀️為食妙妙同💁‍♂️A先生放工返到大埔,唔想返屋企煮飯所以就近近哋喺港鐵站附近搵食。見到 呢度都坐得濶落舒服,食物選擇都唔少,一於喺度開餐先返屋企啦。而今晚我地order咗:🔆 特盛二人套餐($268)對於有選擇困難症嘅為食妙妙同A先生嚟講,有套餐可以減少咗我哋點食物嘅煩惱,而且仲價錢實惠、性價比高㖭!🔆 串燒盛(牛柳串、雞翼、雞軟骨、雞腿肉串)牛柳串入口燒得香口,因為牛柳嘅關係,肉質較腍有肉汁;雞翼嘅雞皮燒得香脆,入面嘅肉剛熟嫩滑;雞軟骨咬落爽脆;雞腿肉則嫩滑有肉汁,不錯。🔆 直源醬油叉燒沾麵用上日本嘅直源醬油加上豬骨湯製作沾麵汁,入口有豬骨味及醬油香味,配合掛汁嘅彈牙麵條,味道唔會死鹹。伴碟仲有兩片肥瘦適中嘅叉燒、半隻溏心蛋🥚同埋筍,叉燒入口都嫩滑,溏心蛋🥚都入味好食。🔆 蒲燒鰻魚井一碗有兩片鰻魚,仲有一啲蛋絲再加上微甜鰻魚汁,鰻魚都燒得香口嫩滑,兩片有啲唔夠喉,可以再多少少會更好。🔆 櫻花福餅透明嘅餅皮包住粉紅色嘅豆蓉餡,上面再放一朵漬過嘅櫻花🌸,賣相夠晒可愛。入口煙煙韌韌唔會太甜,加埋帶點鹹味嘅漬櫻花🌸,係個睇得又

而今晚我地order咗:

🔆 特盛二人套餐($268)

🔆 串燒盛(牛柳串、雞翼、雞軟骨、雞腿肉串)

🔆 直源醬油叉燒沾麵

🔆 蒲燒鰻魚井

🔆 櫻花福餅

透明嘅餅皮包住粉紅色嘅豆蓉餡,上面再放一朵漬過嘅櫻花🌸,賣相夠晒可愛。入口煙煙韌韌唔會太甜,加埋帶點鹹味嘅漬櫻花🌸,係個睇得又食得嘅甜品

🔆 雜果賓治

A先生嘅童年回憶,所以見到都不作他選,甜美嘅雜果加梳打,而家就算冰室或者茶餐廳都唔係間間有供應。

🔆 菠蘿🍍乳酸梳打

菠蘿🍍味道清新,入口酸甜解渴。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:8.5/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8/🔟
👉🏻 一個套餐有齊串燒、主食、甜品同飲品,價錢實惠,岩晒唔想諗食咩嘅人

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
👉🏻 新達廣場自設車位🅿️,有大量車位,而泊車優惠又唔難拎
👉🏻 港鐵🚇大埔墟站一出就係新達廣場,夠晒方便,巴士🚌、小巴就要由廣福道行幾分鐘過嚟
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-07-19
2023-07-20 34 瀏覽
細個成日遊走商場都有印象見過依間8字拉麵今日同朋友食晚飯經過就入左去佢地除左拉麵出名外仲有丼飯餐牌食物選擇都幾多鍾意食辣一定要試下佢嘅麻辣担担拉麵湯底好濃郁辣度可以揀拉麵好彈牙 吸哂麻辣湯好爽而汁燒牛肉丼都幾意外不過份量唔算大份 有少少紫菜同糖心蛋但佢嘅牛肉燒得好好食 好嫩口唔會太乾差少少想加飯見到隔黎檯嘅雞翼都好靚於是我都點左份芝麻雞翼 炸蝦芝麻炸完好香口 而且都係即點即炸好另外鰻魚份量唔算多 不過勝在好多汁
細個成日遊走商場都有印象見過依間8字拉麵

於是我都點左份芝麻雞翼 炸蝦
芝麻炸完好香口 而且都係即點即炸好
另外鰻魚份量唔算多 不過勝在好多汁
2023-07-19 26 瀏覽
再訪大埔墟日式餐廳🥰 餐廳環境悠閒舒適,午市晚市人流多,繁忙時間需要排隊🤗食物選擇好豐富,有拉麵、沾麵、丼飯,日式小食、串燒及甜品,最近推出了夏日限定冷麵😍 價格合理,食物質素不錯,好受街坊歡迎👍🏻🫧午市不設加一服務費🫧💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅 艾蒿冷麵(配吉列豬扒)✨推薦!冷麵有驚喜,好喜歡這種麵質 爽滑彈牙,配搭冷麵醬汁好好味,整體口感味道很不錯😋 吉列豬扒熱辣辣好香脆,份量多👍🏻咖喱吉列蝦丼✨不會令人失望的日式咖喱飯~ 咖喱汁好香濃惹味,配搭香脆炸蝦一流🤤 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌牛舌 (3塊)✨肉質爽口,醬汁好惹味😍餃子 (5件)✨炸得好香脆,皮薄餡靚,配上餃子醋好好味😋日式年糕 (2件)✨推薦😋 口感軟糯,好好味芝麻雞翼 (3件)✨熱辣辣,外皮香脆,肉質嫩滑👍🏻𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌熱綠茶✨

🫧午市不設加一服務費🫧

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
艾蒿冷麵(配吉列豬扒)✨

咖喱吉列蝦丼✨

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
牛舌 (3塊)✨
肉質爽口,醬汁好惹味😍

餃子 (5件)✨
炸得好香脆,皮薄餡靚,配上餃子醋好好味😋

日式年糕 (2件)✨
推薦😋 口感軟糯,好好味

芝麻雞翼 (3件)✨
熱辣辣,外皮香脆,肉質嫩滑👍🏻

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
熱綠茶✨
2023-07-16 30 瀏覽
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎 ❣︎ 淺木色日式裝潢🙉近地鐵站好方便宜家轉左QR Code落單👍🏻👍🏻👍🏻♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.4/5 🍝艾蒿冷麵 (吉列豬扒) $72•跟餐味玉半隻 $7•跟餐凍黑咖啡$13炎炎夏日真係好適合☀️麵質清爽掛汁度高夏天限時產品早食早享受🥰🌞🍛咖哩吉列芝士豬肉堡丼 $67·熱綠茶日式咖哩汁唔辣味道較甜大人細佬都岩食🫶🏼拌圓潤珍珠米飯一流吉列芝士豬肉堡炸到外脆內軟咬落去啲芝士會流心🤤🤤🐔芝麻雞翼 (3件) $25芝麻香的炸雞翼簡單而美味擺左一陣先食仲出哂堂即炸誠意十足🥰🍢串燒·鰻魚(1串) $35 ·雞腿肉 (1串) $22每次黎都會點串燒串燒實在係難以抵抗😂😂
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

🍢串燒·鰻魚(1串) $35 ·雞腿肉 (1串) $22
每次黎都會點串燒
串燒實在係難以抵抗😂😂
2023-07-15 31 瀏覽
見開喺新達,諗住唔太差,點知中晒伏…..一入門口,好似冇開冷氣咁,坐到最入都係咁熱。夏天冇冷氣食拉麵,個個食客都出晒汗,喺度撥扇,唔講以為食大牌檔。拉麵don飯賣相好hea,豚肉太乾難咬,日式don飯但加啲乾爭爭肉燥落去唔知做乜….落單冇得揀走蔥,碗飯黎到成碗蔥,食魚蛋河都冇咁多蔥啦。結果要流住汗逐粒㨂番出黎。令人諗起當年嘅明將,但應該明將好食過佢。落單又係自己scan QR code但照收加一。以後唔會再幫襯。
見開喺新達,諗住唔太差,點知中晒伏…..

一入門口,好似冇開冷氣咁,坐到最入都係咁熱。

令人諗起當年嘅明將,但應該明將好食過佢。

落單又係自己scan QR code但照收加一。

以後唔會再幫襯。
野菜叉燒拉麵 面底份量多, 有三大塊叉燒, 如果有埋溏心蛋同多d菜就fit曬, 湯頭味道不過不失黑蒜叉燒拉麵黑蒜味足夠, 仲有糖心蛋, 兩大塊叉燒, 少量野菜, 不過碗湯唔係好熱, 唔係好能夠帶出啲黑蒜味道跟餐加錢小食:炸雞, 炸餃子炸雞肉汁豐富, 食落口唔會好鞋, 有跟沙律醬餃子正常發揮, 反而冇跟到沙律醬, 可能係上菜嘅時候漏咗, 不過因為炸雞嗰度有沙律醬所以都冇再同佢攞返串燒盛:雞中翼, 雞髀肉, 雞軟骨, 牛肉上菜嘅時候已經明顯感覺到溫度唔係好足夠, 應該唔係即場燒出嚟嘅, 調味亦都欠佳, 連咸味都唔係好食得出, 需要落多啲五香粉去調味, 希望下次幫襯有改善!
野菜叉燒拉麵
面底份量多, 有三大塊叉燒, 如果有埋溏心蛋同
多d菜就fit曬, 湯頭味道不過不失

黑蒜叉燒拉麵

跟餐加錢小食:炸雞, 炸餃子
炸雞肉汁豐富, 食落口唔會好鞋, 有跟沙律醬
炸雞

炸餃子

串燒盛:雞中翼, 雞髀肉, 雞軟骨, 牛肉

炸雞
炸餃子
2023-07-07 34 瀏覽
我今晚跟同事一起去了位於新達廣場地鐵站旁邊的八番屋,位置真的非常方便。進入餐廳的氛圍非常有日式風格,木色是主調,讓人感覺很舒適。餐廳內的燈光柔和,加上精心設計的木質桌椅和裝飾💛我點了極黑叉燒拉麵,這是八番屋的招牌菜之一。拉麵的湯底非常好喝,味道濃郁而不失清爽,讓人食欲大開。湯底中加入的黑蒜油非常特別,叉燒肉的肥瘦均勻,口感非常嫩滑,而且份量也非常足,非常值得一試✨我們還點了串燒盛,這是一道非常受歡迎的菜品。串燒中有雞肉、雞翼、牛肉和雞軟骨,每一種都非常美味。這些串燒都烤得非常入味,非常適合和朋友分享😙最後,我們還點了一杯菠蘿乳酸梳打,這是一種非常清爽的飲品,非常適合搭配日式料理,份量也非常大,值得一試👍📍 八番屋 (大埔)大埔南運路9號新達廣場1樓A012號舖

📍 八番屋 (大埔)
大埔南運路9號新達廣場1樓A012號舖
2023-07-06 37 瀏覽
🎈八番屋新達廣場嘅日本餐廳環境乾淨企理坐得舒服午市套餐有拉麵、丼飯、沾麵選擇想豐富啲可以追加配菜、炸雞、餃子等🥟價錢經濟實惠,性價比高🎈汁燒牛舌月見丼薄切嘅牛舌帶點鹹香,口感軟嫩有肉汁加上肉燥同甜甜哋嘅燒汁,仲有溏心蛋😍味道豐富,配飯一齊食真係好正🎈麻辣豚肉擔擔野菜拉麵可選辣度,挑戰咗大辣,賣相好吸引豚肉加上擔擔肉醬,夾雜少許肥肉更帶來油脂香😊拉麵配有椰菜芽菜等蔬菜食落唔會膩波浪形拉麵麵質較粗身,軟硬適中而彈牙掛湯力唔錯,同湯底好夾🍜🎈胡麻沙律新鮮沙律菜加上麻醬,一貫好味🎈日式年糕串燒年糕口感煙煙韌韌帶有日式醬油嘅鹹鹹甜甜,好惹味🎈日式餃子餃子金金黃黃賣相吸引餡料飽滿有肉汁,跟餐以特價加配好抵食🎈綠茶蕨餅蕨餅沾上抹茶粉,加上黑糖,甜度適中作為飯後甜品啱晒☺️🎈熱綠茶🎈熱柚子茶
🎈八番屋

新達廣場嘅日本餐廳
環境乾淨企理坐得舒服
午市套餐有拉麵、丼飯、沾麵選擇
想豐富啲可以追加配菜、炸雞、餃子等🥟
價錢經濟實惠,性價比高

🎈汁燒牛舌月見丼
薄切嘅牛舌帶點鹹香,口感軟嫩有肉汁
加上肉燥同甜甜哋嘅燒汁,仲有溏心蛋😍

味道豐富,配飯一齊食真係好正

🎈麻辣豚肉擔擔野菜拉麵
可選辣度,挑戰咗大辣,賣相好吸引

波浪形拉麵麵質較粗身,軟硬適中而彈牙
掛湯力唔錯,同湯底好夾🍜

🎈胡麻沙律
新鮮沙律菜加上麻醬,一貫好味

🎈日式年糕
串燒年糕口感煙煙韌韌
帶有日式醬油嘅鹹鹹甜甜,好惹味

🎈日式餃子
餃子金金黃黃賣相吸引
餡料飽滿有肉汁,跟餐以特價加配好抵食

🎈綠茶蕨餅
蕨餅沾上抹茶粉,加上黑糖,甜度適中
作為飯後甜品啱晒☺️

🎈熱綠茶
🎈熱柚子茶
2023-06-18 55 瀏覽
每次只要見到拉麵店,朋友就想去試試,朋友太熱愛吃拉麵,這回來到朋友家附近的八番屋,我本來以為八番屋只販售拉麵為主,實際入內用餐後發現還有很多日式小食、串燒和甜品,選擇多樣化,店員服務亦很親切。我幾乎每次吃沾麵都會點一杯乳酸梳打,這次我就點了菠蘿乳酸梳打,獨特的菠蘿乳酸梳打相當解膩,很適合搭配滋味濃厚的直源醬油豚角煮沾麵享用。朋友說凍日式檸檬紅茶的紅茶茶香與甘甜結合檸檬酸味,酸酸甜甜的冰涼滋味,透心涼的感覺,真的很讚,而且一大杯的,夏天就是要喝凍日式檸檬紅茶。直源醬油豚角煮沾麵的豚角煮使用直源醬油醃製,再以慢火炙烤逼出香氣,直源醬油豚角煮油脂的部位十分滑嫩,入口即化,瘦肉已經烤到相當軟嫩,帶點扎實的咀嚼感卻保有濕潤感。半熟的糖心蛋與沾麵簡直是絕配,尤其是濃稠的蛋黃微微流心好不迷人,糖心蛋無敵好吃。本來以為沾湯沒甚麼料,漸漸的有撈到一些嫩嫩的叉燒肉粒,沾湯陣陣肉香。麵條煮熟後冰鎮保有彈牙咬感,蘸著特製的叉燒粒沾湯品嚐,湯汁包覆麵條吃上來超涮嘴,沾麵濃香鮮鹹帶點甘醇,搭配芝麻、蔥花更添香味。牛舌要厚切後再炭燒好吃,也能咬得痛快,八番屋的牛舌都切得厚厚的,入口除了滿溢肉汁,還有炭香脆彈的嚼感,

牛舌要厚切後再炭燒好吃,也能咬得痛快,八番屋的牛舌都切得厚厚的,入口除了滿溢肉汁,還有炭香脆彈的嚼感,朋友笑說感覺牛舌跟她的舌頭玩親親呢。

日式餃子底部煎得焦黃酥脆,嚼起來較有明顯的脆度,豬肉蔬菜的餡料飽滿,不僅帶有蔬菜的清脆感,還有豬肉的鮮嫩多汁,一口咬下日式餃子甚至會噴汁,需要特別拿著湯匙承接鮮汁才行。

芝麻雞翼炸前灑滿白芝麻,炸至金黃便起鍋,芝麻雞翼雞皮脆到不行,雞肉吃起來嫩滑,雞汁豐沛,白芝麻讓雞翼口感層次豐富,讓人一吃就會停不下來,一人可以吃光三隻芝麻雞翼。

叉燒野菜拉麵份量有夠,野菜有先炒過,炒過的野菜挺甜美,而蔬菜甜味融入豚骨湯頭裡,讓湯底變得清爽許多,拉麵絕對是一大亮點,紮實具彈性咬勁。叉燒外表帶有炙燒過的香氣,沾附了湯頭的濃郁,叉燒更加美味,越咀嚼越香,嘴裡殘留油脂香氣。

八番屋也可以品味到傳統日式的和菓子,美美的櫻花福餅真心覺得是藝術品來著,嬌艷欲滴的粉嫩相當討喜,櫻花福餅內餡吃起來綿綿的,櫻花甜酸的清香會讓人眼睛為之一亮。

2023-06-14 55 瀏覽
天氣真係好熱,我同朋友都好想食冷麵,入去八番屋就揀冷麵食。1)七彩冷麵青瓜絲、火腿絲、蟹柳、蝦、筍絲。材料豐富得黎,麵質爽口又彈牙。冷麵汁係好開胃,酸酸甜甜帶梅子味,好食。加配紫菜3片、泡菜。飲品柚子梳打,有汽嘅柚子梳打,唔係咁甜,好正。2)艾蒿冷麵(日式炸雞球3件)炸雞球,外皮香雞肉都唔乾。艾蒿冷麵香味清新,口感好彈牙,而且有益。食冷麵時連同附上醬油一拼大口食,食落涼浸浸真係暢快。加配紫菜3片、泡菜。飲品菠蘿乳酸梳打,菠蘿嘅香甜連帶微微乳酸,呢杯梳打唔錯。3)櫻花福餅顏色好靚,甜度適中,表面嘅花花帶梅子味。4)牛乳奶凍滑溜嘅奶凍,唔太甜,牛乳味濃。
天氣真係好熱,我同朋友都好想食冷麵,入去八番屋就揀冷麵食。

1)七彩冷麵
冷麵汁係好開胃,酸酸甜甜帶梅子味,好食。
加配紫菜3片、泡菜。
飲品
柚子梳打,有汽嘅柚子梳打,唔係咁甜,好正。

2)艾蒿冷麵(日式炸雞球3件)
炸雞球,外皮香雞肉都唔乾。
艾蒿冷麵香味清新,口感好彈牙,而且有益。
食冷麵時連同附上醬油一拼大口食,食落涼浸浸真係暢快。

加配紫菜3片、泡菜。
飲品
菠蘿乳酸梳打,菠蘿嘅香甜連帶微微乳酸,呢杯梳打唔錯。

3)櫻花福餅
顏色好靚,甜度適中,表面嘅花花帶梅子味。

4)牛乳奶凍
滑溜嘅奶凍,唔太甜,牛乳味濃。