2024-04-11 816 瀏覽
到處覓食成為日常最近到了尖沙咀 「京滬.佳餚」品嚐了《海鮮烤鴨三重奏套餐》再成為會員 以$398 就可以吃!餐廳門外有一隻大大烤鴨模型🦆 好有趣裝潢偏新派風格 坐位寛敞 感覺舒適❤️🌟套餐包括🥟招牌小籠包 (4隻)小籠包熱辣辣上枱 皮薄餡靚滿滿濃厚清甜的湯汁 配上少少薑絲醋 🦆 京滬香酥烤鴨 烤鴨份量足夠2-3人分享 附上餅皮及佐料辣辣餅皮 配烤鴨外皮網蚊狀半透明外皮 帶薄薄一層脂肪配搭佐料 油香四溢 另外裡面還有鴨肉添加口感~🦐蒜蓉開邊蒸海中蝦滿滿蒜蓉調味 味道足夠開邊蒸 容易拆肉 蝦肉又入味🐮爆汁牛肉煎餅 +$32牛肉煎餅外皮煎得香脆 焦香滿滿牛肉肉汁 肉餡鮮甜小心吃 🥟三鮮煎鍋貼 +$18鍋貼煎得香口 不油膩鮮蝦🦐很大隻🍧半價可以追加餐牌上的甜品🧡楊枝甘露西米雪糕球 有乾冰呈上 很吸睛味道不過不失啦! 🍧鮮奶燉桃膠表面有大量桃膠口感爽彈 底層奶味香濃燉鮮奶

到處覓食成為日常
最近到了尖沙咀 「京滬.佳餚」
品嚐了《海鮮烤鴨三重奏套餐》
再成為會員 以$398 就可以吃!
餐廳門外有一隻大大烤鴨模型🦆 好有趣
裝潢偏新派風格 坐位寛敞 感覺舒適❤️

🌟套餐包括
🥟招牌小籠包 (4隻)
小籠包熱辣辣上枱 皮薄餡靚

鮮蝦🦐很大隻

🍧半價可以追加餐牌上的甜品
🧡楊枝甘露
西米雪糕球 有乾冰呈上 很吸睛
味道不過不失啦!

🍧鮮奶燉桃膠
表面有大量桃膠
口感爽彈 底層奶味香濃燉鮮奶

• 京滬香酥烤鴨(半例)
2023-12-14 3293 瀏覽
上網見到話呢間片皮鴨每日限量100隻,相信出品一定唔錯!早一日打電話訂枱同埋預留片皮鴨,雖然訂咗枱但都要等一陣先入得,估唔到平日都咁多人幫襯,令人更期待👀✨️京滬香酥烤鴨(一隻)提供咁多款配料好有心思,望到個刻好驚喜😳鴨皮大大塊,咬落去好酥脆, 烤得非常之靚! 嫰滑鴨肉夾青瓜、哈蜜瓜條、山楂條再加醬汁,超正😍 ✨️芝士龍蝦球伊麵龍蝦肉爽彈👍最邪惡係芝士多到漿住伊麵,超級濃郁!芝士控一定勁開心!✨️脆皮三支骨邊位炸過口感脆脆地,半肥瘦肉味濃郁,帶油脂香,醬汁甜甜地中和油膩感,成件事好夾!✨️生拆大閘蟹粉小籠包 時令菜式~ 皮薄餡靚,湯汁鮮甜!食完正餐再叫甜品😍 ✨️楊枝甘露伴雪糕用乾冰製造出煙效果同埋閃燈, 好有創意又適合打卡!入口更有一粒粒爆珠增加口感。✨️鮮奶燉桃膠熱燉奶鋪滿桃膠,勁足料!滋補又養顏!女仔至愛~✨️玫瑰豆沙窩餅同平時食開嘅豆沙窩餅一樣,呢款特別在多咗一股玫瑰花味。 終於明白點解平日個場都咁爆👍👍

✨️京滬香酥烤鴨(一隻)

✨️芝士龍蝦球伊麵

✨️脆皮三支骨

✨️生拆大閘蟹粉小籠包
時令菜式~ 皮薄餡靚,湯汁鮮甜!

食完正餐再叫甜品😍

✨️楊枝甘露伴雪糕

✨️鮮奶燉桃膠
熱燉奶鋪滿桃膠,勁足料!滋補又養顏!女仔至愛~

✨️玫瑰豆沙窩餅
同平時食開嘅豆沙窩餅一樣,呢款特別在多咗一股玫瑰花味。

終於明白點解平日個場都咁爆👍👍
2023-12-06
  • 脆皮三支骨
  • 京滬香酥烤鴨
見呢間最近都搵左幾多人tasting介紹,recall我之前都自費食過。果次屋企人生日,叫左個名贵啲嘢至尊套餐👑👑👑1. 黃金鴨件伴魚子醬:片皮鸭搭配魚子醬的豐富口感和鹹香味道。最特別係配搭薯片做底增加豐富的層次感和口感。2. 翡翠蝦子鮑汁花膠扒:花膠扒超大隻,以鮑汁燉煮,加上蝦子、匯合左做一道高級的中菜。👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼3. 濃湯潮州翅:這道菜是一道潮州風味的濃湯翅,湯汁濃郁而美味,材料十足好結身,配醋加mustard, 味道更加提升!🌟🌟🌟🌟🌟4. 清蒸海星斑:新鮮的大海星斑魚蒸熟火喉剛剛好,保持了魚肉的鮮嫩和原汁原味。5. 蛋白蟹肉白菜仔:🤔🤔🤔宜家先發現個menu 寫住蟹粉扒豆苗,點解結果變咗蛋白蟹肉白菜仔。不過係我自己冇為意,亦冇印象餐廳有冇講到道菜換咗…suppose 豆苗價值貴啲好食啲⋯⋯,anyways 個白菜仔冇乜特別。6. 高力豆沙:有香甜的紅豆味道和酥脆的口感,正常。7. 壽桃:因為daddy生日,所以order左壽桃長壽吉祥,熱辣辣蓮蓉唔算好甜。服務唔錯,環境都好闊落坐得舒服,不過餐廳位置喺basement, 就冇view 有啲遜色。

黃金鴨件半魚子醬

翡翠蝦子鮑汁花膠扒

濃湯潮州翅

清蒸海星斑

蟹肉扒白菜仔

6. 高力豆沙:有香甜的紅豆味道和酥脆的口感,正常。
高力豆沙

清蒸海星斑
  • 花膠
  • 潮州翅
5天前 0 瀏覽
見到智將情侶介紹,即刻黎試吓先~以前最愛嘅唐人館執咗,好耐都食唔番啱自己歡喜口味嘅片皮鴨喇,入會仲有$7酸菜魚,而且唔粗製,絕對可以再回頭嘅中菜選擇👍🏻叫咗小籠包,呢個真係一般,皮略厚之後黎酸菜魚,真係唔差,酸辣適中,配菜又夠味,$7咁大碟真係讃👍🏻魚香茄子煲,送飯一流孜然羊排,香蘇羊羶味剛好,配醬係介辣,如果係配腐乳醬就更好喇片皮鴨半例,皮肉分離,塊皮好𥯆脆,包皮夠簿,只係份量略小,下次一定叫全例食過夠四個人本身想叫全隻,但侍應話叫半例(即係半隻)就夠,上碟感覺真係好少,但食落都ok嘅,每人3舊左右,不過山渣條要全例先有,下次再試😋P.S 服務態度真係好一般,絕對有進步空間😉
見到智將情侶介紹,即刻黎試吓先~

叫咗小籠包,呢個真係一般,皮略厚

魚香茄子煲,送飯一流

P.S 服務態度真係好一般,絕對有進步空間😉

6天前 0 瀏覽
7塊錢的酸菜魚 全世界我就找不出比它還便宜的!!!只要註冊App會員就可以點一份!!!家里幾個人的可以吃多幾次😏!!!而且很大一份 芽菜也有兩種 吃起來很過癮 麻麻辣辣 還有云耳 窩筍 吃起來太爽口了 根本停不下來!!!魚肉也很嫩很滑 一點腥味都沒有 一碗下去人間值得👍🏻超想吃烤鴨🥹剛好看到一個雙人餐裡面有烤鴨 正合我心!!還有蔥油鮑魚片每一片都有我愛的蔥蔥💖爽口彈牙!!份量真不小!!香酥烤鴨烤的剛剛好🤤皮片的好解壓 四四方方 夾上青瓜蔥絲點上甜醬和砂糖 這一口下去幸福到原地起飛😆開邊蝦 脆爽鮮甜 加了蒜蓉調味 絕了👍🏻而且很好剝開 蝦尾都剝得開的那種!!!好好吃🤤小籠包皮薄餡多 汁水豐盈🤤點上紅醋提鮮 一口一個剛剛好😝牛肉肉餅偷襲了我兩次🥹第一次咬好juicy流出來了 第二次也沒放過我🥹大家要小心汁水 還有不要心急!!!真的是新鮮出爐!!!皮脆肉嫩!!最後還半價點了兩碗甜品~可以自選🥰選了玫瑰餅🌹和楊枝甘露雪糕🍧玫瑰餅淡淡的玫瑰香味🤤外皮酥脆 內餡十足 小心燙!!!因為是新鮮出爐的🥹我交了學費…..楊枝甘露有一個芒果味的雪糕滑滑的淡淡的芒果香又脆卜卜和西米吃起來口感比較豐富😋📍京滬佳

📍京滬佳餚:尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖(H口上G層轉右一分鐘!!)

• 招牌小籠包(4隻)
  • 京滬香酥烤鴨(半例)
  • 7蚊酸菜魚
  • 牛肉餅
  • 楊枝甘露冰淇淋
  • 蔥油鮑片
2024-05-01 0 瀏覽
代家人筆我想投訴你們在尖沙咀京滬佳餚內的一位長曲頭髮、速馬尾、帶眼鏡、身穿黑色制服的女同事,由我第一次問有關套餐的內容時,她已經不友善地唔想答我問題,到之後我埋單後就問我剛剛登記做app的新會員,請問會唔會話可以儲分,跟著佢就話電腦會自動有紀錄,我就問我才剛在手機登記,點解你嘅電腦會有我的紀錄呢?佢就再三重複話「咪就係用電腦囉,電腦有你電話就會有資料就會儲分啦」跟著我就話唔好意思,我真係聽唔明,點樣我才剛剛才在手機登記,我用信用卡埋單,而資料咁快就會係你個電腦系統入面?然後就有個男同事埋來扮幫忙,我話「唔好意思,可能我蠢,我真係聽唔明你哋嘅邏輯,到底係點樣咁快可以有我的紀錄,甚至可以幫我儲分?」個男同事埋來扮睇單之後就話唔好意思,要下次先儲到,你今次已經埋咗單。誰知道,我再睇清楚張單就睇到「請於消費翌日起七日內掃描二維碼登記消費」,咁其實兩個同事都係亂噏嘅,之後我再聽到那位女同事同其他人埋怨「蠢啫,都唔係蠢成咁嘛」可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正
代家人筆

可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正視客人意見。

我之前都有來過幾次你們餐廳消費,我諗以後亦都唔敢來,以免又因為我的智力而被歧視,或黑面對待,祝生意興隆!
2024-04-30 108 瀏覽
早兩星期打電話訂位,訂星期五晚,打咗四次才有人接聽,我詢問晚飯有冇限時,對方放低電話超過5分鐘,我一直等,後來要再次打電話去,佢回答我星期五晚沒有限時,於是我就訂了枱。當晚去到,門口接待的大嬸卻大聲夾惡話一定要限時90分鐘,仲言之鑿鑿話同咗我講有限時,但如果限時我絕對不會訂枱的!人客到達才趕客,態度還如此惡劣,永遠不會光顧。
2024-04-06 282 瀏覽
🇭🇰京滬佳餚·海鮮烤鴨三重奏套餐$398呢間我之前已經食過佢銅鑼灣分店 我覺得今次黎尖沙咀分店再好食左😎😎佢呢個套餐係有片皮鴨 小籠包同埋蒸海中蝦 都幾豐富😌😌佢個片皮鴨好好味 個鴨本身超香 而且油脂好好🦆夾埋熱辣辣既餅皮好味🤤之後小籠包都超有驚喜 佢係超級動L 入面超多汁🐷之後個蝦都好新鮮🦐·+$7酸菜魚 l 甜品半價之後佢個酸菜魚超級抵食🤤🤤我本身以為+$7係細細碟既姐 點知佢超大兜 而且魚片煮到岩岩好 好滑🐟藤椒味都好出 好惹味 雖然偏辣少少🥵之後佢入邊啲寬粉同埋萵筍索曬汁 好味😋最後因為個酸菜魚有啲辣 我地仲嗌咗個楊枝甘露 佢呢個一上台係會出煙既 超級fancy 不過我自己覺得佢偏甜少少🥭·#rbyeat#rby中菜 #rby尖沙咀 #rby銅鑼灣 #rby觀塘·📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖📍觀塘駿業街44號銀八2樓📍銅鑼灣加寧街13-15號Fashion Walk地下A, C-D號舖
🇭🇰京滬佳餚
📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
📍觀塘駿業街44號銀八2樓
酸菜魚
2024-04-01 272 瀏覽
🐣趁住復活節假梗係到處覓食!尖沙咀呢間京滬.佳餚烤鴨推出咗《海鮮烤鴨三重奏套餐》✨,做咗會員之後$398就食到啦‼️ 平靚正之選!🌟套餐包括皮薄餡靚嘅 #招牌小籠包 、香脆多配料嘅 #京滬香酥烤鴨 、#新鮮多蒜嘅 #蒜蓉開邊蒸海蝦 , 炸鴨嘅份量啱啱好夠兩人唔會太多太濟!因為套餐係冇跟飯,所以建議大家可以另外加飯又或者係升級追加小食!如果唔係晚餐嚟講可能未必夠飽😂❤️+$32 爆汁牛肉煎餅 啲汁真係成碗湯咁爆出黎❤️+$18 三鮮煎鍋貼 煎得香口不油膩🍧半價可以追加餐牌上嘅甜品🧡#楊枝甘露佢有個超大混合咗西柚同西米嘅雪糕球,送出嚟嘅時候仲有乾冰同閃燈閃下閃,真係全場矚目!隔籬枱見到都即刻叫返個🤣不過個人就覺得有點偏甜😅🧡#高力豆沙店員高度推介應該係店舖入邊嘅經典甜品!一搣開就見到熱辣辣嘅紅豆蓉,食落後真係好滿足🥰

唔會太多太濟!

❤️+$32 爆汁牛肉煎餅 啲汁真係成碗湯咁爆出黎

❤️+$18 三鮮煎鍋貼 煎得香口不油膩

🍧半價可以追加餐牌上嘅甜品
🧡#楊枝甘露

🧡#高力豆沙
2024-03-28 138 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯屋企人就最鍾意食中菜,所以今次就帶佢哋試吓呢間性價比極高嘅京滬中菜廳「京滬佳餚」。餐廳入邊都見到好多本地回頭客,當中不乏外籍人士幫襯,基本上都座無虛席。海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)招牌小籠包新鮮熱辣辣送到嘅小籠包,輕輕咬開薄薄嘅包身,入面有濃厚又清甜嘅湯汁,加少少醋食就完美啦。京滬香酥烤鴨 烤鴨外皮網蚊狀又半透明,皮下係薄薄嘅脂肪層。食嘅時候可以配搭薄身餅皮、山楂和京蔥一齊食,夠晒滋味又唔油膩。蒜蓉開邊蒸海中蝦最後當然唔少得新鮮海蝦,開邊再加入大量嘅蒜蓉,蝦肉夠哂彈牙又有蒜香味。爆汁牛肉煎餅 +$32餅身經過香煎變焦香,咬開滿滿嘅牛肉肉汁,好邪惡。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)
招牌小籠包

京滬香酥烤鴨

爆汁牛肉煎餅 +$32
餅身經過香煎變焦香,咬開滿滿嘅牛肉肉汁,好邪惡。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)
尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖

2024-03-26 96 瀏覽
因為想食小籠包 所以揀左黎呢間✨招牌小籠包(3隻)皮唔算好薄但幾煙韌 入面有好多汁 熱辣辣好正👍🏻👍🏻✨金萡鮮蝦餃(2隻)$24賣相幾靚 面頭金閃閃 皮都幾薄 入面粒蝦夠爽😋✨爆汁牛肉煎餅 $48上菜嘅時候職員都提我地要小心啲汁 🙈 一食原來真係會爆汁出黎🤣🤣🤣要小心啲食 個外皮脆但一咬會爆汁超juicy 🤤🤤🤤 個牛肉都有香濃嘅牛肉味✨花雕醉雞 $68雞肉幾滑溜😋 個酒味都調得唔錯 個雞都幾入味👍🏻✨煎釀虎皮尖椒 $68個青椒好爽脆 配埋釀左喺上面嘅魚肉好味道🤤食落都辣 🙈 唔食得辣嘅朋友要小心 ✨奶皇流心炸煎堆仔(2隻)$25Menu寫兩隻但黎到係有三隻 以為係奶皇流心點知入面個餡係西米露流心🤩 但都幾特別 係好食嘅 個外皮炸到夠脆👍🏻總結質素都唔錯 不過要逼人做會員先有個會員價 如果非會員價就冇咁抵食🙈🙈 服務都幾好 會斟茶 坐得都好舒服味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💰午餐人均~$170(包括+1)
因為想食小籠包 所以揀左黎呢間

✨招牌小籠包(3隻)
皮唔算好薄但幾煙韌 入面有好多汁 熱辣辣好正👍🏻👍🏻

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️

💰午餐人均~$170(包括+1)
2024-03-24 93 瀏覽
想吃烤鴨嗎?feat. @kings.delicacyhk (尖沙咀).間唔中都想食下京菜 尤其係片皮鴨但唔北上 係香港都唔算常有 今日見到呢間京滬菜餚有片皮鴨之餘 仲有以此為主題嘅晚市套餐🦆除咗片皮鴨 仲包咗好多其他海鮮菜色 & 點心let’s see !.烤鴨三重奏 套餐 $538 (會員價 $398)二位用.雖然我唔知點樣join會員.. 但會員價好抵🤣anyway 翻翻來成個套餐有👉京滬香酥烤鴨 & 皮 配料(片皮鴨)👉蒜蓉開邊蒸海中蝦 👉招牌小籠包(四隻).可享甜品半價追加優惠!(叫幾多都有優惠)除咗燕窩btw🤣點心都有幾款可以享用追加優惠👉爆汁牛肉煎餅(2 x) $32👉京滬香蔥煎餅 (4 x)$28👉三鮮煎鍋貼 (2 x) $18.片皮鴨的部分 🦆鴨皮很香脆 肉汁juicy同埋厚度好合理份量唔算太多 但as兩人份量其實係綽綽有餘作為「烤鴨」為主題的套餐 主角質素可以👌.蒜蓉海中蝦 🦐 不算大 但肉質新鮮!蒜味出 & 多 但比較「生」數量可以!.小籠包 幾出色!!🐲新鮮滾熱辣真係要小心食用..爆汁 & 滾燙🤣 好味的!!.追加優惠的評價牛肉餅好好味 雖然有優惠 但感覺單價都
間唔中都想食下京菜 尤其係片皮鴨
但唔北上 係香港都唔算常有 今日見到呢間京滬菜餚
有片皮鴨之餘 仲有以此為主題嘅晚市套餐🦆
除咗片皮鴨 仲包咗好多其他海鮮菜色 & 點心
let’s see !
烤鴨三重奏 套餐 $538 (會員價 $398)
二位用
雖然我唔知點樣join會員.. 但會員價好抵🤣
anyway 翻翻來
成個套餐有
👉京滬香酥烤鴨 & 皮 配料(片皮鴨)
👉蒜蓉開邊蒸海中蝦
👉招牌小籠包(四隻)
可享甜品半價追加優惠!(叫幾多都有優惠)
除咗燕窩btw🤣
片皮鴨的部分 🦆
鴨皮很香脆 肉汁juicy同埋厚度好合理
份量唔算太多 但as兩人份量其實係綽綽有餘
作為「烤鴨」為主題的套餐 主角質素可以👌
蒜蓉海中蝦 🦐 不算大 但肉質新鮮!
蒜味出 & 多 但比較「生」
數量可以!
小籠包 幾出色!!🐲
新鮮滾熱辣真係要小心食用..
爆汁 & 滾燙🤣 好味的!!
追加優惠的評價
牛肉餅好好味 雖然有優惠 但感覺單價都唔算平!
但好味!中間嘅肉汁好爆好香.. 有陣講唔出嘅韓牛牛味..
橫掂就係好味🤣🤣
鍋貼正常 蔥油餅還好!
甜品的部分🍮
我哋點咗
👉桃膠燉鮮奶 $44 (已半價) 一碗
👉高力豆沙 $29 (已半價)四件
作為京滬菜餚 甜品的選擇好多..
有20+ 款..
如果鍾意食中式甜品 我覺得呢個追加優惠係抵的!👌
桃膠燉鮮奶 的部分 燉鮮奶正常..
桃膠都幾多!!$44 我覺得可以一試 雖然都係cp低d..
高力豆沙🫘
呢個價錢份量就覺得荷包滿意先啦🤣
同埋呢個係傳統嘅京式甜品 tbh我之前完全無食過
對於我都感覺幾新鮮..😳
特別嘅係 佢嘅main texture係煎炸蛋白
有少少似soufflé嘅感覺 都係厚實乾口啲嘅..
同埋比較淡口!
中間嘅豆沙餡夠甜 夾埋 就舒服啲!
我覺得可以一試!幾新鮮!
但未至於覺得啱我口味
呢個套餐好似得尖沙咀分店先有!!
得閒想帶兩老去食片皮鴨 感覺呢個套餐都算係一個幾啱荷包quota嘅選擇!!
希望資訊幫到大家 阿門

京滬佳餚📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━好久沒吃中菜了🥹 前些日子去北京吃到了好吃的烤鴨 回香港之後還想再吃一次 便找到了這間主打北京&上海菜的餐廳!尖沙咀分店最近有很抵的套餐! 原價$538 而會員價只需$398便能吃到~━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🥟 招牌小籠包▶︎ 小籠包皮薄餡大又多汁 果然是招牌~好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🦆 京滬香酥烤鴨▶︎ 烤鴨一例足夠2-3人分享 會附上餅和佐料 一秒回到北京🤣▶︎ 皮酥化而油香四溢 至於鴨肉亦處理得不錯~ 卷餅一起吃就是最讚的!好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🦐 蒜蓉開邊蒸海中蝦▶︎ 蒸海蝦隻隻有膏 是肉眼可見的新鮮! 搭配蒜蓉亦是香口的選擇好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🫔 爆汁牛肉煎餅 +$32 ▶︎ 加配了有驚喜的牛肉煎餅~ 微脆外殼 柔軟麵皮 爆汁內餡 層次感豐富!好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━
京滬佳餚
📍尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖

🥟 招牌小籠包
▶︎ 小籠包皮薄餡大又多汁 果然是招牌~
好味指數:●●●●◯

🦆 京滬香酥烤鴨
好味指數:●●●●◯

🦐 蒜蓉開邊蒸海中蝦
好味指數:●●●●◐

🫔 爆汁牛肉煎餅 +$32
好味指數:●●●●◐

🍒 山楂楊梅果
▶︎ 加配甜點都有半價優惠! 看這款非常新穎便想一試~ 酥脆而軟糯的面衣內有酸甜山楂餡呢 餡料再大些會更愛😗
好味指數:●●●◐◯

2024-03-23 53 瀏覽
最近中菜胃打開😎,好想嘗試不同地區中菜款式🤣,所以今次我去左間京滬菜館,試下佢地新推出套餐☺️一踏入餐廳門外,已經被大大隻烤鴨模型🦆所吸引,而餐廳裝潢偏向新派風格,環境寛敞雅致😝,光線明亮,感覺舒適❤️,飯點時間客似雲來,十分熱鬧😆✨海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)- 招牌小籠包🥰(4隻)小籠包外層皮薄,質地煙韌😗,輕輕一咬,小籠包已爆發湯汁😳,鮮肉餡肥美嫩滑,湯汁鮮甜,值得一試👍🏻,✨但記得食果時小心熱‼️- 京濿香酥烤鴨🦆(半例)烤鴨外皮香脆可口,皮下脂肪已清除🤩,減低鴨騷味及油膩感,烤鴨肉質細嫩,配上青瓜🥒、火腿絲、葱白等配料增加口感❤️,以少量蒜泥🧄及甜醬調味,加上薄身餅皮卷起,層次豐富,必食之選🥰- 蒜蓉開邊蒸海中蝦🦐海蝦爽彈有鮮味,加上滿滿蒜蓉調味,鹹香味十足😎- 爆汁牛肉煎餅🐮(2隻)(另 +$32)牛肉煎餅外皮煎得香脆,麵粉香味足夠😋,牛肉內餡味道鮮甜,肉質嫩滑🐄,肉汁豐沛,✨同樣地記得食果時小心熱,爆汁效果很誇張‼️✨甜品一律半價(燕窩除外)- 京滬清涼冰粉😳 (另+ $24)晶瑩剔透清涼冰粉,質地軟彈爽滑,加上萄葡乾🍇、果乾、花生碎🥜等配料增加甜味,口感豐富,是一款很消暑

✨海鮮烤鴨三重奏 $398 (會員價)

- 招牌小籠包🥰(4隻)

- 京濿香酥烤鴨🦆(半例)

- 蒜蓉開邊蒸海中蝦🦐
海蝦爽彈有鮮味,加上滿滿蒜蓉調味,鹹香味十足😎

- 爆汁牛肉煎餅🐮(2隻)(另 +$32)

甜品一律半價(燕窩除外)
- 京滬清涼冰粉😳 (另+ $24)
晶瑩剔透清涼冰粉,質地軟彈爽滑,加上萄葡乾🍇、果乾、花生碎🥜等配料增加甜味,口感豐富,是一款很消暑透心涼甜品❤️

- 鮮奶燉桃膠🍮 (另+ $44)
表面放滿大量晶瑩剔透桃膠,口感爽彈,配上底層奶味香濃奶凍,甜度剛好🙈

餐廳食物質素很有驚喜😝,加上店員服務態度很好,不時主動幫忙換碟😎,而家只需要免費註冊成為會員,✨就可以優惠價享用套餐,大家不妨帶埋屋企老人家黎試下呢間中菜館‼️

📍 京滬佳餚 - 尖沙咀
尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
@kings.delicacyhk

另有分店:觀塘

#justlingggxd_中餐
#justlingggxd_尖沙咀
真是好久沒吃的片皮鴨 😆現在二人也能吃!!海鮮烤鴨 三重奏 會員價 $398招牌小籠包 (4隻)這才是小籠包吧 😆皮薄 內又多汁 好爽你們看我們搖超久 玩很久就都都沒漏😂愛清淡的 直接吃即可😋 愛濃味的 可以沾醋🧡又不會太酸 直接吃醋的薑絲 都可~京滬香酥烤鴨(半例)他們的配料也太多了吧 一般都只有蔥、青瓜、醬料但這裡還有糖及薑 超級解膩 而皮鴨皮又熱 又微脆🥰雖然看起來少得可憐 其實他們只是疊起來!裡面還有鴨肉~~大家把肉和皮包在一起更富口感~蒜蓉開邊蒸海中蝦真。清蒸 笑死😆明明就很多蒜 但吃起來非常乾淨沒到很大隻 卻己經完全能夠一口蝦子🦐吃進去了京滬香蔥煎餅 (4件)+$28還想不到這裡也能是到香蔥煎餅~~皮薄微脆鹹香味十足!!也真想配一杯豆漿~~三鮮煎鍋貼(2隻) +$18這鍋貼也是超Juicyyyy 是會噴汁的那種!!皮相對比小籠包厚 不過吃起來也不會皮硬(個人真的好喜歡他們的餃類 !!真的不會令人失望滋補濶喉羹(熱) +$24這份到底是怎麼做的~~比啫喱更軟點 微甜又有種淡淡的潤喉中藥🌿香氣~好神奇的一份~鮮奶燉桃膠+$$44桃膠沒到很Q 啫喱狀的偏硬點 而底的就是一層燉鮮奶
真是好久沒吃的片皮鴨 😆現在二人也能吃!!

海鮮烤鴨 三重奏 會員價 $398
招牌小籠包(4隻)
招牌小籠包 (4隻)
這才是小籠包吧 😆皮薄 內又多汁 好爽
你們看我們搖超久 玩很久就都都沒漏😂
愛清淡的 直接吃即可😋 愛濃味的 可以沾醋🧡
又不會太酸 直接吃醋的薑絲 都可~
京滬香酥烤鴨(半例)
他們的配料也太多了吧 一般都只有蔥、青瓜、醬料
但這裡還有糖及薑 超級解膩 而皮鴨皮又熱 又微脆🥰
雖然看起來少得可憐 其實他們只是疊起來!
裡面還有鴨肉~~大家把肉和皮包在一起更富口感~
蒜蓉開邊蒸海中蝦
真。清蒸 笑死😆明明就很多蒜 但吃起來非常乾淨
沒到很大隻 卻己經完全能夠一口蝦子🦐吃進去了
京滬香蔥煎餅(4件)
京滬香蔥煎餅 (4件)+$28
還想不到這裡也能是到香蔥煎餅~~皮薄微脆
鹹香味十足!!也真想配一杯豆漿~~
三鮮煎鍋貼(2隻
三鮮煎鍋貼(2隻) +$18
這鍋貼也是超Juicyyyy 是會噴汁的那種!!
皮相對比小籠包厚 不過吃起來也不會皮硬
(個人真的好喜歡他們的餃類 !!真的不會令人失望
滋補潤喉羹(熱)
滋補濶喉羹(熱) +$24
這份到底是怎麼做的~~比啫喱更軟點 微甜
又有種淡淡的潤喉中藥🌿香氣~好神奇的一份~
鮮奶燉桃膠
鮮奶燉桃膠+$$44
桃膠沒到很Q 啫喱狀的偏硬點 而底的就是一層燉鮮奶
鮮奶沒有添加很多糖份 反而是靠上面的桃膠提供甜味,
吃起來就是份健康 又滋潤自體的一份~

現在只要點「海鮮烤鴨 三重奏」的甜品🍮就可以以半價購入😌
午市可加配的小吃(如:鍋貼)還真的超級性價比(高質~

這裡真的好適合🈴️ 和家人 大時大節慶祝🪅!!
2024-03-18
蒜蓉開邊蒸海中蝦
京滬香蔥煎餅(4件)
三鮮煎鍋貼(2隻
滋補潤喉羹(熱)
招牌小籠包(4隻)
  • 招牌小籠包 (4隻)
  • 三鮮煎鍋貼(2隻)