2024-05-01 129 瀏覽
代家人筆我想投訴你們在尖沙咀京滬佳餚內的一位長曲頭髮、速馬尾、帶眼鏡、身穿黑色制服的女同事,由我第一次問有關套餐的內容時,她已經不友善地唔想答我問題,到之後我埋單後就問我剛剛登記做app的新會員,請問會唔會話可以儲分,跟著佢就話電腦會自動有紀錄,我就問我才剛在手機登記,點解你嘅電腦會有我的紀錄呢?佢就再三重複話「咪就係用電腦囉,電腦有你電話就會有資料就會儲分啦」跟著我就話唔好意思,我真係聽唔明,點樣我才剛剛才在手機登記,我用信用卡埋單,而資料咁快就會係你個電腦系統入面?然後就有個男同事埋來扮幫忙,我話「唔好意思,可能我蠢,我真係聽唔明你哋嘅邏輯,到底係點樣咁快可以有我的紀錄,甚至可以幫我儲分?」個男同事埋來扮睇單之後就話唔好意思,要下次先儲到,你今次已經埋咗單。誰知道,我再睇清楚張單就睇到「請於消費翌日起七日內掃描二維碼登記消費」,咁其實兩個同事都係亂噏嘅,之後我再聽到那位女同事同其他人埋怨「蠢啫,都唔係蠢成咁嘛」可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正
代家人筆

可能我對號入座啦,我真係覺得佢講緊我,而且我諗喺客人附近埋怨都唔係應有的服務態度吧。而我亦都有現場同事投訴該位女同事,但感覺都只係求其講聲唔好意思就算,完全睇唔到貴餐廳有意正視客人意見。

我之前都有來過幾次你們餐廳消費,我諗以後亦都唔敢來,以免又因為我的智力而被歧視,或黑面對待,祝生意興隆!