我同男朋友仔最愛食地道美食😚今次發現樂道近星林居個邊新開左間食車仔麵既麵館,就決定去試試佢既水準😝-🎈亞當招牌車仔麵 $98想食得豐富啲又唔想煩叫咩餸既,建議可以揀亞當招牌車仔麵~裡面足足有成十款餸,包括咖喱魚蛋、豬皮、白蘿蔔、豆卜、雞中翼、腩片、豬大腸、牛丸、蠔皇花菇及芋絲~真係實有一款係岩口味既🙆🏻‍♀️個人覺得豬大腸同花菇都唔錯!-♥ 豬紅白蘿蔔水魷粗麵 (清湯) $52想食清淡啲所以叫左清湯☺️水魷爽口,白蘿蔔軟稔得黎都入味~略嫌豬紅個調味可以再濃啲🥹題外話係佢既菜脯真係好惹味🤭-🎈金沙脆皮牛坑腩 $58印象中今次係第二次食金沙脆皮牛坑腩,都真係比較少食~不過確實係想像到既味道🤭外層包裹住鹹蛋黃,好香食落好脆口,而裡面既牛坑腩軟稔,一啖一邪惡喔😈-🎈滷水拼盤 $58滷水拼盤都好正!!🤩有齊哂雞翼、生腸、豬耳、腩片、雞腎、金錢肚同溏心蛋~溏心蛋望落好吸引,超流心的🤤生腸夠哂爽口,金錢肚好入味!-🔸亞當麵館📍尖沙咀樂道23號地下B號舖

🎈亞當招牌車仔麵 $98

♥ 豬紅白蘿蔔水魷粗麵 (清湯) $52
豬紅白蘿蔔水魷粗麵 (清湯)

🎈金沙脆皮牛坑腩 $58

🎈滷水拼盤 $58

🔸亞當麵館
📍尖沙咀樂道23號地下B號舖
2024-04-18
亞當招牌車仔麵
豬紅白蘿蔔水魷粗麵 (清湯)
滷水拼盤
地道港式車仔麵樂道亞當麵館必試即點即炸金沙脆皮牛坑腩👶🏻 小編已經好久沒吃車仔麵,這次好好回憶一下兒時的味道。🐮 金沙脆皮牛坑腩 $58 即點即炸的金沙脆皮牛坑腩,外層金黃香脆裹滿鹹蛋黃,帶有沙沙口感。內裡牛坑腩入口軟腍,非常有層次感。🍜 自選車仔麵 • 兩餸一麵 $48起日本蘭王溏心蛋 • 甜酸齋 • 豬紅 • 生菜 小店除了有一般常見的配料外,還有日本蘭王溏心蛋選擇,突然有點像吃拉麵的感覺。個人很喜歡吃甜酸齋,酸酸甜甜的味道刺激味蕾十分開胃。✨ 在鬧市中的車仔麵店選擇款式蠻多,除了麵食外也有不同小食加配,是性價比頗高的食店。🍽 餐廳:亞當麵館🌐地址: 尖沙咀樂道23 號地下 B鋪🐮 #cowing吃在尖沙咀#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #尖沙咀美食 #亞當麵館 #車仔麵
地道港式車仔麵樂道亞當麵館
必試即點即炸金沙脆皮牛坑腩

👶🏻 小編已經好久沒吃車仔麵,這次好好回憶一下兒時的味道。

🐮 金沙脆皮牛坑腩 $58

🍜 自選車仔麵 • 兩餸一麵 $48起
日本蘭王溏心蛋 • 甜酸齋 • 豬紅 • 生菜

🍽 餐廳:亞當麵館
🌐地址: 尖沙咀樂道23 號地下 B鋪

🐮 #cowing吃在尖沙咀

2024-04-29
2024-02-12 212 瀏覽
原來隔離就係之前食過嘅星林居,竟然一直都唔知喺正隔離🤣 呢間真係可以講係平民車仔麵又得,富豪車仔麵亦得😗 佢哋嘅湯底係無添加防腐劑,亦都有好豐富嘅材料熬製出嚟,係好新鮮嘅豬骨湯味😍 用心製作要加分🥰1️⃣ 秘製滷水雜拼麵🍜最搶眼一定係蘭王流心蛋,橙紅色嘅中心就好似太陽咁靚😛 呢個麵sᴇᴛ好咗8款嘅餸,包括豬耳、金錢肚、雞腎、豬大腸… 每款都滷得好入味🤭 仲有件又大又厚肉嘅冬菇,咬落去多多汁😎~2️⃣ 瑤柱蘿蔔牛腩飯🐂雖然呢度主打都係麵,但係身為澱粉質嘅好朋友梗係唔可以唔嗌飯啦🙏🏻 我嗌呢個飯係套餐嚟,可以跟飲品😛 入面有瑤柱、蘿蔔、牛腩、菜… 🥕蘿蔔好入味又好淋,牛腩嘅份量,超級多,加上有綠色嘅椰菜同紅色嘅蘿蔔做雜菜,一啲都唔會寡🤭3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮呢個係第一次見,亦都係第一次食🤣金沙即係鹹蛋黃,上枱熱辣辣,牛坑腩周圍都用俾鹹蛋黃包圍哂,外脆內軟腍嘅牛坑腩認真ᴊᴇɴɢ😍 食唔停口咁濟勁吸引😎4️⃣ 滷水拼盤🐖呢個真係唔話得🥹🥹呢個滷水拼盤咩都有啲,啱哂想食多幾款嘅我😋底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦聲”🤣 加埋有自家製嘅秘製辣椒醬,將啲滷水蘸落去真係好好味😚5️⃣ 腐乳通菜🥬通菜綠油油,又好爽口,加埋鹹香

1️⃣ 秘製滷水雜拼麵🍜
秘製滷水雜拼麵

2️⃣ 瑤柱蘿蔔牛腩飯🐂
瑤柱蘿蔔牛腩飯

3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮
金沙脆皮牛坑腩

呢個係第一次見,亦都係第一次食🤣

4️⃣ 滷水拼盤🐖

呢個真係唔話得🥹🥹
滷水拼盤
呢個滷水拼盤咩都有啲,啱哂想食多幾款嘅我😋
滷水拼盤

底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦聲”🤣
滷水拼盤

加埋有自家製嘅秘製辣椒醬,將啲滷水蘸落去真係好好味😚

5️⃣ 腐乳通菜🥬
腐乳通菜

通菜綠油油,又好爽口,加埋鹹香味嘅腐乳實掂😏

6️⃣ 檸檬薏米水🍋
檸檬薏米水

食完咁多嘢最啱就係飲返呢支健康工房嘅檸檬薏米水就夠晒健康,解毒又去濕🙌🏻 仲可以揀要凍定係室溫添😎
秘製滷水雜拼麵
瑤柱蘿蔔牛腩飯
腐乳通菜
檸檬薏米水
2024-01-11 408 瀏覽
🍴亞當秘製滷水什拼麵88 蚊8 樣野好足料 有彈牙既豬大腸 生腸 爽口既豬耳 金錢肚 雞腎 入味既雞中翼 日本溏心蛋 同爽彈既 腩片 🐂🐥🐷要刀削麵 🍜 刀削麵好爽口 湯底帶 d香辣 小辣都好惹味檸檬薏米水 跟餐加8 蚊🍋加生菜18 蚊🥬🍴金沙脆皮牛坑腩 58 蚊即叫即炸既牛坑腩 出面好香脆 咸蛋黃足料 好有沙沙口感 帶有咸香 入面既牛坑腩好有層次感 牛肉味香 盡吸咸蛋黃 正🍴香煎韭菜餃48 蚊🥟個皮厚得黎唔厚 帶 d煙 un底層整得香脆 入面既韭菜好新鮮 帶 d新鮮豬肉 ,正🐷🍴亞當自選麵68 蚊好足料既軟林白蘿蔔 細粒彈牙入味 陳皮咖喱魚蛋 入味豬皮 牛腩 河粉🐂個河粉超好食 厚得黎好爽 好正 個湯底中辣 襯哂車仔麵🌶️#蘿蔔 #粉麵 #車仔麵 #咸蛋黃 #牛腩 #魚蛋 #韭菜餃 #坑腩 #豬皮 #生腸 #豬大腸 Score 平均分<8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~
🍴亞當秘製滷水什拼麵88 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#亞當麵館
尖沙咀樂道23 號地下 b鋪
~~~~~~~~~~~~
2024-01-11
6天前 0 瀏覽
🍜自選車仔麵多款食材任你選擇 是必定飽肚的車仔麵因為除了車仔麵餸外 還有小食可選河粉 厚身 夾起來不易碎掉刀削麵 煙韌牛丸 多汁彈牙有咬口豬紅 易夾不易散掉胡椒豬肚丸 胡椒味夠濃郁蘿蔔大件 無渣清甜酸齋 甜酸適中 開胃韭菜餃很大粒 脹卜卜🍽️滷水拼盤拼盤最好就是每款都有 有金錢肚 豬耳 豬大腸等 可以滿足饞嘴的我蘭王流心蛋顏色吸引 加上自家制辣椒醬 辣得過癮🍽️椒鹽八爪魚咀外衣金黃色 酥脆 熱辣辣即叫叫炸🍹檸檬薏米水🍹竹蔗茅根
🍜自選車仔麵

外衣金黃色 酥脆 熱辣辣即叫叫炸

🍹檸檬薏米水
🍹竹蔗茅根

2024-04-28 5 瀏覽
-亞當麵館🍽️-自選車仔麵 兩餸一麵 $48通常食車仔麵都鐘意叫河粉因為好索湯😂老闆推介佢地個河粉係更加好食同出面唔同!亞當既河粉係粗壯d又彈牙唔會一夾就散推介👍配料叫左/腩片/豬皮/咖哩魚蛋/牛栢葉記得湯底加菜脯😋-車仔麵淨餸太飽唔想食麵又得😌就咁叫左胡椒豬肚丸/蘭王溏心蛋/京蔥羊肉餃/蠔皇花菇 出面未見過有胡椒豬肚丸勁特別!-金沙脆皮牛坑腩 $58超邪惡金沙腩!外皮脆卜卜俾勁多金沙醬包住入面牛坑腩勁軟😍大推! -海苔炸物拼盤 $58本身以為平平無奇勁炸物但師傅勁重料落勁多海苔超級香!入面個麻糬魚蛋超軟糯好好味🥹-咖哩魷魚 $48魷魚控既小編每次見到魷魚都必點!勁爽口咖哩味好濃偏辣😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 尖沙咀樂道23號地下B號舖-
亞當麵館🍽️

魷魚控既小編每次見到魷魚都必點!勁爽口咖哩味好濃偏辣😋

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 尖沙咀樂道23號地下B號舖
2024-04-26 7 瀏覽
今日嚟到尖沙咀覓食,響眾多選擇下,揀咗呢間位於樂道23号嘅亞當麵館,舖面雖然不算好大,但整潔有序,座位闊落,讓食客可以舒舒服服品嚐。這家店以車仔麵為主打,另有售賣特色小食,在點餐時提供了多樣的選擇。見到餐單有好幾款小食都有興趣,我們索性點1碗車仔麵,再點幾款小食品嚐。我們點咗招牌秘制鹵水什錦麵,有8款餸之多,有豬大腸、生腸、豬耳、金錢肚、雞腎、雞中亦、日本溏心蛋同腩肉,特別要讚系佢嘅腩肉,好耐無食過好爽嘅腩肉,肉質肥瘦均勻,豬耳嘅軟骨口感好,平時少食內臟,但見洗得好乾淨,忍唔住品嚐一下,豬肉味濃,加埋老闆自家製辣椒油,不得了、無得輸。。廚師煮麵的功夫了得!麵條彈牙有嚼勁,湯底充滿濃郁嘅肉骨味道。小食方面,點了店家推薦的金沙脆皮牛坑腩、泰式鳳爪、咖哩魷魚、椒鹽八爪魚仔。幾款小食各有特式,牛坑腩外層酥脆,濃濃嘅咸蛋包裹住牛坑腩,多重口感結合。椒鹽八爪魚咀有咬勁,椒鹽很惹味。泰式鳳爪用咗洋蔥作為配菜,辣味很輕微,甜酸適中,剛好平衡咗煎炸食物嘅油膩感。

秘製滷水什拼麵(八款餸)
咖喱魷魚
滋味泰式鳳爪
椒鹽八爪魚咀
2024-04-26
秘製滷水什拼麵(八款餸)
咖喱魷魚
滋味泰式鳳爪
椒鹽八爪魚咀
金沙脆皮牛坑腩 ($58)呢款金沙脆皮牛坑腩係呢到嘅招牌小食嚟☺️炸左嘅脆皮牛坑腩再配埋咸蛋黃醬,實在太邪惡👿而且咸蛋黃醬唔會好杰身,控制得幾好,牛坑腩幾重牛味,食落唔鞋口,整體食完都唔會覺得好膩🥰泰式無骨鳳爪 ($38)鳳爪幾爽口彈牙😍調味控制得幾好,酸酸辣辣咁,食完好開胃🤣🤣腐乳通菜 ($28)腐乳通菜呢啲經典配搭,正常發揮,無乜特別☺️不過呢到嘅腐乳醬唔會太咸,配通菜食落味道岩岩好🥰亞當秘製滷水什拼麵 配飲品 ($100)呢個滷水什拼麵好豐富😍分別有8款餸,岩晒大食嘅你🤣而且當中包括左唔少呢到嘅招牌餸☺️分別有豬耳、豬大腸、腩片、金錢雞、雞腎、雞中翼、生腸、日本溏心蛋😍麵底揀左出前一丁,湯底揀左沙嗲汁,呢款沙嗲汁甜甜地帶少少微辣,幾好味🤣餸方面,幾款滷水都唔錯,豬耳幾爽脆入味☺️仲有比較少見嘅溏心蛋🙈
金沙脆皮牛坑腩
金沙脆皮牛坑腩 ($58)

泰式無骨鳳爪 ($38)
鳳爪幾爽口彈牙😍調味控制得幾好,酸酸辣辣咁,食完好開胃🤣🤣
金沙脆皮牛坑腩

腐乳通菜 ($28)

亞當秘製滷水什拼麵 配飲品 ($100)
2024-04-20 14 瀏覽
係附近想搵啲野食,見呢間無負評,而好評又唔會不合比例既多,以為應該無咩打手,同埋心諗車仔麵應該唔會難食得去邊掛…我錯啦,一入去見到全部都係大陸同胞已經知賴嘢啦,原來舖頭用既宣傳平台唔係openrice啊…ok唔緊要,嗌左4個餸,第一陳皮咖喱魚蛋,味道還可以,但魚蛋完全唔彈牙,實的的…第二京蔥羊肉餃,個皮煮到一夾起已經爛曬,而入面個餡好粉好漿,我一度懷疑係未未煮熟,但外邊個皮明明淋到爛曬…另外兩個餸蘭王蛋同通菜表現正常,因為呢兩樣餸都好難整得唔好食。而最重要既死症就係個湯底同醬汁,我揀左沙嗲汁,但完全唔可以形容呢個係”湯底”,只係清水加左一匙沙嗲醬,真係第一次見,仲要個沙嗲醬入面辣油比例之高,一攞上枱我仲以為係辣椒醬,化開左之後,個”湯底”就變成加左辣油既水,係完全食唔到沙嗲味…第一次負評寫得咁認真,大家唔信邪可以自己親身去試下。

第一次負評寫得咁認真,大家唔信邪可以自己親身去試下。

亞當麵館 | 尖沙咀旺區鬧市車仔麵🔶金沙脆皮牛坑腩金沙係由鹹蛋黃整成 撈埋去牛坑腩度 再拎去炸做到外脆內軟 金沙炸到好脆口 而且十分香噴噴 好邪惡牛坑腩做到入味 而且每件都係大大舊 好有口感咬落去做到外脆內軟既感覺 第一次食呢款菜式🔶滷水拼盤拼盤有一隻蘭王流心蛋 蘭王流心蛋顏色好搶眼底係有芽菜 吸曬滷水🔶腐乳通菜腐乳香口 通菜都新鮮 叫返碟菜中和下🔶車仔麵 - 蘿蔔 韭菜餃 生腸 豬大腸 豬紅 冬菇蘿蔔真係做到咬落去有口感 唔會煮得過熟韭菜餃真係好大粒 韭菜同肉既比例岩岩好生腸唔會有異味 而已爽口 調味岩岩好豬大腸煮得好軟屬 而且熟得好入味 冇異味豬紅爽口彈牙 唔會咬落去散曬 新鮮冬菇真係勁大隻 而且十分厚肉 咬落去保持到口感🔶檸檬薏米水🔶豆漿🍴整體評價:尖沙咀旺區鬧市車仔麵 真係有港式既味道車仔麵既餸款式多 真係可以自己選擇自己鐘意既野食而且每樣食物都做到好好 有心機煮除左車仔麵之外 仲有唔同既小食可以加配小食既款式都多元化推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————————————————📌 尖沙咀樂道23號地下B號舖付款方式Visa Master AlipayHK 支
亞當麵館 | 尖沙咀旺區鬧市車仔麵

小食既款式都多元化

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 尖沙咀樂道23號地下B號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 Apple Pay Google Pay 微信支付
2024-04-16 17 瀏覽
到尖沙咀逛街前 走進了一家車仔麵店試試😝 - 亞當麵館餐廳裝潢光鮮 又衛生菜色 麵類都很多選擇 有八款 十款菜 好豐富更有很多不同小食 🥰牛坑腩值得推薦😋另外下午茶餐都很豐富有傳統下午茶 多士 炸雞髀 炸薯條🍗滿足不同客人⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆下午茶餐: 🐮滷水牛腩拼韭菜餃麵 $40 連罐裝飲品🥤湯底加入牛腩汁 配上很濃味 滷水牛腩 非常入味而韭菜餃 很鮮甜🐙椒鹽八爪魚咀椒鹽味道很惹味!薄薄粉漿 炸得脆卜卜辣熱熱八爪魚咀 口感爽脆 Q彈表面帶香脆蒜粒
到尖沙咀逛街前 走進了一家車仔麵店試試😝 - 亞當麵館

湯底加入牛腩汁
配上很濃味 滷水牛腩 非常入味
而韭菜餃 很鮮甜

🐙椒鹽八爪魚咀
椒鹽味道很惹味!
薄薄粉漿 炸得脆卜卜
辣熱熱八爪魚咀 口感爽脆 Q彈
表面帶香脆蒜粒
2024-04-16 12 瀏覽
第一次食亞當麵館,店舖唔算大,但感覺舒適乾淨,職員親切熱情。今次叫咗金沙脆皮牛坑腩$58脆皮牛坑腩外皮炸得非常脆,一咬落口,鹹蛋黃嘅香氣充斥着味蕾,份量亦唔少,大概8-10舊,足夠二人份量~另外叫咗兩個茶餐Set A滷水牛腩拼韭菜餃麵牛腩超級軟腍~湯頭非常好飲,唔會搶咗牛腩嘅鮮味。兩粒脹卜卜嘅韭菜餃,菜同埋肉嘅比例均勻,包得好完整!Set D 滷水雜拼盤包含咗豬耳、溏心蛋、金錢肚、豬大腸豬耳非常爽脆,一咬即斷。糖心蛋好高質,見到蛋白部份已經浸到入晒味,溏心部份仲好juicy添!最鍾意嘅香港特色豬大腸,平時喺屋企好少機會有得食,因為處理太麻煩🥹所以好鍾意去食車仔麵嘅時候配上豬大腸,加埋中辣嘅湯頭,滷得超級入味,質感軟韌,又唔難咬~

今次叫咗金沙脆皮牛坑腩$58

另外叫咗兩個茶餐
Set A滷水牛腩拼韭菜餃麵

牛腩超級軟腍~湯頭非常好飲,唔會搶咗牛腩嘅鮮味。

兩粒脹卜卜嘅韭菜餃,菜同埋肉嘅比例均勻,包得好完整!

Set D 滷水雜拼盤
包含咗豬耳、溏心蛋、金錢肚、豬大腸
豬耳非常爽脆,一咬即斷。

2024-04-06 20 瀏覽
我今日約同好友去尖沙咀遊玩,順道去位於尖沙咀樂道23號B地舖食特色車仔麵,環境闊落開揚,裝修清雅,坐得舒服。我點左河粉(配甜酸齋、豆卜、豬紅、豬大腸及蟹籽包心丸)加牛腩汁$80,好友點左油麵(配日本溏心蛋、芋絲、牛腩、蠔皇花菇及京蔥羊肉餃)加牛腩汁$75,另有蠔油菜心$18,金沙脆皮牛坑腩$58,韭菜豬紅$42,海苔炸物拼盤(魷魚鬚、番薯、獅子狗、花枝丸及芝士魚餅)$58,飲品是原味豆漿。原來車仔麵配這麼多款餸,都咁好味又好食。我最喜愛金沙脆皮牛坑腩,香口又好咬口👍;海苔炸物拼盤有驚喜,勝過天婦羅炸物。整體黎講,食物質素高,價錢合理親民,值得推介!

• 韭菜豬紅
  • 蠔油菜心
  • 亞當自選麵(兩餸一麵)起
  • 海苔炸物拼盤
  • 金沙脆皮牛坑腩
2024-03-27 26 瀏覽
今日好想食車仔面,朋友就介紹呢間尖沙咀嘅小店,佢話佢平時返工中午飯好多時候都同同事一齊嚟呢間,話價錢抵資源,食物質素都唔錯,所以今日就諗住簡簡單單食一餐車仔面做晚餐啦。首先要左佢地個招牌必點秘制鹵水拼盤$58,種類好多,溏心蛋特別好食,雞腎同豬腩肉都幾好,幾入味。之後就要左咖喱魷魚$48,咖哩好香,而椒鹽八爪魚咀$42好惹味,又香口!到車仔面我地就叫左一個刀削麵配墨丸、鮮腐竹、牛腩同京蔥羊肉餃 $66三樣淨餸我揀咗甜酸齋、陳皮咖喱魚蛋同白蘿蔔,加胡椒豬肚丸$56。胡椒豬肚丸好特別,真心好似平時飲湯嗰只味咁樣,幾推介呢款!另外都有加個腐乳通菜$18,個醬好濃。另外跟餐$8加左一支豆漿,都好好味,黃豆味夠濃。

🔺亞當招牌車仔麵(十款)$98招牌之一的車仔麵搭配,這個價錢有10個配料實在太抵啦腩片有驚喜,非常厚切卻又不乾柴,豬皮很彈牙,然後一層肥膏一層瘦肉的配搭很均勻,肥膏層也不會很油膩,卻突出了豬的香味豬大腸很入味,肥膏量食糧所以豬油味濃卻又不膩咖哩魚蛋很入味又彈牙豬皮也是又爽又軟蘿蔔和豆卜是吸湯必備,把腩汁和辣醬的香味都吸收了牛丸、雞翼、花菇和芋絲,全部都入味又足料幼麵很彈牙,份量很多而且不會很重鹼水味🔺自選車仔麵- 米粉x雞腎x水魷$52米粉是爽脆的款式,非常有港式風味,份量同樣很多雞腎滷得非常入味,而且份量很多水魷如果你在湯底加入咖哩汁可能會更加入味🔺韭菜豬紅$48超級大一碗韭菜豬紅,非常非常抵食豬紅辣度不會很高,但是辛香味濃卻又不會很鹹,而且還有大量韭菜,兩者非常搭底下還有白蘿蔔可以吃🔺什錦滷水拼盤$58- 雞翼/豬耳/金錢肚/腩片/溏心蛋/雞腎/豬大腸/生腸/溏心蛋金錢肚爽彈又入味,生腸也是處理得很乾淨招牌之一的溏心蛋火候掌握得很好,流心的蛋黃非常入味,滷水汁不會過甜或過鹹剛剛好一定要配上店家自家辣椒醬,像潮式的做法,香辣不麻,令滷味香味更佳
🔺亞當招牌車仔麵(十款)

招牌之一的車仔麵搭配,這個價錢有10個配料實在太抵啦

豬大腸很入味,肥膏量食糧所以豬油味濃卻又不膩
咖哩魚蛋很入味又彈牙
豬皮也是又爽又軟
蘿蔔和豆卜是吸湯必備,把腩汁和辣醬的香味都吸收了
牛丸、雞翼、花菇和芋絲,全部都入味又足料
幼麵很彈牙,份量很多而且不會很重鹼水味

🔺自選車仔麵
- 米粉x雞腎x水魷

米粉是爽脆的款式,非常有港式風味,份量同樣很多
雞腎滷得非常入味,而且份量很多
水魷如果你在湯底加入咖哩汁可能會更加入味

🔺韭菜豬紅

超級大一碗韭菜豬紅,非常非常抵食

底下還有白蘿蔔可以吃

🔺什錦滷水拼盤

金錢肚爽彈又入味,生腸也是處理得很乾淨