我和媽媽喜愛食火鍋,今次打算到尖沙咀一帶覓食,享受美食佳餚的情趣,上網看見「雲手工火鍋店」食材新鮮,受顧客喜愛,一個談天說地的好地方。餐廳有五間獨立VIP房,私隱度高,環境整潔,氣氛幾好。藥膳醉雞鍋店員前來煮,火鍋湯底好濃的花雕酒味,仲有陣陣的藥膳味,火燒一陣,加湯煲滾,雞件肉質鮮嫩,湯味濃郁,真材實料。泰式蝦餅熱辣辣上枱,蝦餅炸得惹味,食到停唔到口,愛不釋手。手打鹹蛋黃蝦丸蝦丸入面是鹹蛋黃,口感彈牙,非常香滑,味蕾上的歡慰。豬頸肉豬頸肉新鮮,放進煲浸一會兒巳可以食,質感軟綿,感到美味。雲手工火鍋店(尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

餐廳有五間獨立VIP房,私隱度高,環境整潔,氣氛幾好。

藥膳醉雞鍋

泰式蝦餅

熱辣辣上枱,蝦餅炸得惹味,食到停唔到口,愛不釋手。

手打鹹蛋黃蝦丸

蝦丸入面是鹹蛋黃,口感彈牙,非常香滑,味蕾上的歡慰。

豬頸肉

豬頸肉新鮮,放進煲浸一會兒巳可以食,質感軟綿,感到美味。

雲手工火鍋店(尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

2024-03-04
2024-03-17 16 瀏覽
火鍋醬料九宮格托盤俾客人自己撈,有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同花椒油。🔸火焰三椰雞鍋店員即場炒雞,然後加啲米酒火槍一點著曬火視覺享受,倒上椰青水、椰皇水同椰子雞湯底,真材實料,煲滾左之後店員仲會幫手整走雞油,打邊爐之前先飲啖湯底幾清甜,雞份量唔少 🔸蝴蝶腩筋膜嫩滑肉香爽腍,口感十足更添湯底清甜肉香🔸手打鹹蛋黃蝦丸配搭新鮮,一次過食到蝦肉鮮味同鹹蛋黃鹹香味🔸牛骨牛汁丸牛味香濃,彈牙爆汁🔸極茜豚肉餃足料夠多芫茜,芫茜控唔好錯過🔸自家製黑松露蟹肉餃餃皮薄 一食黑松露香氣即刻出晒黎 加埋蟹肉好夾🔸自家製響鈴響鈴係打邊爐必叫,吸哂湯頭非常正
火鍋醬料

🔸火焰三椰雞鍋

🔸蝴蝶腩
筋膜嫩滑肉香爽腍,口感十足更添湯底清甜肉香

🔸手打鹹蛋黃蝦丸
配搭新鮮,一次過食到蝦肉鮮味同鹹蛋黃鹹香味

🔸牛骨牛汁丸
牛味香濃,彈牙爆汁

🔸極茜豚肉餃
足料夠多芫茜,芫茜控唔好錯過

🔸自家製黑松露蟹肉餃
餃皮薄 一食黑松露香氣即刻出晒黎 加埋蟹肉好夾

🔸自家製響鈴
響鈴係打邊爐必叫,吸哂湯頭非常正
2024-03-16 24 瀏覽
今天黃昏,我和同事走到尖沙咀加連威老道,找到一間名叫云手工火鍋的酒店餐廳晚餐。店員先上九格子的醬料,大家可以自己配搭自己喜歡的口味。九格子美觀,服務也很好。我們點了大份美國安格斯牛肉、半隻雞鍋、雜菜拼盤、韮菜餃和粟米。當雞鍋火鍋上桌時,一股香味撲鼻而來,讓我們垂涎三尺。把大塊的安格斯牛肉在湯底中悠悠滑動,散發出誘人的肉香。我們將片片肉片放進湯底,瞬間凝聚出的滋味充滿口腔。雞肉柔嫩多汁,滋味濃郁,令人回味無窮。雜菜拼盤的色彩繽紛,新鮮蔬菜在湯底中煨煮後,保持了蔬菜原本的甜味和營養。韮菜餃裡包裹著韮菜的香氣,外皮香而可口。粟米爆裂出的甜味,在口中綻放,帶來一絲清甜的感覺。整個高級晚餐大家都食得好開心。

2024-03-16 13 瀏覽
今天晚上,我和姊姊到位於尖沙咀加連威老道的瑞生尖沙咀酒店享受云手工火鍋晚餐。我們點了火焰三椰雞鍋,最讓我們欣賞的是服務員在餐桌上親自烹調,雞鍋上冒出的火焰實在好看難忘(見圖)。除了火焰三椰雞鍋,我們還點了各種美味的菜品。雜菜拼盤色彩繽紛,新鮮的蔬菜讓人垂涎欲滴;魚皮餃好味可口,讓我們一口接一口停不下來;招牌韮菜餸菜味濃厚清香可口,是我們的最愛之一;雞脾茹健康之選;臺灣粗粉和稻庭烏冬則給了我們不同口感的享受,讓這頓火鍋晚餐更加豐富多彩。

打邊爐嘅鋪頭好多,估唔到喺尖沙咀一間精品酒店入面都有手工火鍋店,而且仲要有VIP包廂,私穩度高!呢間出名火焰鍋🥘,店員會喺你面前煮湯、點火,好似表演咁,好igable!而且店員會幫手片走啲油同加湯,服務唔錯!👍🏻一開始會奉上9宮格醬盤🫕,醬料 $28/位,畀你揀自己要嘅醬,不過每人只有一個兜,🤨三心兩意好難揀呢!🥥火焰三椰雞鍋 $328雞份量都幾多,睇住店員用牛油炒熱啲雞,再點火炒,真係香噴噴!之後仲倒原個椰青同椰皇嘅汁落去,連埋雞湯超清甜,我都飲咗一大碗!🐟自家製黄金炸魚皮 $88炸魚皮好大碟,鹹蛋份量足,上枱仲熱辣辣,炸到金黃香脆,食唔停!🫔自家製菜響鈴 $88響鈴比平時食嘅大舊好多,而且比較厚身,可以吸更多湯,無咁易淋!🥟自家製牛肉小湯包 (半份) $68小湯包細細粒好滴骰,皮薄食落有牛味!🥓美國安格斯牛肉 (中) $268牛肉擺盤妹靚,仲有乾冰嘅煙霧效果,厚薄適中,雪花紋路,入口即溶!
🥥火焰三椰雞鍋 $328
🐟自家製黄金炸魚皮 $88
🫔自家製菜響鈴 $88
🥟自家製牛肉小湯包 (半份) $68
小湯包細細粒好滴骰,皮薄食落有牛味!
🥓美國安格斯牛肉 (中) $268
2024-03-08
  • 自家製黄金炸魚皮
  • 美國安格斯牛肉
2024-03-15 9 瀏覽
🍲尖沙咀 - 云手工火鍋店上網見到呢間有好多特色火鍋湯底😳好多人推薦,仲要朋友又想打邊爐🤭一入門就見到佢哋個特式酒架😳坐位仲好闊落👍🏽🦀火焰沙白蟹鍋$328店員會先將新年既沙白同蟹係你面前炒香,然後倒入酒再點火,視覺效果非常好🔥再倒入上湯。湯滾後就可以先飲一碗,超鮮味和鮮甜🫣仲飲到淡淡既酒香味😋🐑紐西蘭羊肉片$138都幾厚肉,肉質鮮美、肥而不膩🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份)$52夠爽滑彈牙,中間既鹹蛋黃起哂油,好香😋值得一試🌱招牌韭菜餃(半份)$48韭菜香甜爽脆,皮薄👏🏻🦐鮮蝦雲吞(半份)$48原隻鮮蝦係入面😳蝦肉夠哂彈牙,食到鮮蝦既甜味🥬冰菜$68平時比較少食到冰菜,黎到見到有就即叫🫢果然夠哂清爽又脆口,仲唔會有草青味台灣寬粉$48即使淥耐左時間,依然煙靭彈牙、晶瑩通透除左火鍋,佢哋另外有提供串燒,下次可以黎試下📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
🍲尖沙咀 - 云手工火鍋

🦀火焰沙白蟹鍋$328

🐑紐西蘭羊肉片$138
都幾厚肉,肉質鮮美、肥而不膩

🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份)$52
夠爽滑彈牙,中間既鹹蛋黃起哂油,好香😋值得一試

🌱招牌韭菜餃(半份)$48
韭菜香甜爽脆,皮薄👏🏻

🦐鮮蝦雲吞(半份)$48
原隻鮮蝦係入面😳蝦肉夠哂彈牙,食到鮮蝦既甜味

🥬冰菜$68

台灣寬粉$48
即使淥耐左時間,依然煙靭彈牙、晶瑩通透

除左火鍋,佢哋另外有提供串燒,下次可以黎試下

📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
2024-03-12
  • 火焰沙白蟹鍋
2024-03-09 25 瀏覽
同frd子兩個人想打個小邊爐,估唔到酒店入面會有火鍋店佢地仲有好多款湯底可以揀 淨係手工湯底都有8款一坐底 店員哥哥就介紹九宮格醬料比我地混個心水醬,真要試花椒油同自家製沙嗲醬 所有食材沾少少都會完美點綴🥥火焰三椰雞鍋 $328店員哥哥先將雞件同配菜炒至半熟,灑酒再點火 快炒爆香 香味即時飄出,加埋椰皇水+椰青水+椰子湯一齊煲滾,開動前先同frd子一入嘆一碗湯 清甜的唔會膩,雞件嫩滑又帶有陣陣椰香🐮花雕醉滑牛 $128一杯花雕酒置中,先將酒淋上滑牛 拌勻,滑牛片切得厚身 放湯內至岩岩熟 咬落有口感 鬆化又唔會靭,牛味濃郁 再有微微酒香滲出,被驚喜到 🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份) $52蝦丸新鮮彈牙 非常爽口,咬開有鹹蛋黃蓉 鹹香+海鮮味好正好特別🥟極茜豚肉餃(半份) $48餃粒粒都脹卜卜,芫茜同豬肉比例呈8:2,大部分餡都係芫茜 濃味非常,愛芫茜的必點item🐷秘製蝴蝶腩 $128好少地方有得食 聽講每隻豬得一塊,上枱先發現係烹調過既蝴蝶腩,初嚐放湯煮熱 是軟腍軟腍的連筋帶肉位置蘋果汁 $38* 環境乾淨 座位闊落* 有幾間VIP房 (房內有mic mic)* 醬料@$28
同frd子兩個人想打個小邊爐,估唔到酒店入面會有火鍋

佢地仲有好多款湯底可以揀 淨係手工湯底都有8款

🥥火焰三椰雞鍋 $328

🐮花雕醉滑牛 $128

🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份) $52

🥟極茜豚肉餃(半份) $48

🐷秘製蝴蝶腩 $128

蘋果汁 $38

* 環境乾淨 座位闊落

* 有幾間VIP房 (房內有mic mic)

* 醬料@$28

2024-03-07
  • 火焰三椰雞鍋
  • 花雕醉滑牛
  • 極茜豚肉餃
2024-03-07 24 瀏覽
食得多放題,間唔中都要食番啲優質食材火鍋。呢間環境和食物質素都算係不錯的選擇。火焰三椰鷄鍋- 喉嚨有少少唔舒服,所以揀咗個清潤啲嘅湯底。呢個湯底我非常喜歡,而且份量不少。一份生鷄落鍋,用牛油開鍋,煮一陣再加料酒,之前再加椰皇水和椰青水,差不多熟時再加湯。侍應哥哥 建議先飲湯,一試果然非常清甜,我哋每人忍不住飲咗三碗先打邊爐。除了湯底的鷄,我們另外叫了一些食品:秘制蝴蝶腩香煎鵝肝墨魚丸手打鹹蛋黃蝦丸自家制黑松露蟹肉餃自家制牛肉小湯包這裡大部分也是自家制的特色丸和餃。食落口的味道相當特出和有趣。我最喜歡鹹蛋黃蝦丸和牛肉小湯包。手打丸的質感煙韌,用料新鮮。不過餃和湯包要小心淥,以免外皮浸爛。本來以為叫咗唔算多嘢,點知最後超飽,可能計漏咗隻鷄~最終完本打算叫小食都放棄咗,唯有下次再試~

火焰三椰鷄鍋

除了湯底的鷄,我們另外叫了一些食品:
秘制蝴蝶腩

香煎鵝肝墨魚丸

手打鹹蛋黃蝦丸

自家制黑松露蟹肉餃

自家制牛肉小湯包

• 火焰三椰雞鍋
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
2024-03-05 32 瀏覽
🔥🦀🍲火焰花甲蟹鍋絕對是必嘗之選!點燃酒精後,火焰躍動,視覺與味覺雙重享受。蟹肉鮮嫩,花甲肥美,整個湯底都令人回味無窮。湯底用了豐富,飲料湯吃了海鮮,已經飽了一半。🥩滑牛口感豐盈,蛋漿加持,肉質更加鬆軟,美味難擋!🤤🍤蝦滑和雲吞,雲吞皮薄蝦肉豐富,爽口彈牙,讓人欲罷不能。😍🦆鴨血略顯普通,盒裝質感,略顯失望。😔📍地址:尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓。走過路過,千萬不要錯過!

🥩滑牛口感豐盈,蛋漿加持,肉質更加鬆軟,美味難擋!🤤

🍤蝦滑和雲吞,雲吞皮薄蝦肉豐富,爽口彈牙,讓人欲罷不能。😍

🦆鴨血略顯普通,盒裝質感,略顯失望。😔

📍地址:尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓。

走過路過,千萬不要錯過!
2024-03-01 28 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯咁我同屋企人一齊去食打邊爐,打邊爐一定要多人食先開心,個湯底嘅選擇已經好多,而且好吸引,我哋揀咗手工火焰清甜三椰雞鍋,火焰三椰雞鍋 $328,分別用咗椰皇,椰子水,椰子湯,湯底已經好清甜好好飲,雞肉亦都非常之鮮嫩,一開頭大家食咗啲雞肉同埋飲咗湯先美國安格斯牛肉 $268牛肉味道濃郁,而且油花都分明足夠,好適合用嚟打邊爐香煎鵝肝墨魚丸 $68而且佢有好多特色嘅自家製丸類,食落非常之彈牙,味道都好特別好好味手打鹹蛋黃蝦丸 $52另外一個蝦丸添加咗鹹蛋黃,食落有鹹香好好,充滿特色另外都有好多小食,我都覺得好特別有趣例如老友鬼鬼,同埋椒鹽粟米如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯云手工火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

美國安格斯牛肉 $268
牛肉味道濃郁,而且油花都分明足夠,好適合用嚟打邊爐

香煎鵝肝墨魚丸 $68

手打鹹蛋黃蝦丸 $52
另外一個蝦丸添加咗鹹蛋黃,食落有鹹香好好,充滿特色

另外都有好多小食,我都覺得好特別有趣
例如老友鬼鬼,同埋椒鹽粟米

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

2024-02-29 26 瀏覽
最近天氣又開始轉凍🥶,最啱約埋朋友一齊打邊爐🍲,今次我去瑞生酒店旗下火鍋店❤️餐廳裝潢偏向中菜廳風格,格局時尚現代☺️,環境雅致寬敞,亦設有五間獨立VIP房間,私隱度高‼️,坐得更舒適🙆‍♀️✨醬介 $28@1九宮格醬料可自行選擇配料🤣- 火焰白沙蟹鍋🍲 $328海鮮都由海鮮缸內即點即撈即割😛,確保新鮮,鍋底先放入白沙、肉蟹🦀、紅蘿蔔🥕、唐芹輕輕炒香,其後加入米酒點火,火焰效果很有氣勢🔥,湯底味道清甜😍,充滿海鮮鮮味及淡淡酒香🍶,✨建議先飲湯,可以嘗試到最純樸湯底味道☺️,沙白飽滿無沙,肉蟹鮮甜,蟹膏濃郁😎- 花雕醉滑牛🐄 $128滑牛色澤紅潤,先把滑牛放到中間花雕酒杯🍶中浸一浸,再輕輕煮熟,滑牛片嫩滑細膩🤩,牛味濃厚,帶有微微純樸酒香🥰- 手打芝心牛丸 (半份) 🐮 $52牛丸呈膠狀,粒粒大小不同,睇得出是手打出來😗,牛丸爽彈多汁,包著香濃芝士粒🧀,略嫌味道鹹左少少🤣- 手打蝦丸 (半份)🦐 $48蝦丸彈牙新鮮,充滿大量爽口蝦肉👍🏻- 自家製黑松露蟹肉餃🥟(半份) $68外皮質地較為薄透,黑松露香味濃郁😍,帶有陣陣獨特幽香,鹹鮮味足夠👍🏻,但黑松露味道突出,遮蓋蟹肉鮮味😳,只能品嘗到蟹肉絲纖維

✨醬介 $28@1
九宮格醬料可自行選擇配料🤣

- 火焰白沙蟹鍋🍲 $328

- 花雕醉滑牛🐄 $128

- 手打芝心牛丸 (半份) 🐮 $52

- 手打蝦丸 (半份)🦐 $48
蝦丸彈牙新鮮,充滿大量爽口蝦肉👍🏻

- 自家製黑松露蟹肉餃🥟(半份) $68
外皮質地較為薄透,黑松露香味濃郁😍,帶有陣陣獨特幽香,鹹鮮味足夠👍🏻,但黑松露味道突出,遮蓋蟹肉鮮味😳,只能品嘗到蟹肉絲纖維質地,略為可惜🤣

- 雜菜拼盤🥬 $88
拼盤內有蕃茄🍅、生菜🥬、娃娃菜、油麥菜,所有雜菜都很新鮮🤩

雖然火鍋店價錢較為進取🤔,但如果想要一個舒適自在環境同朋友一齊洽下洽下😏,都可以考慮吓黎呢到食飯😈

📍 云手工火鍋店 – 尖沙咀
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
2024-02-28 29 瀏覽
呢間之前試過都覺得唔錯,個人除咗睇野食水準之外,地點好方便服務好都係考慮因素之一👍🏼重點係自家製嘅嘢會好味啲,所以今次過年同幾個朋友相聚,我就提議再嚟呢度試吓。反正新年完個個食啲肥膩嘢太多,打吓邊爐飲吓靚湯底都好好呀😆😆😆因為今次四個人我哋叫咗好多款嘢食試吓,重點想主攻佢嘅自家製餃子丸類:🥢新鮮三椰雞煲湯底:三椰指椰青、椰皇、椰子雞湯, 首先將啲雞炒香,再倒一些白酒點火,製造火焰效果,然後再將原個椰青、椰皇倒入鍋中 ,再加入椰子雞湯煮滾 ,呢啖湯好甜好鮮,好濃郁椰香雞味。🥢自家製紫菜響鈴:即叫即炸,黃金的響鈴外脆內酥,紫菜和腐皮互相融合。🥢香煎鵝肝墨魚丸:有鵝肝粒係裏面, 墨魚味亦突出,好特別。🥢手打鹹蛋黃蝦丸:首先蝦丸本身係好煙靭,入邊再有流沙嘅鹹蛋黃真係好香。🥢自家製黑松露蟹肉餃:黑松露餃包到脹卜卜,味道豐富 ‍,香濃黑松露味同鮮甜嘅蟹肉味,好好味。🥢招牌韭菜餃:好香嘅韭菜味,入邊好多汁👍🏼🥢鮮蝦雲吞:鮮蝦好新鮮,皮薄餡靚。🥢鳳城水餃:蝦肉大牙,水餃餡料豐富👍🏼

🥢新鮮三椰雞煲湯底:

🥢香煎鵝肝墨魚丸:有鵝肝粒係裏面, 墨魚味亦突出,好特別。

🥢招牌韭菜餃:好香嘅韭菜味,入邊好多汁👍🏼

🥢鮮蝦雲吞:鮮蝦好新鮮,皮薄餡靚。

🥢鳳城水餃:蝦肉大牙,水餃餡料豐富👍🏼
2024-02-28 22 瀏覽
呢幾日天氣又凍返啲 喺尖沙咀行完街就揀咗喺瑞生酒店入面嘅火鍋嚟做晚餐🍲 餐廳都幾大 座位寬敞 坐得都好舒服~ 一坐低店員就端上九宮格醬料同醬油比我地自由調配🥣✿ 火焰三椰雞鍋($328)湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋🐥上枱時鍋入面有半隻雞 椰子肉同紅蘿蔔店員會首先將雞件煎香 再加入料理酒 然後點火 製造出熊熊火焰 視覺效果100分🔥最後再加入椰青水 椰皇水同雞湯 變成一個非常濃郁清甜嘅椰子雞湯底 忍唔住飲多兩碗🤤店員仲會幫手撇油 服務好💯雞件亦好新鮮嫩滑 份量足夠 好推介!✿ 美國安格斯牛肉 (中) ($268)上枱有乾冰冒煙嘅效果💨牛肉大約有12片 肥瘦均勻 脂肪同埋肉嘅比例非常分明 食落牛味濃郁 質素好好🐄✿ 手打芝心牛丸 (半份) ($52)半分有四粒 手打牛丸肉質彈牙牛丸入面係流心芝士 又香又濃 正🧀✿ 竹蔗茅根 ($68)十分清新 解渴解膩一榨都夠晒兩個人飲😋

✿ 火焰三椰雞鍋($328)
湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋🐥
上枱時鍋入面有半隻雞 椰子肉同紅蘿蔔
店員仲會幫手撇油 服務好💯
雞件亦好新鮮嫩滑 份量足夠 好推介!

✿ 美國安格斯牛肉 (中) ($268)
上枱有乾冰冒煙嘅效果💨
牛肉大約有12片 肥瘦均勻 脂肪同埋肉嘅比例非常分明
食落牛味濃郁 質素好好🐄

✿ 手打芝心牛丸 (半份) ($52)
半分有四粒 手打牛丸肉質彈牙
牛丸入面係流心芝士 又香又濃 正🧀

✿ 竹蔗茅根 ($68)
十分清新 解渴解膩
一榨都夠晒兩個人飲😋
2024-02-26 51 瀏覽
為咗捉住冬天嘅尾巴我哋又去左打邊爐🍲百食不厭😜今次聽朋友介紹嚟到云手工火鍋店 佢介紹椰子雞煲同埋手打丸都非常出色 我地當然要試試💁🏻‍♀️🔥火焰三椰雞鍋 $328果然名符其實 輕輕用牛油炒香雞件 紅蘿蔔 海底椰同椰子肉 然後加啲米酒 香得黎又著曬火 視覺享受🤩再將椰皇 椰子水 同椰子湯放入鍋到一齊著 好清甜煲滾左之後店員仲會幫手整走雞油 服務好貼心😚🐮水晶滑牛 $128幾厚身但肉質好嫩滑 好似食鮮牛粥啲牛肉咁 緊緊熟 點埋蛋醬更滑🦑手打黑松露墨魚丸(半份) $52見佢賣相咁黑就知黑松露味濃啦 加上用100%墨魚打出黎 非常彈牙👍🏻🧀手打芝心牛丸 $52真系瀨尿牛丸咁 一咬落去啲芝士必曬出黎🥢台灣寛粉 $48咁靚既湯底一定要叫返個寛粉食 Q彈得黎索曬椰子湯🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68皮薄涵靚 蟹肉都幾多 味道balance得吾錯🥬皇帝菜 $48💭餐廳服務好 湯底用料十足又天然 即刻同朋友講返佢冇介紹錯🙆🏻 見到有啲VIP房 下次啱晒一大班朋友嚟打邊爐👯‍♀️👯👯‍♂️
為咗捉住冬天嘅尾巴我哋又去左打邊爐🍲百食不厭😜今次聽朋友介紹嚟到云手工火鍋 佢介紹椰子雞煲同埋手打丸都非常出色 我地當然要試試💁🏻‍♀️

🔥火焰三椰雞鍋 $328

咁靚既湯底一定要叫返個寛粉食 Q彈得黎索曬椰子湯

台灣寛粉

🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68
皮薄涵靚 蟹肉都幾多 味道balance得吾錯

自家製黑松露蟹肉餃(半份)

🥬皇帝菜 $48

💭
火焰三椰雞鍋
水晶滑牛
手打芝心牛丸
台灣寛粉
自家製黑松露蟹肉餃(半份)
2024-02-26 25 瀏覽
新年前,已相約好朋友一齊去打邊爐。今天到瑞生尖沙咀酒店三樓「云手工火鍋」與朋友聚會。 餐廳位於尖沙咀,地點方便。內裡環境寬敞,裝修精緻,座位闊落,服務態度不錯,店員都很貼心。 😋是日選擇:湯底:火焰沙白蟹鍋 🍽店員將鍋裡材料,包括:蟹、沙白...等等炒熟,倒入酒,紅紅火焰即時出現,酒及海鮮的香味,慢慢地散播在空氣中。湯底鮮甜,材料新鮮。 🔵西班牙黑毛豬 🔵香煎鵝肝黑魚丸(半份) 🔵香菇貢丸(半份) 🔵手打墨魚丸(半份) 🔵鮮蝦雲吞(半份) 🔵招牌韮菜餃(半份) 🔵雜菜拼盤 🔵台灣水蓮 🔵稻庭烏冬 🔵台灣寬粉 🔵竹庶茅根(一榨) 🤤個人推介:1️⃣招牌牛肉拼盤 🔸本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心掟、牛柳粒 🍽牛胸爽係牛既脂肪,爽口。牛心掟想不到是無牛肉味亦都無油香。 2️⃣手打鹹蛋黃蝦丸(半份) 🍽流心鹹蛋黃,彈牙的蝦丸。 3️⃣極茜豚肉餃(半份) 🍽芫茜控必點。 4️⃣自家製黑松露蟹肉餃(半份) 🍽皮薄,內餡滿滿,黑松露味道香濃。

😋是日選擇:
湯底:火焰沙白蟹鍋

🔵西班牙黑毛豬
🔵香煎鵝肝黑魚丸(半份)
🔵香菇貢丸(半份)
🔵手打墨魚丸(半份)
🔵鮮蝦雲吞(半份)
🔵招牌韮菜餃(半份)
🔵雜菜拼盤
🔵台灣水蓮
🔵稻庭烏冬
🔵台灣寬粉
🔵竹庶茅根(一榨)

🤤個人推介:
1️⃣招牌牛肉拼盤
🔸本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心掟、牛柳粒
2️⃣手打鹹蛋黃蝦丸(半份)
🍽流心鹹蛋黃,彈牙的蝦丸。
3️⃣極茜豚肉餃(半份)
🍽芫茜控必點。
4️⃣自家製黑松露蟹肉餃(半份)
🍽皮薄,內餡滿滿,黑松露味道香濃。
2024-02-21
  • 火焰沙白蟹鍋