呢間朋友推介, 想黎好耐今日放工後, 一於黎試試下午2點餐廳坐咗一半客, 座位都可以任選揀咗近門口的高檯, 一黎可以比朋友吸煙, 二來可以睇風景入黎之前, 已見到呢個weekend brunch有7折, 好抵呀~侍應遞過以繪圖公仔做封面的menu給我們, 還說現在仍是happy hour呢先來飲品, 太早都唔想飲有酒精住, 因為之後去睇戲, 怕會訓著 XD左: parrot,  右: coke我的mocktail Parrot!入口好百香果味道, 其實仲有荔枝, cranberry同apple juice不過百香果太勁, 會有d遮掩哂其他味, 不過酸酸的, 啱我口味 (order時要求少甜)我地決定要2份小食再加1個西班牙飯: 黑松露蘑菇雞茸脆卷上到檯, 好似平日食既蛋卷咁, 兩邊被黑色像oreo的餅碎封著, 不是黑松露, 別想多XD呢個小食唔係熱的, 入面的雞茸是有點凍, 像三文治內的雞茸沙律, 而且富有黑松露味道 雖然第一口是微甜, 但又幾特別, 個春卷皮仲要係好薄, 一切即碎, 後來我都不顧儀態, 成條咬 馬德里黑毛豚肉釀軟殼蟹腳3個像肉丸球的咬入去好juicy, 有爆汁感覺只係
呢間朋友推介, 想黎好耐
今日放工後, 一於黎試試

下午2點餐廳坐咗一半客, 座位都可以任選
揀咗近門口的高檯, 一黎可以比朋友吸煙, 二來可以睇風景

左: parrot,  右: coke
我的mocktail Parrot!
左: parrot, 右: coke
我地決定要2份小食再加1個西班牙飯:

3個像肉丸球的
馬德里黑毛豚肉釀軟殼蟹腳
咬入去好juicy, 有爆汁感覺
只係個外皮煎過, 但一d都唔乾身
馬德里黑毛豚肉釀軟殼蟹腳
呢度上菜速度剛好, 有點時間比我地傾下食下, 又唔會過急急一次過上哂菜
食完小食後, 等一會, 主角
西班牙紅花海鮮飯 出場啦
佢係成個煲連蓋拎出黎的, 上檯後侍應便會拎走煲蓋, 所以影唔到佢全相
打開蓋後好香濃, 勁熱辣辣, 好多蒸氣, 入面仲有好多海鮮, 勁大隻蝦
西班牙紅花海鮮飯

勁足料, 大蝦,  青口, 魷魚圈 (各4件) 及 有大量蜆肉
西班牙紅花海鮮飯

飯會有點辣, 唔食得辣嘅朋友仔可叫廚房走辣或小辣
但辣得來是很惹味
雖然看似好大煲, 都有2-3人份量架
個底仲有好多飯焦添, 最鐘意
西班牙紅花海鮮飯

其實都差不多, 但如果食埋甜品就更加滿足, 加上病咗咁耐, 又好番9成, 要慶祝下

嘩.....好靚呀
gelato 變成圓餅形夾心, 又唔會好快溶, 好得
脆餅原來是曲奇餅, 不過如果減少吉士會好d, 無咁甜漏
味道就只比3粒星, 但賣相咁得, 所以加多一粒星比佢

埋單時, 全部野都有7折, 好抵