2021-08-22 118 瀏覽
TGIF,朋友黎到元朗一齊覓食。經過鳳攸南街,被INN嘅裝修所吸引。係門口一望入面,以白色為主調,配以植物/乾花,環境真係唔錯。一開始入面冇晒位,所以坐住出面,後尾店員好好,幫我哋調返入去。主菜叫咗香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯。最愛係佢好creamy嘅口感。Cream完美地包著意大利飯,收汁收得剛剛好。牛肝菌味十分突出。龍蝦鉗已經挑咗出黎,好方便食。龍蝦肉肉質厚實,亦有鮮味。朋友叫咗意式茄醬松露芝士意大利雲吞。雲吞飽滿,雲吞皮唔會太厚。食落松露味突出。飲品叫咗香蕉朱古力奶昔同香橙芒果薄荷梳打。估唔到普普通通嘅奶昔有驚喜。外表有朱古力醬掛杯效果,係呢啲細微位見到店員嘅用心。一飲係好濃嘅香蕉味,係天然嘅香蕉味,之後朱古力味就搶返主導。香橙芒果薄荷梳打芒果味重。由於朋友肚餓,食完意大利雲吞未滿足,再點甜品。Tiramisui 被朋友視為「是日幸福」。底層係濃x嘅咖啡味蛋糕,軟熟同moisture ,面頭有口感細密嘅cream,比例1:1,味道口感恰到好處。朋友大讚Tiramisui,為咗佢都值得encore。好期待佢其他甜品同意大利飯,我都係對主食情有獨鍾!

香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯
龍蝦肉肉質厚實,亦有鮮味。
意式茄醬松露芝士意大利雲吞

飲品叫咗香蕉朱古力奶昔同香橙芒果薄荷梳打。
Tiramisui

2021-08-06