2017-11-29 145 瀏覽
今曰主子話帶我去間remantic 既西餐廳,附近近西鐵站既荃灣公園,十分方便。裡面環境真糸好有情調,頭盤沙律,好特別,沙律是南道豆配合多款沙律菜,出面未試過,咁個健康!餐湯系周打漁湯,超級多料,質地順滑稠身,調味得宜,正,我系羊扒控,所以叫有個烤紐西蘭羊架伴薄荷乳酪,五成熟,上菜已經比個羊架吸引住,仲要問到陣陣牛油味,羊架有成三件甘多,份量大,羊架控制得好,真的五成,肉質吾乾有汁,食到羊扒味,配薯蓉,薯蓉好軟綿綿,唔會好膩口,正,個配菜,值得一讚,串串蕃茄烤到表面脆,裡面勁多汁,非常甜美,另一個,叫左烤西班牙黑毛豬伴芥末籽醬及燒汁,西班牙黑毛豬吾算大,但肉身系厚切,煮得剛好,吾會太韌太老身,容易切開,有肉汁,有咬口,值得一讚,豬冇任何羶味,呢個價錢算係平民化質素尚高質,仲叫咗個小食拼盤,包括有四隻雞翼、炸洋蔥圈四件、炸金文畢溶芝士兩件、炸薯條,份量相當豐富,而且全部都係新鮮炸起,食唔到油益味,一定要不得不提特別係雞翼炸到皮好脆、肉質保持有汁,而且非常嫰滑,雞翼又夠大隻,味道調校得非常好,唔鹹唔淡,仲有配合他他沙律醬,酸酸甜甜非常開胃:非常好食!餐飲點左個熱朱古力,一定要黎飲,朱古力非常濃郁而且配合手打忌廉,簡直係絕配,
仲有朱古力係落咗朱古力醬,香濃非常,酒店級水準,甜品係綠茶紅豆慕斯蛋糕,層次分明,食到紅豆同綠茶味味道很夾,Main course+$50有沙律、餐湯、餐飲、甜品,人均二百鬆到,仲要8⃣️點前可享有酒類買一送一優惠,平均幾十蚊🈶️交易,呢度嘅服務員好有禮貌,值得讚賞
沙律
周打魚湯