CHEF STAGE de Eddy Chu

2017-08-20 197 瀏覽
難得一晚有比較空閒既時間同女朋友放工後,我就搵了一間係尖沙咀高級少少既餐廳,去食餐好,一齊放鬆下🙊呢間chef stage地鐵站行5分鐘就到,都幾易搵到上到去望住佢門口兩邊既櫥窗,哇...獎項、報導滿滿掛係兩邊,未入去已經覺得今晚呢餐應該都幾唔錯!入到去坐係個靠窗邊的位置,餐廳係19樓望出去,景觀好開揚,雖然高樓大廈較多,但中間有個位可以跳望維港景色,都已經好正haha!而餐廳室內既燈光柔和偏暗,配上枱燈和輕音樂,係好舒服同浪漫😄我地最後點左5道菜☺️蟹肉煙三文魚沙律每塊三文魚有成隻碟咁大,而中間蟹肉既份量係非常多,而配上偏身洋蔥粒,同埋好特別地配上酸酸甜甜荔枝爆珠,好適合做開胃菜既頭盤燒乳鴿火喉控制剛好,外皮脆脆,加上乳鴿肉嫩,水準唔錯。同埋貼心在比左張濕紙巾,唔洗污糟🙊黑毛豬肝奄列依個都幾特別,奄列配料幾多,有磨菇,蝦,洋蔥,豬肝味好重,依樣菜就好睇個人口味,如果中意食豬肝會好中意依樣蟹肉白汁海鮮大會依個拼盤有帶子,蜆,蝦,魚,鮑魚,都算幾新鮮,配埋d白汁好夾好味松露煮原粒法國蘑菇😋呢個值得試試,黑松露既汁去左蘑菇既青草味,而汁都帶點Creamy, 食兩舊飲淡水清清口腔再食就更好😄而
難得一晚有比較空閒既時間

燒乳鴿

黑毛豬肝奄列

蟹肉白汁海鮮大會

松露煮原粒法國蘑菇😋
呢個值得試試,黑松露既汁去左蘑菇既青草味,而汁都帶點Creamy, 食兩舊飲淡水清清口腔再食就更好😄而辣肉腸煎得乾身少許,但帶點硬有咬口,同蘑菇有強烈對比。

總括黎講,食物既質素、以至環境配搭,係很好,而當中服務既質素都值得加分,佢地每上完一道菜,都會換上新既碟子,想我地每道菜可以原汁原味咁食,所以呢日既晚餐同女朋友食得好開心☺️👍🏼
2017-08-16
Mandy's  Cure