2021-12-20 3056 瀏覽
平日下午放假陪陪家人, 帶家人行街街買聖誕禮物。因為今朝都訓到自然醒, 行到有d攰先搵地方食個late lunch。門口既藍色花草已經吸引左我入去🦋入面頭頂仲有好多呢系列既乾花🌾同白色鳥籠🕊 就連平時唔鍾意花既我都睇到好幸福難怪平日下午都爆場Relax, dream big, breathe, good time 係掛係餐廳入面既四個霓虹燈箱, 提醒我地chur還chur, 都要留返d時間透透氣鬆一鬆呢度既環境同美食又真係幾岩做呢件事. 最叻係個外望既窗竟然可以夾到出面大樹既綠葉, 咁就唔會望到對面既樓景, 係綠葉前打多個招牌燈, 充分利用到景觀連d cutteries都好靚好有質感野食都係睇得又食得!鍾意佢既份量夠足旋風滑蛋做得好靚🍳 上面放左少少saffron點綴包住既竟然係炒飯底超有誠意🍘 而且份量都好多, 令到成個omelette好飽滿三文魚粒同野菌🍄用左日式醬油風味炒, 加埋絕配既奶油超惹味法包小多士放滿🥑creamy既牛油果雞肉🐥, 最正既係用超香既黑松露油加埋番茄片🍅同沙律🥗較refreshingSensu Signature特飲用繽紛色既杯裝住, 好岩打卡八款手搖茶飲口

門口既藍色花草已經吸引左我入去🦋

入面頭頂仲有好多呢系列既乾花🌾同白色鳥籠🕊

就連平時唔鍾意花既我都睇到好幸福
難怪平日下午都爆場

連d cutteries都好靚好有質感

野食都係睇得又食得!
鍾意佢既份量夠足

旋風滑蛋做得好靚🍳 上面放左少少saffron點綴

招牌旋風蛋包飯-三文魚野菌

三文魚粒同野菌🍄用左日式醬油風味炒, 加埋絕配既奶油超惹味

加埋番茄片🍅同沙律🥗較refreshing

SENSU  Signature

八款手搖茶飲口味都好特別, 例如香橙柚子🍊仲會配咖啡☕️. 炭燒烏龍就有黑芝麻同椰奶🥥
SENSU Signature

寒天仲有原味, 咖啡同黑糖🧋 有新意又有誠意

SENSU Signature

竹炭焦糖鮮奶咖啡味道好濃郁, 焦糖既甜同咖啡既苦配合得岩岩好, 難得焦糖飲品都唔過甜
配埋咖啡寒天更突顯主題
竹炭焦糖鮮奶咖啡配咖啡寒天

藍蝶花香芋奶茶配寒天就比較清新, 始終蝶豆花有色無味, 芋頭味道好彩無藥水味, 反而突出奶茶既香
藍蝶花香芋奶茶配寒天

大胃口既我倆都食得飽, 性價比好唔錯, 尤其是咁靚既餐廳serve既打卡食物都咁有質素同份量, 真心抵讚

SENSU  Signature
竹炭焦糖鮮奶咖啡配咖啡寒天