2022-09-06 108 瀏覽
喺大角咀插旗嘅餐廳多不勝數,形成一股新的食力。呢間主打泰北菜的餐廳靠近奧運站B出口,某日行過被它孔雀綠色充滿泰國風情的relax裝潢吸引著而停下腳步探頭細看、覺得很有意思,既然遇上不如入去食個午餐伊善炭火燒牛肉SUEA RONG HAI Charcoal Grilled Beef with Chimichurri Sauce> 要咗medium嘅牛肉本身碳燒香味濃郁,肉質偏瘦調味落得唔重,點香草青醬汁帶點清酸來提升肉味芒果糯米飯Mango Sticky Rice > 糯米飯鹹香煙韌幾好𡁻,芒果亦係甜甜酸酸配合香甜椰漿都幾好食SAYA Jungle- Absolute Vodka, Strawberry, Passionfruit blended with Pineapple> 呢杯cocktail唔錯,伏特加混合士多啤梨、熱情果和菠蘿汁,夠冰凍味道清新,飲得出每種果汁幾“真味”、清甜唔似藥水味,Vodka份量剛剛好成杯酒味道balance,9月天仍然火熱飲咗佢非常降溫

Mango Sticky Rice