2019-10-25 77 瀏覽
今日同左朋友去佐敦嗰邊食飯,去左呢間多國菜餐會食,呢度環境好舒服,靜靜地而且燈光號暗暗地,最啱情侶或者朋友來呢一度輕輕鬆鬆食下飯傾吓計! 我見個餐牌都有幾多嘢食,嚟到呢度梗係要食呢度嘅Pizza。Cantonese favorite pizza一見到呢個名就想揀呢款Pizza,佢係廣東式pizza,係有千島醬挪威煙三文魚配菠蘿芝士。呢一個Pizza係薄批,所以唔算食到好飽。個味道我就非常鍾意,因為個人比較鍾意千島醬汁,而且好多芝士,啲菠蘿都係新鮮菠蘿,食得出唔係罐頭菠蘿,配埋一齊食唔會膩,而且個味道非常好。我個人就好鍾意呢一個Pizza,亦都值得推介。Butter chicken with Garlic Naan我見呢度嘅咖喱好似都幾好味,所以就叫咗個牛油雞,呢個牛油雞係唔辣嘅,佢個樣似係紅咖哩,而個雞肉一啲都唔硬,仲幾滑!另外,跟咖哩仲配一個薄餅,我哋就揀咗蒜頭味,薄餅一上枱,佢個味就勁香,勁似蒜蓉包,包上面有好多蒜蓉,單獨食個包已經好夠味,配埋啲咖喱一齊食就更加濃味,所以我諗下次我會揀芝士味或者原味。Fresh Young coconut 嘢飲方面我哋叫咗個椰青,個椰青好鮮甜,而且

Cantonese favorite pizza

Fresh Young coconut
嘢飲方面我哋叫咗個椰青,個椰青好鮮甜,而且冇up味,佢個size都幾大,啱晒兩個人share,仲可以食啲嘢肉,啲嘢都淋淋地,真係好飲。

人均消費大概$172, 價錢都ok !