2019-01-06 2183 瀏覽
昨天weekend 去大埔踩完單車,好肚餓,之後去左附近搵下野食!見到有間叫Oppa既燒肉餐廳,都幾多人幫襯,就決定黎呢間解決晚餐啦!我同友人就叫左$268既弘大燒肉放題set! 限時2小時!呢度有水提供比客飲用,有3款前菜同一碟生菜,頭盤附送有A4黑毛和牛肩肉同三角粒、澳洲🇦🇺和牛脷、和牛下腩、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大🇨🇦牛排骨、無骨牛肋肉、美國🇺🇸牛小排,餐廳好貼心咁有晒所有牛部分既名,牛肉既質量都很高,條紋鮮明,肉質鮮嫩!夾埋生菜同泡菜一齊食,更加滋味!😋😋呢度既燒盤係斜的,所以d 油會流落去個碟度!而碟上面就有泡菜爐邊蛋,蛋味香濃!我地仲另叫左人蔘雞湯及真露大蜆湯,味道好鮮甜!可惜豬皮當日缺貨,冇得食!☹️ 還點左雞腎,燒完好爽脆,豬大腸同豬頸肉就稍微咸左少少!魷魚🦑都好有鮮味,燒完仲好juicy!😋😋每檯仲送多碟五花腩,燒完肉質都好唸,個皮仲好煙un!最後食飽飽仲有杯開心果味既dreyers 雪糕作ending! 好滿足同抵食既高質素燒肉放題!👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
頭盤