2023-01-06 510 瀏覽
朋友生日當然要食好啲,揀咗一間大埔嘅燒肉放題,肉嘅質素完全對得起呢個價錢😊由於想同朋友傾耐啲,所以選擇咗一個較早嘅時段,仲可以選擇自己想坐嘅位置添👍🏻侍應準備好晒包肉生菜、調味料及前菜,就幫我哋開爐熱烤板,當然唔少得我愛既蛋漿+泡菜,既香滑又有口感,口味帶點微辣,非常開胃😋呢隻就係我最愛嘅牛牛,裏面各產地同部位都有,絕對可以滿足到任何人。個人最喜歡就係:黑毛和牛三角腩~油脂較重,但分布均勻,入口即化,牛味濃郁~澳洲和牛金展~肉嘅口感較為鬆軟,薄薄一片可以迅速融入口腔,令人回味🫶🏻其他嘅部份都係上盛嘅食材,喺烤板上可以聽到滋滋聲,絕對係一種另類享受😌餐廳提供熟成牛係我選擇此店嘅最大原因,因為坊間並唔常見,唔同產地唔同日數嘅熟成牛,果然係有唔同嘅風味😋外面充滿油光,內裏粉紅粉紅的,配埋旁邊嘅洋蔥、南瓜同翠玉瓜,更覺美味☺️

個人最喜歡就係:
黑毛和牛三角腩~油脂較重,但分布均勻,入口即化,牛味濃郁~

2023-01-05 226 瀏覽
未到晚飯時間已經餓,就喺附近搵一間餐廳,見到充滿街頭風格嘅招牌,食韓燒嘅食店,啱晒食肉獸👍🏻先有韓式小食、醬汁同生菜奉上,萬事俱備!裏面都乾淨企理,由於未到晚飯時間,可以任我揀坐邊張枱添!飲品種類非常多,有整整五大個雪櫃任揀😂除咗本身應有嘅頭盤,當然仲可以點唔同嘅韓式食物添啦~泡菜蛋邊當然少不了!睇住蛋漿緩緩而下,令我食慾大增🫶🏻最愛就係呢隻牛牛,每個部位都有三片/件,唔同嘅口感同油脂分布,均有其特點!呢三件牛更加係熟成嘅~有唔同嘅日數亦都有唔同嘅部位,並唔係每間燒肉店都可以供應熟成牛,有點喜出望外❤️見到油脂分佈均勻嘅牛,真係格外開心🥳配上生菜顏色更加鮮艷,令人食慾大增👍🏻只係食牛已經夠晒飽肚,但仍然忍唔住要點一個牛骨雪濃湯,牛味非常重,而且非常口感幼滑,香味濃郁😋最後當然唔少得甜品,m字頭雲呢拿味已經絕對有保證!

先有韓式小食、醬汁同生菜奉上,萬事俱備!

裏面都乾淨企理,由於未到晚飯時間,可以任我揀坐邊張枱添!

飲品種類非常多,有整整五大個雪櫃任揀😂

除咗本身應有嘅頭盤,當然仲可以點唔同嘅韓式食物添啦~

泡菜蛋邊當然少不了!睇住蛋漿緩緩而下,令我食慾大增🫶🏻

見到油脂分佈均勻嘅牛,真係格外開心🥳

配上生菜顏色更加鮮艷,令人食慾大增👍🏻

最後當然唔少得甜品,m字頭雲呢拿味已經絕對有保證!
2023-01-05 164 瀏覽
.今次同朋友去大埔食OPPA燒肉放題 $528+10%有頭盤肉類揀:熟成澳洲牛肩、熟成和牛上腦14日熟成美國西冷、A4黑毛和牛肩胛肉M7澳洲和牛上頸脊、M6和牛下腹腩等等等⋯⋯睇到啲肉都真係流哂口水啊😍尤其係另外上盤的三塊熟成和牛拼盤啊😋肉眼、牛頸脊、M6和牛肩❤️佢地既油脂分布平均 入口即化牛肉味熟成後更加濃郁啊💕好新鮮好紅呢 燒完係入口即溶的不過記得唔好燒咁耐啊 啲肉會靭得濟架.個餐仲包所有汽水、果汁、沙冰、啤酒、紅白酒、燒酒任飲架😍.我哋仲叫咗泡菜豆腐湯、人蔘雞湯⋯⋯海蝦🦞、魷魚⋯⋯仲有芝士同埋粟米💖.再補充下店舖內嘅牆壁壁畫好靚!忍唔住想打卡影相坐得都舒服 抽煙良好食完都唔會話成身都燒肉味😙.🥢OPPA韓國燒肉店 (大埔)📍大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖
今次同朋友去大埔食OPPA燒肉放題
$528+10%

有頭盤肉類揀:
熟成澳洲牛肩、熟成和牛上腦
14日熟成美國西冷、A4黑毛和牛肩胛肉
佢地既油脂分布平均 入口即化
牛肉味熟成後更加濃郁啊💕

好新鮮好紅呢 燒完係入口即溶的
不過記得唔好燒咁耐啊 啲肉會靭得濟架
個餐仲包所有汽水、果汁、沙冰、啤酒、紅白酒、燒酒任飲架😍
我哋仲叫咗泡菜豆腐湯、人蔘雞湯⋯⋯
海蝦🦞、魷魚⋯⋯
仲有芝士同埋粟米💖
再補充下
店舖內嘅牆壁壁畫好靚!忍唔住想打卡影相
坐得都舒服 抽煙良好
食完都唔會話成身都燒肉味😙
🥢OPPA韓國燒肉店 (大埔)
📍大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖
2022-12-28
2023-01-04 115 瀏覽
🌸食肉獸🐂注意. *𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊平時最鍾意食海鮮嘅我今日來體驗一下食肉肉聽聞OPPA韓國燒肉店,有個肉餐$528 燒肉放題😍店鋪色彩繽紛噴畫令人心情舒暢😍!ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧任食多款熟成牛、日本和牛、澳洲和牛🥳日本和牛入口溶化😍雖然全部都係任食~我同朋友 兩個女人仔個肚真係好飽啊~另外可以叫其他嘢食⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄我地叫咗芝士同粟米🌽魷魚都好食🤤👍🏻叫咗泡菜湯同人蔘雞湯🤩食咗咁多肉飲碗暖笠笠嘅湯好正,而且佢地啲湯好好飲🥣呢個餐任叫多款沙冰🍧同Kirin清啤本地青啤任叫🍻𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝🍄總結:味道幾好👍🏻環境幾靚、價錢略高༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ OPPA韓國燒肉店 (大埔)≋ ≋ 大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-
🌸食肉獸🐂注意. *𖥧𓇣

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
平時最鍾意食海鮮嘅我今日來體驗一下食肉肉
聽聞OPPA韓國燒肉店,有個肉餐$528 燒肉放題😍

店鋪色彩繽紛噴畫令人心情舒暢😍!

任食多款熟成牛、日本和牛、澳洲和牛🥳
日本和牛入口溶化😍雖然全部都係任食~
我同朋友 兩個女人仔個肚真係好飽啊~

魷魚都好食🤤👍🏻叫咗泡菜湯同人蔘雞湯🤩

食咗咁多肉飲碗暖笠笠嘅湯好正,
而且佢地啲湯好好飲🥣

呢個餐任叫多款沙冰🍧同Kirin清啤本地青啤任叫🍻

🍄總結:
味道幾好👍🏻環境幾靚、價錢略高

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
≋ ≋ 大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2022-12-31 81 瀏覽
最鍾意食韓燒,今日趁放假同老公入大埔,順便去埋尼間食物質素高,又坐得舒服嘅韓燒店, 店員耐心介紹佢哋嘅自家製澳洲和牛,唔怪之得入門口見到有個大雪櫃擺放一嚿嚿牛肉,我哋兩個牛魔王又點會錯過咁正嘅美食熟成牛肉:牛肉特別軟腍,油脂分布適中,牛肉非常濃郁,肉汁juice其他雪花和牛片:有質感牛肉和肉味,黑毛和牛肩胛肉:軟淋油脂爆,澳洲和牛上頸脊:肉質有質感肉味香濃,牛舌咬落好爽口 ,鹿兒島牛柳粒 ,大大粒啖啖肉,和牛牛展雖然有點韌,老公就覺得好有口感,呢個頭盤完全滿足哂我地,之後再encore 幾款和牛先將片片五花腩煎出油脂再剪開一小片煎外層微焦,入口豬油香氣充滿口腔,金黄脆皮非常惹味,點上韓式辣醬加上蒜片生菜,除了增加味道更可減少油膩感,咁就可以食多幾塊海鮮選了大蝦,新鮮彈牙爐邊芝士開始溶了,將粟米加入芝士內一齊食,好好味尼度野飲櫃嘅飲品淋羅滿目,又有韓國汽水,又有啤酒,又有燒酒,樣樣配燒肉都咁啱宜家仲有埋午餐食,憑晚市收據可以減$20, 下星期又入黎大埔買嘢,到時又可以大擦一餐

海鮮選了大蝦,新鮮彈牙

爐邊芝士開始溶了,將粟米加入芝士內一齊食,好好味

2022-12-29 42 瀏覽
近太和嘅燒肉放題,有泡菜,而且有酒任飲而且佢哋嘅韓燒係會有蛋漿喺個爐旁邊,食到一半嘅時候啲蛋就開始熟,食落去蛋香,燒肉又有唔同嘅部份,可以試到好多唔同嘅口味, 10分推薦
近太和嘅燒肉放題,有泡菜,而且有酒任飲
  • 泡菜蛋
2022-12-27 752 瀏覽
🥩OPPA韓國燒肉店🥩📍:大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖⏰:12:30pm-12:00am最近發掘到呢間打卡一流嘅韓式燒肉店😍即刻拉咗我其中一個超級鍾意影相嘅朋友過去試吓🙌🏻店舖環境好廣闊 裝修格調好似身處喺韓國咁樣💓牆上好多打卡必影既壁畫 而且成個感覺一啲都唔侷促🔥鍾意食韓國燒肉嘅千祈唔可以錯過啦😍🔸OPPA燒肉放題 $528/位🔸一坐低店員就會送上一盤和牛拼盤 裏面有唔同部位嘅和牛燒肉 試晒唔同嘅款式 鍾意邊款嘅可以另外單獨再encore✨▫️美國上肩胛肉 ▫️美國牛小排▫️美國下肩胛肉 ▫️A4 和牛三角腩▫️熟成和牛 ▫️日本A4牛肉眼 ▫️熟成澳洲和牛▫️澳洲和牛上頸脊 ▫️澳洲和牛脷 ▫️黑毛豬個人最鍾意係A4和牛三角腩 牛肉油花好靚 一放上個板到煎一煎 滿滿既油脂擁晒出嚟 肉味香濃得黎又有油香 食落去嫩口又惹味 唔需要任何醬汁已經好夠味 個人推介搭配生菜🔥🔸熟食方面🔸除咗和牛之外 Menu亦都有好多唔同嘅小食選擇 有幾款海鮮 海蝦、魷魚等等 亦都有好香口嘅煎韓式海鮮餅、泡菜餅等🙌🏻嚟到韓式燒肉點點可以唔食韓式水冷麵 我哋叫咗個牛肉水冷麵 加入了和牛片、青瓜絲 麵條有嚼勁 冰冰涼涼嘅
🥩OPPA韓國燒肉店🥩

▫️美國下肩胛肉 ▫️A4 和牛三角腩
▫️熟成和牛 ▫️日本A4牛肉眼 ▫️熟成澳洲和牛
▫️澳洲和牛上頸脊 ▫️澳洲和牛脷 ▫️黑毛豬

🔸熟食方面🔸

嚟到韓式燒肉點點可以唔食韓式水冷麵 我哋叫咗個牛肉水冷麵 加入了和牛片、青瓜絲 麵條有嚼勁 冰冰涼涼嘅口感真係好解膩🔥 Menu可以選擇種類都幾多 仲有海鮮湯、韓式炸雞、排骨芝士燒等等

🔸飲品甜品方面🔸
出邊嘅雪櫃有多款汽水、果汁、韓式罐裝特色飲品 亦都有日本生啤、韓國啤酒燒酒米酒等等 足足有五個雪櫃可以任揀 真係眼花撩亂😍
食到最後 每人可以選擇一杯Häagen-Dazs雪糕 我就選擇左曲奇味 好解膩滿足✨
2022-12-17
2022-12-21 72 瀏覽
天氣凍除了打邊爐最好選擇莫過於韓燒,今日相約住大埔的好友一起去大擦一餐, 喜歡這裏充滿韓國氣氛,食物有水準,店員親切一坐下店員奉上前菜,包括泡菜,爽口芽菜和美味海帶,再來一個擺得精美的頭盤,每款牛肉各有特色,我就喜歡吃肉質比較軟熟的熟成澳洲牛肩,熟成和牛,114日熟成美國西冷,A4黑毛和牛肩胛肉,A4黑毛和牛三角腩,好友就喜歡吃比較有口感的M7澳洲和牛上頸脊,M6和牛下腹腩,澳洲和牛脷,霜降小牛排,梨泰院牛排骨,無骨牛肋肉,雪花和牛片,鹿兒島牛柳, 食左一半尼個牛陣頭盤, 再加上三片厚厚的熟成澳洲和牛(每2位200g)已經有點飽不過都不能錯過美味的五花腩,燒出來的那份豬油香味和微焦的口感,放在生菜上點上醬油加入蒜片,真是回味無窮天氣凍一定要吃暖暖的湯,最喜歡吃韓國料理,材料豐富又健康,通常湯類只有泡菜豆腐,估不到有多款選擇,海鮮湯,人蔘雞湯, 真露蜆湯,最後選了牛骨雪濃湯,香滑的奶香加入大蔥牛骨香味,暖胃又可口,還有很多有水準的韓式料理想吃,但太飽了,還是留待下次再臨食燒肉飲燒啤,啤酒加燒酒去韓國學懂這樣飲

食燒肉飲燒啤,啤酒加燒酒去韓國學懂這樣飲

2022-10-28 229 瀏覽
本身有啲期待,入到去一個人都冇以為啲人未放lunch,原來係伏嘅指數爆表食到會有嚴重嘅PTSD叫咗個飯卷,你都好似放咗入去個冰櫃度10年咁樣,完全係唔知點樣食…本身包嗰啲肉就正正常常,另外可以叫嗰啲就奇奇怪怪咁,總之就冇咁新鮮,但比得呢個價錢會想有個正常啲既待遇,至少會想食個正常嘅飯卷,而唔係棟都放唔到入口,見到佢切開左既飯卷都已經唔開胃😵‍💫店員態度都唔係特別好🥺本身帶同事去食抱住幾大嘅期望結果佢地以為我鍾意試伏😿
本身有啲期待,入到去一個人都冇
以為啲人未放lunch,原來係伏嘅指數爆表
食到會有嚴重嘅PTSD

店員態度都唔係特別好🥺
本身帶同事去食抱住幾大嘅期望結果佢地以為我鍾意試伏😿

2022-10-24 166 瀏覽
一直都覺Oppa燒肉既性價比好高,所以耐唔耐都會黎呢度食下放題,但咁岩今日黎到見到出左個新套裝好似好抵就試下呢度距離火車站都好近 行十分鐘就會黎到,門口仲可以泊車,所以都幾適合成班朋友黎食今日叫左個熟成和牛拼盤$450•14日熟成澳洲和牛肩肉•20日熟成Prime西冷•20日熟成M7 牛頸脊三款都好食,因為係熟成既關係,牛味好濃郁好突出,我比較鐘意食20日熟成M7牛頸脊,油脂感十足,而且熟成肉比一般既和牛更加滑嫩多汁食完個拼盤唔係好夠喉,再加多左碟和牛,比想像中大碟,有7片咁多,果然呢度係性價比之皇,和牛都咁重手雞脾菇$48仲叫左份雞脾菇都大份,因為熟完和牛既關係,有D似汁既加持下,仲平時仲好食韓式四式冷麵$88食左咁多肉梗係要食碗冷麵清爽一下,冷麵最緊要係夠凍,酸酸地非常解膩豬肉大醬湯$78最後叫埋大醬湯暖番個胃,非常足料仲有D菜係裏面,為此作結我都滿足了

今日叫左個熟成和牛拼盤$450
•14日熟成澳洲和牛肩肉
•20日熟成Prime西冷
•20日熟成M7 牛頸脊

雞脾菇$48

韓式四式冷麵$88

豬肉大醬湯$78
2022-10-05 213 瀏覽
每次想食燒肉,第一時間都會諗起大埔oppa🥰之前次次都係黎食放題,不過今次係門口見到有熟成牛,好似幾吸引就試下先~~~🍀環境:好闊落,個氣氛好似去左韓國咁,牆上有類似街頭塗鴉既畫,超正~~~💰價錢:放題任食和牛三百幾,如果單點都好抵,平均百幾蚊一款~~~👅味道:韓國小菜同生菜都可以無限refill🌟熟成和牛拼盤 $450熟成肉好考功夫處理,所以平時賣得比較貴🙈 份量比想像中多,勁抵食•14日熟成澳洲和牛肩肉•20日熟成Prime西冷•20日熟成M7 牛頸脊三款都非常好食,牛味濃縮同時都好juicy。最好食係20日熟成M7 牛頸脊,肉汁和油花非常集中,食完感覺好幸福😌🌟和牛$128估唔到一碟會有七片咁多😨仲抵過自己去買?和牛雪花分佈均勻,入口即溶,好好食🌟雞脾菇$48用燒完和牛既油脂去燒雞髀菇真係超正🌟 韓式四式冷麵$88麵身彈牙得出乎意料,極有嚼勁湯底睇落清淡,但食落都幾濃郁夏天食一碗冷麵真係夠曬清涼🌟豬肉大醬湯$78料都幾豐富,有豆腐金菇豬肉湯底唔會好似平時死鹹既大醬湯,有少許甜甜地既奶味,好飲仲叫左杯西瓜沙冰,飲落似西瓜汁打成,唔會有人工香料味,好飲又消暑

💰價錢:
放題任食和牛三百幾,如果單點都好抵,平均百幾蚊一款
👅味道:

🌟和牛$128

🌟雞脾菇$48
用燒完和牛既油脂去燒雞髀菇真係超正

🌟 韓式四式冷麵$88
麵身彈牙得出乎意料,極有嚼勁
湯底睇落清淡,但食落都幾濃郁
夏天食一碗冷麵真係夠曬清涼

🌟豬肉大醬湯$78
料都幾豐富,有豆腐金菇豬肉
湯底唔會好似平時死鹹既大醬湯,有少許甜甜地既奶味,好飲

2022-09-27 208 瀏覽
💕之前去過食晚市燒肉放題,已經覺得好唔錯!今次lunch hour去食lunch set,$98包勁多野食😱😍性價比爆登💯💯🤩┈✨Lunch Set A $98-依個set包咗一個燒肉拼盤、一個雜錦菜籃、一鍋泡菜豆腐湯、一碗炸醬麵同飲品,依個價錢食到咁多野真係好抵!!!(≧▽≦)首先燒肉拼盤入面包咗雪花牛肉、醬醃牛肉、五花腩同雞翼,有齊哂豬牛雞🐷🐂🐓,每款有兩至三舊,唔會切得好薄~而雜錦菜籃入面就有金菇、翠玉瓜、南瓜同埋洋蔥,餐廳仲會比塊牛油你加埋落去一齊燒,好貼心( ꈍ∇ꈍ)而係澱粉質既選擇上,好好咁有得揀白飯或炸醬麵,平時係香港叫炸醬麵都唔平,依個set包埋比我地😙不過我最愛既係泡菜豆腐湯,原本以為係例湯咁細細一碗,點知佢原來係石鍋咁上,大大碗,入面泡菜勁多😍好味!!!(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)┈💕原本諗住中午唔食咁飽而食lunch set,點知食完lunch set出嚟感覺好似食完放題咁飽🤣除咗價錢抵食,啲食物質素唔差,另一重要係環境乾淨,坐得舒服🥰如果大家去開大埔既可以試吓‎(´ސު`)

✨Lunch Set A $98

2022-09-12 157 瀏覽
今日收到朋友電話,朋友話好想食燒肉,所以就叫我陪佢食,餐廳裝修走工業風,鐵桶圓櫈配搭貨櫃門牆身。熟成和牛拼盤 ($450) : 朋友知我好鐘意食牛,所以特意叫咗個和牛拼盤俾我 😍 拼盤有西冷、牛頸脊同牛肩肉,每款牛無論口感同味道都超正。😋匈牙利鵝肝 ($98) : 鵝肝非常大件,煎至金黃食,口感外脆內軟,油香滿溢,雖然好肥好邪惡,但係真係實在太好味。🥰雞脾菇 ($48) : 叫得鵝肝當然要叫啲蔬菜,用蔬菜圍住鵝肝,慢慢吸收油香滿溢嘅油份,一個唔錯嘅食法。蔬菜韓式海鮮餅 ($88) : 又香又脆口嘅海鮮餅。😋

蔬菜韓式海鮮餅 ($88) : 又香又脆口嘅海鮮餅。😋
2022-09-10 147 瀏覽
最近燒肉癮又發作,所以就拉埋朋友嚟到呢間韓國燒肉店幫襯,好彩餐廳地方夠大,唔使點樣等就可以入得去開餐。餐牌都有幾多唔同種類嘅燒肉套餐提供,熟成和牛拼盤相當吸引,食肉獸嘅我又點會放過呢個機會 🤤 另外仲叫咗其他嘢食。落完單冇耐侍應就上韓國配菜,每碟配菜份量都好多。熟成和牛拼盤 ($450) : 拼盤有 M7 和牛頸脊、熟成西冷同熟成澳洲和牛肩肉,影完相就唔客氣 🤤 即刻放上鐵板開餐,熟成肉口感比傳統做法更加軟嫩同多汁,真係會越食越愛。100g 和牛 ($128) : 和牛拼盤唔夠喉,所以再叫多一碟。😋海鮮大醬湯 ($78) : 非常足料嘅大醬湯,有魷魚、大蝦、豆腐、魚卜等等,大醬湯味道非常濃郁,自己同朋友都覺得非常正。
落完單冇耐侍應就上韓國配菜,每碟配菜份量都好多。

2022-09-02 995 瀏覽
今次同朋友衝出九龍走左去大埔覓食🤪原來大埔附近有一條食街勁多嘢食媽媽同朋友你依間勁有韓國feel嘅#oppa韓國燒肉店 吸引咗入到去即刻覺得自己勁青春 ,牆上畫colorful嘅畫同韩風裝修🎼韓文輕快音樂唔知以為自己飛咗去韓國🇰🇷平時嘅韓式燒烤店好少供應熟成牛肉,但呢間見好Pro咁有個熟成牛肉櫃🥩媽媽見到入邊嘅牛肉即刻舔舔脷要試下最好梗係要佢個熟成牛肉拼盤$450試哂不同日數及部位👍1️⃣20日熟成M7 和牛頸脊2️⃣17日熟成澳洲和牛肩肉3️⃣28 日熟成美國🇺🇸牛肉眼媽媽最欣賞熟成M7和牛頸脊油脂分布平均入口即化😋牛肉味熟成後更加濃郁另外點左豬皮🐽同牛舌👅上枱見到豬皮大大碟仲有特製黃豆粉🤩呢個係女士補充骨膠原嘅因物,所以你見到韓國女士個個皮膚都脹卜卜晶凝通透🥰牛舌厚切份量十足而且是牛舌芯位置爽口無筋🤙,燒到外脆內嫩🤤正正韓國人每餐都會有湯我哋食韓國菜都要跟下傳統😬所以嗌咗個泡菜豆腐湯🥘豆腐吸收晒泡菜精華飲到停唔到口媽媽今次俾佢嘅大大杯🍎🍋🍇🍓🫐生果茶吸引咗冇嗌🍻頓時覺得自己好健康🫶
今次同朋友衝出九龍走左去大埔覓食🤪
原來大埔附近有一條食街勁多嘢食