餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2018-05-10 228 瀏覽
人地五點半開舖,我地就五點半準時到達,成為第一批客人🙆🏻 離太子站好近,B2出口直行到尾轉右就係佢啲櫈係可以放嘢,要大力少少連埋鐵邊拎起就ok😛 有埋吸煙筒,就唔洗驚全身臭哂啦~咁早嚟就係見佢個優惠好抵,二人餐$268 五點半至七點就叫得,我地揀咗頂級安格斯肉眼扒、五花腩同海鮮拼盤頂級安格斯肉眼扒望落啲花紋已經好靚,搵咗店員幫我地燒,驚自己燒衰咗😂😂見店員好熟練咁放隻手係個爐上面feel下個熱度啱唔啱,然後燒到外面轉哂食,入面紅色啱啱好😌食落牛肉味重,肉質好嫩唔韌,牛肉脂肪好香,咬落仲有肉汁流出嚟五花腩有三舊,每一舊都好厚,一放落去食已經好香,係爭在分享唔到個嗞嗞聲俾大家🤤 夾埋生菜食就唔怕濟,肉質結實唔韌,啖啖都好夠味海鮮拼盤有五條多春魚、八爪魚同埋兩粒原粒帶子,多春魚好快熟,但八爪魚同帶子需要啲時間,因為兩樣野都好大件同厚肉~冰鎮鮑魚呢個係冷盤,一上就食得,最啱等緊啲燒肉嘅時候食😌 鮑魚肉切到一片片好方便,肉質爽口結實,食落夠鮮味,無俾調味蓋住韓式部隊Shake Shake飯好似shake shake薯條咁,有個盒裝住啲飯,之後店員就好大力不斷shake佢。個飯擺咗一陣,掛住燒肉無

潮食二人餐

頂級安格斯肉眼扒
望落啲花紋已經好靚,搵咗店員幫我地燒,驚自己燒衰咗😂😂

五花腩

夾埋生菜食就唔怕濟,肉質結實唔韌,啖啖都好夠味

韓式部隊Shake Shake飯
好似shake shake薯條咁,有個盒裝住啲飯,之後店員就好大力不斷shake佢。個飯擺咗一陣,掛住燒肉無食到,之後店員話幫我地再整番熱,小窩心舉動😳

韓式部隊shake  shake飯

開出嚟真係均勻晒,每一粒飯都有醬汁,紫菜碎、午餐肉同蛋漿都撈勻晒,想試玩嘅朋友都可以叫呢個自己shake埋一份😛 食落少少辣

餐廳仲有啲長枱可以俾多人聚會,今次兩個人食叫得唔多,下次叫埋成班朋友嚟就可以食埋啲靚牛👯👯‍♂️
2018-05-10
潮食二人餐