2019-08-05 424 瀏覽
聽人講左好耐大埔有間韓燒店,今日終於夜市去左食。入面嘅塗鴉裝飾幾得意又有特色,顏色鮮艷啱哂一家大細入去食餐好。入到去啲凳係油桶設計,輕得黎又可以擺野,方便又乾淨;個烤盤斜擺住可以流走啲油,員工亦都好適時會幫手加返油,成個用餐過程都覺得啲員工真係好貼心。當然講到韓燒店梗係唔少得主角燒肉啦,個A4和牛頭盤真係令人滿意到爆炸,量多質又好,淨係食頭盤都已經覺得好滿足。有牛腩,封門柳,牛柳粒,牛脷等等;仲加埋豬五花腩。五花腩同牛排骨根本係全場最佳,食過返尋味。豬五花塊皮燒完之後咬口好仲要勁香,真係唔追加返幾碟都對唔住自己。牛排骨對懶人黎講舊骨係煩左啲,但係真心食完絕不後悔,唔會令人失望。啲肉質真係好良心,一個字:正。除左頭盤,仲可以任食點餐字上既野。但食完個頭盤都飽左一半,之後再點左牛助骨,醬豬肉,雞肉,蜆湯,芝士燒同小小蔬菜。都一樣有水準,尤其雞肉好好食;芝士燒非常邪惡,好夠濃味,鐘意芝士既朋友一定要嗌。最後甜品有Haagan-Dans, Dreyers, 同Mivenpick雪糕任簡,完美收結。一間鋪嘅特色除左裝橫貨品當然唔少得服務啦。啲店員都幾積極幫顧客,除左基本係即叫即應,更加要讚嘅係佢
聽人講左好耐大埔有間韓燒店,今日終於夜市去左食。

牛排骨
芝士

牛助骨

Dreyers同Mivenpick

一間鋪嘅特色除左裝橫貨品當然唔少得服務啦。啲店員都幾積極幫顧客,除左基本係即叫即應,更加要讚嘅係佢地仲會好貼心喺你冇問任何野嘅情況下都過黎幫手,關顧埋你有冇其他需要。另一樣睇到店員冇偷懶嘅就係點完單之後啲野上得勁快,本來仲以為會等好耐早啲叫,點知最後食到冇停口。

總括黎講,各方面都唔錯,價錢亦唔貴,成個餐十分抵,相信再去大埔都會再幫襯。
2019-08-04
牛排骨