2020-06-30 233 瀏覽
😌😌行開行埋天橋經常都會見到小火焰既招牌,睇睇openrice先知道人氣咁高企😳咁岩今晚約左朋友係觀塘見個面,仲唔順勢ko一間咩🤣兩三日前book定枱,果晚準時七點半到,被安排坐卡位,眼見坐滿九成客人。餐牌圖文並茂太貼心,而且款式幾多,價錢都幾公道😂👍🏻所以不自覺地會叫得好開心🤣🤣🤣等左十分鐘左右就開始有野食啦!🍴韓式蟹籽卷蛋$78我鍾意食卷蛋😚😚甜甜地既卷蛋微熱😋裡面係糯米,面頭好多蟹籽同沙津醬,不死既配搭,唔會難食得去邊🤣🍴韓風滷豬手$78睇圖係好吸引😂實物有少少落差,豬手都okQ彈,汁醬好多,我地覺得性價比唔高😂我本身唔鍾意泡菜,不過都有試,我認為都幾辣😌真係唔係我杯茶呢~🍴炸紫菜卷$32🙂朋友鍾意食香口野,岩岩炸起非常熱!裡面應該係米粉咁既野😂明明係小食,無啦啦變左澱粉質既野,唔夠開心🤣不過味道係ok正常既🤓🤓🍴蜂蜜提子脆米炸雞$168炸雞真係so so so heavy🤣不過抑壓得耐都忍唔住要食,我好大晒鬼🤭🤭摵走九成既皮減低罪惡感🤣🤣🤣雞肉好嫩滑,而且非常juicy!!蜂蜜提子味道係唔錯,但對我黎講甜左啲,炸到脆卜卜真係叫人又愛又恨🥺🍴蟹黃炒淮山麵$88呢個係我勁想食既🤤🤤

🍴韓式蟹籽卷蛋$78

韓式蟹籽卷蛋

🍴韓風滷豬手$78

韓風滷豬手

🍴炸紫菜卷$32

炸紫菜卷

🍴蜂蜜提子脆米炸雞$168

蜂蜜提子脆米炸雞(一份)

🍴蟹黃炒淮山麵$88

呢個係我勁想食既🤤🤤份量好足!預左個麵係無淮山味😂😂果然無估錯!好多蔬菜同菇類同蟹籽,咬落去卜卜聲🤪蟹黃就要細心啲先睇到🤓當佢普通炒麵食係幾好既😚😚
蟹黃炒淮山麵

🍴鷺梁津海鮮石鍋炒飯$108

呢個最遲黎🤭🤭不過非常熱!!面頭又係熟口熟面既蟹籽😂😂😂仲有蝦青口魷魚之類既海鮮,飯炒得夠乾身夠香!而且底底有飯焦😌味道偏甜,又係清晒🤣
鷺梁津海鮮石鍋炒飯

三男一女既分量岩岩好,原本未食前仲想嗌甜品架😂😂但再食就真係太飽。總括服務態度良好,職員都好友善😊食物質素都唔錯,價錢都幾公道,下次要帶條佬過黎先😆😆

• 蟹黃炒淮山麵
  • 蜂蜜提子脆米炸雞