2022-09-21 2456 瀏覽
喺灣仔區想食韓國嘢小薯諗唔到有好多選擇🤔🤔韓嘉嵐係其中一間會即刻諗起嘅韓嘉嵐好受灣仔區嘅打工仔歡迎,遲遲去到已經好多人排緊隊,我同朋友都要等一陣先有位。叫咗烤芝士辣雞肉($139 plus 10%)同人參雞湯(半份)($118 plus 10%),兩個都連飯。老實講,味道唔係特別出色,不過味道夠authentic,有好地道嘅感覺。人參雞味好出唔會苦,芝士都好足,入晒味正👍🏻。我覺得韓嘉嵐最出色嘅係佢嘅前菜😆😆😆,份量種類味道都好好。我最鍾意薯仔🤡,甜甜地,texture粉粉地易入口。茄子都出色,入味夠軟林。Overall都ok,因為價錢喺灣仔區嚟講尚算可以,而且味道餐廳環境都好韓國,真係有少少去咗韓國咁🤣。如果想食下韓國嘢都可以,但特登嚟就免。不過有點麻麻地,坐低之後店家想我哋轉位,但指示好唔清晰,問佢哋應該坐邊又講唔出,好似根本無位比我哋坐。我哋嘅食物嚟咗都因為咁我哋食唔到,要搞完一輪先settled🙄