2022-01-11 293 瀏覽
今日同朋友經過Nuttea 其實平時都飲開呢一間堅果奶嘅飲品店~ 所以就推薦朋友試吓!首先本身Nuttea 嘅裝修已經冇得輸!入邊裝修簡約得來又有啲特別~同埋隔離都有個街邊位有少少花做裝飾😍見到啲女仔攞住杯嘢飲喺嗰度打卡覺得都幾靚!!今次叫咗個黑糖堅果奶🙈入邊好得意 同平時唔一樣唔係一啲珍珠 反而係一啲咬起上嚟煙煙韌韌 類似嘅果粒嘅物體😍我同朋友都非常之驚喜 覺得比起平時嘅黑糖珍奶少咗個份肥膩感🥰同埋因為選用堅果奶 所以飲落去都比較清新唔會有太大嘅負擔!之後叫咗佢哋嘅招牌 朱古力奶蓋堅果茶!朱古力奶蓋飲落去係鹹鹹地嘅🙈🙈🙈應該係有啲海鹽喺面 所以成杯嘢飲落去非常之有層次感😍😍😍而且佢嘅奶蓋非常之厚 真係非常之好飲!!