2024-04-11 87 瀏覽
小編今日lunch完之後好想食甜品,就盲search附近有賣開心果甜品既餐廳,結果比我搵到呢間賣donut既,好耐冇食donut啦,一於try try佢!先講我幾傻仔、o係openrice落order外賣自取比 起其他平台係最平最抵最優惠嘅咁當然啦就要用呢個OpenRice落咗order先啦,但係就唔小心落咗灣仔鋪嘅order結果得我發現嘅時候呢其實已經食物處理中㗎啦咁我呢就好擔心即刻打俾灣仔嗰間舖頭職員之後好好喎佢呢肯幫我叫奧海城二期嗰個分店呢?幫我整呢個order咁我就唔使嘥錢囉、呢個已經係強烈加分㗎啦!講返個味道先、開心果白朱古力呢顧名思義因為有白朱古力嘅成份喺入邊所以甜就一定㗎啦、但係我覺得個白朱古力個味道係搶咗開心果味道嘅咁所以呢個我係有少少失望😞至於個榛子呢嘩呢個就不得了,超好食係好濃嘅榛子醬味同埋佢唔算好甜咁當然啦大家如果真係好怕好甜最好就係冬甩上面唔好加糖囉,因為通常佢就會問你個冬甩你想加白砂糖定還是係肉桂糖小編本身係好喜歡肉桂嘅,本身諗住落呢個肉桂糖落去但係因為今次買呢兩個冬甩係開心果同埋榛子都係好甜所以我就冇落肉桂糖啦,下次呢我就會試吓原味落玉桂糖應該都唔錯嘅!整體

整體性價比高,因為OpenRice有九折都係講緊$33一個嘅啫,如果到舖頭買原價應該係$36-38、冬甩嘅size好大個其實可以等於半餐嘅lunch所以我覺得都抵食嘅
2024-04-11
15 分鐘 (外賣自取)
  • Nutella Doughnut
  • Filled Doughnuts